Ahojte,
než se budu ptát, tak jen stručně něco o mě, ježto jsem tu nová a představit se je slušnost

. Studuju v Brně na Mendlovce obor Chov koní a agroturitika, v Brně se vyskytuju bez psa, jinak bydlím u Svitav. Baví mě práce se zvířaty a celkově aktivity s nimi, mám ráda přírodu, tíhnu k pohanství (ale bez vyhraněného proudu a s velmi omezeným praktikováním). Obvykle absolvuji třikrát týdně cca 10 km plus jednou do týdne 30 km, ale koňmo

, takže chodec jsem nepříliš trénovaný a běžec už vůbec ne.
Co se pejsků týče, mívala jsem pekinéze, což není moc sportovně založené plemeno (vybrali mi ho tehdá rodiče), potom si mámin přítel pořídil boxerku srdcařku, která mi v 18 měsících umřela v náručí

, od té doby jsem na psy trochu víc přecitlivělá, než dřív. Potom proběhla druhá boxerka, rovněž mámina přítele (který remcal i kvůli základnímu výcviku, natož abych s ní chtěla provozovat nějaké jiné aktivity). Když bylo psici něco přes rok, naši se rozešli a ona odešla se svým pánečkem. Po bakalářských státnicích se mi splnil sen a konečně mám vlastního psa - catahoulu Carmenére Carioca Roztocká Hvězda, čili Carmen (či Cácoru). Rozhodla jsem se plně přizpůsobit aktivity tomu, co bude vyhovovat psovi, a myslím, že dogtrekking (popřípadě canicross, kdyby se náhodou panička naučila běhat) jsou pro Carmenku vedle dalšího jasná volba.
A teď už pomalu k prvnímu dotazu

... Malá se mnou zhruba od 6 měsíců chodí na vyjížďky s koněm, většinou ujdeme těch 10 km s tím, že Cácora lítá kolem, takže toho naběhá daleko víc. Únava na ní není absolutně znát, je prostě k neutahání. Teď je jí něco přes 9 měsíců, chtěla bych ji pomalu zvyknout na postroj a na to, že s postrojem se má tahat. Nechci ji nějak přetěžovat, ale na druhou stranu myslím, že bude lepší ji to učit takhle časně, aby ten základ měla. Myslíte, že může v tomhle věku zvládnout třeba jednou týdně krátkou (do 10 km) trasu s postrojem a táhnoucí, po přiměřeném terénu?
Otázka druhá je prostá - jestli dáváte a jaké dáváte doplňky ke krmivu, ať už minerálky nebo něco speciálně na klouby?
A přihazuju včerejší foto Cácorky