Citace: tažní münstíci Včera v 20:04:38
ale co kdyby psa žádná odměna nezajímala? ... mimochodem v loveckém tranzu těžko pes registruje kliknutí, má vidinu jen toho zajíce? co potom? k čemu klikr?
No právě proto jsem ho to učila na kůži, z který tak v tranzu nebyl
no, na kůži se to naučí, ale v reálu to dělat nebude! říkám pro loveckého psa, je velký rozdíl atrapa a živý zajíc, takže pořád nechápu význam toho klikru pro tento případ.
U mého psa to funguje. Neříkám, že je to nejlepší možný způsob, jak psa odnaučit utíkat za zvěří, mělo to být pouze vysvětlení že to jde, né že to nejde jinak, nebo že takhle je to nejlepší (ten princip vyhasínaní, nebo jak se to jmenuje bude asi lepší, budu to muset prozkoumat)- i Kettyňák teď začíná zlobit se zajícema, ale to není lovecký pes, takže z toho až tak v tranzu není, spíš ji baví si ze mě dělat pr*el
A u Beňáka to funguje a je to lovecké zvíře s velice silným loveckým pudem, i když o tom by se dalo polemizovat, aport nesnášel
A u té metody s klikrem to bylo postavené na tom, že musí přijít na to, že je pro něj lepší jít ke mě pro odměnu a né se honit za ňákou kozou s bílým zadkem
, nebyl v tom povel, přes který by to možná taky šlo, ale u Benjemína prostě nešlo, když utíkal, tak jsem mohla křičet co jsem chtěla a nereagoval, ale šlo právě o ten princip o priority pro psa, a kdybych u toho neklikala ale v momentě když se otáčel volala "goodboy" tak to výjde na stejně, ale šlo o ten princip, takže ano, klikr k tomu není potřeba, ale u mého psa byl stěžejní.