Ja si teda nejsem uplne jistej, ale neni dogtrekking povetsinou poradany musher kluby? A nejsou pravidla dogtrekkingu postavena podle pravidel mushingu? Ja osobne si myslim, ze to tak je. A kdyz je pravidlech napsany, ze na kolo a brndu musi mit zavodnik prilbu, tak ji proste mit musi. Na longovych zavodech a snad i na midovych, i kdyz bych nerad kecal, je preci taky povinna vybava a pokud vim, nikdo o tom nediskutuje. Muze nekdo namitnout, ze sprezeni jezdi za uplne jinych podminek nez slapou trekari, ale myslim, ze to neni dulezite.
Takze pokud nekdy nekdo delal nejaka pravidla, logicky pocital i s nejakou vybavou a ta je v tech pravidlech dana a nevim, co vic na tom resit.
Osobne si myslim, ze je kazdyho vec jakej si poridi spacak, bagl, jestli potahne radeji o dve kila vic vody pro pripad, ze by se nebylo kde napit.
Ale proste musis tam mit tohle a tohle a tecka.
A vykladat tady o tom, jakej je batoh neprijemnej pri behu mi prijde zcestny. Tak s nim nebehej! Je urcite super vykon celej trek odbehnout, pred tim smekam, ale je jeste vetsi frajerina odslapnout to s plnohodnotnou a funkcni nalozi, ale kazdemu co jeho jest...
Pro Tombru:
Je dogtrekking zastiteny nejakou "vyssi moci", jako treba SSPS nebo KCT? Nebo to je jen akce nekolika silencu co maj chut neco poradat?