já se o odpovědi zajímám, jen se zrovna stěhujeme a jsem v jednom kole :-)
moji hoši jsou kříženec pita, to je ten můj, boxer, to je ten zděděný a kříženec ovčáka, to je nalezenec, utekl z romské osady kde s ním zacházeli dost ošklivě.
Můj pes bl vždycky hrozně hodný, vycházel se všemi, nalezenec mi taky přijde relativně v pohodě, ale boxer je neřízená střela. Bohužel několikrát napadl i mého psa i nalezence, pokaždé to byla něčí neopatrnost, ne že bychom se nesnažili udržet je od sebe, aby na sebe nemohli.
Teď je situace taková, že jsou všichni ve stresu, zejména pak můj pes, který ještě ke všemu přišel během roku o sestru a o mamku na které byl zvyklý (sestra patří dceři, která se odstěhovala, mamina umřela věkem, ne že by u nás psi přicházeli a odcházeli) a každý se snaží sežrat každého.
Už jsem tady jednou tenhle problém řešila, myslím Erája mi doporučila pana Desenského. Ale naše setkání skončilo tak nějak ve slepé uličce, problém je ve mně, nejsem šéf smečky a jsem příliš vyděšená, na psy to přenáším... a tak. Což je sice pravda, jenže nijak mi to nepomůže situaci řešit. Vyděšená jsem, jsou hrozně velcí a silní, když se do sebe pustí je to absolutní manhaim, boxer jednou pokousal i mě. Potřebovala bych nějak upevnit svoje místo jako šéfa smečky, jenže když se dozvím, že všechno dělám špatně, moc mi to nepomůže získat sebevědomí a cítit se jako šéf :-) Vidím na mém psovi, že je jak ve vzduchoprázdnu, očekává ode mě, že mu zabezpečím klidný a bezpečný život v tom jsem ho z jeho úhlu pohledu zklamala, tak se pokouší být šéf smečky on, je nervózní vyděšený...celá ta situace je pro mě a i pro ně hodně nepříjemná. Pokoušela jsem se najít boxerovi a nalezenci nový domov, ale nikdo je nechtěl. Teď už je mám tři a dva roky, jsou na mě hodně závislí, nemají myslím úplně špatný život, krom toho, že tráví část dne sami, protože je točím tak, aby byl vždycky jeden v domě, jeden na zahradě, a jeden v pokoji, který jsme jim vyhradili. Chodíme hodně ven, pracuju doma takže se kolem nich tak nějak motám od rána do večera. Ale kdyby zavládlo alespoň relativní příměří a nebyli by v takovém stresu moc by nám to pomohlo :-)