Ráda bych upřesnila jednu věc - to, že jsem v jednom příspěvku napsala, že se Kuba k lidem "řítí" v domnění, že si bude hrát s cizími lidmi, tak to bylo hodně nadnesené, což se samozřejmě nedalo poznat, jak to bylo myšleno.
Prakticky veškeré řeči o Kubově tahání byly v tom smyslu - jak psa naučit tahat v postroji a netahat na vodítku ...
Abych to tedy uvedla na správnou míru - výsledek Kubova tahání je takový, že "normálně" jdeme po ulici a když uvidí nebo ucítí něco zajímavého, zrychlí, nebo jde do strany, čímž napíná vodítko a mě to není příjemné ... to je celé ... nikam mě nevláčí ani za ním nevlaju .. jelikož už ho mám prokouklého, tak dokážu odhadnout, co by ho mohlo zajímat, nebo když jde pes a Kuba je v rauši, tak si ho prostě posadím a počkám až pes přejde.
Popřípadě, když na věc která ho zajímá nejsem připravená, tak zatáhne, já se zapřu a přitáhnu si ho .. sice nejsem kdovíjaká korba, ale myslím, že vždycky budu mít sílu na to si psa spacifikovat a dát do latě.
Mluvila jsem o tom, že bych se ráda zbavila i těchto "tahacích nedostatků".
Popřípadě, když bych začínala s trekem, abych neudělala nějakou chybu právě ve vysvětlování obojek=netahat x postroj=tahat
Péťo, nevím, jak jsi přišla na to, že se divím, že z toho lidi nejsou nadšení, ale jak jsem napsala v jednom příspěvku, naopak si to plně uvědomuju a snažím se těmto situacím předcházet.
Jak píšeš modelové situace - "vesnické uřvance, město, hospoda, kemp plný psů" všechno se s Kubou snažím trénovat (kromě hospody, kam psa neberu) beru ho všude možně s sebou aby si zvykal a byl socializovaný.