Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Podakovanie za rocnik 2011

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Dogtrekkingové akce v ČR => MČR - Zde jsou lvi => Téma založeno: marian Červen 05, 2011, 12:38:52

Název: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 05, 2011, 12:38:52
Apon jedna vyhoda predcasneho konca treku je ze som tu prvy na zalozenie "dakovacej" temy :)

Takze diky za super organizaciu, velmi sa nam u vas pacilo.
Pre mna co sa tyka pristupu organizatorov zatial "naj" akcia z tych zopar kde som bol.

No a k treku - super zacaty, na to ze to bol synov prvy "long" sme mali celkom slusne tempo a ani sme neboli nejak velmi unaveni. Ale potom syn urobil nejaky zly krok a nacal si okolo 50. km patu. Polska hranica bola pre neho chodza cez bolest, pauza v restike nepomohla. Chceli sme prist vecer naspat do kempu ze ho tam necham spat a pojdem dalej ale uz to nezvladal dokracat takze sme pri K4 zabivakovali. Rano to bolo lepsie, sice zvysok trate dokracat nemohol ale do kempu zisiel po vlastnych. Takze sme presli iba 70km.

Takze u nas neuspech co sa tyka treku ale u mna spokojnost s tym ze mi rastie partak ktory to asi bude zvladat v celkom slusnom tempe, lebo nebyt zranenia paty tak by kondicne v pohode vladal ist dalej.

Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 15:47:15
Mariane dík, jsem moc ráda, že se ti u nás líbilo.

Před chvílí mi zvonil telefon. Zvedala jsem ho slovy "slyším, kde ses ztratil?" . Byl to klient, měl z toho trošku šok :D :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Tereza Červen 05, 2011, 15:59:09
Chtěla bych taky poděkovat pořadatelům za pěkný trek. Byl náročný na chodidla a oči a sluníčka mám myslím dost na celé léto ;D ale organizace super a start kdykoliv neměl chybu.  ;) Díky díky díky.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 16:08:28
Za sebe teda nevím jestli zrovna poděkování...
Kemp, ač na to nevypadal, úplně super, luxusní sprchy (akorát teda pohlaví sprchujících se nějak neřešilo), super jídlo (navíc za super ceny) i v jedenáct v noci. Fajn přístup pořadatelů, zejména skutečně volné starty. Pořadatelské značení mělo drobné chybičky, ale v konečném součtu to byly jen drobné kosmetické vady (někde značkování co pár metrů, jinde jeden puntík na kilometr a na místech které se přímo nabízely ani skvrnka)

Zato trať je na 5-. Asfalt, asfalt, asfalt, nesmyslné kolečko po Osoblaze ke hřbitovu a zpátky (fakt jsem nechápala jestli hrabe mě nebo někomu jinému), asfalt, asfalt. Občas to teda vystřídala chůze po poli (jak by to vypadalo kdyby zapršelo?) nebo častěji kopřivy se kterýma jsem si koukala do očí, ale radši 70km kopřiv než 70km asfaltu! Já jsem to kupodivu dala v pohodě, ale Barda toho měl plné zuby i v botičkách, Airo odmítnul táhnout hned po prvních kilometrech (naštěstí, jinak by si oddělal tlapky), Janě dala kombinace asfalt a netáhnoucí pes hodně zabrat. Ostatně náš čas tomu odpovídá - tolik přestávek jsem snad nedělala ani jako šneček začátečník.

Výsledný dojem je bohužel - už nikdy víc. Sebelepší zázemí je k ničemu, když je trať vysloveně špatná. Na tohle mám svého (vlastně jakéhokoliv) psa příliš ráda.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 05, 2011, 17:01:41
S tym asfaltom to bolo fakt hrozne ale netrufam si to vycitat organizatorom. Nejak tam mate asfalt uz takmer vsade, asfaltovanie vyzera byt cesky narodny sport. Lesne cesty kde asi nezabludi nic ine nez traktor a vyasfaltovane... A ked nie asfalt tak tie odporne velke kamene.
Slapanice a hlavne Jednooky (bol som na MIDoch) mali asfaltu tiez pozehnane.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 17:23:09
Já musím říct, že se určitě vyplatilo počkat si do rána (třeba takovej Peter D. si počkal až do rána sobotního :) ), než to nějak hrotit, následně nadávat na pořadatelské značení, které bylo opravdu natolik viditelné, že by ani 5ti letý děcko nezabloudilo :). V místě, kde by náhodou mohl být barevný puntík přehlídnutelný jsme měli očekávat střapeček. Čekal jsem tam barevnou fáborku z krepáku, kterou budeme bůhví jak dlouho hledat. K mému potěšení se hledání nekonalo, protože žluté "pončo" 1x2m nelze přehlídnout :)

To, že byla trať více asfaltová, než bývá jinde nemůžu nikomu vyčítat. Jednou je dogtrekking extrémním sportem a hotovo! Jaký kraj, taková cesta.

Shrnutí... Vaškovi díky za post spolujezdce, ve dvou přeci jen cesta líp utíká... Ihned po příjezdu do kempu přibíhá jeden z organizátorů a zahne nás infomacema, kde co najdeme. Kuchyň byla obzláště bohatá :). Trať... Přísahám, že až si vzpomenu, kdo řekl, že je Osoblažsko placka, tak dostane do držky :D... Takovou placku jsem taky ještě neviděl. Dostatek vody, potoků, rybníků a aby nás při každé naší přestávce na trati objevil ogranizátor s pivem, tomu říkám servis :). Jediný co, že v sobotu mohlo být stejné počasí jako bylo v pátek... Nu co už...

U mě 1*

Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 17:37:21
Ano, toho asfaltu bylo opravdu hodně. Věřte, že mi vadí stejně jako vám. Bohužel jsem nenašla jinou možnost jak propojit ty krásné místa,které jsem chtěla, abyste viděli. Oproti jiným pořadatelům, kteří dělají treky v horských oblastech máme tu šílenou nevýhodu, že tu a) nejsou téměř žádné turistické značky, b) velké množství pozemků je soukromých - pole, louky, sady... málokterý majitel louky dovolí, aby přes ni přešlo sto lidí a sto psů. Takových těch "turistických" cest typu lesní,polní je tu fakt zoufale málo. Většinou jsou to příjezdovky na pole, na hnojiště a tak podobně. Cesty odnikud nikam. No a těch pět a půl polňaček co tu byli nám před dvěma lety vyasfaltovali v rámci využití dotací "podpora cykloturismu na Osoblažsku" :-( . Po silnici jako takové jste šli skutečně minimálně.

S kopřivami z očí do očí to Petro myslím fakt přeháníš, tolik jich zase nebylo. Lesní cestičky jsou sice zarostlé, protože po nich nikdo nechodí, ale je tam tráva a občas kopřivy maximálně po kolena :p .

Pořadatelské značení bylo zejména na místech, kde bylo možné odbočit z trasy. Fakt nevidím důvod proč dělat značky na cestě, která jde kilometr rovně, není z ní žádná odbočka nikam a navíc je v itineráři popsán prakticky každý krok. V místech kde se dalo ztratit bylo značení vždycky, na tom si trvám. To, že někteří tvrdili, že ho nevidí považuju za chybu ve spojení "mozek-oči". Chápu, že někdy se hledalo hůř, ale uprostřed polí kdy zleva je obilí, zprava kukuřice a vpředu hromada hnoje se velká obr šipka, kterou uvidí každý maluje fakt špatně. Je zapotřebí se holt podívat po těch malých kamíncích a jiných znameních. Taky itinerář a práce s mapou nebývá tak úplně od věci. Napadá mě jediná další možnost jak trať označit ještě líp - vzít švihadlo, přivázat k němu trekaře jako v jeslích a provést je po trati :p

Co se týče hřbitova v Osoblaze, to snad radši ani nebudu komentovat. Je to nádherný židovský hřbitov plný historie. Pokud ho považuješ za "nesmyslné kolečko po Osoblaze" (mimochodem, zacházka cca sto metrů) tak fakt nevím co ti na to říct. Chodíš treky proto, abys něco viděla,nebo proto, abys co nejrychleji prolítla sto kiláků a udělala si čárku? V tom druhém případě bych ti možná spíš doporučila běhat po ovále, tam se alespoň neztratíš :p
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 17:53:59
...tak tak, ve výsledku jsi na nás byla hodná, protože tam bylo hodně míst s opravdu vysokýma kopřivama :). Já bych do toho příště klidně šel. Stojím si za tím, že se mi to jako celej líbilo :). Aji těch pár kešek tam bylo :).
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 17:59:24
Jestli se nedalo ztratit, proč ses do telefonu ohlašovala "slyším, kde ses ztratil?"? (já jsem nevolala, ale jiní zjevně problémy měli)
Kopřivy z očí do očí byly. Neříkám že byly všude kde nebyl asfalt a jak jsem psala, raději bych kopřivy než asfalt.
Práce s mapou by nebyla problém, kdyby člověk aspoň trochu tušil kudy ta trať má vést - stačilo vzít jednu pořadatelskou, do té trasu přesně namalovat a pověsit v kempu tak aby si to každý mohl obkreslit. Jestliže vím, že trať někde uhne doprava, tak je to sice fajn, ale pro orientaci na mapě je mi to k ničemu, protože netuším KDE má trať uhýbat. Vím kde jsem, ale co s tím, když netuším jestli jsem už uhnout měla nebo je odbočka přede mnou?
Na hřbitov se psem fakt nelezu, nehledě k tomu že tam zrovna nějací místní pracovníci hřbitov udržovali, tak co se jim tam budu motat. A navíc přiznávám že hřbitovy (byť historické a židovské) mě nějak neoslovují.
Jo a těch "čárek" (dokončených longů) mám 40, kolik jich máš ty? A můžu ti s klidným svědomím říct že tahle trať se řadí mezi 3 nejhorší.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 18:01:57
Ale tak Petro :). Dyť to byl super masakrt. Konečně 1. extrémní trať :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: HonzaS Červen 05, 2011, 18:05:39
I já se musím připojit k poděkování.Bylo to fajn a toho jídla.
Byl to můj úplně první trek.Sice jsem bohužel skončil zhruba na 86 km(po 21 hodinách pochodu).Špatně jsem zvolil obuv a už to fakt nešlo.Ještě dnes nemohu chodit.
Věřím,že trasování někde kde jsou 3 turistické trasy je asi dost těžké.Jen přístě bych zvolil červenou barvu ;) ta žlutá se ztrácela.
Přístě přijedu určitě rád znova.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: HonzaS Červen 05, 2011, 18:10:46
Ještě dovětek - kraťandy ač nezvyklí na asfalt jsou v pohodě.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 18:11:38
Petro, je moc fajn, že se přiznáváš, že jsi úmyslně vynechávala místa, kudy vedla trať (např. ten hřbitov, o tom, že jsi absolvovala odbočky na rozhlednu, či na hřbitov v České Vsi si taky troufám dost pochybovat). Není to náhodou důvod k diskvalifikaci?

Proč potřebuješ vědět kolik mám dokončených longů? Je to tématem této diskuze?

HonzoS - jo, ta žlutá byla fakt na pytel, bohužel jsme to zjistili dost pozdě :-( . Příště budu brát jen modrou a červenou.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 18:16:00
Super masakr? Kdyby to byl masakr pro mě, tak to beru, proto to chodím, ale on to byl masakr hlavně pro psy a o tom by snad trek být neměl.
Barda má těch "čárek" 39, po Šlapanicích i po Kruškách lítal v sobotu s aportem, po Jednookým byl úplně v pohodě, zatímco teď byl zhnusený už na trati, dvacet před cílem jsme asi půl hodiny přemítali jestli vzdát. Packy sice vypadají v pohodě, nekulhá, ale já chci aby ho treky bavily, ne aby došel jen kvůli mě - pár takových treků a můžu to rovnou zabalit, protože pes místo aby se cpal k batohu abych ho náhodou nenechala doma začne při balení zalézat do nejhlubšího temna. Ne že bych se mu divila.

Došla jsem k bráně hřbitova, o tom že by se mělo lézt na něj nebo na rozhlednu v itineráři nic nebylo a pokud jsi to chtěla, měla jsi tam dát kontrolu. Naopak jsem se držela itineráře i tam, kde se to dalo "stříhnout", zrovna na tohle mě fakt nenachytáš.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 18:17:57
A když jsme u těch pravidel, podle čeho jsi rozhodla pořadí mezi mnou a Janou, když jsme obě startovaly i došly spolu?
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Jana & smečka Červen 05, 2011, 18:22:43
Bilusko - sla jsem s Petrou temer celou trasu a duvod podvadet OPRAVDU nebyl, at byla trasa jakakoliv. Troufam si rict, ze tohle longari opravdu nedelaji.
Zluta byla vazne trosku neviditelna, nejlip sla videt asi ta cervena (ale pro nas barvoslepe je to sumak...).
Kemp byl bezva, po dlouhe dobe i na sneka zustala tepla voda :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 05, 2011, 18:25:08
Ad navigacia:
No este by usporiadatel mohol dodat GPX zaznam trate pre GPSka a neboli by problemy s navigaciou... a ze by to bolo nudne?

Neviem, nemam za sebou 40 dogtrekov ale mam za sebou zopar trekov (t.j. tyzden a viac v horach, mimo civilizaciu, odkazany sam na seba) a myslim si ze navigacia (a s tym spojene bludenie) k trekkingu patri. Nasledovat ciarku nakreslenu na papieri nie je navigovanie v zmysle slova "trek". IMHO instrukcie na Zde jsou lvi a poriadatelske znacenie bolo hodne podrobne a az na jednu nepresnost v mape boli vsetky moje problemy s navigaciu sposobene len a len mojimi slepymi ocami.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 18:30:29
Podle toho, že jsi v cíli tvrdila, že jsi Janu "táhla". Jestli chceš, můžu to klidně změnit, je mi to celkem jedno. Vzhledem k tomu, že jste obě odjely před vyhlášením výsledků jsem se jaksi nemohla zeptat, která chcete být třetí a která druhá.

O tom, že jsi zrovna ty absolvovala odbočky z trati na nesmyslné hřbitovy si troufám dost pochybovat, nicméně hádat se o tom s tebou nebudu, protože to nemůžu dokázat. To, že se závodníci drží itineráře a nic nestříhají považuji za samozřejmost, nikoliv za něco, co by zasloužilo pochvalu.

Jani - OK, chci ti věřit tak ti věřím :-) . S tou žlutou (zejména za soumraku a v noci) to uznávám a už ji opravdu používat nebudu. Kupovala jsem ji v dobré víře, že právě žlutá (coby nejsvětlejší použitelná barva, bílou mi nedovolili použít lesáci) bude v noci nejlépe viditelná. Na druhou stranu - ti co měli kvalitní čelovky s dalekým dosvitem se neztráceli. Ti co šli s blikátkama z Lídlu bohužel ano.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 18:41:50
Na treku (nezávodním) nemáš kontroly, které bys musel hledat, nehledě k tomu že právě pravidlo o dodržování trasy DT ti nedovoluje jít "tak nějak podle mapy", ale naopak bys měl opravdu najít přesně tu odbočku kterou myslel pořadatel. Jak jsem psala, nám to naštěstí velké problémy nedělalo. Mariane, ty bys byl schopný předem podle itineráře vyčíst kudy přesně se má jít? Já teda ne. Samozřejmě teď to do mapy dokážu zakreslit poměně přesně protože už prostě vím kde která ta odbočka byla, ale předem to fakt nešlo.

Odkdy se pořadí určuje podle toho kdo koho táhl?  :o  Jo, Jana byla trochu vyčerpanější, většinou jsem ťapala před ní, ale pokud by mi před kempem o minutu utekla, byla by přede mnou i kdybych ji celou cestu nesla na zádech (nenesla jsem  ;D ). Ale OK, nech to tak, Jana souhlasí, jen mě zajímal ten záhadný klíč kterým jsi to určila (a když ti nevadilo volat nám kde jsme, protože se vsázíte kdy přijdem, jeden telefonát navíc by tě asi nezabil). A koukám že půjčit svou baterku pořadateli se nevyplácí, příště si dám pozor (vždy chodím s těmahle baterkama, jsou super jak do váhy tak do svítivosti, nehodlám vláčet krávu co zabere půl batohu a stojí půl výplaty, nepotřebuju ji).
No vzhledem k tomu že jsem už napsala že jsem došla k bráně hřbitova, nakoukla přes ni a zase šla zpátky (přesně podle itineráře) tak fakt nechápu o co ti jde. Opravdu nevidím smysl vláčet psa na hřbitov, ty jo? A co jsem na tom hřbitově měla podle tebe dělat?
Zkus si zajít aspoň jeden dogtrek, pak třeba některé věci pochopíš.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 18:52:37
Vzhledem k tomu, že v itineráři byl popsaný snad každý krok, šipky a značení byli taky naprosto všude tak nikdo nemusel jít "tak nějak podle mapy". Kdo měl zájem ten za mnou před startem zašel, nechal si ukázat cestu v mapě a případně si dopsal ještě vlastní poznámky do itineráře.
Marian byl schopný podle itineráře vyčíst kudy má jít, alespoň pokud můžu soudit z toho, že šel a nebloudil :D .

Znova opakuji, že pokud se ti nelíbí určení pořadí můžu to úplně klidně přepsat a dát na druhé místo Janu. Nou problem. Onen záhadný klíč nespočíval v ničem jiném než v tom, že jsem k tvému jménu napsala dvojku a k Janinému trojku když jsem se vás nemohla zeptat. O tom komu,kdy a proč chci zavolat si rozhoduju s dovolením sama.

S baterkou si choď s jakou chceš, to je tvoje věc. Jenom se potom nediv když nevidíš na značku :p
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 18:56:34
Čteš vůbec co píšu?
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 05, 2011, 18:58:37
Mariane, ty bys byl schopný předem podle itineráře vyčíst kudy přesně se má jít? Já teda ne.
Vopred nie. Skusil som to vecer natukat do GPS, neslo to. Ale preco to musi ist vopred? Podstatne je aby to slo na trati a tam to IMO slo vzdy. A ked sa mi to nepodarilo tak to bola moja chyba.

Biluska:
Ale bludil. A na vine si ty! :D Lebo si davala znacky tak casto ze som prestal davat pozor, prehliadol som polmetrovu zelenu sipku a odskocili sme si kusok do Polska.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 05, 2011, 19:18:59
Mariane, sypu si popel na hlavu, příště udělám zátarasy na cesty kam se nemá jít a natáhnu červený běhoun tam, kam se jít má :D :D :D

Petro, já bych to tedy ukončila. Nelíbilo se ti u nás, já se s tím nějak vyrovnám a ty už se k nám zajisté hlásit nebudeš, což je dobře. Víceméně není o čem diskutovat.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 19:22:53
No, když si odmyslím vyhrožování diskvalifikací, tak budiž...
Kromě toho, že podle oficiálních pravidel MČR jsme obě druhé a na tom trvám.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 05, 2011, 21:02:52
Biluško, dík za svérázný a neopakovatelný dogtrekking. Bylo to zase konečně něco, co treošku vybočovalo z normálu a trošku se to blížilo  orienťáku. Pořadatelské značení bylo skvělé, jen v jednom místě jsem ho nenašel a  šel kousek jinudy. Zázemí bylo parádní, jen to pivo mohlo být malinko studenější, ale to abych jen nechválil  ;)

Petro? Jen 40 treků? Já jich mám cca 70, až jich budeš mít tolik co já tak někomu něco vyčítej. Dogtrekking je extrémní sport, pokaždé může být ten extrém trochu jiný. Mimochodem, měla jsi čas až do neděle do 9ti, tak když ti Bard nechtěl jít, proč jsi nešla na 3 bivaky? To by snad dal bez problémum, dogtrekking je pobytu člověka se psem v přírodě a vzájemné spolupráci. To že jsi spěchala na nějakou jinou akci je jen tvůj problém a němel by být problémem tvého psa. Tak šoupej nohama, nedělej vlny a dej si mokrej hadr na palici.


P.S. Přiznávám, že jsem na trase pořadatelku také občas proklínal ;D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 05, 2011, 21:24:57
Zopar fotiek:
http://galleries.harustak.sk/thumbnails.php?album=103 (http://galleries.harustak.sk/thumbnails.php?album=103)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 21:44:03
40 je furt lepší než 0  ;)  a je s čím porovnávat.
Jsem doteď netušila že bivakem se zkrátí asfalt  :o . Jo a přesně jak píšeš, je to o pobytu v přírodě - ty snad kolečka po městech a kilometry asfaltu považuješ za přírodu? Asi jsem divná, ale fakt jsou mi milejší ty kopřivy...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 05, 2011, 21:57:16
No že tam těch měst ale bylo... A to ještě Osoblaha je spíš taková větší vesnice. Asfalt se nezkrátí, ale nohy si odpočinou,to snad ani nemá cenu ti psát, takovou blbost ví snad každý.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petra a Tralalák Team Červen 05, 2011, 22:07:26
Libuš,nás mrzí,že jsme nemohli jít,doufám,že Ozzy bude do dalšího ročníku fit.Asi bych si tady z toho moc nedělala,děláš to srdcem a tak to má být.Bohužel u nás takový terén je.Asfalt nevytrháš a pokud se rozhodneš,že jo,cinkni,dojedem na brigádu :-))))Petra
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: ŽufrikTeam Červen 05, 2011, 22:38:48
Značení bylo suprový, to člověk mapu kolikrát ani nepotřeboval (a když jo, tak zrovna neseděla s reálem  >:D  ) Rozhodně zajímavější, než když dostanem mapu s už zakreslenou trasou... to pak není žádný vzrůšo  :D V noci byly sice značky hůře viditelné, ale kdo má dobrou čelovku, šlo to i v noci. Ano, na asfalt jsme nadávali... Pole -nám nepršelo, takže mokrý jsme byli jen od rosy... a ty luční louky kolem 60. km při západu slunce...no kochačka  O:-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 05, 2011, 22:52:07
Libuš, je vidět, že jsi do toho dala srdíčko a povedlo se.Tak obětavý pořadatel se jen tak nevidí, aby jezdil coby pohyblivá kontrola s občerstvením a ještě rozvážel účastníkům to, co jim zrovna chybí ke spokojenosti. A lvi tam určitě někde byli :)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 22:55:17
Žufrici to krásně uzavřeli, souhlas... Jsem rád, že zmizela karma, protože nezačínám zas a znova sbírat mínusy za to, že fandím tomuto trekku. Neměli jsme s ním jedniný problém a jak píše viz výše Petr Dvořák.... Byli jsme připraveni jít na dva bivaky. Troufnu si odhadnout, že to nebylo kvůli asfaltu, kde to trasovali ogranizátoři, ale kvůli sobotnímu úmornému vedru, za které nikdo nemůže... Pedy to po hodinové pauze vzala úplně jinak - do cíle mě vyloženě dotáhla. Možná nemám tolik trekků co Barda, ale určitě to nemusím dojít za žádnou cenu a to i cenu unaveného a znuděného psa...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 22:56:17
Libuš, je vidět, ž...

souhlas s Tebou. Neuvěřitelný přístup organizárora...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 05, 2011, 22:59:10
Jéé, karma, ještě před hodinou tam byla  ;D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Petrs01 Červen 05, 2011, 23:00:32
Pohyblivou kontrolu s občerstvením bych moc nevytahovala, vidím to minimálně na hranici pravidel - podmínky od pořadatele by snad měly být pro všechny stejné...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 23:02:45
Pohyblivou kontrolu s občerstvením bych moc nevytahovala, vidím to minimálně na hranici pravidel - podmínky od pořadatele by snad měly být pro všechny stejné...

Stejně tak, jako Ty vytahuješ, kolik jsi odešla trekků hvězdo. Je to to stejné, co Biluška již dokálaza zorganizovat. Prostě severní morava (tzv. konec světa) pro Tebe není vhodný kraj, protože Ti vadí i sprchy v zázemí, které taky nejsou povinností pořadatele, aby něco takové zařizoval. Počkej, jestli pojedeš Brezno ;)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 05, 2011, 23:04:01
Ty vole Petro, podej žalobu do Štrasburku.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 05, 2011, 23:06:05
A vůbec, víš v jakém tématu diskuse se pohybuješ? "Podakovanie za rocnik 2011". Nic z toho, co jsi tu napsala jako poděkování nevyznělo (můj osobní názor)... Založ si vlastní topic a stěžuj si tam :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: bonec Červen 06, 2011, 08:29:28
Malé resumé od nováčka, pro kterého byli Lvi prvním longem a druhým trekem v životě vůbec.... takže nemůžu srovnávat.
Ale - add značení - JÁ, totální lama bloudivá, jsem nezabloudila, odbočky našla, jenom vymlácená čelovka s nastupující tmou u posedu "cestou necestou" mě donutila bivaknout o něco dřív než jsem chtěla, což se nakonec ukázalo jako nejlepší volba - nádherný místo pro zalehnutí s ranním přehlídkou srnčích stád, měkoučký ďolíček pod stromem... těžká romantika ;). Takže za mě naprosto v pohodě.
Add trasa - bolelo to :) ale jak by taky ne, když musim chodit v kotníkáčích, velmi mnoho jsem záviděla všem co měli botasky, ale na unavený šlapky stačilo 10min. pauza a zase se dalo dusat dál. Pokud bych se necejtila řádně uondaná, obávala bych se že je něco špatně :) Krásný louky, při západu slunce, parádička. Bažiny byly super.
Add pes - táhl a makal až na 93. km, zatěžko jí bylo jen těch posledních 5 při přechodu polí, bohužel nám to vyšlo na poledne, tak se jí ani nedivim. Ale packy jsou naprosto v pořádku, žádný puchejře, odřeniny, jen si vytvořila v podpaždí hotspoty, za což těžko může trasa:-) Snad si pro příště rozmyslí rvát mě celej kopec do Rusínova jak magor kvůli stopě :o Jediným šokem který utržila je následná únava - nechápe co se to děje, tohle se jí ještě za jejích 5 let života nestalo, aby se cejtila unavená:-)
Add kemp, péče o svěřence - no coment. **** (pět * by bylo s bazénem:-)

Takže za mě ano, i příští rok dam zabrat nejen tělu ale i autu, a těch 880km mu znova naložim:-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Loganka 1 Červen 06, 2011, 10:01:03
Zdravím organizátory a dogtrekkare, vetsinou davam prednost osobnimu podekovani na miste organizatorum, protoze diky rychlosti naseho internetu je vlozeni prispevku na diskuzi casto otazka nervu :-) ale tentokrat se musim vyjadrit i zde a ze si to uziju :-).
Za nas team absolutni spokojenost a pokud bude opet anketa o nej trek, tak Osoblazsko pro nas letos zase zatim na prvnim miste - kvuli celkove atmosfere, proste smes pocitu, netvrdim, ze bych si trat nepredstavovala trochu jinak resenou a pokud by se snazil někdo tenhle trek kopirovat, pak uz by to nebylo ono, jeden takovy za rok takovy staci. Ackoli asfalt na trekku normalne nemusim a vim jakou dokaze vyvolat u ucastniku histerii, rozhodne si jim zazitky z dogtrekkingu zkazit nenechame, lepsi  mega asfaltove useky  po nefrekventovaných silnicich, nez ostre sterky a kameny, kde se pes muze zranit a odrovnat daleko vic. Davam prednost trekku, ktery se v necem odlisuje, je v necem jiny, clovek uz pristi rok muze tusit, v jakem bude zhruba duchu a proste se musi prizpusobit situaci - o to vice zazitku preci! Znaceni téměř cele trasy mimo turisticke znacky bylo zabavne a když se clovek ztratil, tak organizátorka byla vždy ochotna poradit, pripadne mame mapu a mozek, ze…
Ja z pohledu organizatora uz bych si v zivote nedovolila nejaky trek kritizovat – vim co to da práce a priprav a dovoluji si tvrdit, ze ucelem organizace, je pripravit ucastnikum zážitek a nikoli se jim schvalne  snazit zničit psa a sanci na dobre umisteni v zavode, který zas az tak moc lidi nezajima :-), jasne kdyz se mi neco nelibi tak to reknu nebo si to necham pro sebe (priste proste neprijedu),  ale "zjebat" organizatora jak maly dite mi teda pripada fakt extrem!  A to jen z duvodu, ze to nebylo podle mych predstav a nemohla jsem si to odbehnout a odskrtnout si body v serialu v poklidu, to uz si snad delas srandu Petro,  jsi absolutne nesoudna! Prosim Te co by se stalo, kdyby jsi se nechala odvest nebo holt dvakrat zabivakovala a pojala to pro jednou jako tridenni prochazku, kdyz Te nezajimaji pamatky a zazitky, tak klidne muzes chodit v noci a v chladku  - to je asfalt idealni! Jasne, ze trek je hlavne o prirode, ale ja se docela rada podivam i na nejakou tu civilizacni zajimavost (verim, ze nejsem sama), nehlede na vyhody obcerstveni, ktere mesta nabizeji. No nic, proste Petrinu reakci nechapu a nesouhlasim s ni, a napada me otazka, kolik jsi Petro organizovala dogtrekku, ze mas tu drzost takhle drsne reagovat, kdyz uz se ohanis poctem absolvovanych zavodu? ;-)
Nicmene zpet k tematu diskuze, nam se letos opet libilo a s poctem pribyvajicich ucastniku musim ocenit i markantne se zlepsujici organizaci tohoto kontroverzniho dogtrekkingu, je to presne ten typ trekku, ktery bud milujete nebo nesnasite :-) Sprchy a zachody ve stylu Ally Mc Beal (spolecne pro obe pohlavi) se daji resit treba tim, ze si clovek zamkne a to uz za tu stale teplou vodu myslim stoji chvili si pockat, na zachod se dalo i do kadibudek (navíc smesne ceny za ubytovani snad ani narok na sprchu nedavaly!)...Priroda nadherna, takove mnozstvi zvere (i v kempu :-) se hned tak nevidi, ve chvili kdy mi tesne nad hlavou proletely dva pterodaktilove jsem si uz rikala, ze to organozatori prehani s tim koncem sveta, ale pak se ukazalo, ze to byla jen kombinace slunce, volavek a me unavy. Videli jsme biozemedelstvi v praxi (misto postriku na poli vybudovane mnozstvi budek pro ptaky), vesele kravy pasouci se v ciste krajine. Na kritizovanych usecich, kde se slo po asfaltu ovsem temer zadne auta a kdyz to clovek nehnal durch a delal zastavky ve stinu a v hospodach, tak se to cele dalo zvladnout i se psy uplne bez kulhani, puchyru a v pohode. A navic ja jsem to mohla jit i s kocarkem (mid s bivakem, druhy den navíc s Romanem, konec longu byl v podstate stejny jako mid), jen jednou me organizatori nastvali a to, kdyz nam vyhrozovali, ze usek mocal v lese s kocarem nedame a ja musela tenhle usek objizdet po silnici, abych se pak od Romana dozvedela, ze to bylo uplne v pohode a pak když uz jsme si mysleli, ze mame nejhorší za sebou, tak prisel usek 90% stoupani, kdy jsme kocar tahali na canicrossovem voditku asi 5 metru do svahu :-) ! Ale konecne jsem si po case uhasila dogtrekkingovy abstak a overila, ze Lvi opet nezklamali!  Navíc Roman odjizdel z tohoto trekku prezranej a to uz je co rict – takze zasobovani rovnez fungovalo na vybornou!
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 12:01:59
Jsem moc ráda, že se vám u nás líbilo :-) . Fakt. Do deníčku si zapisuju několik poznámek k dalším ročníkům. 1) žlutou barvu nebrat. 2) závodníky s IQ menším než jejich věk nebrat. 3) Midařům-začátečníkům před startem vysvětlit význam slov "doleva" a "doprava", případně tyto nepoužívat v itineráři :D :D 4) do auta pořídit ledničku na piva. 5) v kantýně zavést samoobslužný systém, beztak si každý bral piva a dělal čárky sám :D . 6) to je překvapení, docela lituju, že mě napadlo až dneska v noci a ne před trekem. Neva, realizuju ho příští rok a myslím, že těm co mají smysl pro humor se bude líbit. Ti ostatní ho můžou prostě minout a říkat si jestli hrabe mě, nebo jim :p

Mimochodem, ty sprchy byli dvoje - jedny ve srubu (tam jak chodili všichni) a druhé v té dřevěné budce za těma kravskýma korytama. Teplá voda tekla v obou. Příště tam tedy dám velké značky samcý a samýce :p
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Loganka 1 Červen 06, 2011, 12:21:55
hele Bilus, ty znacky na ty sprchy tam nedavej, to bychom prisli o historku, jak Roman, kterej se pripravoval na sprchu musel vpustit dobyvajici se trekkarku dovnitr, aby nerozbila dvere a pobavene pak sledoval jak se  tape po kohoutku  se slovy "ja mam oci zavrene, ja mam oci zavrene"  , nacez ji uklidnil, ze je jeste obleceny :-D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Zuzka & Sandy Červen 06, 2011, 14:54:32
Taky se přidávám s velkými díky a pochvalou! I pro nás se Sandy to byl náš první long a odjížděla jsem z něj (i když bohužel už v sobotu večer :( ) opravdu nadšená. Zatím jsem byla jen na midech ve Šlapanicích, tak nemůžu moc srovnávat, ale péče organizátorů a způsob značení se mi opravdu moc líbil. Pojízdná kontrola s povzbuzujícími slovy, alkem i nealkem a rizotem byla naprosto dokonalá. A zároveň to byl skvělý orienťák a já jsem díky tomu na sebe pyšná, že i když mám šílený orientační nesmysl, že jsem to zvládla bez většího bloudění. Sobotní parno bylo opravdu hrozné, proto dal můj soutěživý duch přednost zdraví mého pejska a dělali jsme hodně dlouhých přestávek po cestě, což mi nakonec vůbec nevadilo. Pokochala jsem se nádhernou krajinou, poznala spoustu příjemných lidí, z nichž někteří mi dělali skvělou společnost i po cestě, a zacházka k hřbitovům v České Vsi a v Osoblaze pro mě vůbec nebyla zacházkou, ale krásným kulturním zážitkem. Takže nemám naprosto žádné výtky a už teď se moc těším na přístí ročník!
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: vašek Červen 06, 2011, 17:00:12
přidávám se k děkovačce  ;) Vše skvěle sladěno-trasa, značení, kemp, kantýna...očekával jsem minimální servis a komfort, takže skutečnost byla luxusnější než jsem čekal  O0 Vyzdvihl bych pár detailů..bivak mezi hraničními kameny-super..úplně volný start určitě má dost negativ, ale podle mě pozitiva převažují (závodit s Peterem Stolarikem a být v cíli o půl hodiny dřív je fajn pocit..co na tom, že startoval o den později  ;D )..po 60tým km potkat startující MIDaře a dojít s nimi je zajímavé zpestření, lepší než když jdou proti..sprchy naprostej luxus..servis na trati stál za to, poprvé jsem pil horký pivo  :o ..můj první trek 100+ ..těším se na příště
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: ŽufrikTeam Červen 06, 2011, 18:00:41
Fotky http://www.zufrikteam.cz/foto/index.php?/category/45
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 18:23:48
Bonec - Add kemp, péče o svěřence - no coment. **** (pět * by bylo s bazénem:-)

Dobrá, když ti teda nestačí řeka cca pět metrů od kempu tak příště dostaneš bazén. Ale jestli v něm nebudeš plavat tak si mě nepřej. A vůbec mě nezajímá, že příští trek plánuju na březen :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: bonec Červen 06, 2011, 18:30:12
Bonec - Add kemp, péče o svěřence - no coment. **** (pět * by bylo s bazénem:-)

Dobrá, když ti teda nestačí řeka cca pět metrů od kempu tak příště dostaneš bazén. Ale jestli v něm nebudeš plavat tak si mě nepřej. A vůbec mě nezajímá, že příští trek plánuju na březen :D
Březen?? To je ale na bruntálsku leden II. :o Dostanu aspoň i sekyrku na prosekání?
5* ti bohužel dát nemůžu, páč hotel bez bazénu prostě pátou nedostane - to vim přesně, teď ho kvůli tý pátý stavej u nás v Puppu ;)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 18:32:54
Dostanu aspoň i sekyrku na prosekání?

Nedostaneš, ale do povinné přidáme cep na umlácení vlků a sněhové řetězy :D

Jak se tady dělají citace?
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: bonec Červen 06, 2011, 18:36:04

Jak se tady dělají citace?
:P jsem na to teď teprve přišla :D levej horní roh - citace

edit - pravej ;)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 18:38:03

Jak se tady dělají citace?
:P jsem na to teď teprve přišla :D levej horní roh - citace

edit - pravej ;)

Tý jo, dobrý. Seš šikovná holka :D :D
Hele víš co? Naučíme se ještě pracovat s džípíeskou jo? :D :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: bonec Červen 06, 2011, 18:41:12
no...... celou cestu z Prahy domu jsem strašně nadávala navigaci, dostala oficiální jméno Kráva.... a doma zjistila že tam jsou nastavený objížďky :o
do tý techniky bych se radši moc nepouštěla, to radši žlutý fleky na stromech 8)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 18:59:20
No ale ty žlutý fleky jsou takový zaostalý :-( . Si pak připadám jak sto let za opicema když po mě chce Hanz vědět výškový metry a já mu říkám "no za Hynčicema je to trošku do kopce a u Rusína taky" :D :D :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Mašer Červen 06, 2011, 19:15:35
no...... celou cestu z Prahy domu jsem strašně nadávala navigaci, dostala oficiální jméno Kráva.... a doma zjistila že tam jsou nastavený objížďky :o
do tý techniky bych se radši moc nepouštěla, to radši žlutý fleky na stromech 8)
No jo, ženský a technika co ? Než Vás to člověk naučí, tak už je to zastaralé. :)
Nevím proč si někdo stěžuje, že podle itineráře si nešlo prostudovat ani trasu,a prohlídnout si ji v mapě, možná proto, že po jeho obdržení už byl za 10 minut na trati, tak to opravdu stihnout nejde.  :)
My jsme si v klidu sedli a celou jsme ji v pohodě na mapě našli a i uložili do GPSky včetně asi 10ti kešek.  :)
Pak už jsem se jen občas díval o kolik se cesta necesta liší od mapy. A nebylo to nijak dramatické.
Na celé trase mi to pak ukazalo asi jen o 5 km více než bylo napsáno v itineráři.
Ale Vy se tu jen bavíte a kde jsou nějaké fotky ?  >:( , video už je hotové ale bez nich. Večer by tu mohlo být, záleží jak budou hoši na streamu rychlí.
Bíluško, nemáš ještě náhodou ty kontrolní kartičky s razítky a nemohla by jsi nějakou nafotit a někde ji třeba dát na rajče ? To byl údajně i pro nějaké motorkáře nezapomenutelný zážitek co se na MČR dává jako kontrola  ;D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: ŽufrikTeam Červen 06, 2011, 19:23:55
....Ale Vy se tu jen bavíte a kde jsou nějaké fotky ?  >:( , video už je hotové ale bez nich. Večer by tu mohlo být, záleží jak budou hoši na streamu rychlí...

Pár fotek tu už je, jen se ztrácí v té plodné diskusi  O:-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 19:25:52
Oldo - zkusím nějaké najít. Házela jsem je při odjezdu do odpadků, ale snad nějaká zůstala zapomenutá a zachovaná :D . Původně jsem chtěla použít razítka s Maxipsem Fíkem, ale bylo jich jenom pět tak jsem koupila tyhle :D :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Mašer Červen 06, 2011, 19:26:42
Jo, jo o vás už vim  :) Ale od Vás mi to nějak nejde stáhnout,
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Jana & smečka Červen 06, 2011, 19:28:16
Citace
Bíluško, nemáš ještě náhodou ty kontrolní kartičky s razítky a nemohla by jsi nějakou nafotit a někde ji třeba dát na rajče ? To byl údajně i pro nějaké motorkáře nezapomenutelný zážitek co se na MČR dává jako kontrola  ;D

hlavne to ruzovy prasatko bylo dobry, u toho jsem neodolala a otiskla ho dvakrat :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Mašer Červen 06, 2011, 19:29:39
Oldo - zkusím nějaké najít. Házela jsem je při odjezdu do odpadků, ale snad nějaká zůstala zapomenutá a zachovaná :D . Původně jsem chtěla použít razítka s Maxipsem Fíkem, ale bylo jich jenom pět tak jsem koupila tyhle :D :D
Jen škoda, že nějaké tajné nezbylo na rozhlednu, to by určitě zamíchalo pořadím  ;D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 19:32:01
Oldo mám je, už je skenuju :D . Na rozhledně byla kontrola předchozí dva ročníky. Pokaždé ji někdo (nejspíš děcka z vesnice) ukradl dřív než prošel poslední závodník :-( . Takže letos jsem ji tam nedávala. Měla tam být, nejlépe tajná, to by bylo disklých.... Píšu si to do poznámek na příští rok.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 06, 2011, 19:37:41
Máš je tady :-) - http://biluska.rajce.idnes.cz/2011_05_09/#Smlouvy1.jpg
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Mašer Červen 06, 2011, 23:27:07
Takže, také děkujeme za pěkně strávený víkend a perfektní organizaci a tady jsou ty živé obrázky.  :)
http://www.stream.cz/uservideo/589805-zde-jsou-lvi-2011
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Renča Červen 07, 2011, 07:29:19
S Besskou děkujeme za skvěle strávený víkend, i když jsme v sobotu jely domů a přišly asi o to nejlepší - posezení s fajn lidičkama. Ale snad si to příště vynahradíme. Kdyby nebylo tohoto treku, tak bychom se do této oblasti nepodívaly. Děkuji za skvělý kulturní zážitek (odbočky na zajímavá místa nebyly moc velkou zacházkou). Organizaci můžu jedině pochválit a živé kontroly neměly absolutně chybu. Asfaltu bylo trošku víc, než jsem si představovala, ale nebylo by to tak hrozné, kdyby bylo trošku chladněji. Počasí se ale těžko dá ovlivnit. Ač mám rotvajlerku, což není zrovna vhodný pes na tak dlouhý trek, tak to zvládla skvěle i v tom vedru a když jsem jí na druhý den ukázala batoh, tak jí zajiskřily oči a hned se začala celá vrtět radostí. Celkově hodnotím trek velmi kladně a určitě se do této oblasti ráda podívám. Pár foteček je zde http://zrzeckaa.rajce.idnes.cz/Osoblazsko_2011/
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 07, 2011, 12:13:51
Ahoj lidičky, tak konečně fotky i u nás: http://vulpesvulpes.rajce.idnes.cz/Zde_jsou_lvi_2011/

Všem dík za parádní večer u táboráku, takhle jsem se už dlouho nepobavil
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Loganka Červen 07, 2011, 17:27:04
Ahoj lidičky, tak konečně fotky i u nás: http://vulpesvulpes.rajce.idnes.cz/Zde_jsou_lvi_2011/

Všem dík za parádní večer u táboráku, takhle jsem se už dlouho nepobavil

no napodobne Peťo a pockej az uvidis fotku se Solvinou :-) ale mozna radsi jen na fb, aby nebyly ty dukazy..., znas to, dnes uz si clovek musi davat pozor, aby byl pak hoden vubec neco poradat ;-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 07, 2011, 21:05:48
Přátelé, začala jsem přemýšlet nad dalším ročníkem. Na Osoblažsko už se nejspíš nevejdeme, tam už jste všechno viděli :-( . Chcete další rok poznat kopřivy v Polsku, nebo Zubaté žáby - www.zubatezaby.cz ?
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Loganka1 Červen 07, 2011, 21:15:05
dobre stranky :-) ja jsem pro ty brezi lane, uz kvuli měně...nicmene Te upozornuji, ze pokud hodlas konzultovat kazdou cast trati s kazdym ucastnikem dopredu, tak aby mu vyhovovala, tak se priprav na stejny pocet verzi trati kolik budes mit ucastniku ;-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 07, 2011, 21:15:13
Něco málo z mých fotek je tu....

http://hannnz.rajce.net/ZDE_JSOU_LVI_2011
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 07, 2011, 21:23:32
dobre stranky :-) ja jsem pro ty brezi lane, uz kvuli měně...nicmene Te upozornuji, ze pokud hodlas konzultovat kazdou cast trati s kazdym ucastnikem dopredu, tak aby mu vyhovovala, tak se priprav na stejny pocet verzi trati kolik budes mit ucastniku ;-)
Konzultovat to nehodlám, kopřivy jsou tam i tam :D . Asfalt nejspíš taky, u Žab ho bude asi míň, ale bude tam víc bahna, protože těžba už skončila :D Spíš budu chvilku koukat jak se hádáte kde to bude horší a pak to natáhnu úplně jinam :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Loganka 1 Červen 07, 2011, 22:01:56
no tak koprivy snad posekas, ne!? kdyz uz ted vis, ze to nemame radi!
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: zlá-tužka Červen 07, 2011, 22:23:28
Biluško, velký dík za úžasně fajnový, komorní DT, bylo to organizačně absolutně nesrovnatelné s loňskym ročníkem - to opravdu hodně oceňuju, ale to jsme si i řekli ;) Starali jste se o nás "jak o vlastní", a ta kantýna s velkým výběrem a zásobou, a to pivo jste zvolili dobře :) Bylo to fakt bezva, nemám potřebu si na cokoliv stěžovat, drobné nedostatky se vyskytnou vždycky, nadšení převládá a budu-li moct, za rok zase přijedu ;)

Jo a ještě jedno poděkování, tentokrát ne pořadatelům -  pořád naprosto nechápu tu náhodu, jak při čekání na bus místo něj zastavili a naložili nás Pačesovci, takže jsme se Frišťou nemusely péct další 3/4 hodinu v rozpálenym busu... prostě bezva prodloužený víkend :)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Brzánecká smečka Červen 07, 2011, 22:51:07
Jindrákovic Brzánecká smečka se připojuje s poděkováním za super víkend.Bylo to trošku jiné než klasický závod,ale tím právě zajímavé.Značení nemůžu rozhodně nic vytknout,asfaltu bylo sice více,ale pro Wikčiny tlapky rozhodně příjemnější než ostré kameny,takže botičky jsme nasadili jen na chvíli a to již téměř před koncem.Průchod bažinami a cestou necestou,se líbil nejen nám,ale i psům...v tunelech ve vysoké trávě vždycky ožili a tyto úseky nejrychleji utíkaly - asi jsme měly dost velkou výhodu že jsme šly s Marťou téměř poslední a cesta byla již hodně vyšlapaná a viditelná :-D Volný start za mě  jednoznačně bezva nápad!!!Takže za nás - rádi příště přijedeme znovu!!!!
Pár fotek z našeho putování aneb jak to viděla Martina na svém prvním longu ;-)
http://awista.rajce.idnes.cz/osoblaha/
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Zuzka & Sandy Červen 08, 2011, 10:13:15
Na výběr našich fotek se můžete podívat tady:
http://gwenny.rajce.idnes.cz/Dogtrekking_ZDE_JSOU_LVI_cerven_2011/
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Jana & smečka Červen 08, 2011, 13:24:45
Pekne prosim, nemate nekdo itinerar ze Lvu?? Muj se mi rozpadl :(
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 08, 2011, 13:47:45
myslím, že ho v počítači najdu, večer pošlu :-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hancze + Cora Červen 08, 2011, 14:11:08
Začínající midaři (kteří mají problémy s rozeznáním pravé a levé strany) taky moc děkují za trek  ;D bylo to super! Cestu-necestu si užil hlavně jezevčík, který všechny větvičky a keře podlézal místo přeskakoval, takže o dlouhé vymotávání lanka flexiny nebyla nouze  >:D   Příště jedem zas, levou a pravou se do té doby doučíme  O:-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Pavel Červen 08, 2011, 18:08:11
Lidičky co je to ten volný start? To jakože bych třeba nemusel škemrat u zaměstnavatele dovolenou jen na pátek, protože ta se u nás takhle na jeden den někdy nechce dávat a odstartil bych si klidně až v sobotu? Jestli jo, tak to už tu mělo být dávno ;D To by pak byl dogtrekking i pro nás co ohýbáme hřbet pro kapitalisty ;D i víckrát než třikrát do roka  :D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 08, 2011, 18:12:40
Ano prosím, přesně pro tyhle lidi to bylo myšlené. Většina stejně vystartovala klasicky v pátek ráno, ale byli i tací, co šli v pátek odpoledne, nebo v sobotu ráno. Čas se počítal od odchodu do příchodu. Kdo vycházel,nebo přicházel v noci mě prostě vzbudil.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Pavel Červen 08, 2011, 18:20:42
Naprosto geniální O:-) Konečně rovnoprávnost :) Ne že bych nepřijel rád už ve čtvrtek, ale u nás to dost často fakt nejde. Takže už se těším na příští rok a s asfaltem ani s kopřivama se kvůli mě netrhej ;D
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 08, 2011, 18:22:57
OK, píšu si tě :-) . Nechápu proč to tak nedělají všude, měla jsem strach, že to bude hodně náročné,ale nebylo. Spala jsem na gauči na verandě, takže se na mě nikdo nemusel dobývat, v polospánku jsem zapsala start a zase to zalomila :D . Pohoda.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: marian Červen 08, 2011, 18:28:01
Akurat na "Zde jsou lvi" sme volny start nepotrebovali (lebo syn mal prazdniny) ale start v piatok rano je dovod preco nemozeme chodit na longy - syn je skolopovinny (t.j. volne piatky len jul-august) a ja sa musim zivit pracou.
Takze skoda ze to tak nerobia inde...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 08, 2011, 18:55:08
Tak na Lefech už můžete s volným startem počítat kdykoliv. Doufám, že se chytnou i ostatní pořadatelé a stane se to běžným standartem :-)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: tombru Červen 08, 2011, 19:55:27
Tak na Lefech už můžete s volným startem počítat kdykoliv. Doufám, že se chytnou i ostatní pořadatelé a stane se to běžným standartem :-)

No taková novinka to zase není a výhoda jak pro účastníky tak pro organizátory vždy také ne. Možná kdyby jsi si udělala čas a aspoň jednou se ti podařilo se dostat na schůzku pořadatelů tak by jsi mohla slyšet s čím se musí jiní pořadatelé potýkat a že to často není prostě možné. A také ne všem účastníkům to vyhovuje.

Je to pro tvoji akci v určitém ohledu výhoda, což je jen dobře, ale ne vždy a všude to jde a není to jen o vůli pořadatelů, nebo že by o této možnosti nikdy neslyšeli a neuvažovali.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 08, 2011, 20:21:55
Pořadatelům to vyhovovat nemusí, to zcela chápu. Ale jak to může nevyhovovat závodníkům? Pokud jim nevyhovuje start např. ve čtvrtek v noci,nebo v pátek odpoledne můžou jít klasicky v pátek ráno,ne?
S časem na schůzku pořadatelů to u nás bylo, je a i v budoucnu patrně bude těžké :-( . Od patnácti vlastních a iks cizích psů se odjíždí dost těžko. Těch pár dní kdy je mi ochoten někdo hlídat si většinou šetřím na závody, nebo na rodinu. Nehledě na to, že mi termín schůzky bohužel skoro pokaždé s něčím koliduje :-( . Ale příště třá  vyšlu aspoň Mášenka, aby tam za nás někdo byl :p
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červen 08, 2011, 21:18:00
Biluš, tak uspořádej schuzi pořadatelů Ty, tam u vás a bude ;-)
Název: K volnému startu a spol.
Přispěvatel: honza khp Červen 08, 2011, 21:49:51
Tak na Lefech už můžete s volným startem počítat kdykoliv. Doufám, že se chytnou i ostatní pořadatelé a stane se to běžným standartem :-)
hm a jak to udělat např.:
- když Ti veternární správa potvrdí nějaký konkrétní čas na veterinární kontrolu
- když Ti z CHKO, NP, Lesů ČR dají povinnost že do toho a toho času musí všichni projít konkrétním místem (na Psici nám poslal lesní správce hlášení na ředitelství proto že se mu jako stoupenci nimrodů nelíbilo, že se na 46.km v 10 večer sešlo 10 lidí u kleští v lese na kontrole a my mu přece slibovali že žádné větší skupinky na trase nebudou vznikat)  :(
- je taky otázka zda lze udělat volný start Tvého typu při dvoj až trojnásobném počtu lidí a přitom chtít udělat třeba jednu nebo víc občerstvovaček na trase
- za sebe jsem třeba přemýšlel o variantě možnosti i pátečního odpoledného či podvečerního startu, tedy v souvislosti s veterinou 2 možné veterinární kontroly ale tím pádem limitem pro dojítí není třeba 48 hodin ale dojít do času třeba 2 hodiny před časem vyhlášení výsledků
- osobně považuji meeting za zbytečný v případě dostatečně připravených pokynů a trasy závodu
- pořadatelská schůze je trochu o nervy ale není od věci se na ní občas objevit, něco se přeci jen vyříká  ;)
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: tombru Červen 08, 2011, 21:51:36
Mě to zdůvodňovat nemusíš, proto jsem psal že kdyby jsi si udělala čas. A není to o nějakém odškrtnutí účasti na schůzce, ani to není povinnost, ale dají se tam získat i zajímavé informace a získat trochu jiný pohled na věci kolem pořádání.

Co se týče těch startu, tak to je na delší povídání, ale ne tady.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Hannnz & Pedy Coober Červen 08, 2011, 22:28:14
hm a jak to udělat např.:
- když Ti ...CHKO, NP,...
Biluška má v tomto výhodu. Není CHKO ani NP... Je to konec světa ;). Určitě Tím nechci nazačit jakýkoliv zájem o změně nároků na Tebe coby pořadatele. Každý to dělá, tak jak může s ohledem na sebe, závodníky, čas a podmínky, do kterých se musí vejít, ať už návštěvní řády parků nebo stanoviska úřadů...
- je taky otázka zda lze udělat volný start Tvého typu při dvoj až trojnásobném počtu lidí a přitom chtít udělat třeba jednu nebo víc občerstvovaček na trase
Občerstvovaček jsem měl letos na LVEch já osobně 5. Nevím, jak by to Biluška´s team zvládal při větším počtu závodníků, ale při tomto nižšším to zvládali víc než dobře.
- osobně považuji meeting za zbytečný v případě dostatečně připravených pokynů a trasy závodu
Zde opravdu nebyl potřeba. Trasa byla díky pořadatelském značení mimo TZ natolik dobře průchozí, že nebylo nic třeba... Kdo měl trable, měl se zeptat, jak psala Bilu někde výše...
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: Biluska Červen 09, 2011, 06:35:08
Peťo, to je dobrý nápad. Tombru, tímto nabízím k pořádání schůzky svou kuchyň s domácím zázemím a možností přespání na půdě. Ovšem pouze pro ty co se nebojí ducha Kvjetoše :D. Kdo se bojí může spát v kuchyni :D

Honzo KHP - s vetama problém nemám, zastávají stejný názor jako já. Tedy, že se jedná o zbytečnou byrokracii, kterou v rámci povinností musíme nějak odbýt.
S CHKO, NP a ničím podobným taky ne, protože tady prostě nejsou. Myslivci mě výslovně požádali ať jim to nehlásím, protože jim do toho nic není. A mezi řečí mi řekli, že by mi to rádi zakázali, nicméně nemůžou takže o tom raději nechtějí ani vědět :D :D :D . No a s občerstvovačkama pro ty co jdou přes den nemám problém, ti co jdou přes noc mají smůlu.

Je fakt, že na jeden malý zádrhel jsme narazili - asi na pátém kilometru byla odbočka z trati k rozhledně a zpět. Cca kilák, možná kilák a půl zacházka. 90% závodníků se na ni vyprdlo. Kdyby tam byla kontrola (živá, je to hned u vesnice, razítka a cokoliv jiného nám tam okamžitě ukradnou) tak bych měla alespoň důkaz, že to s tím nepodváděním na trati není tak žhavé jak většina longařů tvrdí :-( . Ale těžko tam někoho držet tři dny v kuse. Tohle budu muset ještě domyslet.
Název: Re: Podakovanie za rocnik 2011
Přispěvatel: JoJo & Uzi & Chucky Červen 09, 2011, 18:52:24
Jo a ještě jedno poděkování, tentokrát ne pořadatelům -  pořád naprosto nechápu tu náhodu, jak při čekání na bus místo něj zastavili a naložili nás Pačesovci, takže jsme se Frišťou nemusely péct další 3/4 hodinu v rozpálenym busu... prostě bezva prodloužený víkend :)
To my rádi :) Když už nemůžeme jezdit na DT, tak aspoň sbíráme pečené trekkaře u cesty :) Už se na vás všechny moc těšíme na Šerákovi!!!!!