Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 230192 krát)

0 uživatelů a 8 Hostů prohlíží toto téma.

Jana a smečka

• Host
pořádání
« Odpověď #195 kdy: Leden 09, 2008, 12:39:57 »
tak přirovnání od ještěrek (jako když si chrt povídá s malamutem) je pěkné ;)
jinak to záleží na každém, jak si tady tu diskusi vyloží...proti běžcům snad nikdo nic nemá, jen proti tomu, že na začátku diskuse začal Roman s tím, že povinná výbava je zbytečná, že by měly být kratší tratě...a z toho všeho to došlo až sem...vidím to spíš jako snahu obhájit základní pojem dogtrekkingu, který ale Honza s Grinniÿ napsal víc než výstižně...co se týká povinné hmotnosti batohu...všechno záleží na určitých závodech...někdy je batoh lehčí, někdy těžší...když to někdo zabalí pod 7kg - jste dobří, mě se to ještě nikdy nepovedlo....
takže zanechte zbytečné diskuse, opřípadně zkopírujte další dvě stránky, ať máte příští zimu co psát ;)
takže ahoj na jaře na trekku - PS: už jen 3 měsíce!!!!!

Offline Honza_a_Grini

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #196 kdy: Leden 09, 2008, 12:40:35 »
Ahojky všichni,
už se moc těším, jak NÁM VŠEM batohy zkontroluje tradičně první DT v Kruškách. ;D
I kdyby byly letos zase tak krušné jako předminulý rok, tak snad smím prozradit (veřejné tajemství :-X ), že Zuzka plánuje zase "sladkou kontrolu" O0, která by měla utišit vášně nad ledem, sněhem, mrazem a vánicí a případným nadměrným slunečním svitem, který jediný Zuzka už 3x objednávala.  :-X ;D
Honza a Grini
PS: Tradičně trošku kecám, ale už sháním pro Romana nutelu.  ;)
PS2: A jukněte do pravidel na tu povinnou výbavu, neb je tam o pár deka navíc pro psa i pánečka. ;)

Offline Vojta s Bertou

• obourukáč
  • Souhlasu: 32
pořádání
« Odpověď #197 kdy: Leden 09, 2008, 12:50:58 »
čau ještěrko, doufám že se Teryk osvědčí i ve skoku na bertu ;D
Kolik piva vypiješ za dogtrekking?

Offline tombru

• Administrator
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #198 kdy: Leden 09, 2008, 12:51:41 »
Zatím si užívejme relativně "volné" povinné výbavy - do prvního pořádného průšvihu v terénu, kdy se ukáže že někdo "podcenil" své vybavení (ať už váží cokoliv) a schopnosti (ať je zkušený jakkoli) natolik, že už ho to vážně ohrozilo na zdraví, nebo nedejbože na životě.

Pak to také může dopadnout tak, že třeba spacák nebude definován jako funkční, ale pro konkrétní akci si pořadatel zvolí parametry, tedy třeba že musí být do -5 stupňu (když to bude někde na horách) a basta. Spacák bude uznán jen jako "tovární výrobek" s těmito parametry. Myslím že není až takový problém to i zpětně dnes ověřit.

A jestli si někdo vezme "levnější" který váží 2kg, nebo nějaký "dražší"  super který váží 0,5kg je na jeho možnostech.

Kontroly budou pak zběžné při startu,cíli a důkladné na trati, kdy vám zkontrolují i datumy na náplastech na kuří oka... a tedy i stav a typ spacáku, nabití baterek do čelovky a podobné "blbiny".

Při takto hromadných akcích spoléhat jen na to, že těm "zkušenějším" bude stačit nějaká výbava typu já pod "igelitem nezmrznu" prostě nejde. Na horách umírají i profíci na vlastní "blbost".

Věřte, že pro pořadatele je dost nepříjemné a zdržující kontrolovat výbavu, ale nedělají to jen ze svého plezíru nebo chuti někoho buzerovat. Je to nějaký mechanismus jak zajistit alespoň nejakou bezpečnost v tak širokém poli startujích s různou zkušeností. Je to hlavně o chápání jejich zodpovědnosti za účastníky na trati.

Každé vědomé i nevědomé ošizení výbavy a tyto debaty budou mít jen jeden důsledek a to zpřísňování definic a kontrol k velké nelibosti jak účastníků tak pořadatelů.

To je taková moje malá prognóza do budoucna...

Debata by měla probíhat spíš ve smyslu popisu zkušeností s konkrétní výbavou atd...

A uděluji si jeden trestný bod za to, že jsem se opět přes své poslední předsevzetí, pustil do komentování těchto témat... :-X  :-X

tombru

Offline Petrs01

• zasloužilý psavec :-)
  • Souhlasu: 22
pořádání
« Odpověď #199 kdy: Leden 09, 2008, 13:03:56 »
Navrhuji povinnou palačinkovou kontrolu na každém treku!  :P

Tombru - nejsme v Tatrách v prosinci a máme (doufám) vlastní mozek - a kdo ho nemá, tomu nepomůže ani dvacetikilový bágl. Pokud si zlomíš nohu, tak ti taky do rána nesroste a to že polštářková náplast je na puchýře skoro k ničemu mám už mnohokrát ověřeno. Kontrola povinné výbavy před startem má tu nevýhodu, že si pečlivě sbalený bágl pěkně rozdrbeš, v cíli zase ukazuješ smradlavé ponožky  :-X. Navíc obejít se dá snad každé pravidlo a někteří to bohužel berou jako "přídavný sport" - zkracování trati, popojíždění vlakem, nebo dokonce přivezení výbavy na bivak doprovodným autem. A kdo dělá tohle bude zkoušet obcházet všechno co vymyslíte. Takže si hrábněme do svědomí, dodržujme stávající pravidla a neřešme blbosti.

Připomínám ty palačinkové kontroly!!!  O:-)

Offline tombru

• Administrator
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #200 kdy: Leden 09, 2008, 14:05:12 »
Navrhuji povinnou palačinkovou kontrolu na každém treku!  :P

Tombru - nejsme v Tatrách v prosinci a máme (doufám) vlastní mozek - a kdo ho nemá, tomu nepomůže ani dvacetikilový bágl. Pokud si zlomíš nohu, tak ti taky do rána nesroste a to že polštářková náplast je na puchýře skoro k ničemu mám už mnohokrát ověřeno. Kontrola povinné výbavy před startem má tu nevýhodu, že si pečlivě sbalený bágl pěkně rozdrbeš, v cíli zase ukazuješ smradlavé ponožky  :-X. Navíc obejít se dá snad každé pravidlo a někteří to bohužel berou jako "přídavný sport" - zkracování trati, popojíždění vlakem, nebo dokonce přivezení výbavy na bivak doprovodným autem. A kdo dělá tohle bude zkoušet obcházet všechno co vymyslíte. Takže si hrábněme do svědomí, dodržujme stávající pravidla a neřešme blbosti.

Připomínám ty palačinkové kontroly!!!  O:-)

Tak proč se to tedy vůbec řeší nějaká povinná výbava na dogtrecích - odpovím si sám:

Kvůli lidské nezkušenosti, nezodpovědnosti, lehkomyslnosti, přeceňování svých sil a možností...

A proč se kontroluje:

Kvůli špatné informovanosti, zapomětlivosti, ale hlavně neschopnosti lidí respektovat daná pravidla!!!

Stejné je to jako s placením startovného, mozek-nemozek i tak jednoduchou a zdraví neohrožující věc přes několinásobné apely a prosby pořadatelů nebyla schopná spousta lidí zvládnout. A jak to tedy dopadlo je letos vidět. Takhle to dopadá když je snaha spoléhat na lidi a jejich odpověnost....

Kdyby byli lidi tak odpovědní, tak není potřeba definovat povinné výbavy, dělat kontroly atd...

No dalo by se to brát i tak - hele jsi plnoletej účastník, tak se postarej jak umíš a uznáš za vhodné - pocenil si i základní věci - tvůj problém, trp jak zvíře a jestli to náhodou nepřežiješ, tvůj problém, seš dospělej měl jsi se vybavit líp... To už je teda hodně absurdní, a díky bohu že to nikdo z pořadatelů takhle nebere.

Je jen obrovským štěstím, že zatím co já vím, nikde nenastala situace, že by musela povinná výbava zachraňovat zdraví nebo život!!! A snad to tak ještě dlouho vydrží!!!

P.S.: Jeseníky nejsou Tatry, ale na hřebenu a v některých údolích kde se chodí Stezka vlka tu mrzne klidně i v červnu...

A na Kruškách se hlásím jako kontrolní ochutnávač palačinek  :P  :P

Připisuji si další mínusový bod... Budu si muset stanovit už ni nějaké sankce  >:D jako třeba u bodů pro řidiče  >:D >:D   
tombru

Offline Petrs01

• zasloužilý psavec :-)
  • Souhlasu: 22
pořádání
« Odpověď #201 kdy: Leden 09, 2008, 14:26:18 »
Je jen obrovským štěstím, že zatím co já vím, nikde nenastala situace, že by musela povinná výbava zachraňovat zdraví nebo život!!! A snad to tak ještě dlouho vydrží!!!
JAK ti povinná výbava zachrání zdraví nebo život??? Teda kromě toho umrznutí?
I v lehkém spacáku, pokud nejsi promočený, se dá nějaký ten mrazík přežít bez újmy na zdraví (navíc máme čtyřnohé "zahřívače", ne?). To že se přitom pohodlně nevyspíš je tvůj problém, ale přežiješ. Nosit povinně těžký spacák jenom proto že kdyby se ti náhodou něco stalo, tak aby ti v noci nebyla zima, je snad postavené na hlavu. Stejně pokud se stane něco opravdu vážného (zlomenina) tak se snad pracuje na rychlém převozu (tiše vykrvácet v teplém spacáku taky nebude nic moc). Spíš nevím proč není povinný mobil - snad už ho má každý a o jeho důležitosti právě v krizových situacích snad netřeba diskutovat.

jirkalabraus

• Host
pořádání
« Odpověď #202 kdy: Leden 09, 2008, 14:30:39 »
A to mně ten nápad na 7 kg přijde dobrej. Má to samé výhody. Nebude mi nikdo rozbalovat bágl na startu a čichat k fusaklím v cíli. Nikdo se už nebude hádat, že to má někdo těžší. Psi budou spokojeně poklusávat protože to jejich páníčky zpomalí. Ono minimalizovat bágl to neni žádný umění. Ale doplnit ho do váhy o užitečný věci to chce fištróna.  Já si přihodím pár plechovek piva a pudu trochu pomalejc, ale o to veseleji.

Néé vážně ono má vše své pro a proti, 7kg na den mi přijde zbytečně hodně.  Mně přišlo stanovení váhy dobrý jen z toho důvodu, že by se zjednodušily kontroly. Z toho hlediska však stačí dát do pravidel: "Pořadatel má právo určit si vlastní způsob kontroly povinné výbav". A jestli bude kotrolovat opticky nebo jen měřit, nebo vše rozbalovat by pak bylo na něm. A taky bych dal do pravidel, že protestovat proti ostatním závodníkům se musí hned a nebo nikdy. Nebo ať na vždy mlčí nebo tak něco. Protože osočování rok poté to dělá jen zlou krev. Pro někoho je holt těžké srovnat se stím, že je někdo lepší než on - mně taky někteří serou, že mně pořád poráží.
Já se  však přizpůsobím všemu, jen když se to tu nerozhádá a nevznikne nějaký vzdoroseriál v takydogtrekkingu. Lenka má pravdu, že sponzory dneska zajímá především počet účastníků. A nejen kvuliva sponzorum je účast důležitější nad vítězstvím. Tak já si přeju, aby všichni jezdili jeden seriál ať to pojímají jakoli rozdílně a ať už jsou uplácání z nejrůznějších těst. Neb v různorodosti je krása a občasná hádka pročistí mysl i žaludek.  

jazzinka host

• Host
pořádání
« Odpověď #203 kdy: Leden 09, 2008, 20:00:35 »
Možná by to chtělo rozvést  Jirky nápad - 7 kilový "hendikep" pro každého, ale s tím, že povinnou výbavu lze do požadované váhy libovolně doplnit/nahradit - ona občas pořádná rumová deka je lepší než spacák z kajčího peří, že  >:D.
A věřím, že když vyšleme třeba slečnu Růžovou k Romanovi trochu lobbovat, že "zelená" a gumoví medvídci jsou fajn povinná výbava, třeba bude o šťourala míň.  O:-)

Offline Honza_a_Grini

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #204 kdy: Leden 09, 2008, 20:09:38 »
Tome, piš mi, prosím, taky jeden testný.  :(

Povinná výbava přece není k zatížení účastníků ani ke zpomalení a ani k buzeraci s vybalováním a opětovným pěchováním do batohu. ... vy jedny trumpety. :P Ale už to tu padlo, že je to pro dobro nás všech.

Někomu (nám zprvu také) by to mohlo přijít jako buzerace, ale když jsme měli mít na jednom závodě čtyřčlenných hlídek jako povinnou výbavu každý píšťalku (kromě dalších nepodstatných a zbytečných věcí), tak jsme se mohli umlátit smíchy, jak malí kluci. A při závodě nám nepomohla ani píšťalka. Na šesti kilometrech v údolí potoka jsme se v noci navzájem poztráceli při brodění (zpětně odhaduji asi tak 100x brod!) a těchto 6 km jsme šli 4 hodiny! Volali jsme na sebe, čekali, drkotali zimou, sotva lezli vyčerpáním a nakonec jsme vzdali. Doplazili jsme se rychlosti 2 km/h do nejbližšího městečka na nádraží, tam se zavrtali do té fólie, kterou jsme také kupovali s pohrdáním, že takovou blbost nikdy nepoužijeme, a šťastně přečkali do rána, kdy jsme si schlíple zavolali "odtah".

Od té doby beru povinnou výbavu bez úšklebků jako normální součást vybavení a nebrblám.
Zatím jsem se nesetkal s povinnou výbyvou nad kterou bych měl brblat.
(Určitě bych si klepal na čelo, že si mám do báglu přidat cihlu, abych byl pomalejší. To bych asi brblal. Ale kvůli spacáku nebo vodě rozhodně ne.)

Zdar!

Přijímám od Toma trestný bod a jdu zase otročit na školní úloze svého syna.

Honza a Grini

Offline vencan+3

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
pořádání
« Odpověď #205 kdy: Leden 09, 2008, 20:45:54 »
to Petra : my postarší co jsme jezdili s pesama a mobili jěště (u nás) nebyly :D  tak trošku víme o čem je řeč... dokud se ti nic nestane SI CHYTREJ KRÁL,  >:D ale nedej bože až to přijde....(pak ti vykrvácení v teplým spacáku přijde dooooost dobrý způsob úmrtí )
:-X ne fakt to není pr.el, blbě spadneš --- rozbiješ "všezáchranný mobil" a co dál?.... ??? tím ale nechci říct, že jsem pro povinnou váhu báglu (a mého lodního pytle   ;)  )TO V ŹÁDNÝM připadě, ale pro funkčnost JOOO, ale kde vezmeš soudce ? co pro jednoho stačí ? a druhej v tom chcípne.... to je otázka hodná Hamleta  :D ;)

Offline elina

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 6
pořádání
« Odpověď #206 kdy: Leden 10, 2008, 08:47:47 »
to Jazzinka: jedeš babo nebo ti vypustim pneumatiky  :P nebo supa to bude větší pr***l  >:D
btw. dle mého názoru jsou debaty o přežití k ničemu. Tacoblběčumí potvrdí, že chcípnout se dá i na Konopišti s vymknutým kotníkem, kdy je vám mobil (bez signálu) k ničemu, a při deštivém počasí vidina kolemjdoucích mizivá a těch blbých 500 metrů k civilizaci se prostě nedoplazíte.
A obávám se, že tvůj návrh neprojde, páč Ruman se nemůže na zelenou už ani podívat, Lebahu potvrdí. Potažmo možná ani na růžovou  >:D  O:-)  >:D  :-*

karel+pony

• Host
pořádání
« Odpověď #207 kdy: Leden 10, 2008, 12:15:34 »
těch sedum kilo je podle mne zbytečné nicméně s tim spacákem se přiklánim k tomu aby byl opravdu funkční ti starší  :-X si jistě vzpomenou na pravidlo 5.T
nejde ani tak o zmrznutí jako spíš o šok,když se někomu něco stane vlétě tak ho taky zabalej jako pumpu na zimu,aspoň nějak tak se to přednášelo na všech zdravotních kurzech (za ty roky jich mám nachzenejch dost) pokud se pletu tak se omlouvám třeba dneska jsou jiné postupy
čauky karel+poník

jirkalabraus

• Host
pořádání
« Odpověď #208 kdy: Leden 11, 2008, 09:35:49 »
A Karel ví o čem mluví, funkčnost mého spacáku mi ověřil na nejednom čundru a já jsem se díky němu naučil přenocovat jako ježek v kompostu. Jó fermentace po konzumaci destilace to je věda.
Jinak mně se osvědčila kombinace lehkého spacáku a stanu za 199 kč. Do něj /nepostaveného-jinak hrozí utopení/ nacpu psi a oni krásně hřejí. Zkusím to teď i v mrazu jestli přežiju budu referovat já, když ne bude referovat Karel,

Petr a spol

• Host
pořádání
« Odpověď #209 kdy: Leden 13, 2008, 18:16:48 »
Vážení, pečlivě jsem sledoval reakce na na mé předchozí názory a ted bych se pokusil na ně reagovat. Předem upozornuji, že tímto mé připomínky k dogtrekkingu definitivně končím, odebírám si za otravování hned všech dvanáct bodů a odevzdávám diskuzní průkaz.
1) Proč ?
Nikomu se do ničeho ne.eru, z nikoho si nedělám srandu, nemám důvod mít uraženou ješitnost, nepatřím k žádnému táboru ani skupině, nebojuji ani proti něčemu ani za něco, s nikým se nehádám, neslovíčkařím. A už vůbec nejsem příznivcem internetových diskuzí. Jenom pro mě jako člověka zvenku byly nepochopitelné značně nedůstojné tahanice o slovo "dogtreking", takže jsem se jenom snažil přijít věci na kloub, nebo tedy pro psíčkaře asi spíš hledal jsem jádro pudla nebo snad kde je zakopán pes. A následně vyjadřuji pouze můj názor a ten se pokusím doložit konkrétními příklady.
2) Co je to dogtrekking ?
Přesná a jednoznačná definice nikdy ničemu neublížila, spíše naopak. Určitě se všichni shodneme (alespon doufám), že dogtrekking má co do činění se sportem. A když nevím, tak než začnu vymýšlet, podívám se jak to dělají jinde. Podíval jsem se po internetu, jak to mají uspořádané úspěšné sporty, které se tu provozují více než sto let a mají něco společného s překonáváním vzdáleností. Obecně platí, že vždy existuje sport jako vrcholové zastřešení řady sportovních odvětví, přičemž každé sportovní odvětví může mít řadu sportovních disciplín. Další věcí o níž není sporu je, že obecně se vzdálenosti dělí na krátké, střední a dlouhé. Nyní konkrétně :
a) Atletika, to je sport. Má řadu sportovních odvětví jako např. skoky, vrhy a jedním z odvětví je i běh. Běh má řadu disciplín definovanou vzdáleností. Takže jsou tu disciplína běh na 100m, běh na 200m,.....běh na 42 195m, běh na 50 km a končí to během na 100 km. Pro informaci : Podle Pravidel atletiky IAAF všichni účastníci závodů jsou atleti. Takže oficiálně nejsou žádní bězci, žádní sprinteři, žádní maratonci s nimiž se tu v předchozí debatě tak často operovalo.
Co by dogtrekkingu by mohl být nejblíže? Vezmu Kapitolu IX - Přespolní běh a bod 6. Délka tratí. Cituji :"Délka tratí pro MS družstev v přespolním běhu jsou následující :muži dlouhá trat 12km krátká trat 4 km, junioři 8 km, ženy dlouhá trat 8 km krátká trat 4km, juniorky 6 km. Doporučuje se používat obdobné vzdálenosti pro ostatní mezinárodní a národní soutěže." Konec citace. Poznámka 1: Vida, i na MS mohou být vypsány závody v různých délkach!!Poznámka 2 : Vida, přespolní běh vůbec nemá předepsanou délku, ani minimální, ani maximální!!
b)Cyklistika je sport. Má několik sportovních odvětví, tedy silniční cyklistiku, dráhovou cyklistiku, cyklokros,..Tak což takhle cyklokros? Vezmu Pravidla, §1 Základní ustanovení a bod C0101 Závody v cyklokrosu. Cituji :"Do cyklokrosu se řadí všechny druhy cyklistických závodů, jejichž trat je vedena převážně v terénu, kde se střídá jízda po dobrých vozovkách s jízdou polními i lesními cestami a během." Konec citace. Délka závodu je omezena pouze časem (pro štouraly bod C0701 Trvání závodu) o délce ani slovo.No a co silniční cyklistika? Cituji : §1 Základní ustanovení a bod S0101. Cituji:"Silniční závody jsou všechny druhy závodů pořádané na silnici." Konec citace. Délka závodu je omezena v bodě S0403, ale stanovena je maximální povolená délka.
c) Lyžování je sport. Má několik sportovních odvětví jako běh na lyžích, skoky na lyžích,...V každém odvětví se vypisují konkrétní závody na konrétní délku, v bězích na lyžích konkrétně od běhu na lyžích na krátkou vzdálenost (tzv. sprinty) přes klasické vzdálenosti 5km, 10km, 20km, 50 km až po tzv. dálkové běhy na lyžích s trasami přes 100km (např. známý Vassův běh)
d) Zadal jsme do Googlu slovo MUSHING, protože v této oblasti jsou mé vědomosti téměř nulové, a hned na druhé stránce jsem se dočetl. Cituji:" Závody psích spřežení jsou různého druhu podle délky trati. Závody typu SPRINT jsou dlouhé 6 - 9km. U typu MID se délky tratí pohybují mezi 30 - 90 km. Zcela odlišné jsou závody LONG na dlohých tratích, kde charakter závodu určuje pořadatel.
e) V předchozích příspěvcích je různými přispěvateli dogtrekking střídavě označován za sport i za sportovní disciplínu, takže jak to je ?
f) Když nevím, tak vezmu a čtu : Jaroslav Monte Kvasnica, Běh s vlky, vydavatelství DONA, 2002, str 112. Cituji: Dog-treking - sportovní kynologická disciplína. " Konec citace.
3) Co tím chtěl autor říci?
Všechny dlouhodobě úspěšné sporty pod jednou střechou sdružují spolu související sportovní odvětví. A klidně snesou, že jednotlivá odvětví mají řadu disciplín a když se objeví nová disciplína, tak ji bez problémů přijmou (viz běh na lyžích a bruslařský styl, nebo když sáhnu úplně mimo, tak sport fotbal má svá moderní odvětví jako sálový fotbal nebo plážový fotbal), protože stejně klasika zůstane klasikou. Vždy jde především o to, aby se jejich sportu věnovalo co nejvíce lidí.
Dále je tu zřejmá tolerance ohledně názvu sportu. Prostě všichni lidičky, co se účastní závodu na kole dělají cyklistiku bez ohledu na délku závodu. Všichni ví, že mezi okresním závodem na 15 km a Tour de France je nebetyčný rozdíl, a přeci jsem nikde nezaznamenal debatu o tom, co je to cyklistika.
4) Závěr
Na základě výše uvedeného se domnívám, že políčko zastřešujícího sportu asi existuje = sportovní kynologie. Zkusme pak prohlásit, že dogtrekking je její sportovní odvětví a má různé disciplíny podle délky závodu. Byl by to velký a nestravitelný problém? Návrh na změnu znění Soutěžního řádu jsem připraven podat oficiálně přes panel pořadatelů.
Je samozřejmě možná i varianta č.2, tedy, že stávající pořadatelé budou trvat na tom, že dogtrekking je samostatné sportovní odvětví s přesně definovanou délkou trati a nikdo a nic jim v tom nemůže zabránit. Pak bych očekával, že budou skutečně důslední a toto sportovní odvětví budou nazývat dogtrekking na 80km a více a na to at mají ochrannou značku.
Vzhledem k následující odmlce jen jen čtyři stručné podoteky:
1) můj obdiv každému, kdo se prokousal až sem
2)re Tombru a bezpečnost = je statisticky doloženo (a pořadatelé se tím nikde nechlubí), že na každých deset tisíc startujícíh v běhu na 42 195m (maratonu) je jeden, který zemře na trati
3) re Lada+Esi = člověk jehož si velice vážím, nebot právě jeho články popisující dogtrekking byly tím prvotním a velmi silným impulzem k úvahám o účasti na závodech, ale nepochopil jsem v čem je rozdíl dogtrekkingem jako sportovní disciplínou a dogtrekkingem jako chůzí se psem. Mě z toho vyplynulo, že když jdu se psem např.30km, je to dogtrekking ale když je to závod na 30km, tak to není dogtreking???.
4) re Ještěrky: dík za typická uklidnující sa vlídná slova. Tak mají vypadat příspěvky do debaty a ne dlouhosáhlé složité úvahy. Jinak se těšíme na viděnou.

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: