Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Jaké trekové botky???

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava člověka => Téma založeno: Ef. a Rassík Březen 11, 2009, 21:40:53

Název: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Ef. a Rassík Březen 11, 2009, 21:40:53
Ahojka, lidičky...měla bych na Vás zkušenější jednu prosbičku, nebo spíš dotázeček...chci si pořídit trekové botky, ale je jich tolik druhů, že se v tom prostě vůbec nevyznám... ::) Loni začátkem léta jsme si koupila v Gigasportu jakési Endlessky. byly zhruba za osm stovek, a já si říkala, že na ty moje procházky mi to stačí (v té době jsem chodila se psem denně tak zhruba deset-patnáct kilometrů, a jednou za týden tak dvacku, pěta dvacet).Při zkoušení mi seděly hezky. Bohužel, nebyla to moc kvalita, za necelý půlrok začaly jít šíleně do háje, popraskaly, rozděravěly se...osm set, no..i když je fakt, že jsem je nosila denně.
Nyní si chci koupit nějaké kvalitnější, chystáme s pejsanem letos náš první dogtrekk-MID, a tak chci něco, co to moje denní delší chození a ty treky vydrží.
Proto jsem se Vás chtěla zeptat, s jakou značkou botek máte nejlepší zkušenosti z hlediska výdrže, pohodlí, a tak, a nemohli byste mi poradit s výběrem...já vím, každému padne něco jiného, ale aspoň tak zhruba..Částku, kterou jsem za botky ochotna vynaložit odhaduju tak na dva-MAXIMÁLNĚ dva a půl tisíce. Za to už si myslím, se dají lepší pořídit...samozřejmě taky pak dobrý ponožky a impregnaci k tomu...
Těším se na Vaše rady a předem za ně děkuji... ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 11, 2009, 22:02:28
Já mám výbornou zkušenost se značkou Merrel. Odchodil jsem v nich celou loňskou sezonu a část předloňské cca 14 treků a k tomu docela dost výletů(tipoval bych to asi kolem 2000 km. Ale hlavně se krásně nosily a neměl jsem jediný puchýř.Pořídil jsem je v akci za  1500. Teď mám nově jakési Hi-tech, ale zatím jen jeden vandr  klolem 100km, takže jsou tak akorát rozšlápnuté a připravené na sezonu, zatím se jeví dobře, ale uvidím. Merrel každopádně doporučuji :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 12, 2009, 08:05:19
Já mám výbornou zkušenost se značkou Merrel...... a to byly kotnikovy nebo nizsi? Ja se v kotnikovych potim jako.. :o
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 12, 2009, 08:19:36
Já jsem si Merely letos taky koupila, zatím přežily pár kratších výletů (do 30 km) bez puchýřů a problémů. A v té sněhové čvachtačce v Posázaví jsem měla jako jedna z mála nohy v suchu. Zatím chválím. Kdyby mi přežily 6 dogtrekových sezon jako ty předchozí botičky, nemělo by to chybu ;D  Mám kotníkový, protože mám pravý kotník "vyndavací a zastamdací", tak mi botky slouží jako dlaha.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 12, 2009, 08:34:28
A tyhle kotnikovky nosis i v pres leto ?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Březen 12, 2009, 12:53:01
Takže Merrel! to si musim zapamatovat :) mně totiž boty bez ohledu na krám (od Lídlu až po sport) vydrží jenom půl roku až rok a to už větrám odchlíplou podrážkou :) já nevim jak to dělám?! :-X

A co ty nízký boty pro bežce? prý maji bejt nějaký super???
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gábina+Divis Březen 12, 2009, 12:53:47
Lenko a jaký máš přesně typ?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kryštof+Naru Březen 12, 2009, 14:32:52
S těmi Merrelly jste mě překvapili...já je beru jen jako hezké šmějdy ;)
Boty (krom pořádných pohorek) mi taky nevydrží déle, než sezónu a kdysi koupené Merrelly (Chameleon Slam) mi vydržely suveréně nejméně - údajně to byla jen nepovedená řada, ale kámoš ve Skotsku měl taky nějaké M. a říkal, že jsou sice pohodlné, ale nic nevydrží... takže je 2x ročně chodí reklamovat, dostane vždy nové (škoda, že u nás to tak nefunguje) a je spokojený :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Březen 12, 2009, 14:54:27
Podle me je to o tom komu co sedne a jakou ma kdo nohu. Ja nemuzu bez ortopedicky vlozky udelat krok, nez jsem je mel, tak jsem kdejakou botu prosmajdal. A co se tyce reklamaci, kdyz se clovek nezalekne a stoji si za svym, tak se da reklamovat do "aleluja". Ja mel kecky od Salomonu, super, ale praskla podrazka, sice mi v krame tvrdili, ze to jako reklamaci neuznaji, ze jsou dost ochozeny, lec trval jsem na svem a nakonec mi vratili penize, koupil jsem Merrely, prodrely se, reklamoval jsem je jako vadu materialu, do triceti dnu se nikdo neozval, tak jsem si dosel pro penize a koupil Garmonty, ty vydrzely dodnes, navic je na ne zaruka 4 roky. Kotnikace jsem mel Reichle, trikrat jsem reklamoval stejnou vadu, pokazde dostal nove boty, nakonec mi vratili penize a tak jsem koupil Meindly, zatim dobry... Jo a lednu jsem v City sportu koupil trekovy adidasky, sice staly pres tri litry, ale za jednu cenu byly druhy boty zdarma, tak jsem vzal jeste Nike...  ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kryštof+Naru Březen 12, 2009, 15:17:07
Lukas: no u mě je s reklamacema ten problém, že jsem s vypětím sil schopný ty boty umýt, najít lístek a zanést je reklamovat, ale abych se s nima dohadoval a po neuznání reklamace sháněl soudního znalce...to už nezvládnu :(

Salomony jsem měl dvoje - nejdřív XA Pro 3D XCR u kterých se prodřel svršek v místě ohybu prstů (+podrážka prasklá a prochozená), potom XT Wings WP, u kterých se mi už 5x prodřela "kevlarová" tkanička, a to jsem v nich díky úrazu zdaleka tolik nechodil, jinak by počítám byly zničené úplně (podrážka začíná být prochozená, na svršku se pomalu klube díra, švy praskají)
První Salomony jsem nosil nastřídačku s New Balancy a ty až na díru ve svršku (opět ohyb prstů, ale u letních bot to větrání navíc tolik nevadí) vypadají, že ještě budou chvíli sloužit.
Garmonty mi bohužel nesedí na noze, jinak bych je zkusil, kámoš si je taky chválí...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Březen 12, 2009, 15:23:54
Krystof: k soudnimu znalci jsem se jeste nedopracoval, nebylo to treba.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: elina Březen 12, 2009, 15:29:57
Loni jsem pořídila v Rock Pointu botky Zamberlan, zatím se jeví velmi dobře.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Charles Březen 12, 2009, 15:34:43
Se znackou bot ti moc neporadim, mnel jsem jich nekolik, a zadna nebyla problemova(nastesti).
Snad kdesi v pameti mam celokozene boty od Asolo, minimum svu, pohodlne, spravitelne - odesli po snad 8mi? letech nejen "expedicniho" chozeni pro naprostou prodysnost, opakovanou seslapanost a tak... proste ani po mocne impregnaci nezadrzeli vodu dyl nez par minut

Co bych poradil, je oddelit boty na denni prochazky a na delsi tury...
... aspon tak to mam ja:
 1) na dogtreky a delsi turistiku chodim v novejsich, 100% funkcnich botach
 2) na kratke trate, prochazky a vylety beru starsi, seslapane a ruzne rozdrbane boty(samozrejme taky podle pocasi)

na tu lehkou turistiku jsem vybral Asolo Voyager (http://www.hudy.cz/goodsdetail_ls.asp?nGoodsID=97486&nLanguageID=1), asi hlavne kuli jejich vaze a nepromokavosti(goretex). A opravdu, jsou lehounke, v zime je v nich zima(je treba poradnou ponozku), dobre mi sedi a opravdu nepromoknou - a zatim drzi. A az se goretex rozlame, tak viz 2)

a na Dogtreky mam normalni behaci boty New Balance, lehke, hodne odvetrane - coz ma + i -
- lehounky, vetraci textil se prodrbe na vrchu v ohybu prstu - cca po jedne sezone - 800km)
- nejsou na treking, tedy pote, co se udelaj dirky na vrchu, zacinaji odpadat i kousky podrazky :-) (ovsem posledni kousek je v tomhle nakej odolnejsi)
- ve vlhke trave se promoci okamzite
+ vyschnou taky temer okamzite(paaaar kilometru) a skutecne vetraj
+ jsou lehke
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 12, 2009, 16:09:00
Tak já se teda taky přidám  :)
Do těžšího terénu mám Garmonty, kotníkový, celokožený. Jsou celkem těžký, ale zas výborně drží, nohu a neprojdou ani v celodenním dešti.  :) Doporučovat je ale nebudu, jedna je to starý model, už se nedělá a druhak jsem v nich zezačátku příšerně trpěla, než se rozchodily. Ale stálo to za to a teď jsou z nich papučky, ve kterých v pohodě vydržím třeba týden.  O:-)
Do lehčího terénu a lepšího počasí si pravidelně jednou ročně kupuju ve slevách v Hervisu  nízké běžecké zn. Kilimanjaro, obvykle za 500,- Sedí dobře a vydrží tak akorát jednu sezónu treků, vandrů a koloběžkování  ;D
No a v létě jdu občas v sandálech.  ;) Ano, i dogtrekking  :D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 12, 2009, 16:11:00
A tyhle kotnikovky nosis i v pres leto ?

I přes léto.

Lenko a jaký máš přesně typ?

Nemůžu je nikde na netu najít, byly ve slevě, asi loňský model. Ale po půl roce lítání po obchodech a zkoušení všech možných škrpálů na moje zdeformovaný nohy, jsem se do nich zaláskovala na první obutí, prostě jak když šupneš do starých papuček. Takže je hodlám opečovávati, impregnovati a jinak hýčkati, ať mi vydrží co nejdýl. (I když rekord botek zn. Olang, které mi vydržely 7 let, všechny treky, výlety, 2 zimy jsem je nosila místo kozaček a ještě jim občas dala pokouřit na saních se psama asi nepřekonají...čest jejich památce!)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 12, 2009, 16:20:54
Taky mám z RockPointu značku Zamberlan (kotníčkové). Chodila jsem s nimi celou zimu a podzim kratší trasy a jsou pevné, pohodlné, ale na delší tratě bych si je už nebrala, jsou na mě asi moc trvrdé, takže mám puchýře asi po 20.km (viz DT Krajem Oty Pavla) :D. Ale vypadají zatím nezničitelně, vůbec je nešetřím. Ve s něhu i v mokru mám nohy suché. Nosím je každý den na vycházku se psem.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 12, 2009, 16:20:54
Nechápu, já bych se v kotnikovkach upekla zaživa ;D, dnes šel synátor celkem svižně a už mi bylo drobet teplo.

za sebe asi zvolim variantu hned mokro hned sucho, nizký
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 12, 2009, 16:30:00
až půjdeš padesát kiláků s výronem kotníku, budeš to možná vidět jinak...
V kvalitních trekových ponožkách to ani v létě není tak zlý, když je párkrát vyměníš tak je to ještě o chlup lepší.

Já mám momentálně vysoké Asolo a nízké Merell, ale ani v jedněch jsem toho ještě nenechodila tolik abych je mohla zhodnotit. Merelky jsou na noze fajn, v Asolkách mě po nějaké době (což v obchodě nepoznáš) začal bolet prsteníček na levé noze. Stejně tak mi ten prst umíral v jejich no-name předchůdcích (byly fajn a vydržely hodně) - asi je ten prst nějakej divnej, no... Si pamatuju jak jsem se kdysi koukala co mě to tlačí mezi prstama, pak jsem zjistila že to co mi tam překáží je onen prsteník, kterej se ale tváří že není můj... a vydrželo mu to vždycky docela dlouho...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Březen 12, 2009, 19:42:19
Těžší treky jsem chodila v celokožených GTX Asolech, odešly po 6 letech. Ani v létě mi v nich nebylo nijak horko. Do lehčího terénu jsem měla postupně nízké GTX botky Reichle, North Face a Asolo, seřazeno kvalitou od nejhoršího, ale stejně nevydrží víc než sezónu. Zas je tedy mám i na bežné chození.
Obecně doporučuji kvalitní celokoženou botku - Meindl, Asolo, Garmont, Sportiva patří mezi osvědčené značky.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Ef. a Rassík Březen 12, 2009, 19:58:46
hoooj, všem moc děkuju za rady a zkušenosti. zapoměla jsem ale dodat dost důležitou věc a to tu, že taktéž kvůli velmi pohyblivým kotníkům(levý jsem už dvakrát měla v sádře a jednou ve stahováku, pravý několikrát ve stahováku  :()potřebuji taky vysoký boty...jdu teďka omrknout ty Merrellky, zaujaly mě, ale nevím, jestli jsou i vysoký,a i po ostatních se podívám...musím to pořádně prolízt...ještě jednou Vám díky!!! :D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 12, 2009, 20:28:13
Merrely kotníčkový taky jsou. Jedny mám asi 3,5 roku, je pravda, že si je beru jen do náročnějšího terénu, nebo do sněhu, ale zatím fungujou  :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: J. Březen 12, 2009, 21:21:05
Taky jsem byla zastánce metody "lehký boty, hned mokrý, hned suchý". V normálním počasí to funguje skvěle, žádné otlačeniny ani puchejře... Jenže pak přišel trek kdy bylo mokro pořád, boty rychle promokly, kůže na nohách se promáčela a i přes pravidelnou výměnu ponožek naskákalo tolik puchýřů... Takže příště budu vybírat boty taky podle předpovědi počasí  ;).
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 12, 2009, 21:27:09
Jj, není od věci vzít si sebou dvoje botky a před startem zvolit podle okolností optimální obutí. Ale pokud cestuje člověk vláčkem, tak na druhé botky nezbyde moc místa. Na druhou stranu jsou mezi námi tací, kteří berou náhradní obutí i na trasu.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 12, 2009, 21:33:53
S těma vyvrknutejma kotníkama, ja to teoreticky chápu,  momentálně chodím v celokožených goratextách, mám do nich ty spešl ponožky, do mrazu, do tepla, ale i v Kamzíku(specializovaná prodejna) mi potrvdili, že je možný, že v nich prostě v létě nevydržím. Takže si opravdu nekokážu představit, jak v nich chodím v létě. Stačí když je okolo 15 C a mám v nich nohu jako v ohni.
Ted jsem se chtela podivat jaka je to znacka a jelikož jsem s nima byla zapřahat, tak pro vrstvu blata není vidět, ale mám je 3 rokem a jsou funkční. Ale to v nich spíše stojím.

Nedávno jsem v nich odstala Český nonstop zavod, převlikala jsem si fusky několikrat denně, využila jsem i luxusu teple vody na umytí nohou...

Koukla jsem po svych botech co jsem s nima chodila prez leto- měla jsem je asi 5 let, byly to nizký Merrely, doted jsem si nevsimla, celokoženy, s vyndavací vložkou a taky mi v nich ,,hořela,, noha, ale vydržely celkem dost dlouho.Je fakz že jsem v nich nenalitala tolik co vy dogtrekaři. Ted uz maji diry.

Mužu mit jeden zcela trapny  dotaz? Chodí nekdo v sandalech?



Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 12, 2009, 21:36:40
Lehčí treky (co do terénu) pár lidí v sandálech chodí.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 12, 2009, 21:50:23
V sandálech se jde naprosto úžasně. Není nad to, když nohy pěkně větraj a můžeš chodit potokama. Dokonce i sandály z Asia-shopu to přežily. Tady jsem po značce nekoukal. Je pravda, že jsem se modlil, aby se někde po cestě nerozpadly, nedokážu si představit jít na boso, nebo to nějak opravovat, případně shánět po vesnicích, nebo smetištích :-X náhradní křusky ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 12, 2009, 22:00:51
Měla jsem k tomu dotazu o sandálach dovetek jestli chodi nekdo i bos, ale radší jsem ho vymazala,  >:D abych nebyla za provokatera >:D >:D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 12, 2009, 22:02:44
Já jsem prakticky bosá došla loni v Deštném...z památečních botek zbyl jenom svršek, poslední zbytky podrážky jsem pohřbila někde cestou. ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 13, 2009, 22:18:39
Já musím brát boty i na přezutí (sandály), jinak bych měla puchýřů a puchýřů... :o. Většinou když cítím, že se začínají dělat puchýře, přezuju! Proti puchýřům mi asi nepomůže nic :'(
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 13, 2009, 22:52:49
kvalitní ponožky a mazat!
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 13, 2009, 23:10:26
Některejm nohám bohužel nepomůže ani to. Jak má někdo sklon k tvorbě puchýřů, tak nepomůže ani kdybys nohy ozlatila...puchýřů může být víc nebo míň, ale jsou.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 14, 2009, 09:01:10
no, pomáhá to docela dost... první padesátku s KČT sem měla dva puchýře - jeden přes pravé chodidlo, druhý přes levé... posledních 5 km byl tehdy děs, protože už jsem neměla na noze jediný zdravý kousek.  Postupně jsem puchýře ubírala a ubírala (a km přidávala a přidávala) - jednak si nohy zvykaly a jednak právě lepší boty, lepší ponožky, měnit ponožky, mazat. Mazat oba konce. Jo, taky ještě občas nějaký přinesu, ale je to občas nějaký, ne celá noha. A když už je, doporučuji nosit speciální náplasti na puchýře - puchýř zmizí
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Březen 14, 2009, 10:52:18
to existuje?  :o kolik to stojí ?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ŽufrikTeam Březen 14, 2009, 18:47:44
to existuje?  :o kolik to stojí ?
Dle značky 10-15,- Kč za kus. Prodávaj se obvykle po dvou ks, ale i po 10, ty jsou výhodnější.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: indian Březen 14, 2009, 19:34:32
já si taky neumím představit v horku mít kotníkáče ale možná je to o zvyku. používám z 95% nízké boty s dobře tlumící podrážkou, mám rád volný kotník (už taky něco zažily) a to i když skáču třeba na Kriváň, počasí nepočasí - na rozmočené noze puchýř dobře splyne :D ale jinak proti puchýřům měnit fusekle cca jedny asi na 20km
paradoxně boty se kterými jsem byl nejvíce spokojen vydržely úplně nejmíň Eider-speed zvládli asi 300km než se prodřely v ohybu prstů naštěstí u reklamace byla bez problémová a vrátili mi peníze
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Molískovic Březen 15, 2009, 12:01:24
Tak já se taky přidám -  2 sezóny jsem měla kotníkové Grisport - pohodlné levné šmejdy, které sice po x kilometrech vypadaly a ještě vypadají jako nové, jenže do nich teklo.
Teď mám jak Elina kotníkové Zamberlany, pohodlné a neteče do nich. Ale dlouho trvalo, než se pořádně prošláply. Zatím vypadají, že vydrží všecko.
Jinak v létě to dělám přesně jako Gwen - běžecké boty v Hervisu za 500 značky Kilimanjaro, jsou parádně pohodlné a široké, bohužel ke konci sezóny už notně rozpárané.
Jinak třeba Fryšták jsem šla celý nonstop (kromě asi 2 hodin jarní rosy) v sandálech (Garmisch) a paráda. Ani jeden puchýř, nohy větraly, super. Na ostatních trecích už jsem se na noc přezouvala. Ale do lehkého terénu v hicech je to pro mně fakt nejlepší.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 15, 2009, 19:46:25
Mažu, měním fusky, zkoušela jsem různé boty, ale bohužel.... :'( Puchýře jsou pořád! Ale vůbec se mi nedělají v sandálích, ty jsou super, ale nedá se v nich jít celá trasa, takže přezouvám a to je pro mě nejlepší recept proti puchýřům ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Březen 15, 2009, 22:39:36
Mám jak Merrellky tak Salomonky a oboje dobré. Trošku jsem se bála toho tvrdýho vibramu u Merrellu ale zatím ožky nebolely. Jinak mám polovysoké, zilmí, s polatrecem, ale bez goráče. A Salomonky běžecký s goráčem. Když u toho člověk dělá, vybírá se dobře ;-)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zingls Březen 25, 2009, 15:00:04
Já používá na chození boty značky GARMONT mám už je tři roky  zažil jsem s nima hodně dobrého 3x Rakousko 6x Šumava a xxx Beskydy+ Jeseníky nedám na ně dopustit a stále vypadají jak nové typoval bych tak 3000-4000 km
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Sighthound Březen 26, 2009, 23:56:47
Všichni mluvíte o puchýřích, ale měl jste někdo problém s nehty? Šla jsem v Nymburce svůj první organizovaný pochod na 45 km. Pravda, v botech no name zhruba za osm stovek. Puchýře žádné, ale ještě po pěti dnech mají některé nehty poněkud fialovou barvu, nejsem schopná nazout jiné boty, než prostorné tenisky a nehet na jednom palci se tváří, že asi sleze... V minulosti jsem na túry chodila, byť většinou pouze na cca 30 km, ale tyhle problémy jsem nikdy neměla. Je pravda, že jsem měla jen chrty, kteří většinou moc netahají a navíc jsem je vždycky mimo silnice pouštěla z vodítka. Nymburský pochod jsem šla se čtyřicetikilovým temperamentním retrieverem, který si nechtěl nechat vysvětlit, že při první takové akci si netroufám běžet ^-^. Vzhledem k tomu, že jsem celou cestu působila jako brzda, můj pesák mě trvale tlačil do špiček bot. Uvažuji teď o koupi lepších bot - jsem přihlášená na MID do Krušných hor a nerada bych, aby se situace opakovala. Mám ale strach, abych nedala buhví kolik peněz (když jsem zavítala do specializovaného trekkařského obchodu, boty se pohybovaly v rozmezí od 3 do 7 tis., což mi drobet vyrazilo dech, protože jsem počítala s investicí okolo 2 tis.) a nedopadla úplně stejně :o ...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 27, 2009, 06:48:33
Mrkni se na http://www.oderskypuchyr.estranky.cz/fotoalbum/fotosoutez (http://www.oderskypuchyr.estranky.cz/fotoalbum/fotosoutez) nejsi rozhodně sám.
Kdysi jsme vyhlašovali i fotosoutěž ;D Ale pozor, některé "poškození dogtrekkingem" jsou pouze pro silné povahy :-X
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gábina+Divis Březen 27, 2009, 07:35:22
Všichni mluvíte o puchýřích, ale měl jste někdo problém s nehty? Šla jsem v Nymburce svůj první organizovaný pochod na 45 km. Pravda, v botech no name zhruba za osm stovek. Puchýře žádné, ale ještě po pěti dnech mají některé nehty poněkud fialovou barvu, nejsem schopná nazout jiné boty, než prostorné tenisky a nehet na jednom palci se tváří, že asi sleze... V minulosti jsem na túry chodila, byť většinou pouze na cca 30 km, ale tyhle problémy jsem nikdy neměla. Je pravda, že jsem měla jen chrty, kteří většinou moc netahají a navíc jsem je vždycky mimo silnice pouštěla z vodítka. Nymburský pochod jsem šla se čtyřicetikilovým temperamentním retrieverem, který si nechtěl nechat vysvětlit, že při první takové akci si netroufám běžet ^-^. Vzhledem k tomu, že jsem celou cestu působila jako brzda, můj pesák mě trvale tlačil do špiček bot. Uvažuji teď o koupi lepších bot - jsem přihlášená na MID do Krušných hor a nerada bych, aby se situace opakovala. Mám ale strach, abych nedala buhví kolik peněz (když jsem zavítala do specializovaného trekkařského obchodu, boty se pohybovaly v rozmezí od 3 do 7 tis., což mi drobet vyrazilo dech, protože jsem počítala s investicí okolo 2 tis.) a nedopadla úplně stejně :o ...

Tak loni po Hanácké štrece jsem měla taky bolestivý nehet, ale jen na palci jedné nohy - malý fialový flek odrostl a dobrý (nebolelo to po dojití, ale asi až třetí den, taky jsem se těžko nazouvala do jiných bot). No a to samé se opakovalo na Otovi, jen s tím rozdílem, že jsem měla nehet fialový celý a v jiných botech jsem chodila, jak blbec. Nehet slezl, ale až letos v lednu a roste nový. Obě trasy jsem šla turistické! Podotýkám, že malé boty rozhodně nemám, ale mám tahavého psa, řekla bych že někdy až extrémně. Osobně si myslím, že je to tím, že pes táhne a do špiček se opíráš prostě daleko víc než normálně (mě se pes rozhodne někdy táhnout i z kopce, už ho to na té šňůře asi prostě přestane bavit :) Boty jiné rozhodně kupovat nehodlám, do těchto jsem investovala celkem dost, musím psa holt naučit povel "za paty", který je mezi trekaři oblíbený :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 27, 2009, 08:02:54
Tak teda pekne dekuji!!  Asi ze me dogtrekar nikdy nebude! Včera jsem se na 3 hodiny ocitla bez deti a misto toho abych šla pěšky, tak jsem si zaprahla a pěkne se povozila. Stydím se, ale přiste to asi udelam zvona ::) To je uplnej  masochismus :-X
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 27, 2009, 08:10:27
Máš to blbě zařízený...já jsem včera přijela z práce a zjistila jsem že nemám některý psy...pak jsem zjistila že zmizela i kára a kolobka...za půl hodiny se zjevila totálně zabahněná Andula na káře následována svým totálně zabahněným přítulem na kolobce. Schovali první várku psů a zapřáhli zbytek.  Potrénovali, vyvenčili, uklidili, nakrmili...já se tak mám! ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Březen 27, 2009, 08:12:34
Ti pekne rychle otrnulo, z toho leknuti, že utekli psi.  Ale dceru jsi neshanela, coz? Na druhou stranu je to dobry sito pro amanty.

koukla jsem i na druhe album. Jak se odhlasuje ;D prihlaska ??  O:-).  Kde maji vsichni ti lide hrob?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 27, 2009, 08:31:01
Přihláška je neodhlásitelná...jsi se jednou upsala čertu (teda vlastně Přemnožené), tak už tam MUSÍŠ. ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ŽufrikTeam Březen 27, 2009, 14:31:23
Všichni mluvíte o puchýřích, ale měl jste někdo problém s nehty? Šla jsem v Nymburce svůj první organizovaný pochod na 45 km. Pravda, v botech no name zhruba za osm stovek. Puchýře žádné, ale ještě po pěti dnech mají některé nehty poněkud fialovou barvu, nejsem schopná nazout jiné boty, než prostorné tenisky a nehet na jednom palci se tváří, že asi sleze... V minulosti jsem na túry chodila, byť většinou pouze na cca 30 km, ale tyhle problémy jsem nikdy neměla. Je pravda, že jsem měla jen chrty, kteří většinou moc netahají a navíc jsem je vždycky mimo silnice pouštěla z vodítka. Nymburský pochod jsem šla se čtyřicetikilovým temperamentním retrieverem, který si nechtěl nechat vysvětlit, že při první takové akci si netroufám běžet ^-^. Vzhledem k tomu, že jsem celou cestu působila jako brzda, můj pesák mě trvale tlačil do špiček bot. Uvažuji teď o koupi lepších bot - jsem přihlášená na MID do Krušných hor a nerada bych, aby se situace opakovala. Mám ale strach, abych nedala buhví kolik peněz (když jsem zavítala do specializovaného trekkařského obchodu, boty se pohybovaly v rozmezí od 3 do 7 tis., což mi drobet vyrazilo dech, protože jsem počítala s investicí okolo 2 tis.) a nedopadla úplně stejně :o ...

Tak mám ouplně stejné zkušenosti.  ;D Jak s temperamentním retrívrem, tak s botkama. Mně takhle zničili Asola za 3 tisíce  :-X :-X  A tak zkouším, zkouším a zkouším  :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 27, 2009, 17:39:14
Pořád čekám až mi odroste ten fialový flek na nehtu z posledního Oderského puchýře.. ::) Ale myslím, že je to pěkná památka ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 27, 2009, 17:41:02
Vidíš, máš na nás památku na celý život ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 27, 2009, 17:46:33
Doufám, že ne na celý život? :o  Pěkné vzpomínky na Odry si ponechám raději v srdci něž na přostředníčku pravé nohy ;D ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 27, 2009, 18:03:25
Hele taky si maskuju lakem modrý palce...bohužel jako profík z reklamních důvodů nemůžu přijít k zákaznici (v létě když se chodí na boso) s modrejma a ulámanejma nehtama. ::)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gábina+Divis Březen 30, 2009, 14:20:10
Hele taky si maskuju lakem modrý palce...bohužel jako profík z reklamních důvodů nemůžu přijít k zákaznici (v létě když se chodí na boso) s modrejma a ulámanejma nehtama. ::)

Pak by to šlo ještě vydávat za poslední trend na léto :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 30, 2009, 14:21:19
Leda tak. ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hyena Duben 27, 2009, 09:42:14
Lidičky,prosím máte někdo konkrétní tip na nízké botky? Nikdy jsem nízké trekovky nenosila, bo jsem courala bu´d po vysokých horách nebo jen tak po vandříkách a tam stašily sandále. Co jsem zkoukla nabídku na trhu, tak je opravdu hoodně velká.Takbže by mi pomohlo nějaké "zúžení" °)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Olina+Aiken Duben 27, 2009, 13:29:27
ahoj. ja pred 3 tydny resila stejny trabl - nizke botky. Vstupni parametry jsme mela nasledujici: vysoka hmotnost uzivatele :-), doslap pres vnejsi patu, uzka noha, pro terén (max tatry), nepromokave, dobre drzici na noze (aby mi tam nepadaly kaminky, prodysne. Nakonec jsem vybrala La sportiva - model Lynx GTX. Jiz jsem je otestovala a jsem spokojena - dokonce me netlaci ani do kotniku. Cena ponekud vyssi 3000 Kč, ale stoji za to. Olina
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Alena a pinčí smečka Duben 27, 2009, 14:02:59
Nemáte někdo botky Asolo? CHci si koupit jedny nizké kotníkové a líbí se mi tahle značka ^-^
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Duben 27, 2009, 14:15:56
Mám Asolo kotníkové. Po nějakém čase začaly trochu tlačit u levého malíčku (ano, u TOHO malíčku), přičemž ale chyba asi nebude v botách. Co si vzpomínám tak jsem v nich šla loňské Krušky + velkou část sezóny 2007, možná toho vloni bylo víc, ty Krušky určitě. Stále vypadají jako nové a to to s péčí zrovna nepřeháním. Podzim 2007 jsem si koupila nízké Merrelky, šla jsem v nich 50tku a pak od druhého nebo třetího treku 2008 + denní venčení a už se rozpadají. Tím pádem tedy pokukuji po náhradě - že by to co píše Olina?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: RadekK Duben 27, 2009, 14:31:52
jsme s Janou ted nakoupili - Prabosy - cesky vyrobce, slusna cena, dobry matros, mne se v nich chodi vytecne a docela drzi tvar a nepovolujou, neklouzaji (na to, co v nich delam... :D ) (ja mam nizky Dakoty, Jana ma vyssi verzi - Calgary)
Petra: maji je v plzni na www.profesional-plzen.cz ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Duben 27, 2009, 14:37:29
Prabosy jsem měla předtím, kožené kotníkáče, taky se rozpadly vcelku brzo (uznávám že o ty boty nepečuju a týrám je po všech trecích i netrecích, ale něco by snad vydržet měly... tyhle šly 2005+2006)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Duben 27, 2009, 16:27:20
Ahoj!no Prabosy vypadaj hezky, hned bych si vybrala:)
Já si teď koupila Salomony, v INTERSPORTU maji (nebo měli?) super slevy, až 70 procent!!! Takže boty za tři litry a půl, který bych si v životě koupit nemohla, jsem si koupila za 1000... kdo řeší boty, hrrr na Intersport!

Jinak se mi moc dobře chodilo v botách HI-TEC, byly nízký a denně jsem je měla se psem venku+výlety jak po kopcích, tak po rovině, jen po cca třech měsících (nebo dřív?) už měly prošoupanou patu zevnitř :( Ale i tak se v nich dalo hodně dlouho chodit,což bylo hlavní.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Duben 27, 2009, 16:30:24
Jo a k těm Salomonům: Jsou parádní, super! Vytáhla jsem je sice jen jednou na 38km, ale už teď jim jinak neřeknu, než moji miláčkovééé
Ta značka má asi fakt něco do sebe ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Alena a pinčí smečka Duben 27, 2009, 16:32:56
Já na ty Asolo měla docela dobrou odezvu od známých O:-). Zatím mám nějakou značku Nadir a taky to je dobrý, ale chci ještě jedny na střídání. Hi-Tec jsem měla a docela rychle mi odešly, ale to mě nějak všechny boty. Nevím co dělám špatně  :(. Mě se rozpadnou klidně i za půl roku trekkovky za 3 tácy :'( a to už mě pěkně štve.
Díky za typ na ty Salomonky. :D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka z práce Duben 27, 2009, 16:34:04
no na kvalitu salomonů koupemých ve slevě se zeptej Eliny  >:D

jinak jak se někdo ptal na asola, měla jsem pohorky i kecjky, obé v pohodě
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka z práce Duben 27, 2009, 16:35:06
za překlepy se omlouvám ..  :-[
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Duben 27, 2009, 17:39:10
tak já to možná vidím na sjednocení značky a k vysokým asolkám přibudou i nízké... ale dám si bacha na to aby měly prsty dost prostoru (sem to měla zkoušet před měsícem, to jsem řvala i při obouvání sandálů)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Jana & smečka Duben 27, 2009, 19:11:59
tak já momentálně chodím v těchto - Prabos Calgary. Zatím teda naprostá spokojenost, po x letech první boty které nepřitahují vodu z veškerého okolí. Jsou docela prodyšné, na prošlápnutí stačilo pár desítek kilometrů...Ale uvidím, taky mi žádné boty dlouho nevydrží, zatím nejdýl vydržely nízké Columbie. (asi dva roky)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Duben 27, 2009, 19:21:23
no na kvalitu salomonů koupemých ve slevě se zeptej Eliny  >:D


Když já mam ze slev úplně fšechno >:D , takže se radši ptát nebudu na nic, bo bych mohla přijít o své ideály 8)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Duben 28, 2009, 08:01:47
Máte nekdo zkusenost s trekovyma sandalama? ty co maj plnou spicku, bez tech sitek. Ja jsem si na ne myslela, ale pak jsem si predstavila, jak si po X km chci provetrat nohy a hlavne prsty a tak jsem zvolila klasicky sandaly s latkovyma paskama. otevrene
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Duben 28, 2009, 09:42:10
Já teď zrovna zkouším Salomony a dost mi odírají paty. Jsou úpně nevyspitatelné, jednou dřou jedu patu, pak zas druhou... Jinak jsou velice pohodlné. Nedřou mi paty akorát když běžím. Chtěla jsem si je vzít na Jednookého vlka, ale to bych to musela celé uběhnout  :o . Nebudu to riskovat.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hyena Duben 28, 2009, 13:40:46
Já teď zrovna zkouším Salomony a dost mi odírají paty. Jsou úpně nevyspitatelné, jednou dřou jedu patu, pak zas druhou
Chjooo, mě z toho klepne. Magda si zasejc Solomony moc chválila adokonce od ní mám přesný tip,které vzít a te´d tohle :( Si nakonec koupím za párstovek nějaké od čongů a  za zbytek se budu během treků nalejvat, abych ty puchejře nevnímala.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Duben 28, 2009, 14:23:13
Magda má ale nějaké lepší, úplně jiný typ než já, myslím. Taky se mi líbí, ale nechci teď moc investovat do věcí. Šetřím na auto.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hyena Duben 28, 2009, 20:27:23
Tak dneska jsem  narazila na trekové botky zn.Crispin, což jsem zatím znala jen jako výrobce lezeckých obt. Botky vypadaly sympaticky, ve spodu vibram, nahoře goratex, dostatek prostoru pro prsty, akorát se mi zdály trochu tvrdé.  Prostě to nebyla moje představa bačkůrek.Já už to vidím v živých barvách, jak půjdu Jednookýho v sandálech, ještě že stíhám akorát mid. :(
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Duben 28, 2009, 20:55:13
Já jsem v sandálech ušla někdy i skoro celý trek a bylo to mnohem pohodlnější a bez puchýřů, ale vždycky se to nedá. Ale beru si je s sebou na trať ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Květen 03, 2009, 08:19:52
Já jdu na trek s nízkýma Salomonama a sandálama od Triopu. Jinak s tou zavřenou špicí máme v práci Merrell a nic moc, tvrdej Vibram mě odradil. To sem si raději od Merrellu vzala klasiku s Mesh svrškem, celourzavřený ale jak člověk de, fouká do nich. I když na trek vemu kombinacei GTX a sandálů.
A ještě máme s pevnou špicou od Tevy ale za 2199,- docela drahej špás, sou teda úplně měkký, ale nevím esi zas ne moc, jsou do vody. A ty síťkový jsem na noze zatím neměla. Když sandály s pevnou špicou tak asi Keen ... nevím
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Květen 03, 2009, 10:07:57
Já teď koupil GARMONT SITKA GTX a naprostá spokojenost. Je prava, že jsou čerstvě zašlápnutý (cca 112km), takže se to může změnit, ale zatím jsem spokojený. Z nízkých (botaskových) botů jsem měl Salomony a taky spokojený...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 12, 2009, 14:36:33
Ahoj, mám dotaz, ketrým prvěpodobně rozzuřím všechny zastánce kvalitního vybavení. Chci začít chodit treky, ze začátku teda asi spíš jen kratší trasy  chci si pořídit trekovéboty. Jenže nemám moc korunek. Dívala jsem se do letáku gigasportu http://www.iletaky.cz/gigasport-1525
finačně by pro mě byly únosné ty endlessky, ho-teci a když zavřu obě oči tak ty addidasky. Má smysl je koupit. Nebo je to jen vyhazování peněz za něco, co stejně po 100km vyhodím obloukem z okna? A chodíte někdo v obyč sportovních botách? Já jsem zatím odchodila všechno v obyčejnejch reebokách za 500, ale to mívám psy na volno. trochu se bojím, že když semnou smejkne, skončíme v kotrmelcích všici. Díky za odpovědi
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Květen 12, 2009, 15:42:35
Já MIDy chodil v Salomonech za 799Kč (v Hervisu v akci - běžně 1199Kč). Na LONG jsem měl poněkud dražšší GARMONTy a osvědčily se...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: honza khp Květen 12, 2009, 16:38:49
Sandálky v záloze řešej skoro všechno  :) a tak těžký zas nejsou.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Květen 12, 2009, 19:41:53
Šetřím na svém ubohém dítěti...Anička zatím všechny treky odchodila v kotníkových "hajtekách" bratru za nějakých 800 Kč v akci a tvrdí že jsou dobrý. Na moje nohy jsou bohužel úzký.
Jinak podávám hlášení o Merrelkách...po Jednookým ani jeden puchýř! Jsem si chtěla koupit tu zázračnou tyčinku proti puchýřům a asi ji nebudu potřebovat :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Květen 12, 2009, 21:31:20
tak jsem dnes utratila hříšné tři tisíce za garmonty, tak doufám že za ty prachy poskytnou odpovídající služby
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Květen 12, 2009, 21:46:23
tak jsem dnes utratila hříšné tři tisíce za garmonty, tak doufám že za ty prachy poskytnou odpovídající služby
Mám GARMONT SITKA GTX a jsou naprosto super...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: kiwi Květen 15, 2009, 10:11:01
tak jsem tu četla chválu na merrellky chtělaj sem si je koupit ale zdají se mi moc těžký - typ chameleon. chtěla bych univerzální boty na chození ale i nějaký ten výlet či trek. poradíte?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Květen 15, 2009, 10:48:13
Milé garmonty mi krásně sedřely patu, takže nejen že v nich Šlapky nepůjdu, ale naopak budu doufat že se do Šlapek zahojím  :'(
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zbynek Květen 15, 2009, 12:18:43
Porad tady ctu o Salomonech z vyprodeje Hervisu, nemoh by mi nekdo poradit, kdy asi tak ty akce mivaji? Sleduju kvuli tomu letaky Hervisu uz nejakej cas, ale porad nic. Ty, co tam ted maji jako akcni, stojej 2300.
Chtel bych ke kotnikovejm Kefasum (s kterejma jsem moc spokojenej) jeste neco lehciho nizkyho. V aktualnim letaku Hervisu (http://www.iletaky.cz/hervis-1541) jsou za 600 boty Kilimanjaro Enrique, ma nekdo s touhle znackou zkusenosti? Nasel jsem jen jednu vcelku pozitivni recenzi na horydoly.cz (http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=8270), ale na jinej model...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Květen 15, 2009, 12:40:43
Kilimanjaro Enrique, ma nekdo s touhle znackou zkusenosti? Nasel jsem jen jednu vcelku pozitivni, ale na jinej model...
Já mám jedny černý Kilimanjaro Sorteno (snad je to model, na krabici nic jiného nebylo) ani ne 5 měsíců a půjdu je vracet...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Květen 15, 2009, 22:15:13
tak jsem tu četla chválu na merrellky chtělaj sem si je koupit ale zdají se mi moc těžký - typ chameleon. chtěla bych univerzální boty na chození ale i nějaký ten výlet či trek. poradíte?

Chameleony nebrat, zkus spíš Moaby ať už nízký či vysoký s goráčem
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Květen 15, 2009, 22:17:03
Kilimanjaro Enrique, ma nekdo s touhle znackou zkusenosti? Nasel jsem jen jednu vcelku pozitivni, ale na jinej model...
Já mám jedny černý Kilimanjaro Sorteno (snad je to model, na krabici nic jiného nebylo) ani ne 5 měsíců a půjdu je vracet...

A to sou sortena jedny z lepších, na Enrique ani nekoukat, i když tuším Gwen v enrikách či trams amech chodí.

Salomonky ve výprodeji na letáku nenajdeš, to chce někoho známýho nebo chodit furt a čekat a doufat, že zbyde tvoje číslo, dají je do posledních párů a ty je vyhmátneš
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: honza khp Květen 16, 2009, 07:45:16
chtěla bych univerzální boty na chození ale i nějaký ten výlet či trek. poradíte?
jak si čtu názory, jen se mi potvrzuje, že na tohle téma není v podstatě odpověď, protože co člověk to originál a někomu sednou botky za pár stovek a někomu nepomůžou od puchýřů a jiných příhod ani nejdražší boty.
Za sebe: běhám a chodím cca 40 roků a 2 operace s Achillovkami a nárustky mě donutili hledat boty ve kterých se dá chodit, popobíhat i běhat. Myslím, že pokud se člověk vysloveně nepohybuje v kamenitém horském terénu nebo jen občas, vyplatí se zapátrat po botách se zvýšeným kotníkem, které nemají klasický Vibram nebo obecně tvrdou podrážku, ale něco běžnými maratonkami na běhání a podrážkou na běžných trekových botách. Já po několika letech hledání tohle našel u Adidasu s podrážkou Mountain grip a přestože mě tvrdili, že se to rychlej sešlape, drží mi již čtvrtý rok. Kvůli různým trablům s kotníky atd. je používám celou zimu na chození po městě ale i na rychlé hodinové běhání s mlaďochy z orienťáku a na práci v terénu. Během dvou let jsem si pořídil 3 páry které střídám, mají goretexový svršek a označení Climaproof, ale současně jsou prodyšné - nehodí se na celodenní chození ve vodě, ale běžnou vlhkost s deštěm zvládají. Važí cca 550g, takže jsou oproti jiným trekovkám lehké. Chodím nebo popobíhám s nimi i v teplých trecích a když je nejhůř s teplem, přehodím na sandálky. Příhody s puchýři v podstatě nestojí za řeč, Vysočina teď s hladkou nožkou.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Květen 16, 2009, 08:57:25
Citace
jak si čtu názory, jen se mi potvrzuje, že na tohle téma není v podstatě odpověď, protože co člověk to originál a někomu sednou botky za pár stovek a někomu nepomůžou od puchýřů a jiných příhod ani nejdražší boty.

Asi tak, spíš tuhle diskuzi beru jako varování před úplnými aušusy, co se rozpadnou po 10 km...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Květen 30, 2009, 16:40:51
Lidi, nechce se mi projíždět opět všech 6 stránek, co řikáte na značku Lowa? Popřípadě mě nasměrujte, na jaké stránce se tu o nich mluví, děkuju
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: burak Květen 30, 2009, 22:02:46
Lowy jsem měl, řekl bych, že to byly nadprůměrně drahé a nadprůměrně kvalitní boty. Za ta léta se s nima nestalo nic, jen se sešlapala podrážka. Mimochodem, Lowa nabízí výměnu podrážek, myslím, že to o něčem svědčí (ale nevím, kolik to stojí a jestli to funguje i u nás).
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Květen 30, 2009, 22:45:02
Páni,mě už je vidět text příspěvku - díky! Jinak děkuju za "schválení" Lowek, v Brně outdoor outlet a tam na ně maj 50% slevu, tak doufám, že budou mít moji velikost a že mi budou sedět. A na tu podrážku se zeptám(doufám)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Květen 31, 2009, 07:51:04
v Brně outdoor outlet
KDE??????????  :o
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Květen 31, 2009, 21:18:45
Na Lidický, zastávka 1,6 - Antonínská. Maj i www.outdooroutlet.cz - možná je tam pomlčka, si nepamatuju
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zbynek Květen 31, 2009, 21:50:41
Lowa nabízí výměnu podrážek, myslím, že to o něčem svědčí (ale nevím, kolik to stojí a jestli to funguje i u nás).
U nas delaji vymenu podrazek i obsazek u vsech trekovek v Restday (http://restday.cz/restday/cz/opravy_treku.php) ve Zline a jsou na ne opakovane nejlepsi reference (sam jsem u nich boty zatim nemel).
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Hyena Květen 31, 2009, 22:03:59
Lidi, nechce se mi projíždět opět všech 6 stránek, co řikáte na značku Lowa? Popřípadě mě nasměrujte, na jaké stránce se tu o nich mluví, děkuju
Lowy tu nikdo neprobíral, ale koukala jsem na ně taky a nevypadají špatně.

Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Pavla s Ditou Květen 31, 2009, 23:46:33
Já mám CAT (Catepillar) ze sekáče a docházím bez puchýřů  ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Červen 01, 2009, 08:41:41
Já mam ze sekáče sandálkdy, McKinley, vibram, za 300 káčé a jsou to jediný sandále, který jsem kdy měla, ve kterých jsem neměla sandále hned po 100 metrech, ostatně ani po celodením chození po městě a 10 kiláčcích lesem nelesem.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Červen 01, 2009, 14:50:42
Na Lidický, zastávka 1,6 - Antonínská. Maj i www.outdooroutlet.cz - možná je tam pomlčka, si nepamatuju
tak jsem tam byla a boty nemam, páč zrovna jak na potvoru většinu věcí odvezli do Prahy na nějakou 2 měsíční výstavu, chjo to je pech
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Monika+bágl Červen 02, 2009, 20:54:45
Ahojky prosím poraďte:
Chystáme se na svůj první MID Podbořany a já si v dobré víře koupila v Gigasportu Columbie a prodavač mi tvrdil, že když je naimpregnuju bude to v pohodě. Tak v sobotu jsme vyrazili na 30km - sedí jak bačkůrky puchýř žádný ale kousek v mokré trávě a byly i po imperganci turch. Čím impergnujete vy? Prosím poraďte naprostému začátečníkovi předem dík :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Molískovic Červen 23, 2009, 16:21:08
Momonka: používáme impregnaci Grangers, podle pána z Hudáče je nej nej. I když pokud se brodíš mokrou trávou, ta ti vodu do bot prostě někdy "natlačí" i přes impregnaci.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Monika+bágl Červen 23, 2009, 20:57:27
Díky. Já koupila Aquastop od Kiwi a zatím dobrý. Je mi jasný, že to nemůže být 100%(to bych musela mít gumáky :), ale ta první impergnace stála za prd - 10 kroků v mokrý trávě a boty turch. :(
Název: scarpa
Přispěvatel: chalibda & běsové Červen 24, 2009, 14:25:56
Ahojda, máte někdo zkušenost s botama SCARPA? Mám možnost koupit si dva roky staré, bylo v nich nachozeno asi 100 km za 1200. Šli byste do toho?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zbynek Červen 24, 2009, 15:12:02
Vlastni zkusenosti nemam, ale co jsem je tak okukoval, myslim, ze s nima chybu neudelas. Podle stavu samozrejme. Ale pokud by to mely nahodou bejt Scarpa Denver, radsi bych si tady (http://www.eliass.net/botyf-trekovky-scarpa-denver-30804) (sleva ze 3390 na 1990) 700 za ty dva roky zaruky priplatil.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Anetqua Březen 27, 2010, 14:33:05
Ahoj,
mám na výběr Lowy, nebo Salamon - prý jsou super.
Nemáte někdo zkušenosti..?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: kiwi Březen 27, 2010, 14:51:23
Ahoj,
mám na výběr Lowy, nebo Salamon - prý jsou super.
Nemáte někdo zkušenosti..?
zkusit, projít se v obchodě a porovnat na své noze
lowy trekovky jsem měla na noze - B/C a líbily se, jen pro můj účel až moc měkké
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kristýna, Aranka a Žižla Březen 27, 2010, 18:49:12
Lowy budou možná trvanlivější
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: CassidyTeam Březen 29, 2010, 17:35:11
Lowy vřele doporučuji.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Marta.M Březen 31, 2010, 10:52:37
no, pomáhá to docela dost... první padesátku s KČT sem měla dva puchýře - jeden přes pravé chodidlo, druhý přes levé... posledních 5 km byl tehdy děs, protože už jsem neměla na noze jediný zdravý kousek.  Postupně jsem puchýře ubírala a ubírala (a km přidávala a přidávala) - jednak si nohy zvykaly a jednak právě lepší boty, lepší ponožky, měnit ponožky, mazat. Mazat oba konce. Jo, taky ještě občas nějaký přinesu, ale je to občas nějaký, ne celá noha. A když už je, doporučuji nosit speciální náplasti na puchýře - puchýř zmizí

Ahoj!
Procitam si tu vase zkusenosti s puchyri. Mam s nima taky dost problemy. Petro, ty pises mazat, mazat.... Ale cim mazete????

Predem diky za radu
Marta
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 31, 2010, 11:15:12
jelení lůj, cokoliv tučného, v nouzi indulona
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Marta.M Březen 31, 2010, 11:21:38
Cokoliv tucneho? To mi ty nohy moji psi sezerou :-)

a mazete jen postizena mista a nebo jako prevenci cely nohy? :-)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 31, 2010, 11:43:02
komplet - chodidla, paty, meziprstí,... a druhý konec
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Březen 31, 2010, 11:44:32
a druhý konec
uši?  :-[
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Březen 31, 2010, 12:20:40
jestli ti končej nohy u uší....  ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Psymorf Červenec 05, 2010, 22:54:19
zdravím,
tak jsem si z hanácké štřeky odnesl pár bolestně získaných zkušeností, nejdůležitější poznatek je že potřebuji nové bačkůrky,
když koukám na svoje nohy tak se divím že jsem to vzdal až kolem šedesátého kilometru,
našel jsem tyhle
http://www.outdoor-outlet.cz/boty/ds_trekking_high.html
co myslíte budou k něčemu nebo ne a za chvíli se rozsypou

a když tu řešíte mazání nohou, vadí ta mastnota termoponožkám nebo ne?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Honza & Wendýsek & Pan Eki Červenec 06, 2010, 10:57:08
Myslím že každému sedí něco jiného. Moje zkušenost že mi nohy docela natýkají takže na startu jsou boty trochu větší a během chvíle je to v pohodě. Já navíc musím mít tvrdší podrážku abych necítil každý kámen (zrovna loni po Hanácký by moje nohy mohli vyprávět :) ). A navíc doporučuju dobrý trekový ponožky kvůli zesílení tam kde je třeba. Já si boty šel kupovat po celém dni stráveném v autě a vybíral jsem 45 minut :) povedlo se na jedničku ve spojení s ozalinem (levandulový krém na nohy) už nemám puchýře. A poslední chytrá rada  O:-) když cítíš někde puchýř nezkoušej došlapovat jinak  ;D.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Červenec 06, 2010, 19:49:30
Hodlám se praštit přes kapsu a pořídit si nějaký dobrý sandále, uvítám všechny rady a typy...hlavně co se trvanlivosti týče.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kryštof+Naru Červenec 07, 2010, 12:37:47
ježura: mě už hodně roků slouží tyhle Asola - http://www.asolo.cz/katalog/trekove-sandaly-Scrambler/
vadí mi u nich pouze to, že když se namočí, tak je ta kožená stélka trochu slizká... ale dá se na to zvyknout a nejspíš to platí pro všechny sandále s koženou stélkou.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ŠárkaM Červenec 07, 2010, 13:04:56
A máte dobrý zkušenosti s tím, když ta kožená stékla namokne? Jestli se to netrhá. Kamoš si pořídil kožené  sandály  ve sportovní prodejně a když se mu po letě rozpadly, duvod neuznání reklamace bylo to, že je neměl požívat pri  chůzi v mokrém prostředí.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červenec 10, 2010, 12:34:55
Sandály od Vitnamců za dvě kila vydrží taky přes léto, pár treků jsem v nich už taky šel a vpohodě :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Červenec 10, 2010, 12:57:11
Sandály od Vitnamců za dvě kila vydrží taky přes léto, pár treků jsem v nich už taky šel a vpohodě :)

Se zdravejma nohama možná...to já bohužel nemám, takže potřebuju aby to trochu podepřelo klenbu atd.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Červenec 11, 2010, 21:34:14
já jsem v sandálech od vietnamců odchodila HODNĚ. Jenomže jsem měla štěstí na vynikající kousky - všechno tak jak má být, měkké tam kde to mělo být měkké, pevné tam kde to mělo být pevné... jela jsem v nich několikrát vodu, vloni jsem v nich chodila půlky treků. Jenže už se totálně rozpadly a marně sháním jejich stejně kvalitní nástupce - v tom co vietnamci nabízejí teď jsem ušla dvoje venčení a sandály se rozpadly... nehledě k tomu že jsou tvrdé, nekvalitní,... už uvažuju že půjdu do nějakých značkových...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zbynek Červenec 12, 2010, 09:18:37
...sandále...hlavně co se trvanlivosti týče.
Lizard Super Hike (http://www.rockpoint.cz/katalog/sandaly-lizard-super-hike-2470d/) mam letos uz trinactej rok. I kdyz uz jsou letos jejich dny pravdepodobne pomalu secteny, porad aktivne slouzeji a to jsem je nijak nesetril, nosil jsem je kazdy leto prakticky nonstop. Chodily po meste, v lesich, v horach, ve sladky i slany vode, v pousti a vsude jsem s nima byl spokojenej.
(Jedny volny v cisle 44 mi zustaly od lonska "zapomenuty" ve skrince v praci - viz muj lonskej inzerat (http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=683.0), kdyby to bylo tvoje cislo a chtel bys je vyzkouset, muzu je vzit na Seraka.)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: greppie Březen 10, 2011, 13:16:13
Při brouzdání na stránce Salomonu jsem objevila dělení bot na turistické a hikingové a nevím, jaký je mezi nimi rozdíl. Nevíte?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: kiwi Květen 31, 2011, 20:47:35
ahoj řeším dilema. mám merrelly - botky jsou rozchozené mám je víc jak dva roky a chodím v nich prakticky denně. I tak se mi udělaly puchejře. na šlapkách jsem myslela že to bude vložkou, tak jsem ji vyměnila za ortopedickou (noha si zvykla) ale na jednookým se situace opakovala, a to jsem šla jen MIDY.
teď řeším jestli si koupit salomony, které tu hojně chválíte ale bojím se že to bude stejné jak s merrelly a nebo MID odejít v běžeckých botách new balance, které jsou ale velice prodyšné a bojím se že při první kalužce budu mít mokro.
máte nějaké tipy?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Květen 31, 2011, 21:07:08
ahoj řeším dilema. mám merrelly - botky jsou rozchozené mám je víc jak dva roky a chodím v nich prakticky denně. I tak se mi udělaly puchejře. na šlapkách jsem myslela že to bude vložkou, tak jsem ji vyměnila za ortopedickou (noha si zvykla) ale na jednookým se situace opakovala, a to jsem šla jen MIDY.
teď řeším jestli si koupit salomony, které tu hojně chválíte ale bojím se že to bude stejné jak s merrelly a nebo MID odejít v běžeckých botách new balance, které jsou ale velice prodyšné a bojím se že při první kalužce budu mít mokro.
máte nějaké tipy?

Merelly jsem měla taky - když už jsem si je příjemně rozchodila, tak se rozpadly...  :'( Teď to řeším tak, že beru botky dvoje (ale na mid by se mi dvoje tahat nechtěly, tam bych to řešila dle počasí, když bude sucho, tak ty lehké běžecké, no a kalužku obejdeš  ;D). Většinou vycházím právě v těch lehkých (měla jsem například Campri, Karimoor, většinou nevydrží víc jak 2000 kiláků  :-[) no a do batůžku přijdou buď sandálky, nebo v případě očekávaného deště botky nepromokavé (jen si pak musíš nacvičit rychlý úprk z hospody, protože loni na Paprsku ve vytrvalém dešti mi po prohlášení "obuju si suché botky" šlo o život  >:D) Každopádně mida bych šla v těch, co mi pasujou nejvíc, tak jako tak seš za pár hodin zpátky, takže ani případný promáčení bych moc neřešila.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Květen 31, 2011, 21:34:43
Teď jsem dala tři treky v běžeckých Mizunech a vzhledem k tomu že pořád ještě nemám trekovky (Garmonty vydržely jednu sezónu, stejně jako Merelly), vypadá to že v nich budu chodit dál. Do kaluží pokud možno nešlapu, ale propršený trek si radši nechci ani představit.
Puchýře jsou hodně o mazání a ponožkách. A taky o pedikůře.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: honza khp Květen 31, 2011, 21:46:18
teď na Slovensku propršel (to je občas slabé slovo) skoro celý druhý den, trek byl brutální a přeci puchejř žádnej i když celej den v mokrejch běžeckejch botách - ale nožky před trekem namažu Infadolanem, po 25 km vyměním ponožky i když jsou během minuty mokrý zas, tlapu promáznu znova. Ale botky by měly být o trochu větší než pro běžné chození či běhání a na převlíkání taky tahám fusky různé tloušťky.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Květen 31, 2011, 21:51:20
Když je řec o puchyrech, tak ja jsem zjistila, že taky zalezi na rychlosti a stylu chuze. Overila jsem si to ted na Jednookym. Celou dobu naprosto v pohode, že bych moc mazala a menila fusky se rict neda, ale na poslednich 15 km jsem se chytla par lidi a sla jsem s nima. Zadna dlouha pauza na vymenu ponozek a umyti nohou v potoce. Citila jsem že se mi dela puchyr, ale byla uz tma a držela  krok s ostatnimi. Kdybych sla pomalejc, nebo zabivakovala , byla ulpne bez.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: noris Květen 31, 2011, 21:55:57
Ja mam tyhle: http://www.canis.cz/pracovni-obuv-2/obuv-gotex-mount-cook-polobotka-kombinovana-7/
Jsou fajn, chodi se v nich dobre, netece do nich, puchyre zadne ( vlastne letos na Slapanicich jeden). V kotnikovych jsem se necitila moc dobre, tohle je lepsi. Ale na nejake zavodni behani to neni, jsou takove pevnejsi. A za ty prachy...
Jeste planuji poridit neco takoveho: http://www.canis.cz/pracovni-obuv-2/obuv-island-ibiza-polobotka-kombinovana-5/  , a to pro pripad, ze by se zadaril nejaky suchy trek s bajecnou predpovedi pocasi, to by byly nejake mekci boty, alespon pro mne, vhodnejsi. Dvoje boty se mi tahat nechce, max. sandale na obcasne chvilkove prezuti.
A mam ortop. vlozky :)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: marian Květen 31, 2011, 22:01:28
Nosim trail running tenisky, bez GTX, na vsetko okrem skalnateho terenu, aj ked je mokro. Ako premoknu tak vyschnu.
Puchiere mavam zriedka, zvacsa ked som lenivy vymenit po case ponozky.

Trochu problem bezeckej obuvy je ze treba ratat s kratsou zivotnostou.
Posledne Salomonky padli po 1000km pricom na behanie neboli moc dobre uz tak od 700km.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Petrs01 Květen 31, 2011, 22:55:19
Šárko, opravdu máš pocit že je to o rychlosti když nemám puchýře ani já ani ty?
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Červen 01, 2011, 06:55:19
Mám Merrelly 3 rok (všechny treky + výlety a vandry), fantasticky rozšlápnutý, stále nepromokavý, bohužel podrážka je děravá skoro durch, na Otíkovi jim asi zase uděláme rituální pohřeb :'(
Takže taky řeší dilema...Merrelly jsou zatím jediný botky co na moji divnou (úplně placatou a širokou nohu) sedí...s běžeckejma botkama mám smolíka, potřebuju aspoň minimálně zpevněný kotník....a teď babo raď...asi zas půjdu do Merrellek...i když nevydrží ani us.aný 3000 km :-X
Začíná mi připadat, že výrobci trekové obuvi nepočítají s tím, že by v botech zákazník i chodil ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Červen 01, 2011, 08:46:45
Výrobci už vůbec nepočítají s tím, že by v trek. botech někdo chodil jinde, než po lesoparčíčku...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: noris Červen 01, 2011, 09:42:57
No ja se tomu vubec nedivim. Kdyz tak posloucham, ze sel nekdo 6-ti km trek, nebo 10-ti km turu  ;D Nebo jak nekdo po dvaceti kilometrech nemuze tyden chodit...  ::)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Sarka M Červen 01, 2011, 09:52:17
Šárko, opravdu máš pocit že je to o rychlosti když nemám puchýře ani já ani ty?

Jasne, že hraje roli i dispozice a rozslapnuti bot, Ty jsi treba vytrenovana, ale ja treba v realu nedam vic jak 15 km ( az na vyjimnky,kdy jsem bez deti) protože decka vic neujdou a nedou rychle. Takze za me mam pocit, že si nohy zvykly na urcity zbusob chuze a když jsem šla rychlejc, byl puchyr.

Noris, dala jsi mi dobrej typ, prodejna je i v CB, juknu tam
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: noris Červen 01, 2011, 10:01:56
Šárko, opravdu máš pocit že je to o rychlosti když nemám puchýře ani já ani ty?

Noris, dala jsi mi dobrej typ, prodejna je i v CB, juknu tam

Ja mam od tama i "nepromokave" gate (do silneho deste to vsak neni) za 350 Kc, lyzarskou bundu, botasky, sandale.
Kdybych mohla, obleknu se tam cela :D Clovek tam neplati draze za znacku, coz je pro mne jako chudeho studenta fajn a kvalita dobra. No a i kdyby se mi ty boty za 2 sezony rozpadly, tak se asi nenastvu, vzhledem k tomu, kolik staly...
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: noris Červen 01, 2011, 10:02:44
Se mi nejak nepovedla ta citace ...

Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: kiwi Červen 01, 2011, 10:18:48
tož děkuju za nápady. mně těch balanců bude totiž strašně líto když je zničím. chystám se na oravský a tam předpokládám že moc sucho nebude. zaujaly mě ty canis tenisky. je pravda že se mi moc na MIDU přezouvat i ponožky nechce. Jen se zastavíte a hned vás 5 lidí přejde. tož uvidíme
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: zbynek Červen 01, 2011, 11:02:04
...i když nevydrží ani us.aný 3000 km :-X
Začíná mi připadat, že výrobci trekové obuvi nepočítají s tím, že by v botech zákazník i chodil ;D
Výrobci už vůbec nepočítají s tím, že by v trek. botech někdo chodil jinde, než po lesoparčíčku...

Hm, mam vam ocitovat, co me napsali z Warpu (http://www.warp-sport.com/), kdyz jsem u nich reklamoval botu prasklou po ctrnacti mesicich noseni? Reklamaci zamitli jako neopravnenou, protoze jsem se o boty malo staral a moc v nich chodil:
Citace
...Je třeba konstatovat, že tento pár nese celkově zřetelné stopy po relativně dlouhodobém intenzivním používání, nejmarkantněji toto pak ukazuje stav dezénu podrážek zejména na patách obou bot. Míra užívání bot (tedy v podstatě počet nachozených kilometrů a tím i počet cyklů ohýbání svrškových materiálů) samozřejmě výrazně urychlují poškození výše uvedeným způsobem narušené svrškové usně.
To se clovek smichy neudrzi...  >:D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Červen 01, 2011, 15:04:18
To je ještě dobrý !  >:D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: tombru Červen 01, 2011, 15:26:13
Myslím že za chvíli bude v záruční podmínkách sportovních bot uvedeno: Záruka 2 roky, ale maximálně 200km a na každý km použití musí následovat 10 hodin přestávka. Tedy ujdete-li 25km, musíte nechat obuv 250 hodin odpočívat. Nepoužívat pro dogtrekking!   >:D

Také si většina lidí špatně vykládá pojem doživotní záruka, výrobce jistě nemá na mysli život uživatele/zákazníka, ale vlastního výrobku  O:-) >:D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Červen 01, 2011, 16:20:08
To se clovek smichy neudrzi...  >:D
To by spíš jeden brečel. Mám trošku "ševcovské průpravy" takže prochodit podrážku durch můžeš, prasknout nesmí (ani podrážka ani svršek).
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: elina Červen 01, 2011, 16:40:02
Zbyňku mě v Salomonu kdysi sprdli, že jsem v té běžecké botě snad běhala nebo co  ;D Že ač prodávaná jako běžecká, není bota přece na běhání, ale jenom na závodění. Jaký div, když mi po třech měsících a max 50km zmizela podrážka  >:D  >:D  >:D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: MartinaM Červen 02, 2011, 00:22:03
ahoj řeším dilema. mám merrelly - botky jsou rozchozené mám je víc jak dva roky a chodím v nich prakticky denně. I tak se mi udělaly puchejře. na šlapkách jsem myslela že to bude vložkou, tak jsem ji vyměnila za ortopedickou (noha si zvykla) ale na jednookým se situace opakovala, a to jsem šla jen MIDY.
teď řeším jestli si koupit salomony, které tu hojně chválíte ale bojím se že to bude stejné jak s merrelly a nebo MID odejít v běžeckých botách new balance, které jsou ale velice prodyšné a bojím se že při první kalužce budu mít mokro.
máte nějaké tipy?

Koukni na tyhle http://www.outdoorinfo.cz/test-the-north-face-hedgehog-gtx-xcr (http://www.outdoorinfo.cz/test-the-north-face-hedgehog-gtx-xcr)  - já na ně nedám dopustit, mám už druhé, první mi vydržely nešetrné zacházení a skoro denní nošení cca 5 let. Nechodila jsem sice dogtreky, ale snesly i žulovou spáru, což je celkem masakr  ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Pavel Červen 02, 2011, 21:09:50
Myslím že za chvíli bude v záruční podmínkách sportovních bot uvedeno: Záruka 2 roky, ale maximálně 200km a na každý km použití musí následovat 10 hodin přestávka. Tedy ujdete-li 25km, musíte nechat obuv 250 hodin odpočívat. Nepoužívat pro dogtrekking!   >:D

No vy se tomu smějete, ale tuším že v intersportu nebo kde, je u každého druhu obuvy uvedeno k čemu se má používat, kolikrát v týdnu a kolik hodin v těch dnech kdy ji smíš používat. Takže na dogtrekking by si měl mít v baťohu aspoň deset párů ;)
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Pavel Červen 02, 2011, 21:11:34
To jsem tu citaci nějak rozšířil ;D Je to tady ale Matrix  ;D
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Červen 03, 2011, 09:00:05
Koukni na tyhle http://www.outdoorinfo.cz/test-the-north-face-hedgehog-gtx-xcr (http://www.outdoorinfo.cz/test-the-north-face-hedgehog-gtx-xcr)  - já na ně nedám dopustit, mám už druhé, první mi vydržely nešetrné zacházení a skoro denní nošení cca 5 let. Nechodila jsem sice dogtreky, ale snesly i žulovou spáru, což je celkem masakr  ;)

Tyhle jsem měla taky, vydrželi celkem hodně, i když víc než jednu sezónu dogtreků to nebylo. Ale to se asi nedá očekávat od žádných lehčích botek. Obecně určitě jedny z lepších, taky mohu doporučit.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Červen 03, 2011, 09:12:20
Ale nevykládej, že Ti vydržely jen jednu sezonu, vyrobce uvádí že boty prošly náročným testem >:( >:D.
Já když jsem si vybírala boty, tak se mě prodavač ptal, na jaký typ turistiky ty boty chci a já blb jsem řekla, ..ále jen na chození po Vysočině nebo Středohoří. Tvrdil že ty boty mi vydrží hodně dlouho.Několik let.  Ted je mam druhou sezonu a počítám že na Otovi asi taky půjdou do věčných lovištˇ .
 A to je nenosím denně, ted uz jen na výlety cca 15 km, o víkendech a zhruba tři treky ročně.

Nechcete udělat nějaky združeni dogtrekařů, aby nám neprodávali boty šmejdy, ale opravdu kvalitní zboží??
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Červen 03, 2011, 09:37:43
Ale nevykládej, že Ti vydržely jen jednu sezonu, vyrobce uvádí že boty prošly náročným testem >:( >:D.
Já když jsem si vybírala boty, tak se mě prodavač ptal, na jaký typ turistiky ty boty chci a já blb jsem řekla, ..ále jen na chození po Vysočině nebo Středohoří. Tvrdil že ty boty mi vydrží hodně dlouho.Několik let.  Ted je mam druhou sezonu a počítám že na Otovi asi taky půjdou do věčných lovištˇ .
 A to je nenosím denně, ted uz jen na výlety cca 15 km, o víkendech a zhruba tři treky ročně.

Nechcete udělat nějaky združeni dogtrekařů, aby nám neprodávali boty šmejdy, ale opravdu kvalitní zboží??
Ona je trochu otázka, zda vůbec lze vyrobit ideální dogtrekové botky, respektive za jakou cenu. Můžeš chodit v klasických celokožených pohorkách a ty ti pravděpodobně vydrží sezón několik. Ale určitě v nich nepopoběhneš a v létě budeš holt dokola měnit ponožky. Sportovní nižší boty jako uvedené NF jsou měkčí a prodyšnější, ale zase se u nich neočekává pohyb s vyšší zátěží, kterou je u dogtreku nejen batoh ale taky třeba brždění tahu psa, s čímž výrobci opravdu nepočítají. Navíc obecná životnost běžeckých bot (než se výrazně zhorší pružení) je cca 800-1500 km, což je právě tak ta jedna sezona treků a pár procházek během roku. Takže mně výměna bot jednou za rok tak hrozná nepřijde, maratonci jsou na tom hůř..
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šárka Červen 03, 2011, 09:42:51
Mě teda prijde likvidační kupovat kazdy rok boty za cca 1500 az 2000,- . To že neexistuji idealni boty na dogtrek už mě taky napadlo. Nnj,holt nejni kazdej socialni pripad jako ja :-X :P

Si vzpominam jeste když jsem chodila s postou, když jsme meli pres leto brigandice, tak si skoro vsechny na konci leta stezovaly, že si sice vydelaly, ale zase jim uplne odesly boty.
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Červen 03, 2011, 11:12:40
Citace
Takže mně výměna bot jednou za rok tak hrozná nepřijde, maratonci jsou na tom hůř..
Mě teda přijde hrozná...když pominu finance (taky jsem socka), tak hlavně mi pomalu ten rok trvá, než botek natvaruju na moje nohy...plochá nohá, kostky, vbočený palce, kladívkový prsty...(pokud jsem na nějakou ortopedickou vadu zapomněla, tak tu mám taky) a po tom cca roce, kdy se z mučícího nástroje stanou konečně papučky, tak mám pomalu podrážky děravý durch :'(
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: euphoria Červen 07, 2011, 16:51:07
Měla jsem trekové boty značky AKU, které bohužel po 6 letech dosloužily a teď bych si chtěla koupit nové. Docela mě zaujaly boty MEINDL W COLORADO GTX Lady (http://www.rockpoint.cz/boty-meindl-w-colorado-gtx-lady-12517.html), sice jsou dražší, ale zdají se mi dle popisu ideální pro treky a pro mou potřebu, na botách nechci šetřit, chci komfortní, kvalitní a odolnou obuv. Máte s nimi někdo osobní zkušenost? Eventuálně v čem chodíte vy? Díky za rady
Název: Re: Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Červen 08, 2011, 07:34:18
Pokud ti budou Colorada sedět, chybu s nimi určitě neuděláš - je to jedna z nejoblíbenějších dámských trekovek a pár lidí s nimi chodí i dogtreky. Doporučuji mít ještě jedny nižší trekovky na letní/suché/nehorské treky, pro které jsou vysoké trekovky asi zbytečně těžké. Jinak ty Colorada určitě užiješ na přechody hor apod. Já mám jako těžké botky http://www.hudy.cz/obuv/damska-obuv/turisticka-obuv/91257,lagorai-rtp-gtx.html a lehčí http://www.hudy.cz/obuv/damska-obuv/turisticka-obuv/60804,mtn-trainer-women.html , přičemž ty lehčí měním zhruba 1x ročně a obykle mají blíž ke krosovým běžeckým než ty poslední.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Únor 28, 2012, 11:01:37
Ahoj, vybírám nové boty.
Chci nízké, cena do cca 2500. Rok chodím v těhle merrellech: http://www.sportnawebu.cz/merrell-chameleon-arc-2-stretch/d-127875/?size=128045 a zvažuju, jestli je nekoupit znovu... Nevýhodou je, že nemají goretex. Našla jsem obdobné s goretexem - http://www.pandaoutdoor.cz/951-trekove-boty-merrell-chameleon-arc-2-gtx-88244

Materiálově i tvarově a prostě celkově mi vyhovují. Nosí se příjemně, výborně mi sedí...

Dále jsem se dívala na salomon a zvažuju i keen a teva. Nemáte nějaký tip?
Už to docela hoří, abych je stihla aspoň trochu rozchodit. :D
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: marian Únor 28, 2012, 11:16:18
Uz dlho pouzivam Salomony, zvacsa XA Pro 3D Ultra (nizke aj midy), mam aj Wings-y. Oboje su skor trail running nez turisticke, t.j. lahsie, lepsie sa v nich beha, ale su menej odolne.
Zivotnost u mna ca. 800-1000km (z toho velka cast beh), u syna >1000km (je o 30kg lahsi, to sa prejavi).
Spolahlive (vhodne na treky) tak do 600-800km, potom ich donosim doma na kratke trate.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Pavel Únor 28, 2012, 21:43:22
No já měl merrellky sice pohodlné, ale po jedné sezoně děravé jak řešeto,
to Salomony vydržely dva roky do první dírky  :D.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Vojta s Bertou Únor 29, 2012, 07:32:22
Já mám opačnou zkušenost. Chodím v nízkých terkovkách a ty od Salomonu v ceně cca 2000 Kč mi vydrží max. sezónu (6 treků, celkem 1000 km). Pak se toztrhá vršek, podrážka by ještě vydržela 2x tolik.
Od půlky sezony 2010 chodím v nízkých Merrelech (vršek kožený, nikoli textil, bez Goratexu, cena 2550 v Hervisu), takže absolvovaly asi 9 treků a odhadem tak 1300 km - a zatím se tváří, že do důchodu nechtějí. takže s nimi počítám i na sezonu 2012.
Goratex: že ho boty nemají bych neřešil, funguje první rok, pak jakoby tam nebyl
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Únor 29, 2012, 09:37:48
No já měl merrellky sice pohodlné, ale po jedné sezoně děravé jak řešeto,
to Salomony vydržely dva roky do první dírky  :D.
No právě ty merrelly mám po roce chození (a to jen takové normální, treky jsem nechodila!) mám díravé obě podrážky...
Zase mi jako málokteré boty sednou jako ulité...

Tak řeším jestli kupovat znovu za nemalé peníze boty na rok nebo jít do jiných. Salomon se mi zdá, že se dá koupit i levněji například...
Ale nějak nemůžu žádné vybrat a už to docela spěchá, do konce týdne si je chci pořídit, abych je stihla rozhodit.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Únor 29, 2012, 09:38:48
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421581_1891330658808_1707770926_923019_1191795967_n.jpg)
Merrell po roce chození.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: marian Únor 29, 2012, 09:55:13
To o roztrhani vrchu u Salomonu mozem potvrdit. Roztrha sa mi vzdy najprv vrch (s cim sa da zit) a potom zvnutra pata, cim sa stanu topanky nepouzitelne. Ale to je dan za trail running tenisky - 1000km je pri trail running teniskach dobra zivotnost. Pokial chces dlhsiu, treba ist do hiking modelov. Su robustnejsie.

Inak nerovnomerne znicena podrazka moze okrem nekvality vyrobku znamenat aj "problem" s nohou - moze to byt sposobene pronaciou nohy.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Únor 29, 2012, 10:17:22
To o roztrhani vrchu u Salomonu mozem potvrdit. Roztrha sa mi vzdy najprv vrch (s cim sa da zit) a potom zvnutra pata, cim sa stanu topanky nepouzitelne. Ale to je dan za trail running tenisky - 1000km je pri trail running teniskach dobra zivotnost. Pokial chces dlhsiu, treba ist do hiking modelov. Su robustnejsie.

Inak nerovnomerne znicena podrazka moze okrem nekvality vyrobku znamenat aj "problem" s nohou - moze to byt sposobene pronaciou nohy.
Jo, já šmatlám, proto mám všechny boty zešlapané na tomto místě. Obě boty teda.
Dětská doktorka mi kdysi říkala, že mám ploché nohy a že se mám snažit našlapovat jak kdyby po hranách. Tak jsem se tak naučila chodit. :( Mám jednu nohu o fous kratší a bolavá kolena a záda.
No, v každém případě jsou pro mě dobře padnoucí boty základ... A asi by měly mít nějakou "lepší" podrážku. Prostě trvanlivější. Ale jak je poznám? :o
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: marian Únor 29, 2012, 10:30:24
Ked mas taketo problemy tak treba doktora alebo mozno jednoduchsie zajst si do "profi" bezeckej predajne. V niektorych vedia analyzovat chodidlo - klenbu a pronaciu/supinaciu. Tie kolena/chrbat mozu bolet kvoli tomu. Tu u nas su obchody kde to je zdarma. A podla vysledku sa daju kupit vlozky do topanok, popr. vybrat vhodny model topanok.

http://www.behshop.cz/clanky/o-pronaci/
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Pavel Únor 29, 2012, 20:49:39
Tak podrážku se mi ještě zlikvidovat nepovedlo, zatím vždy jen vršek  ;D
Pokud není moc mokro, jdu s děravým vrškem ještě pár treků a na normální venčení je používám klidně rok.

Na tu pronaci - supinaci se opravdu podívej, nejhorší varianta je, když si člověk se supinací koupí boty pro člověka s pronací a obráceně. Docela jednoduché vysvětlení k tomu je třeba tady: http://mojenozky.cz/cviceni-hubnuti/vybirame-boty-na-behani-supinace-a-pronace (http://mojenozky.cz/cviceni-hubnuti/vybirame-boty-na-behani-supinace-a-pronace)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Březen 01, 2012, 07:39:33
Děkuji za odkazy. Nikdy jsem se tím hlouběji nezabývala a teď uvažuju o návštěvě ortopeda. V každém případě boty musím koupit bezpodmínečně do konce tohoto týdne, protože jsem velmi puchýřoidní člověk a budu ráda, když je stihnu za těch 5 týdnů rozchodit... Už jsem smířená s tím, že mi vydrží zase jen rok. :( Vlastně možná míň, protože takhle jsem je prochodila i bez treků...

Takže zatím koupím nějaké salomony nebo ty merrelly (zatím vyhrávají ty s goretexem), ať mám v čem chodit a poté naplánuju návštěvu ortopeda a případně nákup té správné obuvi pro šmataly. :D

Pavel:
Ty moje mají svršek netknutý. :( Řekla bych, že jsou to dobré boty, chyba je prostě ve mně. :)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: dav Březen 01, 2012, 11:07:43
Ten článek na téma supinace/pronace se mi zdá velmi zjednodušují, konkrétně já mám nohy lehce do "O", přitom mám pronaci. Doporučuji navštívit běžecký krám, který je vybavený zařízením na diagnostiku došlapu. Na behej.com se dají najít vhodné odkazy.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 06, 2012, 18:27:53
Já i přítel jsme si teď pořídili nové trek.botky. O víkendu jsme s nimi dali 22km. Mně sedí krásně, určitě bych je doporučila (http://www.hudy.cz/turisticka_obuv_damska/60804,mtn-trainer-women.html). Ale Petrovi teda moc nesdla velikost (každou nohu má jinak velkou), takže mu to odželo jednu patu, ale druhá bota seděla dobře. Bude si muset pořídit jiný botky.
Takže kdybyste měli někdo zájem o pěkný kvalitní botky vel.44, 1x nošené: http://www.hudy.cz/turisticka_obuv_panska/60685,mtn-trainer-gtx-men.html , původní cena 3890Kč, po slevě 2606 Kč, my nabízíme za 1800Kč!!!
Kontakt: anna.foralova@seznam.cz
Možnost vyzkoušet kdykoliv v Brně nebo na Šlapanickém DT.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: pawLINka Březen 07, 2012, 15:22:30
Já jsem nakonec koupila tyto: http://www.boty-obuv.eu/zeny/outdoor-obuv/turisticka/outdoorova-obuv-merrell-moab-gore-tex-xcr-87110-zdarma-nuz-wenger-a-doprava/

Tak uvidím, jak dlouho mi budou sloužit. Zatím je mám odzkoušeny dohromady cca na 50 km a zatím dobrý, což se mi nestává. Prvních několik desítek km v nových botech pro mě znamená spoustu puchýřů a odřenin většinou. :)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Psymorf Březen 11, 2012, 22:21:13
já z těch svejch bačkůrek snad zešedivím, nemáte někdo nějaký osvědčený nápad jak roztáhnout boty, napřed jsem si naivně říkal že ses nad časem alespoň trošku poddají ale to neklaplo, a nápady typu alpa, mokré ponožky a tak se hodí na kožené boty.  Začínám se obávat že je hodím na smeťák a popádluji si koupit nové botičky ale tentokrát zodpovědně.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: David a Brixolína Březen 12, 2012, 15:13:09
Psymorfe, ja bych to udelal tak, ze bych si boty obul, slapl v nich do kyble s vodu, nechal je poradne promoknout a nasledne v nich chodil do uschnuti. Ty boty by se mely natvarovat na nohu. A toto udelat tak 3krat.
Ja jsem si takto neplanovane perfektne prizpusobil pracovni boty, ktere me tlacily a nahodne jsem v nich 3krat po sobe zmoknul a musel v tech mokrych pak byt skoro cele dny. No a vysledek byl, ze mi pak perfektne sedly a nosil jsem pak i na prochazky do lesa. :)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Psymorf Březen 12, 2012, 20:35:11
nezkoušel jste někdo prstové trekové boty vibram ??
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Březen 12, 2012, 22:08:39
Švagr v nich občas běhá, ale použitelné jsou spíš do terénu, na asfaltu je to podle něj o zničení kloubů. A chce si to na ně chvíli zvykat, přece jen obutá noha má trochu jinou mechaniku, takže se v nich na začátku ozývaj zkrácené šlachy apod. a taky je v nich prý celkem zima..
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Šera Březen 13, 2012, 19:54:20
Asi před dvěma týdny jsem v Brně viděla kluka, co měl "prsťáky"... drsný. Procházel se mezi šalinama v techhle "botkách", v triku kraťasech a vypadal spokojeně ;D
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: dav Březen 16, 2012, 10:07:05
Pětiprsťáky a minimalistický boty Inov8 používám občas na běhání, ale akorát na krátký štreky tak do patnácti kiláků..., poskytují noze uvolnění, hodí se na rehabilitační běh po něčem opravdu delším. Dá se s nima i na tvrdším povrchu jako asfalt, ale chce to mít zmáknutou techniku, rozhodně nic pro lidi, co jdou přes patu. Na  krosový tratě to jsou vynikající boty. Jo a pro všechny, co by to v nich chtěli zkusit, začínat pomalu, postupně přidávat, je to trochu vo achilovky:-)
P.S. další fundované info a možnost vyzkoušení těchle bot: http://www.trailpoint.cz/home.html
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Majka Březen 23, 2012, 08:49:27
Kombinujete někdo trekovky se sandálama ? Mám totiž dost problém, že v jedněch botech nevydržím tak dlouho - musím se přezout do něčeho lehčího, jinak mi odejdou nohy :-/ ( křeče do šlapek , který odmítají polevovat) . Chodila jsem v různých značkách bot, ale u všech je to samé. ale jakmile se přezuji včas do sandálů ( mám keeny) , tak bez potíží.

Jinak, co se mi asi osvědčily nejlépe jsou staré celokožené vysoké boty od planiky. Mám je už 14 let a pořád drží ( až na jednu dírku v ohybu, ale ta vznikal až po 10 letech) . Tahala jsem je i do Dolomit a podobně. Tyhle jediný boty furt drží a jiný se postupně rozpadají - podrážka, švy, vršek... A v tyhle jediný nemusím přezouvat kvůli křečím v šlapce...
Takže váhám zda si dovést z chalupy , nebo jít v jiných a táhnout si sandále na přezutí ...  ::)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Monika a bágl z rachoty Březen 23, 2012, 09:50:31
V sandálech chodím většinu treku, tuším, že jsem je nepoužila jen jednou a to v Krkonoších, kde na ně nebyl moc terén  :D Taky v zavřených botech nevydržím dlouho a tak kolem 30km přezouvám  ;D Ikdyž teď jsem si koupila trekovky New Balance, sedí mě úplně dokonale. Zatím jsem v nich šla jen 2x30km a tak jsem zvědavá jak bude třeba na 60km. Sandály ale určitě do batohu beru  ;)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Březen 23, 2012, 10:29:22
Sandále jsem neměla jen na jednom treku - na tom prvním a musela jsem vzdát :-(  Do pevných bot se přezouvám už jen když jdem po tmě terénem, který není lehký. Miluju sandálky! Bez nich bych nemohla chodit. jen malá poznámka - kuuju si o číslo, číslo a půl větší. Díky tomu jsem si ani jendou za těch několik desítek km neukopla ani jeden prst ;-)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Březen 23, 2012, 10:41:16
Taky beru s sebou sandálky...mrknu do mapy a kde je delší úsek asfalt nebo jednoduchý terén tak přezouvám. Nohy si krásně odpočinou.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Majka Březen 23, 2012, 11:10:03
Děkuji za odpovědi :-)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Erája Březen 23, 2012, 11:41:23
Jo a jen poznámka - počítej s odporně špinavejma nohama :-D ted nidke nemůžu najít fotku, ale Zbynek, až sem nakoukne, snad poslouží ;-)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Majka Březen 23, 2012, 11:52:03
Jo a jen poznámka - počítej s odporně špinavejma nohama :-D ted nidke nemůžu najít fotku, ale Zbynek, až sem nakoukne, snad poslouží ;-)

Tak s tím počítám :-) Nejdu do města, ale ven se psem  :D ale i tak, to nebude asi nic děsného - jdu jen MID ( premiéra, tak to nechci přestřelit )  - tedy procházku  - dle některých . Já budu mrtvá, předpokládám :-)))))
Ale na tu fotku bych se koukla.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 23, 2012, 15:58:31
Taky si beru dvoje botky a střídám to.  Podle terénu a počasí přiberu buď sandálky nebo nepromokavé botky  O:-)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Mawenzi Duben 21, 2012, 21:48:27
Ten návod na roztažení bot (namočit, chodit - opakovat 3x:) funguje? a funguje na goretexový boty? u koženejch mám zkušenost, že když netlačí ale mírně táhnou, že časem povolí sami, jenže mám teď goretexový botasky, který mírně táhnou, a mám pocit, že povolit nehodlaj a po 2-3h už mě boty příjemný nejsou. Koupila sem je jen proto, že to byli po měsíci shánění jediný boty který sem na moji extra širokou hnátu sehnala:( s tím, že ten mírnej tah na pravý botě prostě povolí... a ono kulový zatím
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: MartinaM Duben 21, 2012, 23:16:59
No funguje - záleží na materiálu a kudy jsou vedený švy, zkusit to můžeš, to jde i doma.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: EfRassík Květen 13, 2012, 17:34:16
Zdravím :) budu v nejbližší době kupovat nové trekové botky. Potřebuji vysoké, kotníkové... Vybírám mezi několika značkami. Prozatím přes net, ale samozřejmě je budu kupovat osobně. Prosím Vás tedy zde o Vaše názory, tipy, zkušenosti a recenze...
http://www.zkracovatko.cz/wDrx9X   -   u těch se ale trochu bojím, že v nich v létě nevydržím
http://www.zkracovatko.cz/66up4C
http://www.zkracovatko.cz/YX8YmU
http://www.zkracovatko.cz/WsH2MD
http://www.zkracovatko.cz/VlHYPR  -  tyhle se mi líbí moc
 jen řeším ten problém, že mám obavu, že tyhlety typy nakonecn ikde mít třeba ani nebudou.
Chystám se do Sportisima, Hervisu, Gigasportu a Intersportu.
Vše Praha Průhonice / Čestlice, případně Chodov.
ještě jedna otázečka-slyšela jsem, že kvalita té samé značky prodávané v Hervisu, je úplně někde jinde, než třeba ve Sportisimu...? Je to jen tlach?
Botky se chystám kupovat někdy tento pátek, případně o víkendu...budu Vám moc vděčná za každou reakci...

PS: Ještě přemýšlím o nějakých typech od Garmontu, ale zatím je nemám prokoukaný...
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: EfRassík Květen 13, 2012, 17:54:08
omlouvám se, nějak se mi to špatně zobrazilo >:( a pěkně mě to naštvalo...
takže další odkazy zde:
http://www.merrellstore.cz/Panska-obuv-Merrell/Multi-sport/Merrell-Moab-Mid-Gore-Tex-XCR-86901
 ty se mi líbí fakt moc

ještě tyto:
http://www.merrellstore.cz/Damska-obuv-Merrell/Zimni-obuv/Merrell-Chameleon-Thermo-6-W-P-Synthc-87014
ale u těch mám lehce obavu, že v nich v létě  nevydržím :D

jen se docela bojím, že potom v kamenných obchodech nikde na tyhle typy nenarazím...
ještě jeden dotaz...slyšela jsem názor, že jedna a tatáž značka prodávaná v Hervisu, je úplně jiná kvalita, než tatáž značka prodávaná kupříkladu ve Sportisimu...víte o tom něco? Je to jen tlach?
PS:chystám se ještě prokouknout značku Garmont, slyšela jsem na ni chválu. Případně Salomon.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: EfRassík Květen 13, 2012, 18:03:07
omlouvám se za zahlcení stránky mým dotazem...opět se mi nezobrazil (co se týče prvního odkazu) správný typ boty, to je pánská...měla jsem na mysli toto:
http://www.outdoor-shop.cz/trekova-obuv/merrell-moab-mid-gore-tex-xcr-87112-damska-vel-us-7-5
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Květen 13, 2012, 18:41:09
To je těžký, každýmu vyhovuje něco jinýho...mně se líbí tyhle Asolo Atlantis GTX, protože jsou fialový ;D ;D ;D ;D
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Mawenzi Květen 13, 2012, 18:53:17
ono nejlepší asi vyzkoušet, pak zjistíš že ti stejně pasujou jen jedny nebo dvě... Jinak většinou v kamenných obchodech najdeš stejný sortiment jako na netu, jen třeba musíš víc hledat, je jasný že v kamenný prodejně merrel bude asi větší sortiment, než v tom hervisu kde dají jednu nebo dvě nejoblíbenější merrell boty. Kvality toho, co prodávaj v hervisu proti sportisimu například bych se taky nebála, víc bych se bála tý hervis zančky, kilimanjaro ci jak:D
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: jazzinka Květen 14, 2012, 16:24:36
Látková kotníčková Asola  jsem kdysi měla a moc jsem s nimi spokojená nebyla. Nepřijde mi, že by se mi v kožených botách (momentálně La Sportiva) při  správné ponožce potila noha nějak zásadně víc a zdají se mi trvanlivější. Na druhé straně, pokud to mají být boty jen na české dogtreky a ne třeba na výlety do hor, klidně bych volila jen pevnější nižší botky, ono přece jen na dogtreku boty cekem rychle odejdou.
Jinak podle prodejců z Hudáče mezi spolehlivé botky patří Garmonty,  Meindl, Sportivy.. Ale hlavně fakt musí sedět.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Lenka a Ginni Květen 14, 2012, 17:20:45
Jo, dala jsem na prodejce z Hudáče - v Garmontech mě bolela chodidla už po pár kilometrech, nosila jsem je pak jen na procházky, jedna bota se záhy jakoby zbortila k jedné straně. Kožené nízké Meindly - po 6ti měsících se rozpadly zevnitř vzadu na patě - reklamace neuznaná, nicméně zdarma opravili. Po dalším roce praskla kůže nahoře v ohybu na obou botách. :-( Zatím nejlepší služby mi udělaly jakési úplně obyčejné nízké Salomonky. Vydržely snad 5 let opravdu intenzivního používání. Minulý týden jsem zakoupila obdobné, tak snad poslouží stejně.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: efrassík Květen 15, 2012, 17:03:10
jde o to, že ty Merrell Chameleony, tak na ně jsem o pár stránek dál četla, že nevyhovovaly, nevím proč, jen tam někdo psa-chameleony nebrat!!!! :)
jinak jo, hervisáckou značku Kilimanjaro znovu nechci :D roztrhaly se mi hrozně brzy..je fakt, že podrážka kupodivu hodně drží, není sešmajdaná a ošlapaná, ale ten vršek je fakt nic moc...
na Garmonty jsem koukala taky, ale ty už jsou tochu mimo můj stav peněženky...plánuju do bot dát tak maximálně 3500, kdyby mi jooo, extra seděly, tak možná, ale fakt jen možná o pár stoveček víc, ale rozhodně nejdu nad 4 tisíce...
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Květen 15, 2012, 17:07:47
Ty nej... boty pro tebe poznáš tak, že do nich šupneš jak do starejch pohodlnejch bačkůrek a nechceš je vyzout. Všechno ostatní bez ohledu na parametry, recenze a atesty je k ničemu.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Arkan, Misha a Terezka Květen 15, 2012, 20:29:46
My jsme poridili Triop Kabru ( http://www.triop.cz/eshop/katalog.php?id=67 ) a naprosta spokojenost - Misa ktera predtim mivala hromady puchyru tak ted naprosto v pohode, ja taky naprosto v pohode a po 100km jsem byl schopnej v pohode chodit....... akorat teda pro me by mohly byt tak o centimetr vyssi.......
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Akoušek Listopad 11, 2012, 18:18:59
Dobrý den, prosím vás máte někdo Asolo Elios GV. Mně se zdáli suprový, ale po pár krátkej vejšlapech mě hrozně tlačí švy na patách.. .. Máte prosím nějaký nápad co s tím? Tlačilo vás to zpočátku také? Děkuji
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: ježura Listopad 12, 2012, 15:56:16
Jestli tlačí jenom ten šev, zkus to vzít k ševci, ať ho rozklepe, mohlo by to pomoct.
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Ef. a Rass Březen 13, 2013, 14:31:58
můžu poprosit o radu ohledně značky bot La Sportiva?
chodila jsem v Salomonech a byla jsem nadmíru spokojená, co se týče pohodlnosti. Bohužel mi odešly po pěti měsících. Ovšem vyreklamovali je bez problémů. Původně jsem chtěla jít opět do Salomonek, ale narazila jsem na tyto:
http://www.hervis.cz/cms/frontpage?skipk=8799575602483&code=ceaa5fca-3525-4467-b840-06104308f8f5

vím, že LaSportivy má TerMer, ale má s nima ještě někdo zkušenosti? Díky za odpovědi...
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Kryštof+Naru Březen 14, 2013, 08:37:24
Tenhle konkrétní model neznám, ale se značkou jako takovou mám výborné zkušenosti (lepší než se Salomonem, kde jsem ale možná měl jen 2x smůlu na výběr modelu), za tu cenu bych asi neváhal...
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: TerCedrici Březen 16, 2013, 10:32:06
Tady máš ještě jiný http://www.hudy.cz/obuv_akcni_zbozi/#97021,flex-4-0-gtx-women.html :-)
Název: Re:Jaké trekové botky???
Přispěvatel: Richard Květen 18, 2014, 15:52:32
já z těch svejch bačkůrek snad zešedivím, nemáte někdo nějaký osvědčený nápad jak roztáhnout boty, napřed jsem si naivně říkal že ses nad časem alespoň trošku poddají ale to neklaplo, a nápady typu alpa, mokré ponožky a tak se hodí na kožené boty.  Začínám se obávat že je hodím na smeťák a popádluji si koupit nové botičky ale tentokrát zodpovědně.
Já jsem dostal na roztažení Merrellů tip: vystlat vnitřek boty kvalitním pevným mikrotenovým sáčkem, napustit ho plný vodou, botu pořádně zavázat a využít přírody: totiž vložit do mrazáku!!! Chce to nechat je tam tak tři dna, aby se led pořádně roztáhnul. Výsledek byl perfektní: právě to jedno "čtvrtčíslo", které mi chybělo, se v botách objevilo.