Konečně nějaký sportovnější názor.Ale opravdu nemá cenu se tady dohadovat s lidma,kteří berou dogtrekking tak trochu jinak.
Ja jsem si teď podrobně přečetl ty připomínky na schůzi 1.12. které teď zveřejnil Tombru a nad některýma jsem nestačil opravdu už ani kroutit hlavou.
Ještě že neschválili těch 7 kg povinné výbavy to by potom za dva roky mohlo být i 20 kg.Podle těch tendencí např. okolo bodování.
Tento sport vede opravdu za daných podmínek k nesoutěžnímu charakteru a třeba to tak má i být,ale copak vám co běháte nebo jdete na nějaký čas a je Vás spouta s kterýmá se potkávám na trati nezáleží na tvorbě tohoto sportu?Kde jste?To tady mám sám bojovat za nás a vymáhát přijatelné podmínky nebo vám je to fakt jedno jestli půjdete s batohem jak kráva všechny závody např. co 14 dnů za sebou.
Ja se tady nebudu pořád dohadovat s několika lidma a pořád těma stejnýma lidma.A navíc se nechci kvůli (ostřejším příspěvkům)názorům se s něma znepřátelit,protože věřím že obě strany mají rozumné argumenty a myslí to v celku ve prospěch tohoto sportu dobře.Vždyť se všichni na závodech budeme zase potkávát a problém je jen abychom ty argumenty a názory nějak společně srovnali.
Chce to hlavně klid tady na fóru a žádné šílené vylívaní srdcí,to fakt tady budeme válčit a poškozovat dobré jméno dogtrekkingu.
Tome ja mám stejný názor s tím bodováním jak si teď napsal,ale opravdu rozhodli o tom lidé,kteří opravdu nepochopí nás soutěživější typy a ty pravidla a bodování přizpůsobují zbytečně jen lidem,kteří přijedou na trek a v klidu si ho odšlapnou s čím koliv co budou muset splnit,protože jim to prostě nevadí jestli jdou s velkým batohem nebo malým oni hlavně chtěji např. jen přežít a dokončit.
Ale je jich spousta a ja je plně respektuji a kdybych treky chodil tak mě taky bodování a umístění nezajímá a přibalím si třeba i více pohodlnějších věcí do batohu.Jen mě mrzí že oni nechtěji akceptovat mé požadavky na určité věci okolo pravidel atd.
Opravdu by bylo asi do budoucna nejlepší vytvořit kategorie např. sport a tourist kde by se mohli i pravidla nějak lišit pro uzpůsobení těmto oběma skupinám a nikdo by nikomu přece nevadil svým pojetím sportu.
Příklad: Ja a Venca+2.Po stránce způsobu absolvování tratě se nikdy nezhodnem.Ho i mě navzájem naše jednotlivé výkony na trati absolutně nezájímají.On si užívá po svém a ja taky po svém.Oba však odjiždíme z akce se psy spokojení po svém.Co pak tu opravdu není dost místa pro různé pojetí tohoto sportu?Rozhodně je.Jenom se rozumě domluvit.
Rozhodně ja osobně netoužím aby se tady vytvořili dva nějaké znepřátelené tábory,které se budou různě napadat a ignorovat.
Ja osobně chci slušně jednat a nějakou normální formou,ale také plně respektovat pravidla která byla tedy pro rok 2008 připravena.
Tento sport mě tak šíleně baví a záleží mi na něm tolik že jsem se rozhodl pro něj že udělám cokoliv a věnovat tomuto problému s různymi pravidly a bodováním cokoliv i kdybych měl tomu věnovat všechen můj čas.
Je tedy po schůzce pořadatelů a tedy budu respektovat že nic už nelze připomínkovat a měnit(myslím jen tedy na to bodování.Ostatní věci mě ani tolik nevadí.)
Pokud bude mít někdo zájem a bude se ztotožňovat s něčím okolo např. toho bodování atd. co jsem tady v různých příspěvcích připomínkoval.Jsem ochoten toto v průběhu celého roku sepisovat a hlavně konzultovat se všemi,kterým na tom bude záležet (sportovnější pojetí dogtrekkingu) a předložím toto organizátorum (i s jmenným seznamem a konkrétními požadavky) v ucelené podobě pro sezónu 2009.
Jsem ochoten se stát i nějakým tím asi mluvčím za nás kteří by chtěli udržet pravidla na sportovnější úrovní pokud nás bude aspoň nějaká solidní skupinka tak bych se chtěl nějak slušně v průběhu roku domluvit s Těmi co budou znovu předkládát kalendář závodů pro rok 2009.
Letos (tedy pro rok 2008) jelikož nejsem spokojený se systémém bodování MČR a taky s tím že toto bodování bylo předloženo bez nějakých možností toto nějak prokonzultovat s náma účastníky budu řešit tak že seriál (jeho bodování)MČR z těchto důvodů nebudu akceptovat a preferovat a zůčastním se jen některých závodů bez zaměření na bodování v MČR.
Za svými názory o velkém počtu bodovaných DT a tedy i už dost svazujících podmínkach si tedy budu stát a řešit to takto.Bohužel.
Jak už jsem i trochu minule naznačil ,pokusím se letos i z těchto důvodů více věnovat MID závodům jako závodník i hlavně jako pořadatel a propagátor sportovnějšího pojetí DT a snad se mě podaří nějaké ty projekty i okolo úpravy pravidel více šitým na míru běhavějším jedincům aspoň tedy prozatím na těch kratších tratích realizovat.
Jen mě zase tady někteří (šumafuci k bodování)neukamenujte svými příspěvky a argumenty.
Ja o vás vím a plně s váma z vašeho pohledu souhlasím a nechci nic tady řešit co by vám změnilo charakter vašeho pojetí DT.
Jen žádoním pro lepší přijatelnější podmínky těch co soutěží.
Byl bych rád kdyby se tu v klidu opravdu ještě vyjádřili k náročnosti bodování v roce 2008 někteří co chodí hodně závodů a trochu i nějak více méně soutěží ,nějaké zkušené osůbky jako např.: Slaměníci,Tycarová,Matrková,Valentová,Hübnerová,Ulč,Nykš,
Kovařík,Moravec,Ševčík,Dvořák,Kazda.Tito mě napadli jen v rychlosti tak se omlouvám jestli jsem někoho z tvrdého jádra snad závoďáku vynechal.
Mě osobně by třeba zajímalo jak kdo se s tím bodováním vypořádá a jak vyšetří čas a tak pod. kolik závodů obejde a třeba jestli mu to vadí nebo to neřeší.Třeba se dozvíme další zajímavé názory,které nám třeba rozšíří obzor k tomuto tématu.
Roman/HOLKI