O tom co si kdo myslí o mých šestnácti psech (mimochodem, je už o jednoho míň, malá Heská si nedávno šla beze mě běhat za duhový most :-( ) je mi celkem jedno. Navzdory všem přesvědčením, že "to nejde" to prostě jde
. Nemůžu za to, že to jiní neumí :p
Stran toho kastrovaného bígla - to ses, Petro, koukla do křišťálové koule? Nebo odkud víš co by udělal, či neudělal kdyby nebyl kastrovaný? Kousnul by, kdyby se ten den lépe vyspal? Kdyby ráno potkal nádhernou bíglici co by mu dala telefon?
Exmanžel měl fenku- křížence krysaříka s bůhvíčím. Kastrovaná nikdy nebyla. Dokonce nebyla nikdy ani připuštěná. Přesto od cca osmi let trpěla chorobnou žravostí, požírala cokoliv, i úplně nestravitelné věci (vajgly,malé kamínky a pod). Někde jsem zahlídla informaci, že je to nějaká nemoc, měla tam i krásně vznešený název, ale už jsem ho dávno pustila z hlavy.
Já jsem nechala kastrovat následující psy:
1. foxteriér - kastrovaný cca v pěti letech. Žádná změna povahy. Ještě asi tři roky poté měl vážný zájem o feny, celé široširé okolí ho využívalo jako testovacího psa před krytím
Teď už ho teda holčičky neberou, možná proto, že je mu devět.
2. kříženec teriéra - v osmi měsících vazektomie, následně ve dvou letech úplná kastrace. Žádná změna povahy, jenom ztratil zájem o fenky. O cokoliv jiného ho má. Nakonec Semtexe spousta z vás viděla naživo a může potvrdit, že když se fasoval temprament tenhle pes byl třikrát.
3. šeltie - chromý,hluchý a slepý pes. KLiďas a flegmatik před i po.
4. kříženec jezevčíka - starší pán. Před kastrací neměl rád děcka, držel se raději od nich a po ní je to úplně stejné.
5. kříženec retrívra - vůbec žádná změna vůbec ničeho. Demolišn men před i po.
Takže celkem pět psů a ani jeden z nich se následně nestal žravou, nic jiného nevnímající příšerou. Na rozdíl od Mikiny, která se jí stala bez toho, že by kdy viděla skalpel zblízka :p
Znova upozorňuju, že kastrace je pro mě jenom způsob jak zbavit psa plodnosti, nic jiného. Nevěřím, že by to zabralo u Chalibdiných běsů na nějaké vytvoření přátelského konsensu.
Jo a ještě k těm útulkům - Petro, jak si proboha představuješ, že dokážou oddělit psy a fenky? Myslíš, že můžou nastrkat do jednoho kotce např. tři feny a do druhého tři psy? Ve většině případů se dřív,nebo později servou jak koni. Naopak kotce s obyvatelstvem pes-fena fungují trochu líp. Ale i když je háravá fenka včas rozpoznaná a přesunutá na samotku, co asi tak udělá zbývajících třicet psů v jiných kotcích? Pohnou nebem i zemí, aby se k ní dostali. Útulky jsou dost často stavěné "na koleni", nebývají to profi stavby s půlmetru širokým betonem a ocelovýma tyčema. Bývají ze zbytků pletiva, karisítí a tak. A tím ti každý průměrný pes projde když opravdu chce...no a máš na štěňátka založeno :down: