Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 180966 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Vojta s Bertou

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 321
  • Souhlasu: 32
pořádání
« Odpověď #135 kdy: Prosinec 12, 2007, 22:31:00 »
200 km DT :D
Ahoj internetoví dogtrekaři! Čtu tady Bertě diskusi a bavíme se královsky nad myšlenkou 200 km treku (Gwen, Milena... a Roman 300 km). Myslíme si,  že nadšení vyplývá z abstinenčního stavu, když do Krušek zbývají dlouhé 4 měsíce a sníh taky nikde. Když si představím, že v cíli 100 km treku mě poplácaj po zádech a pošlou do druhýho kola, tak bych to asi zabalil a to nedělám rád. Takže chci říct, že nám 100 km stačí a 2008 dáme i šeráka, ten je jen jeden. Moc se na všechny těšíme V+B
Kolik piva vypiješ za dogtrekking?

Štěpán

  • Host
pořádání
« Odpověď #136 kdy: Prosinec 13, 2007, 12:50:59 »
Ja to tady sleduji tuto diskuzi déle a připadá mě že Roman ať se znaží předkládat jakékoliv solidní návrhy hlavně třeba s tím snížením bodování.Tak jsou tady pořád titéž sami a snaží se vše smést ze stolu.Promiňte mě ten výraz ,,baťužkáři" Přitom z pohledu sportovce dám za pravdu skoro všemu co tady Roman napsal.Má ,ale asi smůlu že tady toto nečtou předevšim Ti kterých se to také dotýka a měli by se vyjádřit.Především Ti kteří se snaží chodit D.T. na čas.On má smůlu  >:D že asi chodí moc rychle -běhá.
Toť jenom z mého pohledu bývaleho běžce a teď tedy jen na stáří jen už rekreačního běžce.
                                   příjemné svátky všem Š.

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #137 kdy: Prosinec 13, 2007, 15:30:44 »
Ja to tady sleduji tuto diskuzi déle a připadá mě že Roman ať se znaží předkládat jakékoliv solidní návrhy hlavně třeba s tím snížením bodování.Tak jsou tady pořád titéž sami a snaží se vše smést ze stolu.Promiňte mě ten výraz ,,baťužkáři" Přitom z pohledu sportovce dám za pravdu skoro všemu co tady Roman napsal.Má ,ale asi smůlu že tady toto nečtou předevšim Ti kterých se to také dotýka a měli by se vyjádřit.Především Ti kteří se snaží chodit D.T. na čas.On má smůlu  >:D že asi chodí moc rychle -běhá.
Toť jenom z mého pohledu bývaleho běžce a teď tedy jen na stáří jen už rekreačního běžce.
                                   příjemné svátky všem Š.

Tak jenom taková rekapitulace:

1 - bodování bylo upraveno minulý rok na návrh účastníků

2 - v průbehu roku jsem několikrát na starém i novém fóru vznášel dotazy zda jsou nějaké připomínky - nic kromě citovaných v zápisu ze schůzky nebylo podáno

3 - po skončení MČR v odrách jsem opět vznášel dotaz jestli jsou nějaké připomínky - bez odezvy

4 - několik týdnů před schůzkou jsem se opět dotazoval na připomínky, upozornil jsem kdy je uzávěrka a že nebude možné po ni připomínky projednat - bez odezvy

5 - proběhla schůzka a v bodování MČR se podle dohodnutého systému z minulého roku přibyla jedna akce. Z 6ti minulý rok je letos
7.

6 - téměř v zápětí po vyvěšení kalendáře a podrobností o MČR se ztrhne bouře nevole, jak je to špatně, jak to bylo celý rok špatně, že to celý rok někomu nevyhovovalo a že se to musí změnit.

7 - snažil jsem se vysvětlit, že změnit je to už dost nereálné viz body 1-5. a také z těchto důvodů:

- takové změny lze korektně provádět pouze na schůzce pořadatelů
- proto se tato schůzka koná
- na těchto změnách se musí domluvit všichni pořadatelé pro následující sezonu, v případě neshody se rozhoduje hlasováním.
- přihlíží se nejen k názorům pořadatelů ale i účastníků
- je snad logické, že osamocený návrh ať ze strany pořadatele, nebo účastníka musí získat určitou podporu jak na straně účastníků tak na pořadatelů, pokud má uspět - relevantnost, solidnost, konstruktivnost atd... atd.. každého návrhu je dána především tou širší podporou ostatních.

Přes tyto všechna fakta a všechno co už jsem zde teď, i v přechozích příspěvcích napsal - je to prezentováno jako smetení ze stolu, bezdůvodné odmítání, narážení na předpojatost, neinformovanost, utajování, nekompetentnost, nemožnost se k věci vyjádřit.

Závěr jak to tedy opravdu je, si každý udělejte sám. Ti co to nechtěji pochopit a respektovat, to stejně nepochopí a respektovat nebudou.

To co jsem napsal není o tom, jestli je, nebo není konkrétní námět dobrý či špatný, ale reakce na to jak je prezentován způsob a výsledky akceptování těchto návrhů.
  


  
tombru

Offline Láďa Páral

  • SPD
  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #138 kdy: Prosinec 19, 2007, 00:15:39 »
Zdravím všechny příznivce dogtrekkingu!
Nejsem žádným zastáncem internetových diskuzí, ani na ně jaksi nemám čas. Dávám přednost tomu, vyříkat si vše rovnou z očí do očí. Jelikož zde ale několikrát bylo zmíněno mé jméno a stále mi není jedno co se okolo a v dogtrekkingu děje, jsem nucen i já zareagovat. Pokusím se pár věcí vysvětlit a uvést na pravou míru.
- Byl jsem u samého vzniku dogtrekkingu v našich končinách a nezastírám, že jsem se pro něj od začátku nadchl. Také proto mu v posledních letech věnuju nemálo času, peněz a nervů a to jak po stránce organizační, tak v samotném provozování. S obrovským boomem, který dogtrekking prodělal, bylo jen otázkou času, kdy se v něm začnou projevovat nešvary známé z ostatních sportů: rozkoly, pomluvy, ztráty ideálů, podvody, ambice jít ,,přes mrtvoly". Mimo jiné to znám z mushingu a je pravda, že ještě do nedávna nám tu naši dogtrekařskou partu a pohodu mnozí záviděli. Určitě nejsem sám koho mrzí, že nám to vydrželo překvapivě tak krátce. Jako bychom se vzdalovali od všeho co jsme si od dogtreků slibovali, jaké naděje jsme do něj vkládali...
-Několikadenní vandr s čtyřnohým parťákem, kdy společně zvládáme extrémní vzdálenosti, potýkáme se  s orientačními, zdravotními problémy či s rozmary počasí a přitom vychutnáváme okolní přírodu - to je dogtrekking v čisté podobě! Pravidla by měla být co nejjednodušší a tím pádem jasná a srozumitelná. O to jsme se také vždy snažili. Celý rok byla možnost jakéhokoliv připomínkování, podávání návrhů nebo nápadů, to je pravda. Schůzka organizátorů není žádný tajný komplot, ale vcelku tvrdá diskuze s demokratickým řešením. I z minulých let je jasné, jak důkladně a podrobně se připomínkami zabýváme. Že je jich tak málo, svědčí o tom, že většina účastníků je s pravidly a organizací spokojena. Navíc i pořadatelé jsou většinou aktivní dogtrekaři, kteří nejsou slepí a hluší k tomu, co se kolem nich děje. Určitě mne a věřím, že ani ostatní nikdo nepřesvědčí abych dělal něco o co nestojím , s čím se nestotožňuji! Přetvářet hrubým způsobem pravidla i de facto celou charakteristiku jakéhokoliv sportu k podobě , která by vyhovovala jenom mně, mi připadá scestné. Každy se snad přihlašuje dobrovolně a jako takový by měl dodržovat nekompromisně daná pravidla!
_ To, že je v současné době dogtrekkingových akcí dostatek nás může jedině těšit - máme z čeho vybírat. Bohužel , neznamená to, že tomu tak musí být i nadále. Souhlasím s Tombrem - kdo chce dokazovat své vysoké sportovní kvality, měl by to dlouhodobě dokázat a ne se schovávat za jednotlivý výkon. Ano dogtrekaři si , více než kdy jindy, mohou vybírat kam a na co pojedou. Klidně se raději vrátím zpátky ke komorním, pohodovým akcím o pár desítkách lidí, kteří vědí do čeho jdou a respektují pravidla. Vysoká účast za každou cenu není nic, oč bych stál!
_ Co se týče letošní Stezky vlka, byla značně hektická, občas se muselo i improvizovat- to když nás zradilo počasí. Na meetingu před startem bylo určeno místo pro povinný bivak - paintbolové hřiště v Loučné. Tam také byli posíláni účastníci pořadateli po příchodu do cíle. Roman s Reném se skutečně pokoušeli utábořit v šatně hasičky, kde byl mimo jiné vstup se psem zakázán. Odůvodnění, že jim to povolil správce jsem nebral. Po domluvě a opětném vysvětlení, kde je povinný bivak budovu oba i se psy opustili a my zamkli vchod. Ve tři nebo ve čtyři ráno, kdy skutečně hnusně lilo, jsem byl nabídnout lidem na bivaku možnost, jít si lehnout pod přístřešek hospody, čehož mnozí využili. Ti dobře připravení a vybavení to zvládli i na hřišti a zaznamenal jsem spoustu kladných ohlasů. Pro případ, že by pršelo hned večer, byla skutečně připravena i varianta spaní v zámeckém skleníku- nejsm nelida.
Od začátku mi bylo jasné, že kde a v čem budou všichni zůčastnění bivakovat, bude problematické v této lokalitě uhlídat. Asi bych musel každému přidělit osobního strážce- hlídače. Ale to opravdu chceme?? Já se naivně domníval, že si hrajeme na fair play!
To je tedy celé ke Stezce vlka a opravdu už naposledy.
_Romana si vážím coby sportovce, před jehož výkony a zaujetím smekám. Není však typickým dogtrekařem a jako takového ho beru - jako hosta z jiné sportovní disciplíny - canicross maratonu. Jen nechápu proč své představy nerealizuje v canicrossu( bylo by to jednodušší) a nabourává charakter jiného sportu.
Bohužel, Romane, je mi líto, že jsi se snížil k tomu využít kamarády ke ,,zhotovení" titulu MISTRA SVĚTA v něčem, co se odvažuješ nazývat dogtrekkingem. Mám rád parodii a recesi, ale tohle nebylo ani jedno ani druhé! Spíše bych to nazval fraškou pro sponzory a média. A to i přesto, že si ten výšlap v překrásných Beskydech mnozí užili. Býváš často na bedně, tzn. na očích a tam se nepravosti špatně skrývají a odpouští...
-Můj názor na zveřejňování itinerářů dopředu je asi takový: dogtrekking je tak trochu orienťák, tzn. dává mnoho prostoru pro improvizaci a využití orientačních schopností. Při stále vymakanějších a podrobnějších itinerářích mám někdy až trapný pocit, že málem vedeme účastníky za ručičku.Osobně mapu téměř nemám potřebu vytahovat. Občas také musí organizátor změnit trasu na poslední chvíli a v neposlední řadě mají různí ,,koumesové" méně času na špekulování nad zkratkami.
- Blíží se vánoční sváteční čas a s ním začátek nového roku - nové dogtrekkingové sezóny. Je to období bilancování, plánů a předsevzetí. Byl bych docela rád, kdyby se ozvala i , jindy mlčící většina, a pro tentokrát trochu hlasitěji se postavila za to krásné toulání se čtyřnohým kamarádem po boku, které nazýváme DOGTREKKING. Jinak asi bude po velkých plánech a uzavřeni do sebe budeme jen vzpomínat na tu dogtrekařskou partu, kterou nám všichni záviděli.!
Příjemnou sváteční pohodu, zdravíčko vám i pesanům přeje Laďa Páral.
P.S:
Těším se na viděnou na jarních chodníčcích a vlčích stezkách!

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
pořádání
« Odpověď #139 kdy: Prosinec 19, 2007, 08:30:21 »
Láďo, to je krásný...
Co to tak sleduju, tak snad každou zimu se nějaká takováhle, občas i dost perlivá, diskuze rozjede, nejpozději na jaře zase vyšumí a na prvním treku už je zase všechno OK. Já si to vysvětluji DT absťákem.
Co se týká pravidel - já jsem spokojená (trochu mi vadí když pořadatel trvá na čelovce, protože ta mi pak stejně bliká v batohu a svítím si baterkou, ale to je vcelku detail). Nerada bych aby se DT dopracoval k vážení batohů nebo naopak ke zrušení povinné výbavy. Nechme to tak a buďme rádi že tak krásný sport máme.

Alena

  • Host
pořádání
« Odpověď #140 kdy: Prosinec 19, 2007, 10:48:31 »
Láďo, napsal si to moc krásně, díky.
Pravidla včetně povinné výbavy nám nedělají problém, možná proto, že společně chodíme po horách už dlouho, vždy jsme sebou tahali věci na přežití (člověk nikdy neví), s příchodem psů dostalo naše toulání jiný, mnohem krásnější rozměr a s příchodem DT se rozšířilo ještě o spoustu skvělých lidí. Nechte dogtrekking doktrekkingem, jak napsala Petra, buďme rádi že ho máme. Buďme vděčni pořadatelům, že pro nás obětují svůj čas a nervy, že si máme z čeho vybírat a že se příští rok podíváme i do nových míst.
Užijte si všichni krásné svátky a zimu na sněhu. Po letošní „štěněčí“ pauze už se na vás moc těšíme.
Ota, Alena, Dorian, Meggie i "mimina" Atrej a Akasha

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
pořádání
« Odpověď #141 kdy: Prosinec 19, 2007, 11:55:28 »
Láďo, pod to co jsi napsal, bych se klidně podepsal, ale to že tu proběhla poněkud ostřejší diskuse, bych neviděl nijak dramaticky, jak píše Petra, to vyšumí a myslím si, že ještě mnohem dřív, než na jaře ;). Petro, jak to myslíš s tou čelovkou? V propozicích snad bývá baterka(doporučuje se čelovka), přeci nebudeš běhat s čelovkou, když ti víc vyhovuje baterka v ruce...
Absťák je velikej, ale však my se dočkáme, teď se konečně dočkají snad musheři, jelikož to vypadá na pěknou sněhouvou nadílku, aspoň tady.
 :)

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
pořádání
« Odpověď #142 kdy: Prosinec 19, 2007, 12:13:12 »
Petře, právě že někde s tím byl problém, s tím že v pravidlech je čelovka tak musím mít čelovku a tečka. Jmenovitě letošní Jednooký vlk, na víc si nevzpomenu, většinou není problém i když se raději ptám jestli to nevadí. Svou skvělou baterku jsem stejně ztratila v Radíkově  :'(

Lukas & PitbullLove

  • Host
pořádání
« Odpověď #143 kdy: Prosinec 19, 2007, 13:12:53 »
Petře, chceš říct, že na chrudimsku sneží? Že by Železný hory na vánoce potkala sněhová nadílka???
To by bylo skvělé páč tam budeme trávit celé vánoce, to si možná i zabežkuju...jupííí



Milena

  • Host
pořádání
« Odpověď #144 kdy: Prosinec 19, 2007, 14:03:46 »
Hlasuji také pro zachování dogtrekkingu takového, jaký je, s povinnou výbavou i minimální vzdáleností, protože právě kvůli tomu jsem do toho šla letos a chci do toho znovu příští rok v hojnějším počtu a přikláním se i k tomu, aby se běhu se psem bez povinné výbavy dogtrekking neříkalo, protože je to úplně jiný sport, který vychází spíše z pravidel canicrossu nežli z tradic dogtrekkingu. Jde o slovíčka, ale tak trošku i o pojmy, a mate to lidi věcí neznalé. Jinak nic proti tomu, dělat v létě dogtreky a v zimě canicross-maratony, kdy se dá běžet bez nebezpečí přehřátí , mí psi by byli šťastní celý rok, že se něco děje. Zimní pauza pro nemushery je dlouhá a absťák máme všichni. Ahoj na Kruškách a krásné, pokud možno aspoň někde bílé Vánoce.
Milena, ovčák Jacky, skoročau Andy a čaurasier Mufinek Čingischan.

Offline Honza_Monty

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 111
  • Souhlasu: 3
pořádání
« Odpověď #145 kdy: Prosinec 19, 2007, 14:04:58 »
Normálně do diskusí nevstupuju, ale coby příslušník té Láďou zmíněné mlčící většiny bych chtěl říct: Láďo, sám bych to neuměl formulovat líp - přesně tak, jak dogtrekking charakterizuješ, ho i vnímám. Když jsem se vydal poprvé před rokem a půl na Cestu, poznal jsem, že tuhle činnost můžou provozovat jen ti potrefení. Člověk to buď zkusí a úplně tomu propadne, nebo se na trať už nikdy nevrátí.
Tenkrát, když jsem poprvé dorazil do cíle jsem měl pocit, že jsem konečně narazil na partičku lidí, co uvažují stejně a nemají potřebu se hašteřit. jak říkám, "nikdo se nad tebe nepovyšuje, protože všichni vědí, že v cíli budou vypadat stejně a navíc - v jakémkoli okamžiku může závod pro kohokoliv předčasně skončit".
Trochu mě zamrzelo, že se i tady začaly projevovat sklony k rozmíškám.
Doufejme, že to je opravdu jenom absťák a že rozum převládne nad ambicemi jednotlivců.
Osobně je mi dost jedno, jestli se pravidla upraví, nebo ne - pokud budu schopen je dodržet, nemám problém a když ne, najdu si jinou činnost.
Hlavní je pro mě atmosféra - to je taky to, co bych chtěl nám všem popřát i do dalšího roku: ať jsou naše setkání na Cestě poznamenána záští co nejmíň.   

jirka labraust

  • Host
pořádání
« Odpověď #146 kdy: Prosinec 21, 2007, 10:00:43 »
Ahoj všichni, tak jsem četl tuhle ostou diskusi a doufám, žeuž se to uklidňuje. Já osobně bych byl moc nerad, kdyby st o mělo nějak rozhádat a rozdělit.
Roman tu dostával docela kapky a tak já bych se tu chtěl trochu připojit k němu. Docela chápu, že se snaží prosadit svůj pohled na sport, na závodění a na dogtreking. Pokud skutečně běhá a maká, pravidelně trénuje tak není div, že se to snaží někde prodat. Ač už si to přiznáváme či ne tak každý znás se rád něčím pochlubí nebo předvede. A Roman je na vytrvalostních tratí opravdu dobrej.
Já osobně se účastňuji různých závodů a ač bez mučení přiznávám, že se vždy snažím naplno, tak často vidím záda nejlepších a končím ke konci výsledkovky. Přesto závodím a snažím se vždycky sáhnout na dno /třeba při sprintu o předposlední místo/.  Nezávodím tedy pro nějaké medaile, protože na to prostě nemám, ale pro mnoha jiných důvodů. Často si nejen při dogtrekkingu vzpomenu co mi řekl Miloš Slaměník, že: Každý si svého soupeře  stejně vždycky najde. A často nejen při závodech, ale i v životě mě překvapuje hloubka této jednoduchá věty. To jen na okraj, abych si rýpnul do zarytých nezávodníků.
Nemůžu, ale Romane nepřiznat autorská práva na dogtrekking zakladatelům tohoto sportu. A stejně tak jejich právo orientovat tensto sport podle svého. A tak já osobně souhlasím s co největším počtem započítávaných závodů, ať je oceněna skutečně vytrvalost k tomuto sportu více než rychlost. Tak já /a to asi na rozdíl od ROmana/ chápu dogtrekking. Na druhé straně fandím Romanovu pojetí maratonu se psem v přírodě. Ale vidím to spíše na jiný sport. Je jasné, že skutečně odběhnout se dá jen omezený počet maratonů a stovek v roce. To je především o zdraví člověka i psa.
Mně osobně by se líbilo, kdyby vznikl samostatný seriál v psomaratonu, kdy by se využilo mnoho midů a závody by byly pořádány společně s dogtrekingem, jen samostatně hodnocené. A já i když bych se rozhodl jít kratší trať bych  moc rád viděl některé milé lidičky třeba jen v kempu. Protože o tom to je. A neperte se děcka. Hezký vánoce.

Burák

  • Host
pořádání
« Odpověď #147 kdy: Prosinec 21, 2007, 16:17:49 »
Domnívám se, že dogtrekking přestává být vandrem a touláním se psy v okamžiku, kdy někdo zmáčkne stopky. Jakmile se měří čas a určuje pořadí, tak je to závod. A i kdyby většina lidí startovala jen s ambicí pěkně se projít a užít si to, tak je naprosto v pořádku, pokud se někdo snaží v rámci pravidel (!) o co nejlepší výsledek. Pokud se mi nelíbí, že někdo závodí, pak bych asi neměl jezdit na závody. Pokud chci, aby lidi neběhali, pak bych měl tlačit na pořadatele, aby neměřil čas a neurčoval pořadí. Obávám se, že "toulání se psem" je v rozporu s měřením času. Když půjdu na romantický výlet, tak si občas sednu a rozhlédnu se, občas něco vyfotím, před deštěm se schovám do hospody a klidně si zajdu na vyhlídku, která je při cestě. Je to víc romantiky, ale horší čas. A podle stávajících pravidel vyhrává ten s nejlepším časem, ne ten s nejvíce fotkami.

Sám chodím dogtrekkingy od roku 2002, obvykle ne víc jak tři do roka. Naprostou většinou jsem jich šel na "na pohodu", vždy se spaním, venku spím moc rád. Obvykle chodím spíš sám, než ve skupině. Člověk má víc času na vnímání přírody a přemýšlení - skoro až meditaci.
Dogtrekking pro mne není hlavním sportem, ale spíš doplňkovou aktivitou na léto. Krom toho rekreačně běhám, abych trochu držel tvar. Letos jsem si zkusil jeden z MID dogtrekkingů zaběhnout. Ujít 40 km pro mě už není výzva a chtěl jsem zkusit, jestli to zvládnu uběhnout a jaké to je. Byl jsem velice překvapen. Bál jsem se, že se nestihnu rozhlížet, ale vnímal úplně všechno a daleko intenzivněji než při chůzi. Navíc se mi to pak ještě dlouho v hlavě přehrávalo, to se mi obvykle nestává.

Ale nejsem extra běžec. Ten výkon nebyl nic moc a dlouhý DT bych neuběhnul ani ve snu. Jen přimlouval bych se za trochu tolerance - oba přístupy totiž mají něco do sebe. Není špatně, když se běží. Špatně je, když se nedodržují pravidla. A jen tak naokraj, kolik z těch, kdo kritizují jiné za běhání, dodržuje pravidlo, že se chodí a bivakuje maximálně ve dvou? A vadí to někomu? Tak vidíte...

Přeju hezké svátky a hodně tolerance.

Petr a spol

  • Host
pořádání
« Odpověď #148 kdy: Prosinec 29, 2007, 18:43:07 »
Vážení a milí pořadatelé, provozovatelé a příznivci "pohybových aktivit se psy",
jsem rád, že se Burák trochu zastal "bězců". Věnuji se i běhům bez psů a v mojí výkonnostní kategorii to mám totiž těžké. Na běžeckých závodech mě nechcou, protože jsem pomalý a ted mě začnou trekaři začnou vyčítat, že jsem moc rychlý...
Takže hlavně bych chtěl využít této možnosti a příležitosti a popřát všem neznámým i známým do nové sezony 2008 především rychlé nohy a zdravé tlapky... (a nebo naopak)
   

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
pořádání
« Odpověď #149 kdy: Prosinec 29, 2007, 19:50:27 »
Petr a spol. + Burák: Nebuďte vztahovační a klidně lítejte nadzvukovou rychlostí, to nikomu neva. Jde jen o to hrát podle pravidel a s funkční "plnou polní" na zádech ;)

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: