Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 230088 krát)

0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Lukas & PitbullLove

• SPD
  • píše jako datel :-)
  • *
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #255 kdy: Leden 15, 2008, 22:46:37 »
Romane, nerekl jsem ze nikdo nesoutezi, to jiste dela kazdej, vetsinou sam se sebou, ale vetsina lidi nehoni rekordy jako ty. Tudiz jim vyhovuje povinna vybava, delka treku apod....
Navic me neustale zarazi, ze ty organizujes zavody pod hlavickou dogtrekingu. Zkousel si nekdy bojovat za zmenu pravidel treba tech vasich behu do vrchu, ze by se jako mohlo bezet i se psem, nebo maraton ze by si kazdy kdo chce pripnul k sobe psa?
A vubec, trekking=chuze, running=beh, vidis ten rozdil?
A co na to Monte? Monte by to nevzdal...! :o

Offline Kristýna, Aranka a Žižla

• čtyřprsťák
pořádání
« Odpověď #256 kdy: Leden 15, 2008, 23:00:58 »
Já tedy nemám nic proti běžcům, spíš mají můj obdiv, ale jak píše Lukáš, trekking je chůze, to je jak kdyby jste chtěli běžet při závodech v rychlochůzi, protože tak to bude přece rychlejší a o ten čas jde ....  :-X

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #257 kdy: Leden 15, 2008, 23:10:47 »
Lukáši: Podívej se na letošní Lysohorský Dogtrekking.40 startujících a kolik běželo lidí a šlo?Drtivá většina šla tak proč running?
Pro mne logický znamená Dogtrekking to že se jde nebo i popř. běží na trati,která je různě dlouhá a může to být např. 5 km a pokud tam někdo půjde pěšky tak je to dogtrekking.Už si viděl na canicrossu že by se hromadně přihlašovali chodci a šli canicrossovou trať prostě pěšky? Tak samo je to z MIDEM je to prostě dogtrekking na kratší trati než 80 km a to vystihuje slovíčko MID.
Ale to je zbytečné řešit,protože v momentální právní úpravě si můžeš dát název akce jaký chceš.Třeba i dogrohhlík :D
To Tvé přirovnání k změně různých běhu není moc vyztižné.To cos napsal s těma psama je jako bys přišel na dogtrekking s přivázaným medvědem a dožadoval se startu sním.
Ja o těch pravidlech diskutují v rámci možností a srovnávát sport s asi pětiletou historii (dogtrekking)se sporty,které jsou tady zavedené již několik desetiletí snad taky není dobré.Těžko se budou měnit pravidla dogtrekkingu za nějakých 20 let kdy už to bude dost vychytané a vše na zaběhnuté úrovni pro drtivou většinu.
Ja se svými názory vystupují,protože to tak cítím po těch snad už 50 dogtrecích,které jsem absolvoval.A není to jenom můj názor.Proto letos ty MID závody,kde se toto dá rychleji realizovat a třeba jen vyzkoušet.Nechci opravdu prudit ty,kteří jen chodí na pohodu a neřeší to.Chci prostě podmínky víc zohledněné na soutěžní pojetí a tedy šité na míru těm kteří budou celý rok usilovat v seriálu MČR.Je tu prostě mnoho nedořešeno v pravidlech pokud se bude brát DT jako soutěž.
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline honza khp

• obourukáč
  • Souhlasu: 47
pořádání
« Odpověď #258 kdy: Leden 15, 2008, 23:12:41 »
Pro zpestření: Do propozic Mistrovství ČR v horském orientačním běhu pronikla větička o možnosti startu se psem po souhlasu ředitele závodu. Využili jsme toho, postavili 2 týmy, i rejpaví účastníci (na hromadném startu) pochopili, že výhoda táhnutí psem (i kdyby) skončila spolehlivě na kraji každého lesa. Neboť bylo nutné držet směr ....

Offline tombru

• Administrator
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #259 kdy: Leden 15, 2008, 23:58:12 »
Aby některé věci nebyly daleko od kontextu, tak výběr z nekolika mých předešlých příspěvků:

Pokud opravdu chceš, aby se něco změnilo napiš to na mail tvdt@dogtrekking.info a pak ti mohu zaručit, že to bude  probráno na nejbližší schůzce pořadatelů. Nebo si vypiš kontaktní e-maily z termínové kalendáře a oslov se svými náměty pořadatele hromadně přímo, pokud to nepočká do schůzky.

Tato rada platí obecně pro všechny, kteří mají nějaké náměty nebo připomínky. Toto fórum můžete využít ke konzultaci svých názorů mezi sebou.

Dogtrekking - pravidla, charakteristika a oficiální řády ochrany zvířat.

Pravidla a charakteristika by se dala shrnout takhle:

Zdolání pěšky vzdálenosti 80 a více km převážně v přírodě, samostatně se psem a s povinnou výbavou definovanovanou pravidly, při respektování pravidel a požadavků úřadů !!!

To je jednou větou DOGTREKKING

Teda přesněji tak jak jej chápou a organizují pořadatelé 3-10 akcí ročně už skoro 8 let.

« Poslední změna: Leden 16, 2008, 00:10:25 od tombru »
tombru

Offline Lukas & PitbullLove

• SPD
  • *
pořádání
« Odpověď #260 kdy: Leden 16, 2008, 00:04:14 »
Hlavne proto Romane, ze ty touzis po uprave pravidel dogtrekkingu, kteryzto je v podstate jen longovy a mid je jen jeho lehci a rekl bych testovaci varianta, a to je proste do nebe volajici. Tak usporadas dogtrekking mid, udelas si svoje pravidla popripade zrusis povinnou vybavu. Ale jak to pak chces vydavat za dogtrekking? Preci i v mid v ramci longu mel donedavna povinnou vybavu. Ale budiz.
Co mi ale nejde do hlavy je to, ze ty usporadas nejaky zavod, ktery je v podstate turistika, ale ty ho pobezis a udelas si ho pro sebe tak aby ti nejlip sedelo vsechno. To ti neni hanba? Kdyz teda vis, ze vetsina lida to odslapne v klidu, a ty z toho udelas mistrovstvi vesmiru a jeste o kousek dal? To aby ses pak mel cim honosit nebo proc? Usporadas-li to jako cannicros, sjedou se ti prevazne bezci a pak to bude mit uroven a lze hovorit o zavode, ale kdyz si to usijes na miru, na tratich ktery dobre znas...z toho snad ani nemuzes mit radost.

Ale jinak jo, muzes si delat co chces, tak si to delej, ja ti to vlastne i preju  :o

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
pořádání
« Odpověď #261 kdy: Leden 16, 2008, 00:39:05 »
Lukáši:No právě o to se snažím.Ja o proti tobě znám osobně úplně všechny co se snaží např. při dogtreku běhat a víš kolik dalších lidí touží po dogtreku a nemůže si ho dovolit např. pro jeho délku a náročnost.A spousta mě říkalo že s batohem by to prostě si netroufli běžet tolik km.
Proto MID seriál naplno a ne jen jako nesoutěžní a co mám své zkušenosti ze všech LONGU skoro vždy tam byl MID opravdu na úkor LONGU co do výběru tratě a ostatního zázemí.To chceme pravě vyřešit a MID dostat na nějakou úroveň ,protože jsou tady i lidé,kterým to bude vyhovovat a nemyslím jen běžce.Nemyslíš že je to cesta jak i víc lidí přilákát a ukázát jim dogtrekking?
A s tím že uspořádám nějaký závod a pak ho třeba ze znalosti tratě vyhraju jestli mě není hanba?
Když ho neuspořádám tak by prostě nebyl tak proto jsem ho dělal né,aby se to vyzkoušelo ne?
To mi má být hanba že jsem vyhrál i ostatní závody nazpět?
Ja myslím že to je jen problém něčí horší stravitelnosti mých výsledků.Na Lysohorském dogtrekkingu opravdu rozhoduje fyzička s nějvětší míry a navíc trasa byla dlouho uvedená na webu a byla i označená na nepřéhledných místech fáborky takže se zeptej některých účastníků jestli se jim zdálo jestli jsem se nějak zvýhodňoval.
Na to abych si já dokazoval jestli na něco mám nebo né mám úplně jiné běžecké závodý kde je takových Balážu milion a tam kdo co si vymaká tak to má a je to.Pro mě dogtrekking stále zůstavá jako příjemná droga se  svýna HOLKAMA.
Jak můžeš říct že ostatní to odšlapou v klidu.Ja myslím že se všichni snažili v rámcí svých možností a věděli do čeho jdou.
Podívej mé výkoný jsou jednoduché:Můžeš to zkusit a pochopíš z jaké pozice píšu.Běhej 2 až 3 fázově denně ,měsíčně tak 650 km a to samé i tvůj pes a ročně tak 80 závodů a pochopíš snad proč tedy vyhraju nějaký dogtrekking nebo tu není něco v pořádků.Myslíš že já mám všechno zadarmo.Běhám už 27 let závodně a dělal jsem dlouhé triatlony a cyklistiku na nejvýšší úrovni tak v mém věku se snad ta nějaká fyzička zachovává né?Jenom to prostě vydíš z jiného břehu víš.
Mě nikdo z mé pozice nevadí že vyhraje nějaký závod .Vím že to prostě má formu a je dobréj nebo lepší než ja.Naopak mě to motivuje a snažím se k jeho výkonům přiblížít a třeba ho porazit.Vítězství ať moje nebo něčí jiné beru prostě jako normální věc za daného stavu.

Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline P. & G. N. R. J.

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 29
pořádání
« Odpověď #262 kdy: Leden 16, 2008, 01:00:57 »
Blá blá blá, lidi už se na to vybodněte, stejně to nikam nepovede. Roman ať si dělá své dog-trekking-maratony(proč to tak nepojmenovat oficialně?)bez povinné výbavy. Klasické longy ať zůstanou včetně pravidel, taková jaká jsou, už vidím nějakého nadšeného nováčka, který po zrušení povinné výbavy neodhadne své možnosti, někde zkolabuje a umrzne, pak to odnesou i přes nějaký podpis, že jde na své riziko pořadatelé a samozřejmě i účastníci.Já osobně když jdu na výlet, tak do 50km beru jen nějaké pití, misku a trošku jídla, když jdu 60 a víc tak si už přibalím vše jako na klasický trek.

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
pořádání
« Odpověď #263 kdy: Leden 16, 2008, 01:09:18 »
TOMBRU:A už v těch citacích co je to dogtrekking je spousta rozpoluplných pojmů.
,,Zdolání pěšky 80 km a více."
Toto by si mohl někdo vykládát že se nesmí tedy vůbec běhat a podle toho by si všichni za těch 8 let co kdy proběhli nějaký úsek zasloužili diskvalifikaci.Už v tom vidím že to je citace zastaralá a nepružná.
Správně by tam mělo být běháni nějak zakázano nebo vyčleněno klauzulí.Nebo tedy povoleno.

A co je to potom Dogtrekking MID?Ten jako najednou letos narychlo neexistuje a nikdy neproběhl žádný?V kolika propozicích za ta léta jsem už toto označení Dogtrekkingu často četl.

Je zbytečné se fakt dohadovat o nějakém slovičkaření co je a není DT.

Když někdo půjde pěšky celou trasu MIDU na např. 50 km tak je to co?Dogtrekkingmaraton?
Ja myslím že ne.Jenom chci poukázat na to že pod slovem Dogtrekking by se mělo především hledat ne kolik kdo ujde např. min. 80 km ,ale to že prostě jde pěšky přírodou (to je podstata Dogtrekkingu)a pokud jsou povoleny formy běhu tak si i může běžet jak chce.

pokud by se na MID závodech vyskytovali jen samí běžci tak určitě příhodnější název by byl určitě s nějakým přívlastkem o běhu.
Jelikož většina chodí i tyto kratší tratě tak se zdá jako příhodnější název Dogtrekking jako všeobecně.

Offline tombru

• Administrator
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #264 kdy: Leden 16, 2008, 02:28:14 »
Hele, problém v tom hledáš furt jen ty. Nikdo ti nezakazuje běhat a tak proč by to měla nějaká superformulace řešit. V podstatě jedno jestli to uběhneš nebo ujdeš, pokud splníš zadané podmínky (pravidla).

Problém je jen v tom, že tobě některé podmínky nevyhovují a nehodláš se s tím smířit a zkoušíš to změnit a když to hned nejde jak by jsi chtěl, tak se čertíš.

Správně jsi poukázál na to, že ty chápeš slovo dogtrekking jinak než ti co ho uvedli v život a děsně se divíš, že právě oni trvají na svém, v podstatě jako ty na to svém pojetí.

Nechápu ten tvůj, zdá se osamocený boj, který ti v podstatě jen škodí, proč pořád lpíš na tom slově dogtrekking. Kdyby jsi si to nazval jinak, jak už jsem ti před rokem navrhoval, tak jsme si mohli tohle všechno ušetřit a mohla být na světe nová disciplína tvého pojetí, a byl by klid. Všem by to prospělo.

Ale to né, budem se furt dohadovat jak to kdo chápe, nebo nechápe jestli tohle slovíčko znamená to či ono, nebo opravňuje k tomu či onomu.

Mě osobně je jedno jak se co nazve ale pokud už je zde něco zavedené, tak to respektuji, už jen k kvůli té spoustě práce co odvedli ti, co dostali tento sport do této podoby.

Tady se to plácá dobře, poslední rada, zajdi osobně za pořadateli jak na nějaký dogtrek přijedeš a prober to s nima osobně. Možná potom lépe pochopíš o co jim jde a oni zase o co tobě. Já ti to evidentně nejsem schopen vysvětlit.

tombru

Offline Honza_a_Grini

• čtyřprsťák
pořádání
« Odpověď #265 kdy: Leden 16, 2008, 03:54:16 »
Dnes pohasla i moje touha pročítat diskuzi "Termínový kalendář". :-(
HaG

Offline burak

• dvojprsťák
  • **
pořádání
« Odpověď #266 kdy: Leden 16, 2008, 09:29:34 »
Jo,zrušte povinnost táhnout s sebou psa. Baláže stejně jenom brzdí. >:D :D :P
Pozor, tohle uz tu ale bylo. Kdysi jsem cetl o uplne pvnim DT u nas. Byl neverejny a poradal ho "otec zakladatel" Monte osobne. A pozval tam bezce Milose Skorpila, ktery bezel bez psa, aby ho neustval (Skorpil toho psa). Ale kdyz nejde o Balaze, tak ze to jedno, ze...

Offline burak

• dvojprsťák
  • **
pořádání
« Odpověď #267 kdy: Leden 16, 2008, 10:47:12 »
Zda se mi, ze prispevky k veci zapadaji ve spouste balastu, nemohli byste se nejak domluvit na nejakem rozumnem kompromisu? Dovolil bych si nekolik poznamek.

- Nerozumim tomu, proc se tak baziruje na slove Dogtrekking. (Musi se jit pesky a kochat se! Aspon 80 km!) Kdyz jdu se psem na cundr a ujdu 40 km, tak to neni dogtrekking? A jak to, ze do ted zili vsichni poradatele v bludu a poradali dogtrekking mid? Ale budiz... Romane, s fundamentalistama se nedomluvis. Neslo by tady teda ustoupit a poradat to jako canicross marathon, jak navrhoval nekdo vyse, aby byl pokoj?

- Romane, snaha poradat Mistrovstvi sveta nebo EURO Cup pusobi dost nabubrele, zvlast kdyz se vetsina zavodu odehrava okolo Ostravy a neni ani zadna zastresujici mezinarodni organizace. Kdyz se budes drzet vic pri zemi a bude to treba Beskydsky pohar, bude to - podle me - o dost sympatictejsi.

- Bylo by hezke, kdyby se poradatele snazili kratke trate trochu zatraktivnit. Myslim, ze muzou byt zajimave pro spoustu lidi, jednak bezcu a druhak lidi, kteri nechteji bivakovat, nebo si netroufaji. Zatim je to tak, ze kratka trat je vnimana jako chuda pribuzna. Mozna by poradatele mohli spolupracovat s Romanem (pokud to jeste pres osobni antipatie jde) a snazit se Romanovo Mistrovstvi vesmiru spojit se serialem MCR. A udelat z toho serial MCR v CC Marathonu, ktery by se poradal (vetsinou) soubezne s MCR v dogtrekkingu?

Aby me nekdo nenapadl, ze to pisu se sobeckych duvodu, prasknu se sam. Ano, pisu to kvuli vlastnim zajmum.
Uz jsem si zkusil, jestli ujdu 100 km. Ujdu, vyzkouseno nekolikrat, vzdy nasledovaly problemy s koleny a vypadek v treninku. Kratkou trat jsem "bezel" (spis popobihal) jen jednou. Bylo to fajn, klouby nebolely a je to pro me dalsi vyzva.
Krom toho mivam problemy s dovolenou a ne vzdy se mi podari mit v patek volno.
Proto bych byl pochopitelne rad, kdyby kratke trate byly atraktivnejsi (Podzimni Ceske Svycarsko bylo supr!) a mely vetsi prestiz.

Offline Veronika Koc.

• *
pořádání
« Odpověď #268 kdy: Leden 16, 2008, 12:43:36 »
Je to neuvěřitelné. Diskuze je opět jak na začátku. To vás Roman zkouší, co vydržíte a dáte mu požehnání, že jeho názory jsou nejlepší. Můžeme trochu ocenit jeho hrdinství-sám proti všem.At si založí cokoli, ale nemusí se schovávat za"hlavičku"dogtrekkingu. 

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
pořádání
« Odpověď #269 kdy: Leden 16, 2008, 13:45:26 »
Tombru:Zásady bezpečnosti na horách a různá čísla to už je skoro samozřejmost že by to měl vědět každý kdo se vyskytuje na horách i jako normální turista.

Ja se účastním spoustá vysokohorských závodů a maratonů a např. v Nízkých-Tatrách se běhá 49 km po celém hřebenu od Trangošky a ž po Donovaly přes Chopok a Ďumbiér je to něco úplně jiného než tratě u nas např. v Dogtrekkingu.Tedy o hodně těžší a hlavně nebezpečnější na různé úrazy apd.
A taky mě zajímalo jak to mají zajištěné kdyby se něco stalo někomu.
Nemají tam žádnou povinnou výbavu (na přežití)ani nutnost běžet s mobilem.Ja se tam nejvíc bojím chytit bouřku,protože se nedá nikde schovat a při rozpravě tě jen poučí o základních věcech jako např. že pokud chytneš bouřku máš okamžitě seběhnout z hřebenu dolů do nějakého údolí.
Každý podepisuje na startu opět vše na vlastní nebezpečí a organizátor informuje horskou a záchranou službu v kolik a kde se budou účastnici pohybovat a horská je připravená úplně stejně jako v jiných dnech kdy se pohybují v Tatrách jen normální turisté.
Kolik se stává úrazu na horách běžným turistům a to by měli po každém případu uzavřít hory pro veřejnost?Že se špatně vybavili a tudíž tůry zakažou z této skušenosti pro jistotu příště všem.
Takže opravdu bych to tak s tou povinnou výbavou (tkz. na přežití)nepřeháněl.Jsou jiné extrémnější sporty v horách a dá se to ošetřit úplně v klidu bez povinné výbavy.

Myslíš že v těch Tatrách když řeknou před startem dělejte si s vybavením co chcete tak že se postaví na start všichni v trenkách a tričku a jdou do toho .Všichni se pečlivě připravují podlé svých možností a představ co tam na trati budou dělat.
Jsou tam opravdu jen i Ti v tričkách a trenkách a pak tam je spousta takových jako asi ja že si berou kolem pasu bundu a elastiky,rukavice,čepici,mobil a jídlo do větší ledvinky +pití v láhvi.Pak tam jsou i takový co mají podobný batoh jako např. při dogtrekkingu a raději se přioblečou a berou sebou více pití a jídla pro jistotu.

Nevím jak by podobné pojetí v dogtrekkingu s vlastní zvolenou výbavou poškodilo tento sport.Myslím že by to jen prospělo a každy by si to postupně vymakal podle svého.
Nechci bivakovat tak proč tahat zbytečný spacák a karimatku.Raději si přibalím místo spacáku o jednu bundu navíc.Proč nutí pravidla někoho kdo nechce bivakovat aby se na to vybavil.Je to prostě omezující.

Ještě jeden příklad ze Stezky vlka kdy výbava omezuje i z jiných důvodů:
Podle charakteru akce jsem musel tedy povinně bivakovat po první části.Ja jsem doběhl asi v 13,30hod. a musel se tedy celé odpoledne pohybovat jen v tom co jsem si dotáhl.
Někdo došel až večer a toto neřešil např. když bylo tak chladno a deštivo něco pojedl a šel spát.
Tak není to nevýhoda pro toho kdo přijde ve spoceným v 13,30 v dešti a zimě a musí celé období až do večera přečkat v tom co má proti tomu kdo dojde na večer a žádné prostoje nezaznamenává.
Není i toto zavádějící že pravidla mě nějak omezují a nutí k věcem které nechci takto dělat a dělal bych to nějak rozumněji.
Naštěstí Stezka vlka se jde letos v kuse tak toto taky diskutabilní téma odpadává.

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: