Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat

Autor Téma: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat  (Přečteno 12272 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #15 kdy: Květen 02, 2008, 15:05:48 »
ad 2) - sorry, komolit jméno jsem fakt nechtěla. Ale zkus si pro zajímavost napsat jméno mého psa do wordu s automatickými opravami  ;D
ad 3) vořech = kříženec = křižovatka. Tohle označení se používá vcelku často a není míněno nijak urážlivě.
ad 4) ano, proto jsem si vybrala psa vyššího typu, který tyto problémy nemá. To že se mi nelíbí směr kterým se někteří PP chovatelé bíglů ubírají se o mně taky docela ví. Taky bych od nich štěně nechtěla ani zadarmo. Že hodně nemám ráda ty co na výstavách posuzují nesprávný konec vodítka a nebojím se to o nich říct se ví taky.
Taky se ráda a často navážím do ostnáčů, elektriky a špatných cvičáků. Nedokážu odstranit všechno co se mi nelíbí, ale říct že se mi to nelíbí snad můžu. A holt se mi nelíbí úmyslný "chov" kříženců. Hlavně nepiš že každá fena by měla mít jednou štěňata - to je naprostý blábol a navíc si zkus spočítat kolik těch hafíků by tady za chvíli bylo. I kdyby byly v každém vrhu jen dvě feny.
ad 6) ano, počet psů v republice stoupá. Většinou bohužel pro psy. NĚKTEŘÍ pánečci se jim líp věnují a ti jsou víc vidět.
Těch, kteří si pořídí psa jen proto že je to móda, kteří si pořídí bígla protože je hezkej nebo labradora protože "ten se přece nemusí cvičit" je ale bohužel asi převaha a chudáci jejich psi...
ad 7) viděla jsi někdy takové psy hlídat? O vetřelce se začne zajímat až když je to potřeba, pak mu dá jasně najevo aby se klidil a když i přesto přeleze plot tak se o něj třeba lehce opře packama, vrčí mu do ksichtu a čeká na páníka. Kromě hnědých kalhot se zloději nic nestane. Ale upřímně - kolik lidí si troufne přelézt plot, za kterým na něj zavrčí takový "miláček"? Zatímco na ty uřvané stačí většinou zadupat. A na jejich štěkot nikdo nereaguje právě proto, že řvou pořád.
ad 8 ) mám bígla, protože jsem po něm 10let toužila. Od chvíle kdy se u nás objevili první z nich. V okamžiku kdy jsem měla možnost konečně si psa pořídit, bylo to jasné. Pokud bych pořizovala dalšího, tak bych už šla buď do velmi pečlivě vybraného bígla nebo právě do problémového psa z útulku. Ale mě stačí jeden pes. Už s Rockym jde výcvik do háje tím že se venčí společně.
ad 9) ano, rodiče jsou zdraví - a co prarodiče? Víš o tom, že dědí se většinou ob generaci, tedy po prarodičích?

Teď už je tato debata zbytečná, štěníci jsou na světě, ale jak jsem psala, kdyby si to kvůli tomuhle aspoň jeden člověk rozmyslel, má to smysl ;-)
Víš, už nějakou dobu vymýšlíme JAK dostat chov psů pod kontrolu - právě aby se zamezilo velkomnožírnám, aby byl dohledatelný majitel a nemohlo se stát že prostě někdo uváže psa v lese nebo u útulku... jenže zatím se všechno ukázalo složité, nereálné... a dokud lidi nepřestanou kupovat "čistokrevné bez PP", dokud nebudou dobře vybírat i u těch s PP tak s tím jen tak něco nezmůžem. Víš kolik jsem měla nabídek na krytí bezpapírových nebo neuchovněných fen? A když jsem majitelům vysvětlila proč ne, většinou reagovali podobně jako ty... ale že oni by se chtěli chlubit štěníky "bez PP, otec šampion" to už jim divný nepřišlo.
« Poslední změna: Květen 02, 2008, 15:09:21 od Petra + Barry »

Offline mařenka

  • SPD
  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Souhlasu: 0
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #16 kdy: Květen 02, 2008, 17:49:05 »
Citace
Víš, už nějakou dobu vymýšlíme JAK dostat chov psů pod kontrolu - právě aby se zamezilo velkomnožírnám, aby byl dohledatelný majitel a nemohlo se stát že prostě někdo uváže psa v lese nebo u útulku... jenže zatím se všechno ukázalo složité, nereálné...
ono to asi je trochu nereálné zamezit množení psů to jako chceš všechny co u sebe zrovna nebudou mít PP vykastrovat nebo jim rozdávat kondomy??? ;)

Offline ještěrky

  • SPD
  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 87
  • Souhlasu: 6
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #17 kdy: Květen 02, 2008, 18:02:12 »
Petro, jsu ráda že ses pokusila zakopat válečnou sekyru. O chovu čistokrevných psů bez PP nemá cenu diskutovat, na to máme názor stejný.
To jak zamezit množitelům v množení, to si myslím by bylo na jinou diskuzi někde jinde.
To že každá fena má mít štěňata opravdu není můj názor.
Názor na hlídacího psa máme každá jiný, ale máme domokracii. Já si myslím že třeba na dědině je právě lepší když pes podezřelé věci oštěká, než aby zadržený pachatel (třeba kluk který si jde za plot pro míč) půl dne čekal, až se páneček vrátí z práce a filu odvolá. Teryk není uřvaný jorkšír, že ohlásí kolemjdoucí psy mi na nervy neleze, a že mu asi nevysvětlím že na balóny štěkat nemusí, (a že jich tu v Brně lítá ;D), s tím už jsem se taky smířila.
Prostě chtěl mít Vojta štěňata po Bertičce a vybral si za ženicha Teryka, což mi nevadilo. O budoucnost celého vrhu se postaral a nakonec doufám, že tím  udělá spoustu důvodů k radosti mnoha lidem na několik let. Mimochodem rodiče Berty aj sourozenci známí jsou, takže to byl risk jen z jedné strany (co se týče těch prarodičů).
Asi bych to vyjádřila takto:polovině pejskařů v republice nikdy nevadilo a vadit nebude, že mají nečistokrevného vořecha.
Tak jako někomu mnohem víc chutná Kofola než pravá Coca-Cola. Vždycky si můžeš vybrat, jestli psa s PP nebo křížence.
Koukala jsem na fotky, že to s těma křivejma nohama u Bardy nebude tak strašný ;).

Bude se sázet?  >:D
Lucka a Teryk

Milann

  • Host
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #18 kdy: Květen 03, 2008, 13:56:59 »
nazdárek, tak k tomuhle jsem se musel připojit.
sám vlastním ACD bez PP. Jeho rodiče jsou čistokrevní(matka s PP, otec bez PP po rodičích s PP. Otec průkaz nedostal z toho důvodu, že jeho otec matku nakryl moc brzo.)
jinak samozřejmě  bych si štěně nebral, kdybych jeho rodiče a jejich majitele viděl tzv z rychlíku. !!!
Ale protože je již nějakou dobu znám, vím, jaký vztah ke psům mají, jak vybírali zájemce o štěňata, jak výborně jsou všecka socializovaná, opečovávaná, vymazlená, a to platí samozřejmě i o dospělých psech.
 To víte, někdo si raděj vezme štěndo po pejscích bez PP, kteří jsou zdraví,pohodoví a vlastní bezvadné páníčky,
než aby si kupoval štěně s PP po feně, kterou její "majitel" využívá a zneužívá jako výrobnu... od feny, která je vysílená porody kvůli touze po zbohatnutí jejího hloupého a sobeckého "majitele".
Takže  se zamysleme,  když chce někdo štěňátka od své milované fenky, musí být kvůli tomu  jen a pouze množitel!!!????
Já bych řekl, že ne, a myslím, že nejsem sám.
A průkaz původu nijak nezaručuje láskyplnou péči nového majitele štěnda  o  svého nového nejlepší přátele člověka, nemyslíte?????????????

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #19 kdy: Květen 04, 2008, 17:47:09 »
Jenže on není na výběr JEN opečovávaný bezpapírák nebo papírák z množírny!
Pokud chci papíráka, tak snad vybírám (a vybírám o to víc, že to něco stojí) nejen rodiče, ale i chovatele - tzn. že z velkomnožírny si prostě psa nekoupím.
Berou mě všichni čerti když vidím v novinách inzerát na jorky bez PP, pod tím (se stejným telefonem) bígly bez PP a labradory bez PP. Případně (stále pod jedním číslem) ještě 7-mi leté feny některých z něchto plemen - nejlépe s poznámkou "dobrá matka". ZABÍT!!! (nemyslím psy)
Milanne - a proč tu fenu nepřipustili chovným psem? Zrovna ACD, kterých se teď u nás tolik vyrojilo a u kterých se bude muset dávat pozor právě na hromadné chovy, protože je teď o ně zájem... nechtělo se jim platit poplatky klubu nebo sakra proč? I kdyby byl ten pes sebešpičkovější, tak je to prostě blbost.
Víš kolikrát jsem slyšela větu "ta/ten je tak krásná/ý, škoda že nemá papíry, hned bysme s ní/m jeli na výstavu". Nevím taky jak u pasení, ale třeba lovecké zkoušky můžou skládat jen papíráci - i to majitele často mrzí... Nikdo nenutí majitele papíráků tohle s nimi dělat, ale vtip je v tom že MŮŽOU.

Milann

  • Host
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #20 kdy: Květen 06, 2008, 21:08:40 »
                                   !!!!!!! PETRO !!!!!!
   To, že je VŽDY na výběr pouze vymazlený bezpapírák a papírák od množitele jsem taky netvrdil. Nebo jsi to snad vyčetla někde mezi řádky mého příspěvku?
   Samozřejmě je moc dobře, že TY si psa pečlivě vybereš, ale kde bereš tu jistotu, že tak činí každý? A nejde o to, že tak činí kvůli nedostatku zkušeností, nebo jen kvůli své lenosti a lhostejnosti.
   Ovšem, mezi lidmi jsou značné rozdíly. Proto někdo zkoumá každičký kousek rodokmenu rodičů, ptá se všade možně po informacích o chovateli, a někdo si holt řekne: Jo, mám papíráka, tak na co se dál starat. A myslí si, že je to záruka všeho.At už ho má pro chloubu ostatním;ať už ho má pro výstavy, sport, nebo jen jako mazla. No a konečně, někdo si radši vezme štěně po rodičích, které dobře zná, a může najistotu říct, že pes-otec- má povahu takovou, a fena-matka- má povahu makovou.
   Jasně, že já taky s takzvanými "takychovately" nesouhlasím, ale musíš uznat, že nic není jen černé a bílé. Už minule jsem psal, že od lidí, které dobře neznám, bych si štěndo nevzal.Všade se najde něco špatného a něco dobrého.
   Jak jsou mizerové v chovu papírových psů, tak jsou mizerové v chovu bezpapíráčků. Uznávám, že ti jsou pravděpodobně v přesile. Mimo jiné i proto, že nemají ten "punc" CHOVATELSKÉ STANICE na který mnoha lidí naletí. Tím samozřejmě nechci říct, že všechny chovatelské stanice jsou podvody na lidi, jak bys mi ty určitě hned vmetla do tváře ;D
   Proto také píšu, že všude je něco dobrého i špatného. Je to jako s lidmi. Není pravda, že všichni Romové jsou zloději a flákači, stejně jako není pravda, že každý čech má zlaté ruce nebo co čech to muzikant.
   Majitel rodičů mého štěnda fenku nenakryl chovným psem ne proto, že by mu bylo líto vydat za to peníze. Jsem si jist-a jsem o tom 100% přesvědčen-že ZROVNA jemu na penězích nezáleží, když se jedná o jeho miláčky.
   Jeho rozhodnutí, aby se otcem štěňat stal zrovna jeho pes, bylo správné. A to z jednoduchého důvodu: I kdyby si vybral sebelepšího chovňáka, ověnčeného spoustou titulů, s rodokmenem až na zem, jde o potvrzení, že pes je bez chyby, pouze na papíře. A kde najisto zjistí přesnou povahu psa???? KDE se dozví jeho případné povahové nedostatky???!!! To se dozví pouze  v případě, že je se psem denoděně v kontaktu, žije s ním, a tím pádem může jistě říct, že ho zná. Teprve pak si může být stoprocentně jist, že je otec po všech stránkách v pořádku, že je to ten pravý, bez nějakých chyb.
   Takže,opravdu si myslíš, PETRO, že se těmi chybami majitel psa bude chlubit??!! Ten slušný ti je jistě poví, ale je každý takový???!!!
   Když občas vidím, a ještě častěji slýchám o psech, kteří svěsí uši, ocas, a stáhnou koutky tlamky v nejistotě, kdykoli se k nim přiblíží někdo cizí, aby jim prohlédl zuby, uši, a s obavou v pohledu čekají, co bude, jsem nadevše rád, že mám štěně po bezpapírovém otci, který má povahu k nezaplacení.
   OPĚT PRO TVOU INFORMACI musím  dodat, že OPRAVDU VÍM, že ne všichni jsou takoví. Ne všichni, ale najisto takoví existují, a pár jich i znám.
To, že majitel rodičů fenku nenakryl papírákem, dozajista nedokazuje, že nechce kvůli "pitomým čoklům vyhazovat prachy" jak si nejspíš ty, a možná mnoho dalších o něm myslí. Nedokazuje to, že má psy jen aby ze štěňat vytěžil nějaké peníze.
   Je to prostě o jistotě nad tím, co dobrého z povahy i exteriéru otce štěňata zdědí. Psy si sám vychoval, sam s oběma dochází na cvičiště, plně se jim věnuje ve všech směrech. Je si plně vědom toho, že tomuto plemeni nestačí pouhé vycházky. Ostatně...proto si je také pořizoval.........................
   A tak...víš, nikdo nemůže tvrdit, kde přesně je pravda, zvlášť ne ohledně tohoto tématu, kde je pravda vždy tak na půl cesty...................................

(PS: Takže souhlasím s rozhodnutím, že Tery je dobrým otcem pro štěňátka. Vždyť kdo jiný, než  jeho majitelé to ví tak dobře, když ho znají nejlépe ze všech......nemyslíš????????)

Offline Dáša

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Souhlasu: 0
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #21 kdy: Květen 06, 2008, 21:44:59 »
Prý je o ACD zájem? No to se mi zrovna moc nezdá, ale kdyby tady přeci jen byl nějaký zájemce byl , mamka má na prodej stále ještě 2 feny červené barvy, 8 měsíční. Obě feny jsou výborně socializované, jako každý australák nabité energií. Kdyby měl někdo zájem piště na můj e-mail. Více na www.zhusovytvrze.wz.czv sekci štěňata.Pouze vážným zájemcům o sport, výcvik či jinou činnost, nevhodná do bytu na gauč >:D

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #22 kdy: Květen 07, 2008, 09:25:18 »
Dášo, pochop, ty máš ty "strašně drahé papíráky" - proč by si je někdo bral, když může sehnat bezpapíráka! (mnohdy za dost podobnou cenu)
ACD tu donedávna prakticky nebyli, pak se jich vyrojilo docela dost, hodně je potkávám na závodech, dřív to byla spíš rarita.

Milanne - povahu krycího psa zjistím tak, že než se pro něj rozhodnu tak ho párkrát omrknu na výstavách (a to nejen v kruhu) - tím zjistím jak se tváří na cizí lidi a na cizí psy. Dost taky znamená když majitel se psem něco dělá. Pokud vidím na výstavě sebevědomého pohodového psa a pokud třeba ještě navíc vím že tento pes běhá agility, je velký předpoklad že má dobrou povahu a je ovladatelný.
Pokud by každý kryl jen tím co má doma to by ten chov pěkně vypadal!
Ostatně stále zapomínáš že dědí se ob generaci, tedy po prarodičích!

Přiznávám, já jsem Bardu nějak nevybírala, prostě jsem měla štěstí na dobrou chovatelku a špičkového psa, ale dnes bych fakt pečlivě vybírala. Šla bych do menší chov. stanice, po rodičích se špičkovým rodokmenem, vyšší typ, dobrá povaha alespoň rodičů (pokud by bylo možné někde potkat i prarodiče tak bych po nich koukla taky - výstavy jsou k tomuto opravdu ideální). Je dobré zapátrat po předchozích vrzích těchto rodičů, kouknout co se tam urodilo či neurodilo, jak vypadají, co povahy, ... to ukáže nejvíc...

Jinak já ti klidně svého krycího psa pomluvím - je línej, tvrdohlavej a vzpurnej.. po kom že to zvíře je?  >:D

jirkalabraus

  • Host
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #23 kdy: Květen 07, 2008, 13:26:59 »
no No tak to Vám tedy jménem republiky, všech jejich poctivých občanů a pana prezidenta pěkně děkuji za tuto diskusi. To jste se zase projevili děcka. To se zase ve zprávě OSN, CNN a BSP dozvíme jak je naše Česká republika promaštěna rasismem. Já jsem tomu nejdřív nerozumněl proč o nás pořád píšou jací jsme my Češi rasisti, když tak jsme všichni radostně tančili s kubánci v prvomájovém průvodu a vietnamcům jsem věrnými zákazníky. A teď už tomu rozumím o čem tam píšou, ono je to o Vás, styďte se!!!
Voříškové všech zemí spojte se a pokousejte je!

A jenom jednu vícevětu Vážně: podle mého si za to, že lidé často preferují bezpapíráky mohou chovatelské kluby samy. To čeho jsem byl svědkem na výstavách, nedodržování pravidel, agresivní labradoři, kteří nebyli vyloučeni z kruhu, výborný auo, který se celou dobu třepal strachy a podobné povahové hrůzy na úkor exterieru, mne vede k jedinému závěru: Na výstavní úspěch seru, hlavní je láska.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #24 kdy: Květen 07, 2008, 14:00:52 »
jenže u těch bezpapíráků to prostě jen nevidíš... kdykoliv se dozvím o nějakém agresivním bíglovi hned se pokoušíém zjistit jestli má papíry a případně i jak se jmenuje. U některých jsem se to pochopitelně nedozvěděla, ale u velké části alespoň jestli PP má nebo ne. Zatím jsem se setkala se třemi útočícími papírovými bígly (z toho 1 osobně na výstavě) a podstatně větším počtem těch bezpapírových. Tak nevím - kde je podle tebe větší pravděpodobnost???

To že u některých plemen jde papírový chov do absurdit (zářný příklad jsou NO) je bohužel chyba chovatelů kteří toto dopustí a sami to pak jako rozhodčí preferují... stejně tak nepochopím jak může získat ocenění bígl který má ocas zatočený jako prase a hlavně nepochopím proč někdo takovým psem kryje! A kdyby jeden! Holt lidi nemají soudnost nebo já nevím... asi je levnej a je blízko a když je ten šampión.. to že posuzovala kamarádka už se nějak nebere... jenže v bezPP "chovu" kolikrát ani nezjistíš jak vlastně ten táta vypadá, zatímco v PP chovu máš MOŽNOST (nikoliv povinnost) si to zjistit a rozhodnout se jestli opravdu chceš štěně po tomhle...

Prostě ti co jen hrabou po penězích jsou všude, ale PP chov je přece jen o něco průhlednější a kontrolovanější.

PS: a psí rasisti jsme tak trochu všichni - nebo ty si snad nemyslíš že labradoři jsou nej?  ;D
Narozdíl od skutečného rasismu ale většinou nechceme aby ostatní rasy zmizely z povrchu zemského (vyjímky které to například pro x-bulíky chtějí by samy zasloužily zmizet)

Milann

  • Host
Re: Chov psů versus problémy s udáváním šťeňat
« Odpověď #25 kdy: Květen 07, 2008, 16:38:45 »
Na výstavní úspěch seru, hlavní je láska.

Tak s tímhle nemohu než souhlasit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a jinak Petro, právě proto, že majitel rodičů mého štěnda moc dobře ví, jak jeho pes vypadá-a to nejen zvenku, ale hlavně zevnitř, - proto jím kryl....
ale prostě o tomhle se nemá cenu fakt s tebou bavit...ty máš svou pravdu, ale blízko  té skutečné rozhodně není...
Já jen ani omylem neodsuzuju ty lidi, kteří nakryjí psy bez PP, a postarají se jim o dobré páníky.Odsuzuju ty, kteří toto nedovedou, a za vším vidí peníze a peníze a peníze....stejně tak nevylučuju, že si jednoho dne pořídím papírového pejska, kterého si vyberu pečlivěji, než ty..............

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: