Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pořádání dogtreků

Autor Téma: Pořádání dogtreků  (Přečteno 180997 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline peppo

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 316
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #60 kdy: Prosinec 04, 2007, 23:51:14 »
Roman, absolútne, ale absolútne voči tvojej osobe nič nemám, no toto, čo tu dookola už pár dní píšeš, začína smrdieť trápnosťou, egoizmom až narcizmom!!! Prepáč, no nemôžem si pomôcť.
Nechytaj ma za slovíčka, nepamätám si všetky tvoje romány a výlevy srdca, rovnako tu ani nezastávam názory žiadneho človeka, bežca, pohodára či usporiadateľa! Len mi to nedá nezareagovať...

Písal si o tom, že si nemal šancu zaslať pripomienky a zároveň, že si nevedel o tom, že sa koná schôdzka usporiadateľov. Prepáč, no nerozumiem tomu! Podľa štatistiky vysedávaš na diskusii najdlhšie – tvoja vec, no práve preto nemáš právo hovoriť tieto nezmysly. Dal som si tú námahu a našiel toto (a prosím, poriadne si všimni dátumy!):

Letošní dogtrekkingová sezóna se nezadržitelně blíží ke konci a může se pomalu přemýšlet o té nastávající - 2008

Za letošní rok bych chtěl poděkovat všem pořadatelům dogtrekkingových akcí za jejich nezměrnou trpělivost a odhodlání v pořádání těcho "podivných" podniků, kdy se napřed několik měsíců bojuje s organizací, pár týdnů modlí za počasí a v závěru všeho je několikadenní nonstop šílení na vlastní akci. 

Pokud se někdo chystáte pořádat oficiální dogtrekking, můžete posílat předběžné termíny na servis@dogtrekking.info aby je bylo možné případně koordinovat dokud to ještě trochu půjde.

Pokud chcete pořádat akci v rámci MČR v dogtrekkingu a chcete být zahrnuti v termínovém kalendáři odficiálních akcí, je potřeba aby jste splnili následující podmínky:

- akce se musí konat dle platného soutěžního řádu
- akce musí být ohlašena na příslušných úřadech (obecní, městský, krajský úřad, veterinární správa, dotčené lesní správy, dotčené správy CHKO a národních parků, atd...)
- akce musí splňovat a dodržovat požadavky těchto úřadů.

Pokud budou splněny tyto podmínky, lze po dohodě využít k záštitě akce řád pro ochranu zvířat vytvořený a registrovaný Zuzkou Junkovou speciálně pro dogtrekking. Řád je nezbytný pro oficiální povolení akce úřady - zejména pro veterinární správu.

Možná to vypadá hrozivě, ale dá se to zvládnout a výsledek určitě stojí za tu námahu.

Na závěr bych chtěl poprosit ty, co z nějakého důvodu nepořádají dogtrekkingové akce přesně dle soutěžního řádu a nemohou být tak zařazení například do MČR, splnili alespoň pravidla pro pořádání hromadných akcí se zvířaty. Případné neúmyslné, nebo úmyslné porušení zákonů a výhlašek má negativní vliv na pořádání ostatních dogtrekkingových akcí. Může značně ztížit organizování a vyvolávat ze strany úřadů více komplikovaných podmínek pro pořadatele (už teď to není jednoduché...).

T.

Pomalu se formuje kalendář pro rok 2008 a blíží se schůzka pořadatelů.

Pokud máte nějaké připomínky a návrhy zašlete je do 20.11.2007 na servis@dogtrekking.info . Potom již nebude možné je probrat mezi pořadateli.

Co se probíralo minulý rok naleznete na  http://www.dogtrekking.info/pripominky_tvdt_2006_2007.htm

Zatím dorazili jen dva příspěvky od Peppa a Honzy Moravce. Tak se zdá, že je letos povětšinou všechno OK - a to je dobře!


Zaujímavé je, že minulého roku si svoje pripomienky zaslal, tentokrát nie. Tvoja chyba, mal si šancu. Tvoja pripomienka bola usporiadateľmi vyslyšaná a aj schválená. Len upozorňujem, že sa týkala bodovania. Každý si to môže nájsť cez Nástenku. Teraz píšeš, že chceš meniť bodovací systém na večné časy a nikdy inak. A neurobil si to náhodou minulý rok? Prešiel rok, niečo sa zmenilo a už to chce meniť aj bodovanie? To chceš meniť každý rok tak, ako ti to bude vyhovovať? Veď práve teraz si odporuješ vlastným slovám. Ale z iného pohľadu. Píšeš, že sa chceš venovať len midom a longy si nechať pre ich - ako si to písal? – pre ich čaro? Tak potom prečo nemeníš a neprispôsobuješ pravidlá midov (pre športovcov) ale snažíš sa meniť pravidlá longov, a pritom ich už nechceš robiť?  Prepáč, opäť nerozumiem...
Na príklade by som to povedal takto. Ak schvália nejaký zákon alebo vyhlášku a tebe nebude pasovať, píšeš do parlamentu a dávaš im legislatívne návrhy? Nie, pretože nemôžeš. V tomto prípade je to trochu demokratickejšie, pretože si mal šancu svoje návrhy zaslať. Jednoducho si to nevyužil. Aj keby a neboli by schválené, ty s tým nič neurobíš, pretože nemáš žiaden hlas. Prečo ho nemáš? Pretože neorganizuješ trek, ktorý by spĺňal kritériá podľa aktuálnych pravidiel. Ak by si taký organizoval a mal záujem, tak môžeš prísť na schôdzku usporiadateľov a mal by si hlasovacie právo. Pokiaľ to ale tak nie je, tak nikto z nás s tým nič nespraví, ani ty!!! Proste sú pravidlá a buď s nimi súhlasíš alebo nie, ak nie, tak sa nezúčastňuj. Je to fakt veľmi jednoduché.
Alebo ešte inak, z bežného života. Na odvolanie máš určitú lehotu. Ak ju nedodržíš a prešvihneš, príp. vôbec nevyužiješ, tak máš jednoducho smolu, pretože rozhodnutie je právoplatné! Už to proste nerieš, je to pasé, pochop to už.

Bolo ti jasne vysvetlené, že ak trek nebudeš prezentovať ako závod, tak sponzori sa k tebe hrnúť nebudú. Nakoniec, sám by si to mal vedieť keďže treky organizuješ. Tak prečo teraz hovoríš o ďalšej fragmentácii trekárov na súťažných a nesúťažných? Podľa tvojich slov, koľko je vás bežcov? 20? Ak sponzor uvidí delenie napr. 100 účastníkov v štartovačke na 20 závodníkov a 80 pohodárov, dá ti nejaké sponzorstvo? Zdvihneš potom štartovné aby bolo na ceny? A komu? Bude to spravodlivé alebo diskriminačné ak pohodárom nejde o umiestnenie a ceny? Nezdá sa to, no všetko so všetkým súvisí – žeby konečne došla holistická filozofia aj do dogtrekkingu?

Hovoríš o 5 ročných skúsenostiach s trekmi. Fajn, aj ja ich chodím od 2003 roku. No a čo? Sú tu ľudia, čo si pamätajú aj úplné začiatky, keď sme my dvaja a mnohí ďalší o trekoch ani len nesnívali. A koľko sa ich tu snaží presadiť nejaké zmeny? Pozeraj aj na iných. Ak sa neozývajú, tak to znamená, že so súčasným stavom zrejme súhlasia. Ak sa ti zdá, že si za tých 5 rokov behania po trekoch unavený a že to už nezvládaš, tak proste nejaký trek vynechaj, šetri svoje zdravie a nežeň sa za výsledkami. To ti fakt záleží viac na tom, aby každý o tebe vedel, že ty si ten najrýchlejší borec a víťaz celého seriálu ako na vlastnom zdraví? Tak totiž vyzneli tvoje slová...  No a pokiaľ chceš zrušiť treky ako závod a ponechať ich len ako výlety, tak sa ťa opýtam, na koľkých výletoch, ktoré neboli oceňované, si bol?
Ešte aj na vlastných organizovaných podnikoch sa zúčastňuješ. Taktiež tvoja vec, no toto sa tiež len tak nevidí. Ale o čom to potom je z tvojej strany? Prepáč, ale fakt to tu zaváňa všeličím...
Nestojí aj toto za uváženie?
« Poslední změna: Prosinec 04, 2007, 23:57:19 od peppo »
peppo

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #61 kdy: Prosinec 05, 2007, 11:12:41 »
No ja stále se jen ptám a chci diskutovat jen jako závodník a řešit ono bodování.
A někteří a jsou to tedy jední a Ti samí vytahují všechno možné jen ne to o co mě jde.BODOVÁNÍ.
Budíš.Pečlivě jsem si vaše poslední příspěvky pročetl )Gwen.Peppo,LenkaB.Tombru)

Už vás tedy dál nebudu trápit,protože to opravdu nikam nevede a zbytečně se tady opravdu jen přetahujem a asi to není vhodný způsob něco tedy řešit.

Ještě jediné co mě tedy věcného zaujalo při těchto posledních příspěvcích byl velmi věcný dotaz Gwen.Konečně jde někdo přímo k jádru věci.Proč vlastně chci 6 bodovaných závodů když loni jsem zvládl bez problému 8 LONGU.

Protože opravdu to tak cítím z pozice někoho kdo na dogtrecích soutěží a problém je jen ten že mě tady především odpovídate jen Ti kteří chodí dogtrekking jiným stylem tkz. nesoutěžně.A nedokážou to úplně pochopit.Je to škoda,protože to co se snažím změnit (bodování) je vůbec neovlivňuje.

Škoda že se tu neozvou i Ti kteří by mohli k tomuto tématu v pozici soutěžicích vyslovit i svůj názor jestli je zvýšující se počet bodovaných závodů tedy obtížnější absolvovat nebo jím to nevadí.Hlavně tedy Ti co se snaží o nějaké sportovní měřitelné výkony.

Ja tímto tyto své připomínky k bodování seriálu končím.Myslel jsem to tedy opravdu v dobrém úmyslu jak udržet pro ty běhavější solidní podmínky na zvládání celoročního seriálu a taky se tedy už nechci dohadovat o něčem co z mého pohledu(a mých výsledcích na trecích) snad i nemám opravdu zapotřebí.Mě  nebude problém dělat absolvovat ani 11 závodů ani těch 7 prostě se přizpůsobím tomu co je dáno.
Ale je to škoda že si jako závodníci nemůžeme svými žádostmi a zkušenostmi nějak tento sport spoluvytvářet.Opravdu si tu (změnu bodování) Dogtrekking žádá.
Ale je pravda že třeba jsem s těmito názory asi osamocen takže si je asi mohu nechat tak akorát pro sebe.Nebo až přijdou snad další lidé s nějakými podobnými návrhy tak rád pomůžu a podpořím cokoli (co může zpříjemnit) co přispěje k soutěživějšímu pojetí dogtrekkingu.












Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline Laďa+Esi

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Souhlasu: 9
pořádání
« Odpověď #62 kdy: Prosinec 05, 2007, 11:40:26 »
Ahojte všichni. Nerad píšu, ale nestačím zírat a tak mi to nedá. Takže se asi budu opakovat, ale jen taková malá úvaha nad dogtrekkingem. Na začátku byl tento sport nějakým způsobem definovaný. Délka min. 80km, poviná výbava atd. Myšlenka byla ta, že se jedná o ORIENTAČNÍ POCHOD na danou vzdálenost se psem(psy) terénem se vším co potřebuji k přežití. Ne "JÁ", ale obecně. Takže pokud přijmu tuto myšlenku, tak podle toho vypadá i můj batoh. Jeho obsah se bude lišit jen podle ročního období, případně terénu kterým dogtrekk vede. Proto také na začátku nikoho nenapadlo, že se DOGTRREK  bude běhat.
V minulost tu padaly, ale v podstatě jen na fóru, návrhy na zlepšení nebo úpravy pravidel a závodů. Když se vrátím k tomu co jsem napsal výše, tak pokud budu lobovat za "čistotu" tohoto sportu, a o sport a sportovní pojetí se jedná i když se neběží, tak mé návrhy budou směřovat hlavně směrem k
1) funkčnosti poviné výbavy - jde o to, aby účastník závodu byl opravdu schopen přežít v případě potřeby za jakýchkoliv okolností bez újmy na zdraví, případně na životě. Kdo šel Šeráka 2004, tak ví o čem píšu. Nebo například kolik lidí zahnal déšť při letošní Stezce vlka pod schovat se pod střechu. I to svědčí o funkčnosti výbavy a pojetí tohoto SPORTU. Nikdy nevím, co se může stát. Jen tak na okraj, kolik z nás sebou nosí lékárničku, ale funkční tak, aby mohl ošetřit např. silné krvácení. A rizika na trecích jsou různá.
2)Povinost nosit jídlo pro sebe i psa - většina nás chodí na trek s tím, že se někde cestou najíme - a to se opět dostávám k soběstačnosti a přežití.
3)výběru tratí - naše republika je krásná a ještě na hodně místech trek nebyl - problémy se získáváním povolení a hlavně jde o čas a peníze pořadatelů. Těžko se organizuje trek na druhém konci republiky než bydlím. Takže pokud máme prochozené lokality,se kterými se chceme pochlubit, tak to je jedna z cest, že pomůžeme "osvědčeným" organizátorům, nebo trek uspořádáme sami. Já za sebe bych se do organizování treku nepustil. Pomůžu, ale organizačně na to nemám, takže "zaplaťpánbůh" za lidičky kteří se do organizování pouští. Treky, které se opakují pořád na stejném místě a kde krajina již nemá co "nabídnout", podle mě zaniknou.
4)zlepšování zázemí v základním táboře (jak po tom volá nejen Roman) - i mně by se to líbilo, jenže je to velice problematické. Na základní tábor je kladeno hodně požadavků - kapacita, dostupnost, cena, sociální zázemí - takže případný komfort je až opravdu hodně vzadu. V tomto má obrovskou výhodu Gejza a těžko mu bude někdo konkurovat. Tím se opět dostávám k tomu, co od dogtrekkingu vlastně očekávám.
      A co se týká toho jestli to někdo bere sportovněji nebo ne ? Tyhle úsudky bych raději nedělal. Někdo bojuje jen s časem (za jakou cenu), někdo s kamárády a někdo třeba jen se sebou a vyhraje už když dojde a myslím si, že všechny tyhle lidičko to uspokojuje.
      Takže když to nějak shrnu, tak hlavní názorové rozdíly plynou opravdu z rozdílu pojetí tohoto sportu a to je hlavně umožněno příliš širokým výkladem pravidel a to náš MALÝ ČESKÝ ČLOVÍČEK prostě umí. Těžko si představím tekkaře, jak běží se 45 a víc litrovým batohem  :D. Jen tak na okraj, např v závodech psích spřežení je předepsaná min. váha na psa a saně se v cíli převažují a v atletice ve Zlaté lize, nebo jak se to jmenuje, kdo chce zlatou cihlu tak musí absolvovat všechny závody a všechny vyhrát. A ještě k bodování. Přece i když nevím počet závodů dopředu a "trápí" mě systém bodování, tak dám návrh aby se počítalo min 50% a je to. Trend nárůstu počtu závodů je jasný již několik let a to i těch mimo MČR. Jinak toho v předešlých příspěvcích bylo napsáno až zbytečně moc a je to pořád dokola už několik let.
      Dokud se nebudou dodržovat pravidla psaná i ta nepsaná, tak se stejně nevyřeší nic a bude to pořád dokola.
A protože se jedná v první řadě o dobrovolnou a zájmovou činnost, tak proboha nechtějme vybudovat nějaký funkcionářský aparát, protože takhle to k tomu dospěje.
      Podstatné by se dalo shrnout do několika vět, ale to by nebylo co číst  ;D. Díky za to, občas se bavím a někdy ne  :(
Laďa+Esi

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Pořádání dogtreků
« Odpověď #63 kdy: Prosinec 09, 2007, 19:00:37 »
Odkaz na zápis z letošní schůzky pořadatelů ja na www.dogtrekking.info v sekci nástěnka.

Doporučuji všem aby si jej pozorně přečetli! Jsou v něm uvedeny důležité informace, mimo jiné ohledně povinné výbavy a způsobu placení stratovného.

V termínové kalendáři jsou nově odkazy na zahraniční dogtrekkingové akce.
tombru

Offline indian

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 76
  • Souhlasu: 0
pořádání
« Odpověď #64 kdy: Prosinec 09, 2007, 19:25:37 »
taky se nestačím divit. sto lidí sto názorů. ale nějaký názor přidám i za sebe i když nejvíce se ztotožním s Romanem.
mě osobně vyhovoval způsob jaký byl kdysi, serial Trophy a jeden závod vypsán zvlášť jako MR a to jsem bral jako vyvrcholení sezony.
myslím že to mohlo vyhovovat více lidem, kdo měl více času, se uvolnit  např. z práce absolvoval všechny závody v serialu a jiní se soustředdili především na ten jeden.
s přibývajicími závody to bude stále těžší pomýšlet na nějaké umístění v žebříčku už jen z možnosti uvolnit se z práce apod.
beru to opravdu jako sport, a určitě na tom není nic špatného, když někomu jde o výsledky.
další věcí je, která souvisí s počtem závodů a bodováním ,že ne káždý závod by se měl hned zařazovat do serialu MR. Určitě nejde lidem zakazovat pořádat DT akce ale spíš bych je bral jako možného adepta pro další ročníky pokud se osvědčí a nějaký současný pořadel odstoupí ze serialu nebo pořádaní.
naproti tomu vidím určité plus, že se zvyšujícím se počtem závodů, by se měla zvyšovat i jejich kvalita. Ovšem bude li tomu tak se uvidí. nebo se budem častěji setkávat se 40-50 učastníky oproti kdysi i 100 a více.
 Lidi jsou už zmlsaní a závody si vybírají, a pak se můžem setkat i stakovým nešvarem jako že se lidi přihlásí ale pak nedojedou a někteří se třeba ani neomluví.
píšu to jako příspěvek do debaty.
  a připomínky k schůzi pořadatelů- ujel mi vlak a tak čekám na další ;)

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
pořádání
« Odpověď #65 kdy: Prosinec 09, 2007, 22:37:35 »
Konečně nějaký sportovnější názor.Ale opravdu nemá cenu se tady dohadovat s lidma,kteří berou dogtrekking tak trochu jinak.
Ja jsem si teď podrobně přečetl ty připomínky na schůzi 1.12. které teď zveřejnil Tombru a nad některýma jsem nestačil opravdu už ani kroutit hlavou.
Ještě že neschválili těch 7 kg povinné výbavy to by potom za dva roky mohlo být i 20 kg.Podle těch tendencí např. okolo bodování.
Tento sport vede opravdu za daných podmínek k nesoutěžnímu charakteru a třeba to tak má i být,ale copak vám co běháte nebo jdete na nějaký čas a je Vás spouta s kterýmá se potkávám na trati nezáleží na tvorbě tohoto sportu?Kde jste?To tady mám sám bojovat za nás a vymáhát přijatelné podmínky nebo vám je to fakt jedno jestli půjdete s batohem jak kráva všechny závody např. co 14 dnů za sebou.
Ja se tady nebudu pořád dohadovat s několika  lidma a pořád těma stejnýma lidma.A navíc se nechci kvůli (ostřejším příspěvkům)názorům se s něma znepřátelit,protože věřím že obě strany mají rozumné argumenty a myslí to v celku ve prospěch tohoto sportu dobře.Vždyť se všichni na závodech budeme zase potkávát a problém je jen abychom ty argumenty a názory nějak společně srovnali.
Chce to hlavně klid tady na fóru a žádné šílené vylívaní srdcí,to fakt tady budeme válčit a poškozovat dobré jméno dogtrekkingu.
Tome ja mám stejný názor s tím bodováním jak si teď napsal,ale opravdu rozhodli o tom lidé,kteří opravdu nepochopí nás soutěživější typy a ty pravidla a bodování přizpůsobují zbytečně jen lidem,kteří přijedou na trek a v klidu si ho odšlapnou s čím koliv co budou muset splnit,protože jim to prostě nevadí jestli jdou s velkým batohem nebo malým oni hlavně chtěji např. jen přežít a dokončit.
Ale je jich spousta a ja je plně respektuji a kdybych treky chodil tak mě taky bodování a umístění nezajímá a přibalím si třeba i více pohodlnějších věcí do batohu.Jen mě mrzí že oni nechtěji akceptovat mé požadavky na určité věci okolo pravidel atd.
Opravdu by bylo asi do budoucna nejlepší vytvořit kategorie např. sport a tourist kde by se mohli i pravidla nějak lišit pro uzpůsobení těmto oběma skupinám a nikdo by nikomu přece nevadil svým pojetím sportu.
Příklad: Ja a Venca+2.Po stránce způsobu absolvování tratě se nikdy nezhodnem.Ho i mě navzájem naše jednotlivé výkony na trati absolutně nezájímají.On si užívá po svém a ja taky po svém.Oba však odjiždíme z akce se psy spokojení po svém.Co pak tu opravdu není dost místa pro různé pojetí tohoto sportu?Rozhodně je.Jenom se rozumě domluvit.
Rozhodně ja osobně netoužím aby se tady vytvořili dva nějaké znepřátelené tábory,které se budou různě napadat a ignorovat.

Ja osobně chci slušně jednat a nějakou normální formou,ale také plně respektovat pravidla která byla tedy pro rok 2008 připravena.

Tento sport mě tak šíleně baví a záleží mi na něm tolik že jsem se rozhodl pro něj že udělám cokoliv a věnovat tomuto problému s různymi pravidly a bodováním cokoliv i kdybych měl tomu věnovat všechen můj čas.

Je tedy po schůzce pořadatelů a tedy budu respektovat že nic už nelze připomínkovat a měnit(myslím jen tedy na to bodování.Ostatní věci mě ani tolik nevadí.)

Pokud bude mít někdo zájem a bude se ztotožňovat s něčím okolo např. toho bodování atd. co jsem tady v různých příspěvcích připomínkoval.Jsem ochoten toto v průběhu celého roku sepisovat a hlavně konzultovat se všemi,kterým na tom bude záležet (sportovnější pojetí dogtrekkingu) a předložím toto organizátorum (i s jmenným seznamem a konkrétními požadavky) v ucelené podobě pro sezónu 2009.
Jsem ochoten se stát i nějakým tím asi mluvčím za nás kteří by chtěli udržet pravidla na sportovnější  úrovní pokud nás bude aspoň nějaká solidní skupinka tak bych se chtěl nějak slušně v průběhu roku domluvit s Těmi co budou znovu předkládát kalendář závodů pro rok 2009.

Letos (tedy pro rok 2008) jelikož nejsem spokojený se systémém bodování MČR a taky s tím že toto bodování bylo předloženo bez nějakých možností toto nějak prokonzultovat s náma účastníky budu řešit tak že seriál (jeho bodování)MČR z těchto důvodů nebudu akceptovat a preferovat a zůčastním se jen některých závodů bez zaměření na bodování v MČR.
Za svými názory o velkém počtu bodovaných DT a tedy i už dost svazujících podmínkach si tedy budu stát a řešit to takto.Bohužel.

Jak už jsem i trochu minule naznačil ,pokusím se letos i z těchto důvodů více věnovat MID závodům jako závodník i hlavně jako pořadatel a propagátor sportovnějšího pojetí DT a snad se mě podaří nějaké ty projekty i okolo úpravy pravidel více šitým na míru běhavějším jedincům aspoň tedy prozatím na těch kratších tratích realizovat.

Jen mě zase tady někteří (šumafuci k bodování)neukamenujte svými příspěvky a argumenty.
Ja o vás vím a plně s váma z vašeho pohledu souhlasím a nechci nic tady řešit co by vám změnilo charakter vašeho pojetí DT.
Jen žádoním  pro lepší přijatelnější podmínky těch co soutěží.
Byl bych rád kdyby se tu v klidu opravdu ještě vyjádřili k náročnosti bodování v roce 2008 někteří co chodí hodně závodů a trochu i nějak více méně soutěží ,nějaké zkušené osůbky jako např.: Slaměníci,Tycarová,Matrková,Valentová,Hübnerová,Ulč,Nykš,
Kovařík,Moravec,Ševčík,Dvořák,Kazda.Tito mě napadli jen v rychlosti tak se omlouvám jestli jsem někoho z tvrdého jádra snad závoďáku vynechal. :-X

Mě osobně by třeba zajímalo jak kdo se s tím bodováním vypořádá a jak vyšetří čas a tak pod. kolik závodů obejde a třeba jestli mu to vadí nebo to neřeší.Třeba se dozvíme další zajímavé názory,které nám třeba rozšíří obzor k tomuto tématu.
                                                      Roman/HOLKI







 


 
« Poslední změna: Prosinec 10, 2007, 08:16:27 od Roman/ HOLKI »
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
pořádání
« Odpověď #66 kdy: Prosinec 10, 2007, 08:52:39 »
Už jsem se k tomu nechtěla vracet, ale když už ta diskuse znovu ožila....

Sice už nějaký ten pátek neběhám a dogtrekking beru nezávodně, ale o jeden pohled z pozice závodníka, který nikdy nebyl ve své kategorii favoritem, se pokusím:
Takže, pokud budu ve své kategorii jasným favoritem, který nemá konkurenci, může mi opravdu záležet na počtu bodovaných závodů v rámci seriálu, protože pak prostě jen získám předepsaný počet prvních míst a vítězství mám v kapse. Ve chvíli, kdy budu mít ve své kategorii konkurenci, která je výkonnostně zhruba na stejné úrovni jako já, tak mi pro získání co nejlepšího umístění v MČR stejně nezbyde než objet závodů co nejvíce. Nejen pro to, abych získala co nejvíce co nejlepších umístění, ale i proto, aby tyto případné body nezískala "konkurence".

Co se týče povinné výbavy, tak podle mě je to (kromě jiného) jeden z prvků, který odlišuje dogtrekking od maratonu, případně něčeho, co by se dalo nazvat "canicross long"
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
pořádání
« Odpověď #67 kdy: Prosinec 10, 2007, 09:00:25 »
Romane k tvému předešlému příspěvku bych si potřeboval ujasnit jednu věc. Operuješ tam s jedním pojmem a to s "sportovnější názor, sportovnějšího pojetí DT"

Mám to chápat tak, že ten kdo ujde víc kilometrů je míň sportovec než ten, kdo vše podřídí jen co nejkratšímu času?!

Myslím že základní kámen nedorozumění je právě v tomhle, na jedné straně jsou pořadatelé, kteří zastávají názor, že pro dogtrekking jako sport je důležitější vzdálenost a potom až čas a pak ti, kteří upřednostňují čas před vzdáleností.
Je pak logické, že ti co pořádají dogtreky a MČR mají pravidla jaká jsou teď.

Takže prvním krokem by mělo být si vyjasnit a dohodnout se, jaké je tedy to správnější "sportovnější" pojetí dogtrekkingu, bez toho se budou změny které navrhuješ prosazovat velmi špatně.

Nemyslím si že je zrovna fér formulovat že " sportovnějšího pojetí DT " je to kde jde hlavně o čas, hlavně k ostatním účastníkům. Sport jako takový přece není vždy jen o co nejkratších časech.

Zkrátka by asi stálo za to, abys víc vysvětlil jak jsi to s tím pojmem "sportovnějšího pojetí DT" myslel.

A řečnická otázka tak zní:
Pro dogtrekking má být charakteristická vzdálenost a pak rychlost, nebo rychlost a pak vzdálenost?

(jedno z toho musí být prioritnější, jinak v tom bude furt zmatek)

Až se tohle rozsekne, pak se dá řešit bodování!

Tak co lide dogtrekařský, co ty na to???

(záměrně jsem nedal anketu, očekávám, že každý kdo se k této otázce vyjádří, alespoň jednou větou zdůvodní proč)

P.S.:
A také souhlasím z Gwen, proč zkrucovat dogtrekking na něco, co už existuje a opravdu mnohem přesněji vystihuje - tedy canicross. V tomto případě canicross long, maraton, nebo ultramaraton... A je tam spousta prostoru pro realizaci! 

tombru

Alena + samíci

  • Host
pořádání
« Odpověď #68 kdy: Prosinec 10, 2007, 11:52:26 »
Nebudu polemizovat nad bodováním jen trochu odbočím a  zkusím „vývojářům“ něco připomenout -  trochu navázat na zmiňovanou podstatu dogtrekkingu. Ponořila jsem se do skladu a vytáhla stará čísla časopisu Pes přítel člověka, v roce 2005 zde vycházel  seriál  J.M. Kvasnici - Základy dog-trekkingu, v první části nazvané Splněný sen  vzpomíná, jak se náhodou připletl ke startu dogtrekkingu  ve  Španělsku a díky laskavosti tamních pořadatelů si odšlápl svůj první  závod – 180km  po Pyrenejích.  Druhý závod, už oficiálně přihlášený, šel v roce 1997 v Itálii, tentokrát 200km po Dolomitech. Tady se, podle tohoto článku, zrodil ten nápad přivézt dogtrekking do českých zemí – na 200 kilometrových tratích v těžkých horských terénech s dobrou výbavou. Toto je podle mě dogtrekking a ne 40km běhy nalehko. I první český v roce 2001 ve Žďárských vrších měřil 121km. Takže souhlas s Gwen,  nespojovala bych dogtrekking  s canicrossem.  Dogtrekking by se podle mě neměl vyvíjet směrem ke zjednodušování, zkracování a rušení povinné výbavy. Ani každoroční změna pravidel  se v jiných sportech neděje. Pokud se rozhodnu pro nějaký sport, přijmu ho i s pravidly, pokud mi nevyhovují najdu si  jiný, který vyhovuje. Pokud by zůstal dogtrekking ve své původní, ze světa převzaté podobě, nenastala by  letos tato situace – k získání titulu MČR musím odšlápnout 500 – 600km za rok s výbavou na přežití a k získání titulu MS stačí zaběhnout 40km s lehkým batůžkem – dost divné a zárověň důkaz velmi odlišného pohledu. Já tedy dávám čas až na druhé místo i když doufám,že k 200km se nedostanem.

Na závěr mám ještě dotaz, jak se v zápisu ze schůzky pořadatelů píše ČMKU  projevila zájem zařadit dogtrekking do svého seznamu sportovních aktivit se psy, co by to v praxi znamenalo? Mám to chápat i tak, že pod název oficiálně uznanéno sportu by se nemohla "schovat" jiná aktivita?

P.S. výše zmiňovaný seriál vycházel v časopise Pes přítel člověka celý rok 2005, dá se tam najít spousta dobrých rad do začátku.

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
pořádání
« Odpověď #69 kdy: Prosinec 10, 2007, 12:32:04 »
Já tedy dávám čas až na druhé místo i když doufám,že k 200km se nedostanem.

A já zrovna doufám, že jednou někdo takovou "šílenost" uspořádá. 8)
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
pořádání
« Odpověď #70 kdy: Prosinec 10, 2007, 12:52:34 »
Citace
Letos (tedy pro rok 2008) jelikož nejsem spokojený se systémém bodování MČR a taky s tím že toto bodování bylo předloženo bez nějakých možností toto nějak prokonzultovat s náma účastníky budu řešit tak že seriál (jeho bodování)MČR z těchto důvodů nebudu akceptovat a preferovat a zůčastním se jen některých závodů bez zaměření na bodování v MČR.
Za svými názory o velkém počtu bodovaných DT a tedy i už dost svazujících podmínkach si tedy budu stát a řešit to takto.Bohužel.

Romane, nevyhrožuj, myslím, že všem je úplně jedno co plánuješ dělat a nedělat v sezóně 2008, možná vyjma pár kluků ve "dvojkách", kterým by eventuelně mohl nějakej ten bodík přijít vhod  ;) (ale nejsem si jistá jak moc to bodování "žerou").
Takže za mě a za Oderák...jestli chceš přijeď, dodržuj všechny daná pravidla (co si budem nalhávat, není to zrovna tvoje silná stránka) a jsi vítán...
Jestli ne, tak seď doma.

Milena

  • Host
pořádání
« Odpověď #71 kdy: Prosinec 10, 2007, 13:09:39 »
Souhlasím s Gwen, 200 km by byl superzávod, chvála pořadateli, který se do toho pustí, jakmile se něco takového objeví, posílám přihlášku.

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
pořádání
« Odpověď #72 kdy: Prosinec 10, 2007, 13:30:11 »
Vida, tak už jsme dvě  :D Třeba by se našlo i víc šílenců... 8)
Teď jen, aby to někdo uspořádal..... tož co, pořadatelé a pořadatelky, vrhne se na to někdo?  ::)
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Offline Pete

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Souhlasu: 4
pořádání
« Odpověď #73 kdy: Prosinec 10, 2007, 19:17:12 »
Roman mne tu jmenoval,tak se taky přidám.Treky chodím(běžím hlavně když pes ucítí fenu,či srnu)a i když mi čas není úplně lhostejný,nepovažuji se za závodníka.A pokud po mě poředatel nebude chtít,abych měl na sobě tanga a na nohou žabky,tak se ztotožním asi se všemi pravidly.Chápu Romana,že mu 7 "bodovacích treků přijde hodně-moje mamželka mě chce pustit tak na dva ;D,ale osobně mi je jedno,jestli se budou počítat všechny treky nebo jeden.
  Těch 200km by se líbilo i mě. 8)

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
pořádání
« Odpověď #74 kdy: Prosinec 10, 2007, 19:32:30 »
Při vzpomínce na letošních 124 km na Šeráčkovi mé srdíčko touží minimálně po 150km treku. To by byl trek s velkým T. když už se tu někteří zmiňují o jednom závodě, který by byl vypsán jako samostatné MR pak souhlasím, ale pouze za předpokladu, že by byl oněch 200km.
Ostaní závody by mohly být jako trophy, jak to bylo v prvních ročnících, kam by se započítávaly body ze všech závodů oficiálně nahlášených do seriálu do konce roku.
Romane, ale vymýšlet kategorie tourist a sport, to je podle mě kravina, jakou jsi už dlouho nenapsal, bez urážky ;D ;D
« Poslední změna: Prosinec 10, 2007, 19:34:48 od P. & G. »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: