Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 181830 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #405 kdy: Říjen 17, 2008, 13:27:39 »
Letošní sezóna oficiálních dogtrekkingových akcí skončila.

Své připomínky a náměty můžete pořadatelům posílat na adresu tvdt@dogtrekking.info nebo servis@dogtrekking.info

Na tyto adresy můžete také posílat do konce listopadu předběžné termíny a základní údaje o akcích které připravujete a chcete aby byly zařazeny do seriálu MČR 2009. Hlavním předpokladem je, aby akce splňovala současná pravidla soutěžního řádu dogtrekkingu.



Jako správce portálu dogtrekking.info bych byl rád, kdyby se podařilo najít nějaké přijatelné jednotné označení pro akce nesplňující stávající pravidla, ať už co do délky, povinné výbavy, nebo vztahu k státním orgánům (pro tyto akce nelze například používat řád na ochranu zvířat zmiňovaný v soutěžním řádu. Tento řád je nezbytný pro pořádání hromadných akcí se zvířaty).

Nejlépe s nějakou definicí, tedy v jakém rozmezí km, výbavy, limitů atd... se taková varianta koná. Klasický dogtrekking už svoje definice má,tak ať v tom není nepořádek a také ať to nekoliduje s něčím co už existuje (Canicross atd...)

Například:
Třeba dogtrekking (případně dogtrekking classic) bude akce dle stávajícího soutěžního řádu, 80km a více, výbava atd...
 dogtrekking-marathon běh se psem na vzádálenost 42,xxx km, nižší vzdálenost je už spíš už existující canicross.

Zkrátka nejen vymyslet název, ale i nějaké pravidla a definice aby bylo možné jednotlivé disciplíny od sebe odlišit a potencionální účastníci se v tom mohli nějak zorientovat. Pak i různá MČR budou na solidnějším základě, než třeba MČR v zatloukání hřebíku kamenem :-)
 
Své náměty i se zdůvodněním mužete posílat na výše uvedené adresy, nebo psát do tohohle tématu.
tombru

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #406 kdy: Říjen 17, 2008, 15:22:56 »
jdu zahájit hádání  >:D
mám pár spíše drobnějších připomínek:
1) čelová svítilna. Prosím o zrušení tohoto konkrétního označení. Prostě svítilna. Případně "svítilna, doporučuje se čelová". Nejsem jediná kdo si skutečně svítí baterkou a čelovku má v batohu jen pro dodržení pravidel (někteří pořadatelé totiž na ní trvají s odůvodněním že je to tak v pravidlech). To jestli mám psa na postroji nabo na obojku taky nikdo neřeší, hlavně že je přivázaný. Tak prosím neřešte kde mám to světlo strčené, hlavně že svítím, ne?
2) start. Letos pořadatelé zkoušeli různé verze - od startu po dvojicích v Kruškách, přes starty klasické až po start volný. Já za sebe se přimlouvám aby tam kde je to možné (povolení atd.) byly starty volné. Myslím že pořadatelé i závodníci s tím byli spokojeni a přijde mi to jako nejvhodnější varianta.
3) asfalt. Dogtrek by snad měl být závod který si závodník se svým psem užívá, ne kde se jeden trápí a druhý dělá psí kusy aby pro něj to trápení minimalizoval. Botičky taky vše nezachrání a navíc snad není cílem treku aby pes polovinu odťapal obutý! Navrhuji určit nějaké rozumné maximum, přes které prostě pořadatel nesmí jít.
4) stav psů v cíli. Bohužel se občas stává že závodník jde "přes psa", chtělo by to nějak (ale jak?) dát pořadatelům možnost závodníka disknout když to přežene. Prostě závodník musí vědět že když psa do cíle dotáhne, tak mu to stejně nepomůže, protože ho disknou. Takže musí udělat všechno pro to aby pes došel v pořádku. Jak to ale kontrolovat, jak určit co eště jo a co už ne, fakt nevím.

Offline burak

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 74
  • Souhlasu: 1
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #407 kdy: Říjen 17, 2008, 16:08:48 »
Letos jsem dogtrekky nejak nestihal, ale dovolil bych si taky prispet:

5) Pravidlo o chozeni ve dvojicich: Bud zrusit, nebo vymahat jeho dodrzovani. Pravidlo, ktere nikdo nedodrzuje a nikdo nepostihuje je k nicemu.

6) Jen skromne prani: Znovu zavest MID (pod jakymkoli nazvem) jako plnohodnotnou sportovni disciplinu, a neprezentovat ho jako vychazku pro ty, kdo neujdou long. Byla by mozna spoluprace s Balazovym serialem, pripadne udelat z toho jednu soutez? (Ja vim, to je asi sci-fi..)


Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #408 kdy: Říjen 22, 2008, 22:32:14 »
Zde je pár mých návrhů k pravidlům dog-trekkingu tak se k tomu můžete vyjádřit:

1. Bodování MČR: v zimě proběhla bouřlivá diskuse k počtu dog-trekků započítávaných do MČR, navrhuji zařadit sem každý rok např jen tři závody na,kterých by se dohodli pořadatelé na schůzi,případně by se mohlo nechat hlasovat po schůzi zde na diskusi a např. na konci ledna by se toto uzavřelo a vyhodnotilo.
Ostatní závody by se započítavaly do jakéhosi poháru,(třeba dog-trekkař roku,vlk, vlčice roku,tak tomu bylo v počátcích treků u nás). Bodovalo by se stejným či obdobným způsobem jako dosud, jen by rozhodaval na prvním místě počet nachozených kilometrů a body až při shodě v počtu km.

2. MID vs. Turistická vycházka, přikláněl bych se k označení dog-trekking MID,případně maraton,ale raději MID, stejně tomu tak většina říká a 45 km pochod těžko nazývat vycházkou.Toto s výbavou pouze doporučenou.Takovýto závod nechat závodem a mohl by se započítávat do jakési tour,kterou bych nechal v kompetenci Romana a jeho seriálu MIDů.

3. Platba startovného:trevat na zaplacení do uzávěrky, pak ať se nikdo nediví, že platí víc nebo není připuštěn do závodu, času na rozmyšlenou kam chci jet je spousta a pošty jsou na každé vesnici, stačí si dát jen tu "práci" a zjistit si otevíračku.

4. Časový limit: nechat volný start v rozmezí dvou hodin (letos tomu tak bylo na Stezce, Oravě a Ottovi) a všem si myslím, to vyhovovalo, kdo vystartuje později,zapsat mu poslední možný čas. Limit by se stanovila např do neděle 10.00, tím by limit byl stanoven na 50 hodin při odstartování v 8.00.

5.  V povinné výbavě nepsat čelovka, jak již píše Petra , byl jsem svědkem, jak ji jeden z pořadatelů odmítl uznat baterku a trval na čelovce,s tím, že nechce dělat žádné vyjímky, to je podle mě nesmyslné slovíčkaření.

6. Etapový závod: netrvat na minimální délce jedné etapy, ale pouze na celkové minimální délce 80 km.
« Poslední změna: Říjen 22, 2008, 22:34:17 od P. & G.+N. »

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #409 kdy: Říjen 23, 2008, 08:16:47 »
Peťo, k tomu bodování - někdo to tu už vloni psal - je to z velké části kvůli sponzorům. Oni přece jen ochotněji přispějí na "závod zařazený do seriálu MČR" - zní to líp než jenom "závod". A jak rozhodneš které pořadatele zvýhodníš tím že jejich treky do MČR zařadíš?

Offline vašek

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Souhlasu: 0
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #410 kdy: Říjen 23, 2008, 08:50:27 »
1. Nechal bych to jak to je, s tím, že počet se může měnit, podle situace. Hodnocení celkových našlapaných km bych dělal, ale zvlášť.
2. mě se líbí MID. Ten nápad s Romanem se mi móóóc líbí.
3. Platba startovného:trevat na zaplacení do uzávěrky, pak ať se nikdo nediví, že platí víc nebo není připuštěn do závodu. Způsob platby určuje přadatel.
Takto myslím je i teď. Pokud to budou "dodržovat" pořadatelé, tak nebudou problémy se slibařama. Ten tvůj závěr je nekonstruktivní, tak jsem si taky rýpnul >:D Kdo to má jak daleko na poštu se řeší jinde ;)
4. Start bych dal od 7 (možná problém pro pořadatele-kontrola očkováku, vstávání  ;)) a potom 50 hod vycházelo na 9h a to se mi líbí víc :). Líbí se mi volný start. Zatím mi ještě nikdo výbavu nekontroloval, ale já se balím půl hodiny, stejnou dobu by trvalo než by mě zkontrolovali. Potom nechápu jak by šlo aplikovat pevný start, při aplikaci pravidla o kontrole výbavy (neříkám, že to nejde, pouze nevím jak). Při volném startu to teoreticky jde.
5. Určitě svítilna (možná Fukční svítilna)
6. Souhlas. A mohlo by jich být víc. Etapový závod je ale asi na organizací náročnější, že?

a. chození a bivak max ve dvojicích bych úplně vypustil.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #411 kdy: Říjen 23, 2008, 10:39:38 »
1.V současné době jsou započítávány 2/3 závodů zařazených do MČR. Důvod k zařazení závodu do seriálu je především sponzor (viz odpověď Petry) a počet započítávaných akcí je snaha pořadatelů přilákat (nebo "přinutit") bodůchtivé na svůj závod dojet (pro 10 lidí se to dělat nedá)
Pokud chceš hodnotit ještě zvlášť nějaké kritéria podle našlapaných km, máš možnost zajistit sponzora, vést celý rok statistiku odšlapaných km...pořadatelé i účasníci jistě další soutěž uvítají :)

2.Pořadatel už nejsem, do toho už nemůžu kecat, Oficiální mid jsem pořádala pouze 1x a řekla jsem si že již nikdy více...hromada práce a problémů navíc a když se ti 80% lidí neobtěžuje počkat ani na vyhlášení výsledků, tak tě to prostě opravdu nebaví. Midy občas chodím a je mi jedno jestli se to boduje, měří čas atd (ale to je mi fuk i u longu)... Takže bych to opět nechala na rozhodnutí každého pořadatele jestli má na midaře nervy nebo ne.

3.Opravdu věc pořadatele, prostě se s váma (teď už vlastně náma) moc mazlí...

4.Start podle místních podmínek (počasí, domoroci a noční klid, roční období, veterinární kontrola...) nechat na úvaze pořadatele. Kontrola povinné výbavy (před startem, namátková kontrola cestou, po dojití do cíle) opět věc pořadatele. Kontrola před startem bývá tuším na Stezce...prostě na start naklušeš dřív a necháš se prošacovat.

5. Mám pocit, že už se to probíralo na schůzi, nějak to asi vypadlo, naprostý souhlas...funkční svítilna je asi nejpřesnější formulace.

6.Etapy nebo klasický trek záleží opět na pořadateli a místních podmínkách...obdiv pořadatelům Stezky, když stěhují celý ten cirkus z místa na místo!)
Délka etap... Láďa Páral je jeden z nejvášnivějších zastánců toho zachovat DT v jeho původní podobě, spíš se snaží ještě přitvrdit (návrh povinných 7 kg zátěže apod), takže se prostě pouze zachoval jako chlap a když jeho vlastní podnik dané podmínky nesplňoval, tak ze seriálu MČR odstoupil.

7. Chození ve dvojicích je pravidlo kvůli úřadům, je v podstatě nevymahatelné (prostě jsme se zrovna došli...), spíš dává pořadateli možnost zakročit v momentě, když by třeba větší tlupa dogtrekkařů dělala někde binec (noční klid apod) Zatím se to naštěstí nikdy nestalo, ale člověk nikdy neví jestli na trať nepouští nějakého idiota.
« Poslední změna: Říjen 23, 2008, 10:46:39 od LenkaB »

Offline vašek

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Souhlasu: 0
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #412 kdy: Říjen 23, 2008, 11:35:22 »
3. Lenko pokud budeš dělat pořád tak pěknou tabulku, tak ten počet našlapaných km, ti tam rád dodám :) Vyhlášení, nebo ceny, bych nechal v režii toho, kdo bude pořádat poslední trek. Jak budu mít chvilku, pošlu ti tvou tabulku doplněnou o našlapané km, myslím, že mi to víc než 10minut nezabere (jestli chceš ;)
7. no jo, už chápu, dík za vysvětlení.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #413 kdy: Říjen 23, 2008, 11:45:34 »
Klidně si s tabulkou pohraj, aktivitě se meze nekladou, neposílej ji mě, dej ji sem pro zajímavost jako přílohu.
Mimochodem moje místo "tabulkáře a sčítače" je na příští rok volné...nemáš zájem?

Citace
Vyhlášení, nebo ceny, bych nechal v režii toho, kdo bude pořádat poslední trek.
A jak k tomu ten neštěstník přijde :o
« Poslední změna: Říjen 23, 2008, 11:49:04 od LenkaB »

Offline vašek

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Souhlasu: 0
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #414 kdy: Říjen 23, 2008, 12:03:59 »
myslel jsem v režii, jako, že to může odmítnout, ne že to musí dělat. špatně jsem to napsal :-X

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #415 kdy: Říjen 23, 2008, 12:07:53 »
No tak až bude hotový termíňák, tak se s pořadatelem posledního DT zkontaktuj, nabídni mu že seženeš ceny (sponzora) a připravíš podklady pro vyhlášení. Nebo to rovnou směřuj na  tvdt@dogtrekking.info aby k tomu mohli i ostatní pořadatelé říct svoje.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #416 kdy: Říjen 23, 2008, 12:10:09 »
počítal bys do našlapaných km i ty nedojité? Když vzdám třeba na 70. km?

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #417 kdy: Říjen 23, 2008, 12:12:32 »
A počítaly by se midy? Já mám letos odšláplé dva...chci se taky umístit ;)

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #418 kdy: Říjen 23, 2008, 12:36:27 »
to bysme mohli započítávat i turisťáky, ne? Hele ale to náhodou není špatný nápad - každý kdo se chce zúčastnit bude mít deníček do kterého si vždy nechá pořadatelem potvrdit odšlápnuté km (turisťáky se psem + dogtreky) ... by mě zajímalo kdo by byl největší... cvok  >:D

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #419 kdy: Říjen 23, 2008, 12:58:50 »
Započítávaly by se samozřejmě jen dojité longy, jinak by v tom byl hokej. První dvě sezony to bylo podobné, jako MČR býval tehdy jeden závod. S těmi sponzory by to asi bylo horší,ale pokud by se všechny závody počítaly do jakéhosi poháru,tak by to snad vyšlo podobně.Závody, které by byly součástí MČR by se každým rokem mohly obměňovat a lidí kteří by měli zájem o úspěch v celém seriálu by se taky snad našlo dost.Vyhovělo by se tak těm kteří nestíhají 2/3 treků a chtějí se zapojit do MČR i těm, kteří odšlapou všecno,chodí na pohodu a nechtějí být mimo hru.Midy samořejmě závisí na každém pořadateli, jak a zda je uspořádá.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: