Chápu, že vám asfalt vadí, mě ostatně vadí taky, ale zajímalo by mne, co by navrhované pravidlo mělo přinést?
Myslím, že by to mohlo mít za následek:
1. Méně závodů, protože pořadatelé by prostě nebyli schopni najít trať bez asfaltu. Zuzce asi dalo dost práce najít jinou trasu, když tu původní úřady zakazaly. To měla závod zrušit?
2. Závody pořád na stejné trati. V dané lokalitě tolik možných tratí nebude, a bez asfaltu bude možností ještě o hodně míň.
3. Trasy po neznačených cestách. Kromě toho, že to je jistě pořadatelsky náročnější, dovedu si představit, že by se lidem nelíbilo, že se mohou ztratit. Těch, kdo zabloudí bude mnohem víc a třeba budou chtít vzdát a nechat se odvézt. Jak tohle zajistit? Nebude si pak někdo stěžovat, že "nebylo to značený a já jsem se v noci ztratil(a) a byl(a) jsem na dně a nikdo pro mně nepřijel, protože jsem nevěděl(a), kde jsem a nebyla tam silnice"?
Věřím tomu, že pořadatelé vědí, že asfalt nemáme rádi, ale někdy to prostě jinak nejde.
Připadá mi to skoro jako pravidlo, že na dogtrekkingu nesmí pršet víc než 4 hodiny denně.