Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 183168 krát)

0 uživatelů a 5 Hostů prohlíží toto téma.

Offline honza khp

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Souhlasu: 47
pořádání
« Odpověď #165 kdy: Leden 04, 2008, 10:08:05 »
Řekl bych, že se to vystříbří samo - vždyť půvab DT je přeci taky v těch večerech, nocích a ránech na treku, kolik myslíte že bude lidí, kteří pojedou stovky kilometrů na kdejakou akci, kde se nepotkají s ostatníma? Asi většina pracuje a ukecává si to i doma. A taky, někomu vyhovuje, že vyrazí nalehko, v cíli etapy na něj čeká jeho převezené vybavení, ale zase kolika lidem?
A i když je to samozřejmě extrém - pokud existuje to, co uvádí Tombru v preambuli, tak je to (sice problematicky) i právně chránitelné  O:-) >:( Oni sponzoři pak taky nemají rádi, pokud je něco "na vodě" - např. název akce.

jirkalabraus

  • Host
pořádání
« Odpověď #166 kdy: Leden 04, 2008, 10:45:54 »
Tombru to napsal jasně. Je z toho zřejmé co dogtrekking je a není. Problém midů bych neviděl nijak složitě. Co si vybavuji tak je vždy pořadatelé prezentovali jako doplňový program /vycházku/. Pokud bychom je měli, ale samostatně hodnotit tak bych neviděl problém v úpravě názvu a pořádání dále jako midů při longu. Přijde mi to šťastnější i pořadatelsky jednoduší, než samostatný seriál. Navíc názvy jako Euro -cup dogtrekking nebo mistoství světa mi přijdou spíše recesistické. To bychom museli uvažovat taky o mezinárodním /mezigalaktickém/ svazu dogtrekkingu. To už je asi spíš pro UFOny.

Marcus Aurelius

  • Host
pořádání
« Odpověď #167 kdy: Leden 04, 2008, 11:26:11 »
no, přečtení této dyskuze mně trvalo bratru hodinu... no nic, mě hlavně nejvíc naštvalo zrušení šeráku, to by byl asi tak poslední, na který bych se kvůli zkouškám v červnu odvážil. Jinak počítání je mi víte kde, stejně budu na Krušných, jestli se mi zmátoří pes, a pak až v Podbořanech. jo ten šerák, předběžně na červenec (10-13 nebo 17-20) plánuju oživit trasu z 2006 + Šerák samotný, tak kdyby se pár lidí přidalo, bylo by to fajn. Warning: Časy nebudu počítat a ceny nedostanete žádný, pak ste rozmazlený a takhle to dopadá (nebo že by to byl přece jen apsťák?) :P

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
pořádání
« Odpověď #168 kdy: Leden 04, 2008, 16:51:05 »
Tombru: jasné a výstižné, jako vždy! :D
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Petr a spol

  • Host
pořádání
« Odpověď #169 kdy: Leden 07, 2008, 19:19:28 »
Ve svém příspěvku o dogtrekkingu se Tombru zajímá o to, jak by se tvářili bězci na nějaké názvy závodů a tak bych si na základě svých více než třicetiletých zkušeností s účastí na bězeckých a turistických akcích dovolil popsat mé zkušenosti. Takže především libovolné vzdálenosti libovolným způsobem bez psa nebo se psem může zdolávat každý individuálně a říkat si tomu může sám pro sebe také jak chce.
Pokud se chce zůčastnit nějaké organizované akce bez psa, může si vybrat mezi turistikou a během. Při turistických akcích se zásadně neměří čas a nevyhlašuje pořadí a je tu větší prostor pro kochání se krásami všeho druhu. Naopak při běhu se vždy měří čas, určuje pořadí a hlavním účelem je co nejrychleji absolvovat trasu od startu do cíle. A je to dlouhodobě osvědčený fungující model a když se zúčastním turistické akce, vím že čas je jenom moje soukromá záležitost, která nikoho z účastníků nezajímá, a naopak při závodech v běhu např. na 10km vím, že na mě v cíli nikdo nebude čekat pět hodin, protože na obrátce v lese je pěkná vyhlídka a já se chci chvíli opalovat.
Když k tomu přidám psa, tak bych logicky očekával stejné dělení. Tedy bud turistika se psem (a dogtrekking podle mnoha předcházejících příspěvků není nic jiného), kdy se neměří čas a nestanovuje pořadí a běh se psem (snad caniscross???), kdy se měří čas a stanovuje pořadí. Jakékoliv pokusy o kombinaci (tedy turistika na čas nebo běh bez určování pořadí) se asi neosvědčily, nebot nevím o nikom, kdo by je pořádal- pokud ano, nechám se poučit.
Další věcí podle mě je, že se ve sporu o slovo dogterking (či jeho český ekvivalent turistika se psem) míchají dohromady tři věci : název sportu, název závodu a délka trasy. V tomhle můžu Tombru ubezpečit, že běžci jsou mnohem tolerantnější než si dokáže představit. Jedním z odvětví atletiky, je skutečně běh. To je tedy název sportu. Pak jsou tu názvy jednotlivých závodů a ty se klidně jmenují např. Malý maraton nebo Minimaraton a všem je to dost jedno, protože vždy se uvádí i délka závodu. Takže Malý maraton může klidně měřit 25 km. A v čem vidím tu tolerantnost? Inu protože běh je to vždy, at je vzdálenost 100 metrů nebo 100 kilometrů. A všichni běžci si navzájem váží navzájem jakéhokoliv výkonu a výsledku.
A zatím nikoho nenapadlo dát do pravidel běhu, že délka trasy musí být alespon 12km, aby se to mohlo jmenovat běh a v případě trasy 11.9km nesmí nikdo slovo běh ani z úst vypustit.
Dovede si například snad někdo představit, že by v počátcích cyklistiky (česky jízda na kole) zakladatelé prohlásili, že cyklistika je to jenom v případě, pokud se ujede více než 150 kilometrů a kdo ujede méně, nesmí říkat, že jede na kole i kdyby na něm snad náhodou jel???
Rád se nechám poučit, jak je to s caniscrossem. Je v jeho pravidlech nějak omezena vzdálenost (at minimální nebo maximální)?
Závěrem jenom úplnost snad jen to, že si velice vážím všech, kteří jsou ochotni obětovat spoustu svého volného času a úsilí a organizují něco pro druhé. Uznávám zakladní pravidlo, že úpořadatel má vždy pravdu a běhání se psem je pro mě pouze doplnková aktivita. Vím, že jsem na vašich akcích pouze jenom jako host, vždy se podle toho snažím chovat.
Tento můj příspěvek berte pouze jako můj osobní názor a pokus o nezávislý pohled zvenčí. Ona totiž pravidla musí být nejen jasná a výstižná, ale i logická.

Offline Jana & smečka

  • SPD
  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 482
  • Souhlasu: 33
pořádání
« Odpověď #170 kdy: Leden 07, 2008, 19:40:20 »
Pokud vím, tak canicross se dělí na sprint (4-6km) a mid (kolem 11km)??
Citace
Jakékoliv pokusy o kombinaci (tedy turistika na čas nebo běh bez určování pořadí)
- no to ale dogtrekking přece je ( aspoň co se týká té turistiky, záleží jenom na tom, jak to kdo pojme...pro nás chodce to turistika je a čas nám slouží k tomu, abysme v osvěžovnách neseděli moc dlouho...

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
pořádání
« Odpověď #171 kdy: Leden 07, 2008, 20:21:36 »
Petře a spol.  Patrně jsem rozumu mdlého a ještě totálně zblblá celodenní konverzací s bábinkama v domově důchodců, ale vážně jsem nepochopila "vo co ti gou". Jako neběhat neměřit, měřit běhat????????
Úplně se na to vy...  protože to děláme nelogicky a blbě?
Zkus to nějak shrnout, aby i obzvláště blbí jako já pochopili za co vlastně bojuješ ;)
A jenom zcela mimo mísu, jako dítě mě s sebou tahali naši na takový ty oficiální turistický pochody pro veřejnost a ti co doběhli první ¨dostávali normálně medaile atd. a zbytek nějaký upomínkový list, sodovku a párek za to že přežil. Ale je to už 30 let, tak možná už to turisti dělaj jinak ???

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #172 kdy: Leden 07, 2008, 20:46:38 »
To Petr:

Přiznávám, že příklad s "běhy" nebyl úplně výstižný, ale jelikož se problém chápání slova DOGTREKKING právě láme mezi "běžci" a "chodci" tak jsem zvolil toto přirovnání. Také jsem v něm nepolemizoval na samotným slovem "běh" ale již s jeho konkrétní disciplínou, tedy  sprintem, nebo maratónem. Tam jsou (možná nepsané) hranice co ještě je sprint a co maratón a ty se snad respektují, nebo ne?

Slovo dogtrekking tak jak ho chápou ti co ho uvedli a udržovali při životě v naší zemi je to co jsem minule popsal. Tedy nějak definovaná disciplína.

Vše má své hranice, tedy něco se dá změnit a něco ne, protože už by to byla přílíš velká změna podstaty té disciplíny (dogtrekkingu).

Když to úplně jednoduše nazvu - tak kdyby si někteří udělali maratón na 1km tak to také s přehledem vyhrají rychlíci a vytrvalci nebudou mít šanci a proto mají svou disciplínu - Maratón, kde mouhou objektivně porovnávat síly.

Takže to na co jsem chtěl poukázat je to, že zkrátka dogtrekking je určitá sportovní disciplína kterou provozují lidé, kterým základní pravidla vyhovují.

Nedivím se pak, že nekteří můzou chápat třeba MS v Dogtrekkingu na 40km jako jakousi podpásovku, něco jako když by byl MS v  Maratónu na 1km.

Ale asi je to pro našince typické, když už máme i dvě MISS... Taky na to slovo není "patent" tak proč toho nevyužít...

No a můžeme se donekonečna hádat o tom, že když se vyhlašuje pořadí nebo měří čas, tak je nutné běžet a běhu pak celou disciplínu začít primárně přizpůsobovat - no pro mě dost podivná logika.

Ale můj názor v tomhle není až tak důležitý, snažil jsem se pochopit o co jde pořadatelům a většině účastníků, tedy těm kteří společně dělají dogtrekking dogtrekkingem, a ten zde nějak srozumitelně a s nadhledem prezentovat.

No nerad se pasuji do "mluvčího většiny" obětoval jsem spoustu času tomu, abych správně pochopil o co jde, ale pokud se i tak mýlím tak mě opravte nebo rovnou pošlete do háje... sem už velkej chlap a přežiju to  O:-)
tombru

loňský pozorovatel

  • Host
pořádání
« Odpověď #173 kdy: Leden 07, 2008, 20:59:24 »
Stejné období jako vloni, stejné problémy jako vloni. Vy to snad opisujete.

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #174 kdy: Leden 07, 2008, 21:08:28 »
Petr měl na mysli asi to že slovičkaření s názvy je úplně zbytečná záležitost.
Nikdo nemá ochranou registrovanou známku na slovo ,,Běh" a taktéž např na slovo sport. odvětví ,,Dogtrekking".
Běh na 10 km je pořád běh a závod v maratonu je taky prostě běh.Nebo běh na 100m je taky pořád běh né?
Dogtrekking je chůze nebo běh nebo prostě jakýkoliv přesun v terénu.
Pokud se řekne Dogtrekking tak si každý vybaví podle současných pravidel nějaké to chození nebo poběhávaní od 80 km a více.
Pokud má trasa třeba těch zmiňovaných 40 km jako v připravovaném EURO-CUPU tak je to taky Dogtrekking protože se tam bude stejně chodit nebo i např. běhat.Prostě Dogtrekking může být na různých tratích.Jako klasický Dogtrekking je tedy LONG se svou min. délkou 80 km.Všechno ostatní a tedy kratší je taky dogtrekking,ale např. MID nebo snad i jiný podobný vystižný název pro daný závod.
Od minulých vášnivých diskuzí tady na chatu mě kontaktovalo dost lidí a podporují EURO-CUP MID a tratě okolo 40 km prostě chtěji i jiné tratě a je jim úplně jedno jestli to bude canicrossmaraton nebo dogkros nebo co tu vlastně všechno padalo za šílené názvy.Prostě chtěji chodit nebo běhat i kratší tratě.
Myslím že pro začátek by stačilo rozlišovat LONG A MID.Myslím že to je dost vyztihující.
Myslím že se budou tyto  dvě odvětvi DT velmi vhodně vzájemně doplňovat.

 
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
pořádání
« Odpověď #175 kdy: Leden 07, 2008, 21:29:07 »
...a tak spolu běžci i chodci šťastně žili a jestli neumřeli, tak tam žijí dodnes ;D >:D
Souhlas s "loňským pozorovatelem" zkopírujem si to a za rok touhle dobou hr na to, kdo to má pořád psát! ;D

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #176 kdy: Leden 07, 2008, 21:40:26 »

Ale slovo DOGTREKKING není ta samá definice jako slovo BĚH.

Tak jako BĚH na 100m je běh na 100m tak DOGTREKKING je zdolání pěšky vzdálenosti 80 a více km převážně v přírodě, samostatně se psem a s povinnou výbavou definovanovanou pravidly.

Ano název dogtrekking není nikde patentován a tak se tady hádame jak... jak češi.

Ale nemůžu si odpustit poznámku, že tam kam se to dostalo teď - tedy jen dohady o slovíčka je výsledkem hlavně uražené ješitnosti a to na obou stranách bitevního pole a to myslím smrtelně vážně a každý ať si šáhne do vlastního svědomí, je li toho schopen.

Kdyby byla větší vůle jednání a pochopení a respektování na obou stranách tak to nemuselo takhle dopadnout.

Kdyby, kdyby, kdyby...

Čtyři lidi (mezi ně se počítám i já) se zde hádají a ostatní se smějou, nebo si klepou na čelo...


Už ať je jaro a první dogtrekking, pak jako každý rok už nikdo nebude mít sílu a dech na hádání a bude půl roku klid - až do schůzky pořadatelů - ostatně jako každý rok...  >:(



 
tombru

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #177 kdy: Leden 07, 2008, 22:52:13 »
Myslím že se moc ani nehadáme ani nejde o nějakou ješitnost někoho z nás nebo mojí.Každý chce prostě nějak prosadit to své.
Jenom se snažíme přesně nějak určit Dogtrekking tam kde patří nebo i nějaké podobné závody které jsem tady začal vymýšlet např. i ja.
Např. ohlasy na MS byli toho důkazem.
Ono opravdu nikdo nemá na název Dogtrekking patent a proto si každý pořadatel může zatím vymýšlet názvy svých akcí jak chce.
Záleží jen na tom kam ze svou drzostí nebo slušností to dostane.
Např. taky chci aby LONG závody měli nějakou takovou podobu jako je tomu teď.
A nikdy bych si třeba nedovolil pořádát bez nějaké dohody s ostatními pořadateli např. MS v LONG Dogtrekkingu to by byla opravdu urážka i bota ostatním,ale např. jsem chtěl ukázat že dnes jde pořádát pod různým názvem cokoliv.A MS (,,v zimním horském DT")bylo právě v těch slovíčkách a charakterem tratě.A tento závod byl nepoztižitelný nikým ,protože není žádná unie ani ferderace nebo cokoliv co by toto omezovalo.
A momentalně tuto akci je tedy opravdu možné považovat za recesi nebo i vážně to prostě neni nikde napsáno jak.
Je spousta pořadatelů i různých běžeckých veřejných akcí,kteří taky např. s názvem akce se nepáraji a nikdo jim to nemůže zakázat.
Ta akce si pak už sama najde cestu mezi lidi a bude třeba jeji úroveň stoupat na společenském žebříčku a nebo bude odsouzená k zániku když dojdou na další závod např. MS jen třeba 2 závodnici.
Na Lysohorském DT startovalo 40 lidí,takže je vidět že nějaký ten zájem o podobné kratší DT přece je.Takže to nemůže být jen tak přehlíženo.

Je třeba jen aby jste nás soutěživější typy nějak vyslyšeli což se teď nestalo (myslím jen to nešťastné bodování MČR) a najít společné řešení a my zase musíme respektovat určitý charakter a pravidla,které se snaží udržovat skupinka organizátorů.

My co se honíme za výsledky vám přece usnadníme cestu za sponzory a lehčí realizaci závodu reklama atd. a snad i svými výsledky děláme jméno určitého závodu a jeho prestiž a ostatní,kteří berou dogtrekking klidněji se mohou na tom jen vyvézt né?Bude pro ně víc organizovaných akcí.

Opravdu těžko bude organizátor přesvědčovat větší firmu s krmivem aby mu dal nějaké pytle granulí na nesoutěžní výlet pro 20 lidí kteří se jdou projít do lesa.Prostě Vy jako organizatoří nás na svých akcích můžete vlastně plně využít jako záruku solidní sportovní akce.My že se honíme za výsledky tak vám vlastně dělame reklamu Vaší akce.
A nám záse může vyhovovat že se nebude honit na jedné akci např. jen hrstka šílených běžců a závod bude silně komorní a málo zajištěný apd.

Takže ja za sebe taky tvrdím že za žádnou cenu nechci separovat běžce od chodců a jsem pro jaké koliv možné jednání.Myslím že obě nějaké tedy pomyslné skupiny se navzájem potřebují.

 




Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #178 kdy: Leden 07, 2008, 23:48:24 »
Problém je v tom, že každý má tu "svou pravdu" a představu jak je to vlastně nejlepší...  :o  :o

Myslím, že jsi si i sám na několik svých otázek odpověděl ve své posledním příspěvku.

Pokud opravdu chceš, aby se něco změnilo napiš to na mail tvdt@dogtrekking.info a pak ti mohu zaručit, že to bude  probráno na nejbližší schůzce pořadatelů. Nebo si vypiš kontaktní e-maily z termínové kalendáře a oslov se svými náměty pořadatele hromadně přímo, pokud to nepočká do schůzky.

Tato rada platí obecně pro všechny, kteří mají nějaké náměty nebo připomínky. Toto fórum můžete využít ke konzultaci svých názorů mezi sebou.

Jen se jako člověk co se o to staral musím ohradit vůči tomuhle tvrzení:
Je třeba jen aby jste nás soutěživější typy nějak vyslyšeli což se teď nestalo (myslím jen to nešťastné bodování MČR) a najít společné řešení a my zase musíme respektovat určitý charakter a pravidla,které se snaží udržovat skupinka organizátorů.

Požadavkům na změnu bodování bylo vyhověno minulý rok - viz zápis ze schůzky (odkaz v sekci nástěnka dogtrekking.info) a letos jste i přes několikeré upozornění "sami prošvili" možnost se k této změně vyjádřit. Nikdo celou sezónu k bodování neřekl ani popel!!! A když do povinného bodování podle klíče z minulého roku přibyla jedna akce, tak najednou se dovídáme jak bylo celé bodování celý rok nevyhovující! Několikrát jsem upozorňoval na blížící se schůzku i s poukázáním že nikdo k stávajímu stavu nic nenamítal a nikdo se neozval!!! Námitka ve smyslu že jste se dověděli až po schůzce jak bude letošní bodování vypadat je tak v tomto případě irelevantní. Pokud bylo tak nevyhovující, tak jste se mohli ozvat kdykoli předtím a je snad logické, že pokud nebylo k dané věci žádných námitek, pokračovalo se stejným způsobem.

Takže to opakované stěžování na to že vás organizátoři nechtějí vyslyšet je v tomto případě liché! Jasné důkazy jsou o tom v zápisech z obou posledních schůzek. Jistě, všechno schváleno nebylo, ale je snad normální ne? Jak jsem psal snad stokrát - pokud se dobrý nápad dobře a s podporou správně přednese, je jeho šance na úspěch mnohem větší - to snad platí všude v normálním životě... Pokud ne, zkusí se to zase znovu a jinak. Nakonec nikdo z nás nemá patent na rozum a v těchdo případech je to vždy otázka dohody více lidí.

Já se vracím do role "prostředníka" mezi účastníky a pořadateli co se podpory prezentací akcí a sbírání podnětů týče a dál se k tomu proč je to nebo není tak jak je, nebo co by bylo lepší, nebudu vyjadřovat.

   
 
tombru

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #179 kdy: Leden 08, 2008, 00:50:47 »
Ja to bodování už taky respektuji.Prostě se nikdo neozval v čas a je to.
Ono je to problém jen stejně několika lidí (asi nás pár běžců)kteří budou o ty body usilovat.
Ja už to nebudu otevírat,ale jenom chci napsat opravdu v čem byl problém že jsem se stále k tomu ozýval:
Loni jsem ja osobně šel 8 LONGU z 9 a nevadilo by mě třeba ani 15 LONGU bodovaných.Jsem momentálně v takové formě že opravdu toto nemusím vůbec řešit a mohu jen bezstarostně objíždět třeba všechny LONGY co kdo vymyslí v roce 2008.Ale je tu to ale že už bych se musel k tomu postavit trochu jinak a chodit to prostě ekonomicky a různě  se šetřit a tedy i dosahovat horších časů v mém případě tak o 1-2 hod. pomaleji.A to se mě prostě nelíbí že bych nepředváděl kvalitní výkony a flákal se na trati což prostě při závodě neumím a nechci.V posledních letech už jsem ani nebojoval se soupeři ,ale vždy jen s nějakým mým výmyslem v podobě časů pod 10 hod. apd.jsem si musel vždy něco na sebe motivačního vymyslet.A tak ač jsem nemusel tak jsem vždy na všech trati běhal naplno a taky dobíhál někdy na pokraji vyčerpání.
Myslím že něco podobného musí řešit i jiní z těch co se umísťují v popředí.Je to dost zavazující i po jiných stránkách se tomu seriálu věnovat a postupem času to každý z těch co chtěji být např. na bedně musí ve vlastním nitru řešit.Např. takové kvalitní stálice jako Slaměníková,Hübnerová,Ševelová,Čiperová taky už postupně vycouvali a chodí jen zlomek LONG závodů.
Takže to byl jen ode mne  pokus o návrhy ve snížení bodovaných závodů,aby se uchovala kvalita i chuť k lepším výkonům.
Ale je to opravdu problém  jen menšiny startovního pole.Ostatní to opravdu nemají zapotřebí řešit.

Je to škoda,ale takto asi opustí přední příčky DT více soutěživějších lidí,kteří k tomuto poznání dříve nebo později dojdou no a letos to přišlo i na mě.Prostě za daných podmínek nejde brát seriál moc vážně a soutěživě.Kdo poctivě odmakal spoustu DT a snažil se o nějaké časy a umístění tak mě musí dát za pravdu že chodit co tři týdny nebo i co 14 dnů dlouhý trek neni zrovna pohoda.
Např. pokud by se i v budoucnu zavedla nějaká tá povinná váha batohu 7 kg a víc ,tak by to asi už úplně vymítilo soutěživé typy a dogtrekking by šel asi cestou nesoutěžního treku bez měření časů a vyhodnocování výsledků.I to je možná dobrá cesta,ale stojí to určitě za pečlivé zamyšlení když se budou upravovat nějak pravidla tak koho a jak to může moc ovlivnit určité typy trekařů.
Ja např. preferují abs.volnost pohybu a pokud bych měl tahat těžký batoh tak by mě to tak otrávilo že bych se ničeho takového v rámci soutěže nezúčastnil.Pokud bych však šel jen na výlet tak bych batoh vůbec neřešil a na jeho váhu bych vůbec tolik nehleděl.



Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: