Zdravím organizátory a dogtrekkare, vetsinou davam prednost osobnimu podekovani na miste organizatorum, protoze diky rychlosti naseho internetu je vlozeni prispevku na diskuzi casto otazka nervu :-) ale tentokrat se musim vyjadrit i zde a ze si to uziju :-).
Za nas team absolutni spokojenost a pokud bude opet anketa o nej trek, tak Osoblazsko pro nas letos zase zatim na prvnim miste - kvuli celkove atmosfere, proste smes pocitu, netvrdim, ze bych si trat nepredstavovala trochu jinak resenou a pokud by se snazil někdo tenhle trek kopirovat, pak uz by to nebylo ono, jeden takovy za rok takovy staci. Ackoli asfalt na trekku normalne nemusim a vim jakou dokaze vyvolat u ucastniku histerii, rozhodne si jim zazitky z dogtrekkingu zkazit nenechame, lepsi mega asfaltove useky po nefrekventovaných silnicich, nez ostre sterky a kameny, kde se pes muze zranit a odrovnat daleko vic. Davam prednost trekku, ktery se v necem odlisuje, je v necem jiny, clovek uz pristi rok muze tusit, v jakem bude zhruba duchu a proste se musi prizpusobit situaci - o to vice zazitku preci! Znaceni téměř cele trasy mimo turisticke znacky bylo zabavne a když se clovek ztratil, tak organizátorka byla vždy ochotna poradit, pripadne mame mapu a mozek, ze…
Ja z pohledu organizatora uz bych si v zivote nedovolila nejaky trek kritizovat – vim co to da práce a priprav a dovoluji si tvrdit, ze ucelem organizace, je pripravit ucastnikum zážitek a nikoli se jim schvalne snazit zničit psa a sanci na dobre umisteni v zavode, který zas az tak moc lidi nezajima :-), jasne kdyz se mi neco nelibi tak to reknu nebo si to necham pro sebe (priste proste neprijedu), ale "zjebat" organizatora jak maly dite mi teda pripada fakt extrem! A to jen z duvodu, ze to nebylo podle mych predstav a nemohla jsem si to odbehnout a odskrtnout si body v serialu v poklidu, to uz si snad delas srandu Petro, jsi absolutne nesoudna! Prosim Te co by se stalo, kdyby jsi se nechala odvest nebo holt dvakrat zabivakovala a pojala to pro jednou jako tridenni prochazku, kdyz Te nezajimaji pamatky a zazitky, tak klidne muzes chodit v noci a v chladku - to je asfalt idealni! Jasne, ze trek je hlavne o prirode, ale ja se docela rada podivam i na nejakou tu civilizacni zajimavost (verim, ze nejsem sama), nehlede na vyhody obcerstveni, ktere mesta nabizeji. No nic, proste Petrinu reakci nechapu a nesouhlasim s ni, a napada me otazka, kolik jsi Petro organizovala dogtrekku, ze mas tu drzost takhle drsne reagovat, kdyz uz se ohanis poctem absolvovanych zavodu? ;-)
Nicmene zpet k tematu diskuze, nam se letos opet libilo a s poctem pribyvajicich ucastniku musim ocenit i markantne se zlepsujici organizaci tohoto kontroverzniho dogtrekkingu, je to presne ten typ trekku, ktery bud milujete nebo nesnasite :-) Sprchy a zachody ve stylu Ally Mc Beal (spolecne pro obe pohlavi) se daji resit treba tim, ze si clovek zamkne a to uz za tu stale teplou vodu myslim stoji chvili si pockat, na zachod se dalo i do kadibudek (navíc smesne ceny za ubytovani snad ani narok na sprchu nedavaly!)...Priroda nadherna, takove mnozstvi zvere (i v kempu :-) se hned tak nevidi, ve chvili kdy mi tesne nad hlavou proletely dva pterodaktilove jsem si uz rikala, ze to organozatori prehani s tim koncem sveta, ale pak se ukazalo, ze to byla jen kombinace slunce, volavek a me unavy. Videli jsme biozemedelstvi v praxi (misto postriku na poli vybudovane mnozstvi budek pro ptaky), vesele kravy pasouci se v ciste krajine. Na kritizovanych usecich, kde se slo po asfaltu ovsem temer zadne auta a kdyz to clovek nehnal durch a delal zastavky ve stinu a v hospodach, tak se to cele dalo zvladnout i se psy uplne bez kulhani, puchyru a v pohode. A navic ja jsem to mohla jit i s kocarkem (mid s bivakem, druhy den navíc s Romanem, konec longu byl v podstate stejny jako mid), jen jednou me organizatori nastvali a to, kdyz nam vyhrozovali, ze usek mocal v lese s kocarem nedame a ja musela tenhle usek objizdet po silnici, abych se pak od Romana dozvedela, ze to bylo uplne v pohode a pak když uz jsme si mysleli, ze mame nejhorší za sebou, tak prisel usek 90% stoupani, kdy jsme kocar tahali na canicrossovem voditku asi 5 metru do svahu :-) ! Ale konecne jsem si po case uhasila dogtrekkingovy abstak a overila, ze Lvi opet nezklamali! Navíc Roman odjizdel z tohoto trekku prezranej a to uz je co rict – takze zasobovani rovnez fungovalo na vybornou!