Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Gwen: slíbila jsi nám recept na ten plněný hermelín a furt nic! >:D Ostatní: pokud máte recept na nějakou dobrotu (nejen na dogtrekking) tak sem s tím ;)
Gwen: slíbila jsi nám recept na ten plněný hermelín a furt nic! >:D Ostatní: pokud máte recept na nějakou dobrotu (nejen na dogtrekking) tak sem s tím ;)
tss, jsem vám jen chtěla dělat chutě..... >:D ale když jinak nedáš O:-)
Takže: hermelín rozkrojíme podélně, vnitřek vydlabeme, přidáme k tomu kousek másla a nějaké dochucovadlo (v původním receptu byly oříšky, ale už jsem to zkoušela i s česnekem, pepřem, dá se použít v podstatě jakékoli koření), smícháme, napatleme zpátky, složíme z toho zase hermelín, zabalíme do alobalu, strčíme do ledničky a zkusíme na to aspoň na dva dny zapomenout.... no a nakonec to celé zbaštíme... ;) :D
Gwen díky, včera měli slevněný hermelín, jdu dlabat.
Kdo na Šlapkách loudil recept na nakládaný bůček, tak tady je:
1 kg bůčku bez kosti dáme vařit do osolené vody + česnek + celý pepř + nové koření + bobkový list, vaříme cca 1 hod. Necháme vychladnout, a napatleme kašičkou z cca 10 stroužků česneku + pár lžiček vývaru + pytlík koření dle chuti (po několika experimentech nám nejvíc chutná smes "Texas gril"), zabalíme do alobalu, dáme tak na hodinu do mražáku ztuhnout a pak na cca 3-5 dní přestěhujeme do ledničky.
PS: Venco někam jsem zaratila ten tvůj recept na utopence, sem s ním!
Tady je lahůdka z jiného soudku - otevřeně Vás zvu na prohlídku videa, co Petr Dvořák dělá s Gerou! Rozum zůstává stát. (Mě a Beruchu naštěstí nikdo nenatočil >:D)
Chudák Gerinka, ta nějak nechápala;). Tak tohle jsem dělala jednou s naším Alíkem a to už je taky pár let!! Učila jsem ho skákat, ne že by to neuměl, ale já jsem si prostě vzala do hlavy, že ho naučím skákat (bylo mi 8) ;D. Tak skákal na stoleček, židli a já byla pyšná že jsme ho to naučila já.. Nebo vždycky vylezl po žebříku na půdu a pak z okýnka štěkal na projíždějící auta. Alík byl správnej voříšek, měla jsem ho moc ráda.
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: P. & G. N. R. J.Srpen 14, 2008, 21:46:56
Teda Jůůůlie, takhle mě přede všemi usvědčit :o :'( Ale mohlo to být horší,už jsem se lekl, že jsi mě natočila jak chci Geru nacpat do kotle s gulášem >:D
Teda Jůůůlie, takhle mě přede všemi usvědčit :o :'( Ale mohlo to být horší,už jsem se lekl, že jsi mě natočila jak chci Geru nacpat do kotle s gulášem >:D
No...aspoň by to trochu korespondovalo se zařazením do "kuchařského koutku" ;)
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: P. & G. N. R. J.Srpen 14, 2008, 23:02:49
Jak Ty do mě, tak já do Tebe >:D http://vulpesvulpes.rajce.idnes.cz/poharek_08/#100_3126.jpg http://vulpesvulpes.rajce.idnes.cz/poharek_08/#100_3127.jpg
Teda Jůůůlie, takhle mě přede všemi usvědčit :o :'( Ale mohlo to být horší,už jsem se lekl, že jsi mě natočila jak chci Geru nacpat do kotle s gulášem >:D
No...aspoň by to trochu korespondovalo se zařazením do "kuchařského koutku" ;)
Na psí guláš teda zrovna chuť nemám, ale zajímaly by mě ty vý řízky v chipsech, doufám, že se pochlubíš, jak dopadly. :)
Takže "kuřecí hlášení": je to mňam :) a recept: kuřecí řízky (ale šla by asi použít např. vepřová panenka...) nakrájíme na špalíky, naložíme do oleje, česneku, koření...fantazii se meze nekladou. A pak obalíme normálně mouka, vajíčko a místo strouhanky rozdrcené chipsy (nejlíp česnekový) smíchaný s nastrouhaným sýrem. Naplácat na maso větší vrstvu. Nesmaží se to, peče se to cca 45 min v troubě na suchým pekáči. Krásně to zezlátne a je to fakt dobrý ;)
Takže "kuřecí hlášení": je to mňam :) a recept: kuřecí řízky (ale šla by asi použít např. vepřová panenka...) nakrájíme na špalíky, naložíme do oleje, česneku, koření...fantazii se meze nekladou. A pak obalíme normálně mouka, vajíčko a místo strouhanky rozdrcené chipsy (nejlíp česnekový) smíchaný s nastrouhaným sýrem. Naplácat na maso větší vrstvu. Nesmaží se to, peče se to cca 45 min v troubě na suchým pekáči. Krásně to zezlátne a je to fakt dobrý ;)
Děkuji ti, dobrá vílo. Určitě někdy vyzkouším. O:-) A nepřichytává se to nasucho? Nebo jsi to měla na teflonu?
Jak jsi mi to včera líčila, tak jsem slintala a večer pátrala v kuchařkách, našla jsem něco jako taštičky z nudlovýho těsta, jediný co vypadalo podobně, ale třeba nám poradí slovenská dogtrekařská sekce...kde jste kdo???
Kdepak, listový to nebylo, to poznám i já. ;) Navíc listový se peče, kdežto tohle bylo vařený. Jako náhrada se to určo použít dá, taštičky z listovýho těsta plněný kdečím už jsem dělala, ale teď mi jde spíš o ten slovenský originál. :)
Pan Google říká že to bude těsto jak na nudle, neboli mouka, vajčko, sádlo, sůl, voda .... ??? Jinak z listovýho se dělá burek, což též není k zahození ::)
Pan Google říká že to bude těsto jak na nudle, neboli mouka, vajčko, sádlo, sůl, voda .... ??? Jinak z listovýho se dělá burek, což též není k zahození ::)
se strejdou Googlem jsem mluvila, ale spíš mě zajímaly osobní zkušenosti, něco prověřeného.... ^-^
http://www.tatrys.cz/cs/gurmanoviny/brynzove-pirohy.html (http://www.tatrys.cz/cs/gurmanoviny/brynzove-pirohy.html) Tohle bude asi ono...sádlo tam fakt je. Do domácích nudlí ho nedávám.
Burek je takovej šnek z listovýho těsta, prodávají to v Brně v okýnkách jak párek v rohlíku, a je to plněný buď tvarohem, zelím, nebo bramborem a masovej je ještě tuším. Já teda můžu ten bramborovej, je v tom něvo jak bramboráková směs, ale trošku jiný, ještě jsem to neodhalila úplně. A ten se zelím též není špatná varianta.
Sádlo do nudlí asi ne-e, i když já nudle nikdy nedělala :-X
http://www.tatrys.cz/cs/gurmanoviny/brynzove-pirohy.html (http://www.tatrys.cz/cs/gurmanoviny/brynzove-pirohy.html) Tohle bude asi ono...sádlo tam fakt je. Do domácích nudlí ho nedávám.
No, to vypadá použitelně. :) Teď ještě někoho, kdo by to zhotovil, uvařil a pozval mě na to..... O:-) >:D
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Pavla a JackSrpen 18, 2008, 15:24:26
Zeptam se ti na recept meho vychodniara. Vim o jakych pirohach je rec, na vych.slovensku se to dela na sladko, na slano, vselijak mozne a je to i jako jeden z prvnich chodu vanocni vecere.
Ale ja teda mnohem radsi vychodoslovenske halusky se zelim a domaci vyskvarenou slaninou.
Sádlo do koláčů cpu taky...žádná "Hera je pečení". Vydoluj z "východňára" nebo spíš z jeho maminky recept na ty origoš halušky. Já je dělám mouka, voda, sůl (podle jedné slovenské cigánky), ale chutná to jinak než na Slovensku (ale to může být i tím, že domácí slaninka a bryndza se nedá koupit v supermarketu)
Kdepak, listový to nebylo, to poznám i já. ;) Navíc listový se peče, kdežto tohle bylo vařený. Jako náhrada se to určo použít dá, taštičky z listovýho těsta plněný kdečím už jsem dělala, ale teď mi jde spíš o ten slovenský originál. :)
mailom ti pošlem originál recept od mojej mamy, ale až niekedy večer
Kdepak, listový to nebylo, to poznám i já. ;) Navíc listový se peče, kdežto tohle bylo vařený. Jako náhrada se to určo použít dá, taštičky z listovýho těsta plněný kdečím už jsem dělala, ale teď mi jde spíš o ten slovenský originál. :)
mailom ti pošlem originál recept od mojej mamy, ale až niekedy večer
Bych ale nepodceňovala to listové těsto. Když se naplní zelíčkem a slaninkou, tak je z toho štrůdlík, že se oblíznou i zarytí odpůrci veškerých moučníků.
Bych ale nepodceňovala to listové těsto. Když se naplní zelíčkem a slaninkou, tak je z toho štrůdlík, že se oblíznou i zarytí odpůrci veškerých moučníků.
Já tam ještě vpašovávám klobásu, nejlíp nějakou ostřejší.
Hele Tombru, nebyl by nějakej smajlík jak se mu sbíhají sliny?
Bych ale nepodceňovala to listové těsto. Když se naplní zelíčkem a slaninkou, tak je z toho štrůdlík, že se oblíznou i zarytí odpůrci veškerých moučníků.
hubneme snadno a rychle je jednoduché - NEŽER!!! >:D ;D ale teď si představ když tuto diskuzi omylem otevřu ke konci pracovní doby kdy už šilhám hlady... :P
tak moje dnešní snídaně: 1 x šunkový chlebíček, 1 x rohlík se sýrem, 2 x čokoládový muffin, 1 x borůvkový koláč + čaj s mlékem. přemýšlím nad dalším šunkáčem, ale už je mi blbý jít ho ukrást holkám do obchodního, oni jsou totiž hrozný anorektičky >:D jo a včera mě doma čekalo od přítuly kuře na paprice s br. knedlíčkem. vše domácí prosím O:-)
Hele Elino, ty chceš někoho naštvat viď ;).Musím se ale přiznat, že já jsem se taky nadlábla, teď to vše trávím na recepci v egypském hotelu a vkládám přihlášky na Otu. Jenže na rozdíl od tebe taková snídaně u mně zanechá alespoň půl kilo navíc.Ty Otu nejdeš? Od zítřka jsem si slíbila každé ráno posilovnu, mají tam krásné trenažéry na běhání, musím trénovat na Oderáček ;D :o >:D. Jsem zvědavá jak dlouho mi toto přesvědčení vydrží ??? :D
Ahoj Dášo, dáme si s Jazz asi jenom mida. My jsme nějaký líný ;D Teda Jazzinka ne, ta se t.č. mučí výstupama na Korsice, ale já teď sotva vylezu do druhýho patra ;D Si připadám jak brtník, kterej si dělá zásoby na zimu, ale devítiměsíční nemoc nemám, tak nevím >:D Horší je, že úměrně se mnou tloustnou i psi :o
Dámy, to vám ani nebudu popisovat, co se dělo, když jsem si neprozřetelně pustila včera večer "karlíka a továrnu na čokoládu". Si asi k Hyeně budu muset pořídit ješt párek malamutů bo jinak se chudák strhne ;D
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Pavla a JackSrpen 21, 2008, 14:00:49
Do origos halusek se davaji brambory (tusim varene), mouka a sul. pak se to vari a sezere ;D. Presny recept na halusky a pirohy budu mit prvni tyden v zari, jedu na skolu do ziliny a moje skororodina, kde bydlim je z vychodu a vi jak se to dela. Bohuzel, aby to melo ty spravne grady, musite mit cerstvou bryndzu, ne takovou tu "chemickou" balenou v alobalu. na slovensku to prodavaji po kilech.
Muj uzasny vychodniar totiz na muj dotaz, jak se delaji presne halusky a pirohy odpovedel, ze nevi, protoze vychodniarum to vzdycky vari jejich uzasne vychodniarske zeny...
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Eva Prof.Srpen 21, 2008, 16:31:29
I východňáři, kteří u nás mají hospodu a vaří výborné halušky, nakupuji bryndzu v Makru - balení 1kg bílý kbelíček. Já to taky beru, vždycky si to s kámoškama rozčtvrtíme. Dá se dát i do mražáku. Halušky miluju, ale v rámci úspory času, dělám převážně ty z pytlíku - ale nejsou všechna těsta stejná, doporučuju nevybírat z nejspodnějšího regálu v tescu.
Tak se mi vybavil jeden osvědčený balkánský recept, myslím, že vhodný i na dogtrekking: lilek (baklažán) nebo cukinu nakrájíme na centimetr tlustá kolečka, naskládáme do kastrůlku (na dogtreku, je-li nouze o nádobí, použijeme psí misku z povinné výbavy), důkladně prosolíme ( nešetřit!) a přikryjeme. Dáme si pauzu, dle situace postavíme stan, vyvenčíme psy, jdeme do hospody nebo postupně všechno, času je dost, a vrátíme se k tomu cca za 5 hodin. Zapálíme vařič, rozpálíme na pánvičce olej a kolečka postupně smažíme a průběžně je skládáme do dalšího kastrůlku (misky), potíráme rozetřeným česnekem a prokapáváme octem. Výsledek je jedlý za tepla i za studena, nejlépe s chlebem nebo topinkama. Taky můžeme výsledný produkt uschovat do zavařovačky a ponechat na horší časy. V chládku vydrží i pár měsíců. :) ;D
Bylo to pečený, slaný a na vrchu s mákem, nějaká místní specialita, o tom jsem nikdy ani neslyšela, ale bylo to fakt dobrý (a nebo jsme už tak šilhali hlady ;D) Recept na čalamádu ti napíšu jenom co přestanu brečet po strouhání cibule (proti tomuhle je pláč že mě opouští muž mých snů trapný posmrkávání)
Takže čalamáda: Zelenina co dům dal (okurky, zelí, papriky, mrkev, zelený rajčata, kedlubny...v libovolném poměru a množství), cibule (aspoň 1/10 směsi, čím víc tím líp), vše postrouhat na hrubší nudličky, prosolit a nechat cca 1 hod odležet. Pak nacpat do sklínek, zalít kořeněným octovým nálevem podle chuti (nebo Deko, Pikanta dle návodu...) Sterilovat cca 20 min při 100 stupních. Do některých skleniček dávám feferonku, krásně se v tom rozleží. :) Může se dát i křen.
Takže čalamáda: Zelenina co dům dal (okurky, zelí, papriky, mrkev, zelený rajčata, kedlubny...v libovolném poměru a množství), cibule (aspoň 1/10 směsi, čím víc tím líp), vše postrouhat na hrubší nudličky, prosolit a nechat cca 1 hod odležet. Pak nacpat do sklínek, zalít kořeněným octovým nálevem podle chuti (nebo Deko, Pikanta dle návodu...) Sterilovat cca 20 min při 100 stupních. Do některých skleniček dávám feferonku, krásně se v tom rozleží. :) Může se dát i křen.
To zní jedle, normálně tady slintám. :-) Bude ochutnávka? >:D Ovšem dělat se s tím nebudu, musela bych všechnu tu zeleninu kupovat (na balkóně fakt záhonek nemám) a to už je jednodušší zakoupit nějakou hotovou.
Ačkoli kdo ví, třeba se k tomu někdy odhodlám..... :-)
Můžu vzít vzorek do Deštnýho...dodej maso, já dodám čalamádu >:D Já zase potřebuju nějak zužitkovat všechno co mi ještě zbylo na zahrádce. Půl té zeleninové směsi (byla toho plná dětská vanička) jsem našlapala jako zelí do hrnce, bude vitamínová bomba na zimu
Můžu vzít vzorek do Deštnýho...dodej maso, já dodám čalamádu >:D Já zase potřebuju nějak zužitkovat všechno co mi ještě zbylo na zahrádce. Půl té zeleninové směsi (byla toho plná dětská vanička) jsem našlapala jako zelí do hrnce, bude vitamínová bomba na zimu
tož to by šlo, nějakej koňák k tomu koupím.... >:D
Venco, vytáhni z Mirky recept na tu bramborku s mákem, ono to bylo dobrý :)
tož tady ho máte - množství na 4 kulatý, či 2 plechy normál : 6 větších syrových brambor, 4 menší vařené vše nastrouhat, česnek, sůl, majoránku (přiměřeně :D), uzený nebo škvarky, cca 1/2 kg polohrubé mouky, 2 vejce, 2 kostičky droždí a ani ne 1 l mléka ;). Z vlažnýho mléka se udělá kvásek a všechno se smíchá, aby to nebylo ani moc hustý ani řídký. Nechá se cca 1/2 - 1 hod kynout. Pak na tukem vymazaný plech nalít do cca 2 cm (jak kdo chce tlustou ;)) a posypat mákem (mák může být i zespoda) Péct tak 25 - 30 min ve vyhřáté troubě na 200 -250 stupňůch . (Celsia nééé Farnhaita :-X ) ;) Dobrý je si udělat mini vzorek na pánvičku a dochutit jak kdo co kam komu a tak :D ;)
No recept jsem potřebovala hlavně kvůli složení té hmoty. Prostě to bude jihočeská specialita po hanácku ;D No dobře...když jinak nedáš, tak to trochu "omakám"...ale pepř a česnek mi neber, úpíři řádí >:D Jsem ráda že nejsem typickej chlap ;D ;D ;D
Kdyby se náhodou konečně ochladilo, tak si uvařte PUNČ
V 1/2 l vody chvíli vařte hřebíček, skořici a citronovou kůru. Kořeněnou vodou zalejte černý čaj. Sceďte, přidejte 1 l červeného vína a šťávu z 5 pomerančů (dá se i džus, ale není to ono). Osladit dle chuti. Když to nevypijete hned, tak to pár dní v chladnu vydrží a ohřívejte postupně.
PS: Pokud budou trvat současná vedra, tak to chutná i vychlazené ;)
taky jeden boží punč 1 l červeného vína, 1 l ananasového džusu, 1 l džusu s černého rybízu, 1/2 l rumu, vlašské ořechy, rozinky, pomeranč, ananas, 3 ks vanilkového cukru nechat přejít varem
pak jeden grog štáva a dužina s grepu , med, slivovice přelít horkou vodou. Na vypocení je super.
No a na zimní táboření je nejlepší "navy grog". Červené víno se přivede do varu, přidá se koření na klasický svařák, cukr a rum v poměru 2díly vína a 1 rumu.Znovu se nechá přijít k varu a srvíruje. Poměr vína a rumu lze měnit dle chuti. Na osobní reference se můžete přeptat Jazzinky ;)
No a na zimní táboření je nejlepší "navy grog". Červené víno se přivede do varu, přidá se koření na klasický svařák, cukr a rum v poměru 2díly vína a 1 rumu.Znovu se nechá přijít k varu a srvíruje. Poměr vína a rumu lze měnit dle chuti. Na osobní reference se můžete přeptat Jazzinky ;)
Pokud se to vaří nad ohněm v kotlíku, tak pozor, je to silně hořlavá směs...nám to kdysi blaflo (týpí div nelehlo popelem), alkohol vyhořel a zbyla teplá limonáda ;D
A ještě něco k tomu punči...ať jsme tlustý na tři prsty ;)
Slaný štrůdl
Na rozválený lístkový těsto se natře pálivý kečup smíchaný s rozmačkaným česnekem, na to se nastrouhá niva a tvrdý sýr, přidá se nakrájená anglická a pórek. Zamotá se to, potře vajíčkem a upeče.
Fantazii s náplněma se meze nekladou, vynikající je i kysaný zelí a nějaká ostřejší klobása.
Pokud se to vaří nad ohněm v kotlíku, tak pozor, je to silně hořlavá směs...nám to kdysi blaflo (týpí div nelehlo popelem), alkohol vyhořel a zbyla teplá limonáda ;D
No hele, my jsem asi šikovnější. Největší malér, co se kdy stal byl, že kamarád zapomněl dolít víno. Popůlnoční horký rum s cukrem a kořením nebyl chuťově špatný, ale tenkrát dorazil i ty nejotrlejší povahy ;D
Tak nevím jestli tenhle recept patří sem nebo do "ftipů" ::)
Recept na vánoční cukroví Pusť troubu.
Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papírky od bonbonů. Připrav mísu a suroviny. Vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr. Vyndej z mouky puzzle. Odežeň děti a umyj z nich mouku. Vezmi vejce. Podej manželovi pivo. Vrať se, odežeň děti, vezmi hadr a utři rozbitá vejce. Vezmi jiná vejce a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon. Odežeň děti, zameť střepy z mísy, vytři podlahu. Vezmi jinou mísu. Zadělej nové těsto. Najdi rum. Odejmi rum manželovi. Odežeň děti a umyj z nich rozpatlané kousky těsta. Plech vytři tukem. Podej manželovi tlačenku. Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky. Podej manželovi noviny. Vrať se, odežeň kočku dojídající zbytky těsta. Zavolej veterináři. Vezmi si prášek. Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, zdi, děti a kočku.
Tak nevím jestli tenhle recept patří sem nebo do "ftipů" ::)
Recept na vánoční cukroví Pusť troubu.
Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papírky od bonbonů. Připrav mísu a suroviny. Vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr. Vyndej z mouky puzzle. Odežeň děti a umyj z nich mouku. Vezmi vejce. Podej manželovi pivo. Vrať se, odežeň děti, vezmi hadr a utři rozbitá vejce. Vezmi jiná vejce a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon. Odežeň děti, zameť střepy z mísy, vytři podlahu. Vezmi jinou mísu. Zadělej nové těsto. Najdi rum. Odejmi rum manželovi. Odežeň děti a umyj z nich rozpatlané kousky těsta. Plech vytři tukem. Podej manželovi tlačenku. Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky. Podej manželovi noviny. Vrať se, odežeň kočku dojídající zbytky těsta. Zavolej veterináři. Vezmi si prášek. Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, zdi, děti a kočku.
Vypni troubu, jdi do cukrárny a přines cukroví.
Vypustím-li manžela a kočku a slovo "děti" nahradím slovem "psi", tak mi to něco velice připomíná...... >:D A ještě lego a puzzle nahrazuje nejčastěji zákeřně nastražený pískací míček.... ;D
Dnes mi dala jedna klientka tip na levný předvýplatový jídlo: Rohlíková pizza aneb žemlovka na slano Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu rohlíků navlhčených v mlíku s vajíčkem, posolíme, dáme vrstvu náplně (salám, anglická, klobása, žampiony, paprika, cibule, rybičky...co dům dal a fantazie dovolí...) pokapeme kečupem,posypeme kořením na pizzu, nastrouháme sýr. Vrstvíme dokud máme co, nahoru přijdou rohlíky, nastrouhaný sýr a poklademe kousky másla. Zapeče se to v troubě jako žemlovka.
Rychlé rumové pralinky: Vezmeš dutou čokoládovou figurku, ukousneš jí hlavu a doliješ rumem. A je to připraveno ke konzumaci!! A pak že pečení na Vánoce zabere hodně času...
Nakrojíme špekáčky, vymažeme česneke, hořčicí, vložíme kolečko cibule a naskládáme do vymazaného pekáče. Posypeme grilovacím kořením, zalijeme sklenicí leča, kečupem, můžeme dát feferonky,nahoru vrstvu na kolečka nakrájené cibule a zalijeme 2 deci piva (nejlépe černé) Celé se to šupne tak na 3/4 hodinky do trouby, občas podleje zbytkem piva.
PS: Totéž se dá spáchat v alobalu na grilu nebo zahrabaný do popela, když už máte plný zuby "obyčejnejch pečenejch buřtů"
Nakrojíme špekáčky, vymažeme česneke, hořčicí, vložíme kolečko cibule a naskládáme do vymazaného pekáče. Posypeme grilovacím kořením, zalijeme sklenicí leča, kečupem, můžeme dát feferonky,nahoru vrstvu na kolečka nakrájené cibule a zalijeme 2 deci piva (nejlépe černé) Celé se to šupne tak na 3/4 hodinky do trouby, občas podleje zbytkem piva.
PS: Totéž se dá spáchat v alobalu na grilu nebo zahrabaný do popela, když už máte plný zuby "obyčejnejch pečenejch buřtů"
To budeš podávat na šediváčkovi :-) Já že bych si hbitě postavila stan vedle tebe.
No...původně jsem myslela, že na své kuchařské umění přilákám nějakého švarného udatníka (na co už taky jinýho v mým věku :-\), ale když se žádnej nepřihlásí, vezmu zavděk s tebou... ;D
Právě vyrábím tohle: Babiččin pečený čaj (myslím, že zmoklíkům na Stezce by bodnul :) )
2 kg libovolného ovoce (rybíz, maliny, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, meruňky....) čím víc druhů tím líp, lze i mražené nebo zužitkovat nějaký starý kompot 1,5 kg cukru 1 citron 2 pomeranče 1/8 l rumu lžička skořice 5 hřebíčků 1 badyán
Ovoce nakrájet na kousíčky, vše dát do pekáče a péct cca 30 minut na 200 stupňů. Pak se to horké plní do skleniček, kdo chce, může ještě pro sichr sterilovat.
Dávají se toho do hrnku tak 2-3 lžičky a zalít horkou vodou případně vylepšit rumíčkem. Ale dá se to vrazit např do svařáku jako "punč"
teda děvčata, pročítám si tady, mezi přetsávkami s vyřizováním Oty, ty vaše dobroty. Protože nestíhám skoro nic, tzn,. ani vaření mám jen hubu plnou slin. Co vyrobíte na Otíka? Chtělo by to nějakou neandrtálskou dobrotu.
Ty Bahu prozraď nám mladým a nezkušeným, skoro, jak se klasicky vypichují koblihy O:-)
Jeden ze způsobů máš i s obrázkama třeba tady http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=30 (http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=30)
Jinak u nás se klasický smažený koblihy dělají neplněný, s důlkem nahoře a marmeláda se tam dá až po usmažení. (http://foto.dama.cz/img/489/489271.jpg)
Krokouš pro synovečka...ale zapomeňte že se vám s tím budu motat na dogtrek! :P
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Leden 28, 2010, 17:23:47
Nazdárek lidičky, tak bych přihodil taky nějakou tu dobrotku. Pokud by jste měli zájem, dodám recept. Neni z mojí hlavy, ale mohu směle říci, že to stojí za ochutnání. Moccccc dobréééé 8) Milan Ch.
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Leden 28, 2010, 17:59:40
Tak tady je ten recept. Ingredience: 600g vepř. kýty sůl, 3 líže oleje 4 velké listy kapusty 2 lžíce masla 1 svazek mladé cibulky 200g žampionu (my jsme použili suchohřiby a křemenáče a mohu jen doporučit) 100g šunky 1 vejce, 5 lžic smetany 200g liskového těsta 40g plátkové slaniny špetka drceného pepře - černého 1 žloutek na potření špetka hrubé pekařské soli, kmín Postup: 1) Kýtu osolte a opečte ze všech stran na oleji. Pak ji upečte v toubě do měkka a nechte vychladnout. 2) Kapustové listy spařte ve vroucí vodě, ihned poté propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Na másle opečte na drobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, houby a šunku. Vše zalijte vejcem s rozmíchanou smetanou. Ochťte solí a pepřem. 3) Těsto rozválejte do tvaru obdelníku. Rozložte na něl plátkovou slaninu s kapust. listy. Poté potřete směsí viz bod 2) následně položte pečené maso a zabalte. 4) Plech vyložte pečícím papírem, položte na něj zabalenou kýtu, povch potřete rozšlehyným žloutkem a posypejte hrubou solí a kmínem. Pečte při 160 °C asi 30 min. Upečenou kýtu nechte po vyndání z trouby chvíli stát a poté ji rozkrájete na plátky. Toď vše. ;D Mohu říci Lenko, že jsem si opravdu moc pošmákl!!!!!
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Leden 28, 2010, 18:45:29
Jinak, když jsme u toho jídla, tak teď zrovna chytám skopové žebara na gril. Taky dobrá mlska >:D
Já to jasně vidím, jak do Hypernovy vjíždí 5 psů a saně (na špagátě za sebou vlečou torzo kandelábru). Jako první u dveří je zoo-koutek...to jako předkrm...pak lehkým poklusem do masny... "Prosím majitele psího spřežení, aby si řádně zaparkoval, opakuji hlášení, prosím majitele..." ;D
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Leden 28, 2010, 23:07:35
Myslím, že je přeceňuješ. Jsou to hodní a poslušní pejsci. Určitě by čekali na paničku až se vráti. Nemohu s tebou souhlasit s tím, že by udělali nějakou škodu. >:D
Jsou ještě 1000x horší než píšu ;D Ale zpět na mísu... Dnes jsem vyráběla toto: (http://foto.dama.cz/img/736/736855.jpg) Kynuté těsto, plněné: kečup, sýr, vysočina, pizza koření (a sbalené pro Andulu na víkend :'( )
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Leden 29, 2010, 13:31:14
Taky dobrá mlska. Musíš někdy přinést ochutnat.... ;D
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Březen 13, 2010, 20:27:52
Další mlska dle starého receptu. Měli jste někdo již zajíce na modro? Vřele doporučuji, pokuď by jste chtěli recept dodám >:D. P.S. - Foto nemám, beb to bylo tak dobrý, že jsme to hned sežrali.
Recept: Přejedeme jednoho zajíce, zakoupíme plechovku modré syntetiky... >:D
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Březen 14, 2010, 07:52:34
Ne ne, žádná syntetika, pěkně strouhanej perník, sušené švestičky a samé jinné dobotky pak se to dá pěkně dohromady a mlska je na světě. No jak, kdo shání zajíce, to je jeho věc ;D. My co máme ty chrty............ ;)
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Březen 14, 2010, 09:48:09
Asi mají od přírody přirozený instinkt, jíst, dokud je co. Až nebude, budou mít zásobu. No přírodní plemeno každým coulem.
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Březen 14, 2010, 13:06:17
No, aby jsme se vrátili k tématu a pořád neodbíhali. Dnešní oběd, domácí roládka. A pak má člověk hubnout. Vždy, když si takto dávám do nosu, tak si vzpomenu na "Dr. Grinštajna" - Vy se chcete zabít žrádlem!!!!!! ;D Asi jo.
http://dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0040.html (http://dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0040.html) Pokud někdo nevíte co s úrodou cuket (jako já, asi s nima půjdi do trhu :-X) tak vyzkoušejte tohle, velká dobrota!
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Září 19, 2010, 16:14:23
Hned bych to vyzkoušel. Dle receptu bych to tipoval na velkou dobrotu. Ale na Vysočině skoro už sněží - takže žádné cukety nejsou :'(
Nejlepší vánoční cukroví...tohle je lepší než sex :-X (http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1392.snc4/164466_185451638131987_100000014571535_708350_637924_n.jpg)
Název: Re: Dogtrekařské dobroty
Přispěvatel: Milan Ch.Prosinec 19, 2010, 17:45:47
Také mám rád takové cukroví. Určitě bych si dal říci >:D
Něco pro zahřátí: Višňový punč 1l višňového džusu, 1l bílého vína, celá skořice, 10 hřebíčků, hvězdička badyánu, 15 kuliček celého pepře (taky jsem se divila, ale nemá to chybu), půlka citronu i s kůrou, med. 20 minut povařit koření a citron v džusu, přidat víno a už jenom zahřát, dle chuti dosladit medem.
Právě to sosám na žal, že všichni jsou na Janovičkách na sněhu a já tu dřepím v bahně s háravkou a debilama :'(
Tak jsem to vyzkoušela a je to mňamka ;D Já to pila na žal taky, protože přehodili závody psích spřežení na Sněžníku o týden později. Měli být tento týden společně s coursingem, tak jsem si myslela, že focení a Dennyho licenci spláchnu jednou cestou. ;) Ale závody psích spřežení CHCI konečně vidět na sněhu a tak pokud peněženka a počasí dovolí POJEDU příští víkend znovu na sever. :P
Něco pro zahřátí: Višňový punč 1l višňového džusu, 1l bílého vína, celá skořice, 10 hřebíčků, hvězdička badyánu, 15 kuliček celého pepře (taky jsem se divila, ale nemá to chybu), půlka citronu i s kůrou, med. 20 minut povařit koření a citron v džusu, přidat víno a už jenom zahřát, dle chuti dosladit medem.
Právě to sosám na žal, že všichni jsou na Janovičkách na sněhu a já tu dřepím v bahně s háravkou a debilama :'(
Ty umíš i jiný dobroty na zahřátí :) třeba rok starou vyšňovou bowli po který můžeš mít plný kapsy džípíesek a stejně zabloudíš >:D ;D >:D
Tak abyste nemysleli, že se u nás jenom chlastá, tak jsem vyráběla i nějakou pevnou stravu. Domácí šunka je zcela alkoholuprostá a zezelenal by z ní snad jen zarytej senožrout :) (http://foto.dama.cz/img/980/980207.jpg)