Jo raději končíme protože to nikam nevede.
Ale jak jsem mohl Lenko napsat o 6 bodovaných závodů,když tady tedy s Tombru tvrdíte že poslední akce byly nahlášený těsně před pořádáním schůzky pořadatelů.Takže to logický připomínám až když jsem se ja jako účastník toto dověděl až teprve včera.To bych už musel snad střílet od pasu nebo věštit ,abych tedy odhadl kolik že akcí se v rámci MČR bude v roce 2008 konat.
Nikdo z nás tedy 1.12. těsně před schůzkou ještě nevěděl ani kolik že závodů bude a teď Tombru píšeš že je konec uzávěrka teď nebo měsíc po termínu že je to jedno něco připomínat že by v tom byl chaos a prostě basta je po uzávěrce připomínek.
Tomuto vysvětlení tak nějak nerozumím a taký mě to vyznívá jako podivně nevhodně podaný argument když se na to tedy zase na rozdíl dívám ja z mé strany a pozoruji také zda si někdo dobře zametá před svým prahem.
Na co vlastně v ohledu posouzení bodování není už čas?
Vždyť první závod je až za 5 měsíců!!! a navíc rozhodování o bodování neovlivní nic na žádném závodě a jeho termínu.
Ach jo..... jak jsou některé věci těžko vysvětlitelné.Takže tedy budeme řešit vše a připomínkovat tedy až pro přespříští rok 2009.
Takže pro nastávající sezónu o tom můžeme vést spory, nebo s tím nesouhlasit, ale to je tak asi všechno co s tím lze dělat...!
Se trochu jen bojím aby někomu tedy v příštích létech neujel nějaký ten vlak.
Hele prostě jsou nějaké pravidla a těmi se to řídí, což mě skoro připadá, že je to pro tebe výzva jak balancovat na jejich hranicích.
Příští rok jsou navíc oproti letošku dvě akce a "povinné" bodování je o jednu víc. To by mě tedy opravdu ani ve snu nenapadlo, že to pro někoho bude taková tragédie... Jestli je rozdíl jedné akce v bodování takový rozdíl, tak problém musle být i se šesti a mělo být na to upozorněno - času a výzev bylo dost
Krom toho pořadatelé do toho mají také co říct a jak psala Lenka, jsou i názory, že správnější je bodovat všechno z důvodu vzdálenosti.
Totiž možná to někoho překvapí, ale i pořadatelé mají své představy, jak by to mělo fungovat a na nich dogtrekking stavět, třeba a i hlavně proto, že díky nim vznikl a je dogtrekking jak ho známe. Donedávna se rozhodovali více méně jen podle svého vědomí a svědomí. Loni se otevřel trochu transparentnější kanál na komunikaci s účastníky, ale je opravdu nutné i v tomto případě respektovat určitá pravidla.
1. schůzka se pořádá, aby se vyřešily různé záležitosti a pak se k nim už nemuselo vracet a pořadatelé se mohli už plně věnovat zajištěním aby to tak klaplo - to že se někomu zdá, že je ještě dost času na dohodnuté změny, je to jeho věc, která nevyplívá z dobré znalosti věci.
2. náměty a návrhy je tedy nutné podat do schůzky - uzávěrka byla 20.11 (zde na to bylo upozorněno), aby se k tomu mohli do schůzky vyjádřit i ti pořadatelé co na ni nemohou přijet.
3. rozhodnutí respektovat a odpustit si poznámky typu, oni to stejně házejí za hlavu, nebo na to kašlou. Pak to dopadne tak, že příště to bude zase jako při starém a můj osobní názor je, že to fatální vliv na účast mít nebude, jen se zase zpomalí, nebo úplně zastaví změny v tomto sportu.
Já osobně si nedokážu za stávající situace představit konzultace změn mezi jedenácti lidma po internetu. Vždyť ani tady na fóru se nenajdou dva úplně stejné názory, ale máte jednu výhodu, nemusíte se dohodnout, což pořadatelé aby to fungovalo musí!!! Prostě řeknete, to je můj názor a myslete si co chcete.
Proto je ta schůzka a proto se na závěrech z ní tak trvá!!!!
No snad už jsem to popsal dost srozumitelně...
Sežeň Romane pro svoje návrhy širší podporu a pak je podej tak jak je dohodnuto. Neodváděj pozornost od toho, že nemáš dostatečnou podporu pro tvé návrhy a změny tím, že to budeš svádět na to že už o tom není reálné pro příští sozónu jednat!
To by zrovna někdo jiný mohl třebal říct, že bude lepší udělat MČR podle ujitých KM a koeficientu obtížnosti a basta. Bude to mít naprosto stejnou váhu jako tvůj navrh a co pak s tím??? Někdo musí rozhodnout jak to bude a hlavně do nějaké doby!!! Ne se tady měsíce dohadovat jak to má být...
Zatím je to pořadateli chápán jako boj jednoho muže - tedy Romane tebe - z nějakých 300lidí co chodí dogtreky a 110 lidí registrovaných na tomto fóru...
Tedy v případě těch 300 je to návrh s 0,3% vypovídací váhou v případě těch 110 je to 1,1% procentní návrh - no to musíš uznat, že nic moc... To by se muselo jednat opravdu o nějaký hyper-super navrh... ale i přesto, pokud je i námět od jednoho jakéhokoli člověka podán do schůzky, je seriózně projednán ať už je jakýkoli! Viz zápis a změny, které se ještě připravují k zveřejnění! Tohle byl jen termínový kalendář a MČR...
Možná je troufalé se vměšovat do diskuze o dogtrekkingu, když už jsem rok na žádném nebyla, ale není mi jasné, proč nějaké mistrovství pořádáte, když to, dle vašich slov, nikoho (kromě Romana a hrstky dalších běžců) nezajímá. A když už se tu najde někdo (Roman), koho to zajímá a má k tomu nějaké návrhy a připomínky, tak ho považujete za prudiče a jediným argumentem je to, že měl připomínkovat před schůzí, ačkoliv vůbec nevěděl, k čemu má připomínkovat, protože se věci, ke kterým má připomínky, rozhodly až na schůzi (fuj to je věta).
Až bude příští rok 20 závodů, taky bude v mistrovství zařazeno 11 závodů, aby nebyli dva vítězové?
Možná to bylo špatně řečeno. Může to být chápáno i tak že minimum lidí z řad účastníků je pro změnu bodování. Ano do jisté míry není možné připomínkovat to co se projedná na schůzce, ale systém je takový, že to neumožňuje - pravidla určují hlavně pořadatelé, ne účastníci, to je snad běžné...
Může se se stát, že příští rok to bude jak to píšeš 20/11 pokud bude tolik akcí a nikdo nepošle návhrhy do schůzky. Ono toiž není extra problém vymyslet způsob na konkrétní míru - tedy rok, ale něco co pár let vydrží, ať také není každý rok vítěz MČR podle naprosto odlišných podmínek. Tady se zkuste zamyslet a přijít na nějaký přiměřený způsob bodování na několik let dopředu - jen vám dám jedno omezení - do seriálu MČR se zařadí všechny akce podle pravidel nahlášené do uzávěrky schůzky (tedy pokud budou chtít).
A proč vlastně dělají pořadatelé MČR, jedním z důvodů bude naprosto stejný proč Roman dělá MS....