Ahoj lidičky, jsem tady na foru nováček a ráda bych se zeptala na pár věcí ...
Ze zvědavosti jsem se přihlásila na takový „skoro dogtrekking“ na 25 km, který v březnu pořádá jeden cvičák pro lidi, kteří mají zájem…
Mám osmi měsíční štěně voříška (flat coated retriever+NO) Kubu.
Kubovi jaksi stále nejsem schopná vysvětlit, že na vodítku se prostě netahá, tak si myslím, že dogtrekking by pro něj byl určitě zajímavý …
Akorát bych mu chtěla pořídit postroj, aby se mi neuškrtil a pro sebe nějaký ten pás, protože nechat se 25 km vláčet s vodítkem v ruce se mi opravdu nechce
Ráda bych se zeptala, jak jste svoje pejsky naučili aby tahali pouze v postroji…protože se přiznám, že mám dost obavy, jak mu vysvětlit, že má tahat pouze v postroji a ne na vodítku..
Aby to nepochopil tak, že kdykoliv se jde ven, může mě tahat.
Další věc se kterou si nevím rady je to, že pokud k sobě budeme připoutaní a on uvidí někde podél cesty něco zajímavého, nedej bože zajíce, tak mě tam okamžitě zatáhne (važí přibl. 30 kg)… přiznám se, že představa, že budu 25 km prolézat pouze roští, mě jaksi neláká …
Když jsem přemýšlela o tom, jak ho to naučit, tak mě fakt napadá jediný způsob a to ten, že na kus klacku přivážu šňůru, na tu dám buřtík a budu ho držet před ním
jedině tak docílím toho, že půjde rovně a nebude čmuchat všude okolo..
Vzhledem k tomu, že nejsem tolik trénovaná, abych mohla chodit treky na opravdu dlouhé vzdálenosti a Kuba je na to ještě mladý, jedná se mi spíš o to, jaké vybavení si pořídit, když bych ho používala spíše na dlouhé procházky a výlety a ne závodně.
Co jsem se tak na netu dočetla, hodně si lidé chválí firmu Polar – pana Peška.
Jak jsem se na to vybavení dívala, tak je více druhů jak postrojů pro psa atd.
Vůbec nevím, podle čeho se to vybavení vybírá … moc bych ocenila, kdybyste mi s výběrem poradili…