A je to tu zase, a je to tu pořád
nekonečná diskuze. Dokud někteří jedinci nepřijmou
pravidla DT jako sportu viz. SOUTĚŽNÍ ŘÁD DOG-TREKKINGU, tak se nepohneme.
Romane, nedá mi to abych nereagoval. Pořád píšeš MY běžci, MY soutěživější typy .....
Proč to takhle dělíš ? Zkus respektovat povinou výbavu tak jak je myšlena a charakter
tohoto sportu a možná budeš opět závodit s někým a ne jen sám se sebou.
Úvahy typu min. zátěž, min objem se objevily jen proto, že trať někteří odběhnou ale
ne s POVINOU VÝBAVOU. a když už tu zmiňuješ Slaměníky, tak ti i v malých batozích
nosili od začátku funkční výbavu. Až s postupem času došlo k vývoji jaký dostal dogtrekking
tam kde je. Nedovedu si dost dobře představit trek např. přes celé Nízké Tatry (asi 100km)
s baťůžkem co nosíš ty a strašně nerad píšu ostatní BĚŽCI. BYL BY TO HAZARD bez ohledu
na to, jestli jsem přesvědčen o tom, že na to mám. Běžci jsou to proto, že nenesou
povinou výbavu, tak, jak byla myšlena.
Proto je tu taky debata na téma Dogtrekking Mid apod. Je samozřejmé, že plno lidičkům
vyhovují i kratší tratě s minimální výbavou případně úplně polehku. Mohou si trať opravdu
proběhnou, někomu nedovolí zdraví a někomu to tak prostě vyhovuje.To je samozřejmě v pořádku
a nikdo se na ně proto nebude dívat přes prsty. I seriál EURO-CUPU bude v pořádku Romane,
pokud se nebudeš za každou cenu snažit to pořád nazývat DOGTREKKEM a to z toho důvodu,
že nesplňuje SOUTĚŽNÍ ŘÁD DOG-TREKKINGU !!!! Když tohle přijmeš, tak si ušetříme nekonečné
debaty na téma co dogtrekking je co není. A je ještě potřeba rozlišovat pojem Dogtrekking -coby
sportovní disciplínu a dogtrekking coby výraz označující chůzi se psem. Takže dohnáno ad absurdum
by se mohlo časem stát, že na trati budou komisaři dohlížející na to, jestli závodníci neběží
Romane mám návrh, zkus začít nazývat své akce dogběhing DOGRUNNING. Třeba se konečně
přestane nekonečně diskutovat na toto téma. Anebo je to fakt taková zábava ? Někdy mám
totiž dojem, vlastně o nic jiného nejde. Jestli jsem trefil hřebík na hlavičku, tak nám méně chápavým
dej vědět. Strašně nerad totiž píšu
Tak se všichni mějte co nej, jdu něco dělat
Laďa+Esi+Cora