Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 230097 krát)

0 uživatelů a 10 Hostů prohlíží toto téma.

jirkalabraus

• Host
pořádání
« Odpověď #270 kdy: Leden 16, 2008, 14:02:36 »
To je jako kolovrátky co se pro vlastní hluk nesliší. Pořád dokola a dokola. Už se to dá číst jen s vypětím všech sil. Mě se nelíbí, že někteří stále /i anonymně/ rýpou do Romana úplně pro všechno a vyčítají mu jeho výsledky, čpí ztoho tak trochu závist. Na druhou stranu, ale pravidla jsou pravidla a je zbytečné se vysilovat věčnou diskuzí o jejich změně, když hlavní slovo má nakonec vždy pořadatel. Kdo by taky to hlavní slovo měl mít??????
Já nevidím Romane problém domluvit se s pořadateli a  současné midy pojmout závodně/s menší výbavou/ , proč kvůli tomu ale dělit síly a zakládat nové seriály EURO??? To už bych se, ale opakoval jako ti kolovrátci.

Offline tombru

• Administrator
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #271 kdy: Leden 16, 2008, 14:17:06 »
Tak sorry že jsem tě a další otravoval s něčím tak "samozřejmým".

Ale možná je to už mou pracovní deformací, jelikož řeším systémy pro bezpečnost lidí, a tam je prvotní chyba spoléhat na to že lidé budou něco dělat samozřejmě. Bože kolik už bylo nehod způsobených jen tím, že se někdo nechoval samozřejmě jak měl.

Tak jsem si myslel, že takové opáčko by neškodilo.

Každý rok absolvuji "otravné" školení o bezpečnosti práce a první pomoci. Skoro furt je to samé dokola, ale nakonec se skoro modlím až se mě, nebo někomu něco stane, abych si na něco z toho školení vzpomenul, nebo aby byl někdo na blízku, kdo bude vědět co a jak.

Bohužel realita je často úplně někde jinde.

K povinné výbavě už nemám co dál říct, jen to že kontakty na pořadatele máš na webovkách.

tombru

Offline andy

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #272 kdy: Leden 16, 2008, 14:39:09 »
tož děcka.... ;)
s plnou polní nebo bez stejně se na Vás všechny těším ať už to pořádá kdokoliv a jmenuje se to jakkoliv.....
coby tak do diskuze přihodili naši psi?  ::)
A+G+J

Offline Petr a Claissy

• píše jako datel :-)
  • *
pořádání
« Odpověď #273 kdy: Leden 16, 2008, 17:06:40 »
Zas jsem se po nějaké době mrknul na tuto diskuzi a už jsem myslel, že to ani nedočtu, jak mě to otrávilo :(
Měl bych ale pár připomínek - pořád mě to připadá, že tu Roman ostatní obtěžuje svými výmysly šitými jen na sebe. Jestli se můžu ozvat jako jeden z popobíhačů, naprosto nechápu, o co Romanovi jde. Připadne mi, že vůbec nepochopil podstatu dogtrekkingu tak, jak ho vnímá "naše" MČR, a snaží se z něj udělat nějaké běžecké závody, nejlépe bez batohu a bez psa, aby nezdržoval. To je smutné :( Jen by mě zajímalo konkrétně za které lidi mluví, že se s nimi tak ohání.
Romane, uvědomuješ si ve své zaslepenosti, že povinná výbava není primárně určena jen pro tebe, ale např. pro případ, že na trati bude potřebovat pomoc tvůj pes nebo někdo jiný ze závodníků ? Doktrekking je organizován ve formě výletu mimo město bez pořadatelského zabezpečení a proto se musíš spoléhat jen na pomoc svou nebo kamarádů, když se ti něco stane někde v lese a nebudeš schopen se hnout. Proto mě třeba v horách se.rou lidi, kteří se vydají na túru v lodičkách a s deštníkem a spoléhají na to, že jim případně pomůže někdo, kdo půjde kolem. Toto je stejný přístup a takové lidi bych prostě na takový podnik nepustil, je-li ta možnost !
Co se týče připomínek ohledně bodování, myšlenka je dobrá, ale nemá smysl o tom teď diskutovat a návrhy posílej na organizátory. Já jsem to udělal minulý ročník a pořadatelé vyšli vstříc a bodování se změnilo k lepšímu, takže v tom fakt nevidím problém.

Offline Jana & smečka

• SPD
  • obourukáč
  • Souhlasu: 33
pořádání
« Odpověď #274 kdy: Leden 16, 2008, 17:41:55 »
to Tombru: nechceš udělat samostatnou sekci na ty odkazy?? myslím, že by to ocenili i začátečníci, protoze treba ty stranky budpripraven.cz jsou dost dobré...nebo to přidat do linků na dogtrekking.info??

Offline Gwen a Dinulka

• SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • Souhlasu: 123
pořádání
« Odpověď #275 kdy: Leden 16, 2008, 18:35:09 »
Petr a Claissy: máš bod!  :D
Už jsem se vůbec do této "diskuse" nechtěla zapojovat, protože logické argumenty tu zjevně nemají místo, takže se omezím jen na souhlas s tvým příspěvkem.
A čistě za sebe su ráda, že to není jen rychlí versus pomalí, jak nám tu bylo kdesi předhazováno.
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #276 kdy: Leden 16, 2008, 18:48:04 »
To Petr a Claissy: Tys to trochu špatně pochopil s tou povinnou výbavou.Ja nehlásám vybodněte se na vše a nenoste nic jak ty mě takto uvádíš.By ses divil co všechno sebou mám mimo povinnou výbavu.Ale měl jsem na mysli spíše opravdu jen spacák a karimatku a třeba takovou folii neřeším,klidně ji přibalím a také mám vždy náplasti,šití,nůž,prášky na bolest a vždy botičku pro psa a někdy obvaz.Co chceš pořád sebou tahat za věci abys neumřel! Ty jsi v běžném životě taky každou chvíli taky vždy v plné zdravotnické výbavě.Každým okamžikem vždy 100% zasáhnout s pomoci a vybavením?
Abys měl jistotu že tě nic nepostihne musel bys nosit vybavenou krosnu jak krávu.
Když nevýjdeš z bytu z domů taky tě žádné auto nepřejede a je to 100% ochrana vůčí přejetí.Ale vydrž doma abys něco nedělal a nevyšel ven.O tom ten život je že vlastně pořád číhá nebezpečí a na treků se prostě stávát něco bude.

Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Lucka

• Host
pořádání
« Odpověď #277 kdy: Leden 16, 2008, 20:03:41 »
Třeba tím Roman chce říct, že by chtěl soupeře běžce, aby měl možnost porovnávat síly - protože s pěšákem je to není na stejné vlně. Ale zase je tu otázka - zda se po vytvoření běžeckého dogtrekkingu bude moci v klasickém dogtrekkingu pobíhat (z kopce, když ta příšerka nechce na povel "k...va pomalu" zpomalit, a vás nutí běžet  ;D) - a když se bude moci pobíhat, tak by se to mohlo tak lehce odpobíhat celé ??  ^-^ Je fakt, že se chodci nikdy nedostanou před běžce co se týče umístění, ale .... ;) . Upřímně mě docela mrzí, že opravdu zmizel MID a LONG - hodně to k tomu sedělo a bylo to takové jasné -- prostě jdu MID a já jdu LONG -- teď jdu dogtrekking a já jdu na procházku  :( - je to škoda - už pro ty začátečníky, kteří se těšili na DOGTREKKING MID a nebo ti otužilejší na DOGTREKKING LONG. Ale tak nebo tak - moc to neřeším a jedu za lidma, kteří fandí 3 P !!!! >:D

K povinné výbavě - jsem za ANO s povinnou výbavou. Jsem naopak ráda, že se rozhodlo o to takhle starat - nepřijde mi to jako šílenost - je vidět, že na sebe lidi nehážou bobek a chtějí, aby trek proběhl v klidu a bez mrtvol :-X (v tom pořadatele naprosto chápu), aby příště mohl proběhnout znovu a v klidu. A jestli mám zabalit navíc dvě bačkory pro psa a přidat 3 náplasti - no tak to zabalím a jdu na start. A jestli to mám v cíli znovu ukázat, tak se budu jen modlit, abych tam měla všechno a nenechala  bačkoru či čelovku někde v lese u bivaku  ;D ;D ;D ;D - teď mě napadlo - je to dobré pro ztráty a nálezy na trati  ;)
Jinak nevím jak to řešit, kdo sebou nechce tahat to a to - trestné minuty dolu ???  ;D ;D ;D u běžců hodiny  ;D  ;D

René N.

• Host
pořádání
« Odpověď #278 kdy: Leden 16, 2008, 20:12:26 »
Romane, snaha poradat Mistrovstvi sveta nebo EURO Cup pusobi dost nabubrele, zvlast kdyz se vetsina zavodu odehrava okolo Ostravy a neni ani zadna zastresujici mezinarodni organizace. Kdyz se budes drzet vic pri zemi a bude to treba Beskydsky pohar, bude to - podle me - o dost sympatictejsi.
Bylo by hezke, kdyby se poradatele snazili kratke trate trochu zatraktivnit. Myslim, ze muzou byt zajimave pro spoustu lidi, jednak bezcu a druhak lidi, kteri nechteji bivakovat, nebo si netroufaji. Zatim je to tak, ze kratka trat je vnimana jako chuda pribuzna. Mozna by poradatele mohli spolupracovat s Romanem (pokud to jeste pres osobni antipatie jde) a snazit se Romanovo Mistrovstvi vesmiru spojit se serialem MCR. A udelat z toho serial MCR v CC Marathonu, ktery by se poradal (vetsinou) soubezne s MCR v dogtrekkingu?

TO BURÁK: Naprosto souhlasím s tímto názorem

TO POVINNÁ VÝBAVA:Ještě mně opravdu nic hrozného na trati nepotkalo krom Šlapanic,kde jsem byl strašně rád,když jsem potkal Honzu M, který mně daroval 2 obvazy a proto můj názor: povinná výbava by měla být!!! A je to jedno jestli běžíš nebo jdeš!!!

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
pořádání
« Odpověď #279 kdy: Leden 16, 2008, 20:53:58 »
K tomu pořádání akcí v okolí Ostravy apd.Beskydy.
Ten kdo chce něco rozjet jako např. ja MID závody tak prostě musím něco uspořádát sám protože nikdo to neudělá a nikdo ani moc do toho nechce jít když se najde pro LONG závody za rok prozatím jen něco kolem 10 pořadatelů tak prostě další lidé na pořádání tu nejsou.Je to dost nevděčná věc a hlavně tedy spoustá starostí a poviností.A prozatím vycházím ze znalostí Beskyd kde tady bydlím a jinde to tolik jako pořadatel prostě nemám obšlápnuté a netroufnul bych si to prozatím jinde pořádát.Oslovil jsem i na webu zájemce z jiných lokalit ať už u nás nebo v zahraničí a podařilo se nám nějaké závody okolo 40km poskládát.Proto ten název EURO-CUP aby to nějak oslovilo i lidí v zahraničí a např. na Slovensku jsou už jednotlivci kteří se chtějí začít združovat a věnovat se dogtrekkingu na Slovensku.Název není důležitý klidně to může být i Beskydský pohár,ale záměr je vytvořit MID závody i v jiných lokalitách.Přesně tak pokud není žádná mezinárodní asociace tak to jsou jen i recesní výkřiky nebo cokoliv jiného v různých nabubřelých názvech.Ale právě toto může vyprovokovat náhodu že si sednou spolu čech,slovák,rakušák,polák nebo další a prostě vytvoří podmínky na lepší úrovní než jaké předvádí Baláž na svých pořádaných prvopočatečních akcích a rozdělí si pořádání a Baláž s radostí některou akci přenechá někomu kdo vymysli další MID akci.
A může se jednat i o akce třeba jen na českém území,ale prostě chybí lidé na pořadání.Kdo pořádál nějaký Dogtrekking tak myslím že ví jak je to náročné na vše myslet a zařídít.

Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline Honza_a_Grini

• čtyřprsťák
pořádání
« Odpověď #280 kdy: Leden 16, 2008, 21:35:08 »
TO POVINNÁ VÝBAVA:Ještě mně opravdu nic hrozného na trati nepotkalo krom Šlapanic,kde jsem byl strašně rád,když jsem potkal Honzu M, který mně daroval 2 obvazy a proto můj názor: povinná výbava by měla být!!! A je to jedno jestli běžíš nebo jdeš!!!
Jsem rád, že jsi to napsal. Asi většina šťastlivců bez špatné zkušenosti žije v mylné představě, že se jich to netýká! Myslím, že od Šlapanic něco málo první pomoci v batohu také nosíš a jak sám píšeš, nepřipadá Ti to zbytečné. ;-) Děkuji!
Hezký večer/den!
Honza a Grini

Offline ještěrky

• SPD
  • dvojprsťák
  • **
  • Souhlasu: 6
pořádání
« Odpověď #281 kdy: Leden 16, 2008, 23:41:07 »
Ahoj všichni.
Taky se musím přidat k Petrovi. Konečně zase rozumný názor.
A přidám aj zkušenosti z treku a la Renda Nykš. Když jsme šli s Terykem vloni Jihlavu, začaly se mu odírat zadní tlapky, jak pěkně tahal za Grinuškou. Měla jsem s sebou jednu koženou botičku domácí výroby a pro jistotu leukoplast v domění, že to na oblepení tlapek stačí. Jenže ta náplast vydržela vždy jen k prvnímu rybníku a lepila jsem znova. Chybama se člověk učí. Prostě jsem měla jednu botku na dvě namáhané tlapičky a bála jsem se, že se Teryk každou chvíli rozkulhá. Do té doby jsem si opravdu myslela, že můj pes si nikdy tlapky odřít nemůže, a kdyby si jí náhodou cestou rozřízl, tak přece jedna bota stačí. No dopadlo to dobře, druhou Manmaťáckou botičku mi půjčila Eva Valentová, a obě botky aj tlapičky vydržely těch 40 kilometrů a asi 20 koupání až do cíle bez úhony. Tímto Evě taky moc děkuju. Od té doby nosím 2-4 botičky, podle toho kolik jich doma najdu ve skříni. A jsu moc ráda za tohle nové pravidlo, protože jsem Rudovi vždycky horko těžko ty dvě botky vnucovala. Vždyť podle něj má Benoušek mnohem lepší tlapky než Teryk, jim se nic stát nemůže.
Takže tak. Teryček je můj první pes a pořád mě něco učí.
To byste nevěřili, jak se taková autolékárnička hodí, když potřebujete krávě převázat paznehty :D.
Lucka a Teryk

Offline Petr a Claissy

• píše jako datel :-)
  • *
pořádání
« Odpověď #282 kdy: Leden 17, 2008, 09:21:14 »
Romane, přesně takovou odpověď jsem čekal  :) Rozdíl je ale v tom, že my nejsme normální lidi na normální ulici, ale účastníme se závodu, který je velmi fyzicky i psychicky náročný, a proto se musíme (a i v pravidla na to pamatují), na rozdíl od normálních lidí v civilizaci, umět o sebe navzájem postarat, protože nikdo jiný nám tak rychle první pomoc neposkytne. Navíc je to oficiální a organizovaná akce, takže předpokládám, že toto je jedna z podmínek nutná pro povolení k pořádání takové akce. Takže prosím nesrovnávej normálního neorganizovaného člověka s tímto. Stejně tak nesrovnávej běžecké závody s dogtrekkem, tam bývá pomoc zajištěna pořadateli a akce není plánována jako vícedenní. A jestli si to za každou cenu chceš udělat jako několikahodinový běh, nikdo ti nebrání, ale neustále nepřesvědčuj ostatní o tom, co je a co není dobře. Já myslím, že všichni jsou se stávajícím systémem spokojeni. BTW ještě jsi neodpověděl, kdo ještě sdílí tvé názory a pohled na to, jak by měl "moderní" DT vypadat  :P
K té karimatce a spacáku - ani to není zbytečná věc. Uvedu příklad. Protože se pohybujeme místy v náročném terénu, může se, zejména ke konci závodu, kdy už je každý unavený a nedává takový pozor (nebo je tma), snadno stát, že zakopneme, spadneme a napíchneme se na nějakou větev. Ztratíme dost krve, takže termoregulace už nefunguje. Navíc ležíme v lese na chladné zemi, a to se stane během několika minut i v parném létě, že prochladneš. Tady jediná možnost, abys to přežil a nezemřel na podchlazení, je zajistit si (nebo počkat - velmi často není signál) na pomoc, a dřív, než přijde, zůstat v teple. A v tom zůstaneš použitím karimatky a spacáku. Na alufólii bych nespoléhal, protože pomoc může dorazit až za několik hodin, navíc třeba alufólii použiješ na to, aby jsi tu ránu na břiše utěsnil.
A ještě poznámka - když už to nepřipadá tobě důležité a nezáleží ti na pomoci ostatním v nouzi, tak by bylo  slušné alespoň vzhledem k pořadatelům toto dodržet, aby měli jistotu při vyjednávání povolení na úřadech přinejmenším v tom, že závodníci mají vše potřebné u sebe a dokážou se navzájem o sebe postarat.

Offline andy

• čtyřprsťák
pořádání
« Odpověď #283 kdy: Leden 17, 2008, 09:58:16 »
To co jsi popsal, se stalo mému kamarádovi, jel na kole spadl a zapíchl si větev do krku, byl tam signál a s tou větví v krku si zavolal záchranku a snažil s doplazit k cestě, takže celkem reálná situlace a on měl ohromné štěstí, protože stačilo aby přijeli o něco později....
A+G+J

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
pořádání
« Odpověď #284 kdy: Leden 17, 2008, 10:16:33 »
Musím Ti Petře opět odpovědět žes nepochopi o čem diskutuji a ne že někoho přesvědčují nějakým mým názorem.Toto je přece jen diskuze na foru a ja se nesnažím nic měnit a nebo popichovat pro letošní sezonu.To už je vyřešeno a s povinnou výbavou se bude prostě chodit.
Opět ještě jednou:sis to asi špatně pročetl.V těch pomůckách pro psa a miska,jídlo ,botičky a folie,obvaz,náplasti to bych bral jako samozřejmost a snad ani nemusel uvádět jako povinnou výbavu ,ale  spíš jako povinost která už sama vyplývá z toho co nás čeká,ale ten spacák a karimatka je opravdu zbytečnost pro toho kdo se pohybuje na trati bez bivaku.V dnešní době jsou tak kvalitní termobundy a kalhoty,které ti můžou plně na nějakou nezbytnou dobu nahradit spacák.A pokud mají takový co poběhávají nějaké slabší spacáky,což většinou mají tak toto oblečení je i teplejší.
Můj názor je stále stejný že pokud se kvalitně a zodpovědně vybavím podle sebe tak ta výbava se nebude moc lišit od té povinné která je daná pravidly dogtrekkingu.Akorát v mém případě tedy toho kdo běží celý závod by se to lišilo jen tím spacákem a karimatkou že bych místo toho měl pořádné termoprádlo.
Ber to jako jen můj názor,který třeba bude zdílet málokdo nebo třeba nikdo,ale od toho ta diskuze tady je ne?
Mě jenom vadí na pravidlech to že v době kdy se tvořili tak nikdo nepředpokládál že tyto tratě v budoucnu nad 80 km budou chodit lidé na jeden zátah bez bivaku nebo že dokonce postupně se najdou i takoví co to budou chodit souvisle během v časech okolo 9-11 hod.
Takže mě pravidla s potřebama pro bivák omezují a uvítal bych pro ty co jdou na jeden zátah v současné době nějakou pružnější úpravu pravidel v tomto směru.Ale je mi jasné že toto řeším asi jen sám podle toho vidíš i ty vaše negativní ohlasy a plně si toto uvědomuji.
Ale je to jen můj názor a nikoho k ničemu nenavádím.I René NYKŠ,který z větší části na trati běhá je plně pro povinnou výbavu a tak to cíti a napsal prostě svůj osobní názor k tomuto tématu.
A tak to má být přece na diskuzi ne?

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: