Tak se mi vybavil jeden osvědčený balkánský recept, myslím, že vhodný i na dogtrekking: lilek (baklažán) nebo cukinu nakrájíme na centimetr tlustá kolečka, naskládáme do kastrůlku (na dogtreku, je-li nouze o nádobí, použijeme psí misku z povinné výbavy), důkladně prosolíme ( nešetřit!) a přikryjeme. Dáme si pauzu, dle situace postavíme stan, vyvenčíme psy, jdeme do hospody nebo postupně všechno, času je dost, a vrátíme se k tomu cca za 5 hodin. Zapálíme vařič, rozpálíme na pánvičce olej a kolečka postupně smažíme a průběžně je skládáme do dalšího kastrůlku (misky), potíráme rozetřeným česnekem a prokapáváme octem.
Výsledek je jedlý za tepla i za studena, nejlépe s chlebem nebo topinkama.
Taky můžeme výsledný produkt uschovat do zavařovačky a ponechat na horší časy. V chládku vydrží i pár měsíců.