Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Nejčastější dotazy

Autor Téma: Nejčastější dotazy  (Přečteno 37626 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Nejčastější dotazy
« kdy: Srpen 12, 2007, 18:03:38 »
Chodí mi maily se stále stejnými dotazy, tak "hromadně" odpovím i tady ;)

MID: Na Oderáku oficiální mid není, jenom "procházka" bez povinné výbavy, měření času atd. Prostě přijedete kdy chcete, vezmete si itinerář a jdete. Startovné dobrovolné (nejlépe tekuté ;D), pošlete mi mejlíka nebo přihlášku, ať vím s kolika "midaři" mám počítat.

TERMÍN: Opravdu od pátku do pondělí!!! Budeme procházet vojenským prostorem, kam je vstup pouze o víkendu, takže proto start v sobotu. Zároveň upozorňuju, že do setmění musí být všichni z voj. prostoru venku, t.j. nějakých 35 km od startu!!! Tak s tím počítejte  ;) Doufám, že vás většina neodjede už v neděli, vyhlášení výsledků bude v pondělí dopoledne...a den dovolené si musíte vzít tak jak tak...jedno jestli pátek nebo pondělí, ne?

KUPÍROVANÍ PSI:
kopíruju z návštěvní knihy Oderáku: Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak moc přísně se zákaz bude dodržovat. Mám knírače s kupírovanýma ušima a moc mě mrzí, že s ním na treky nemůžu. Je to přece trestání chudáka psa!

Zákaz kupírování uší už platí nějaký ten pátek a asi poslední 3 roky se začal důsledně dodržovat zákaz vstupu kupírovaných psů na různé akce a výstavy. Není to můj výmysl, žádného pejska nechci diskriminovat...to udělali za mě ti, co mu uši nechali ufiknout. :-X Pro pořadatele je docela mastný postih za nedodržení, takže bohužel...
« Poslední změna: Srpen 12, 2007, 21:34:19 od LenkaB »

Monča

  • Host
Re: Nejčastější dotazy :-))
« Odpověď #1 kdy: Srpen 12, 2007, 18:23:07 »
Kupírování uší bylo zakázáno již v roce 1992 a to zákonem š. 246/1992Sb., v roce 2004 proběhla novelizace a to zákonem č. 77/2004Sb., Takže v podstatě je u nás už 15. rokem zakázáno kupírování. Zajímalo by mě jak starý je ten kokršpaněl, kterého týráme zákazem jít na trek?

Monča

  • Host
Re: Nejčastější dotazy :-))
« Odpověď #2 kdy: Srpen 12, 2007, 18:31:18 »
Já se omlouvám za chybičku zapůsobila přepracovanost a omlouvám se hlavně  všem kokršpanělům, neumím si vás představit s kupírovanýma ušima, samozřejmě jsem myslela knírače.

Honza a Grini

  • Host
Re: Nejčastější dotazy :-))
« Odpověď #3 kdy: Srpen 12, 2007, 20:25:25 »
Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

Snažím se neporušovat žádný zákon, dokonce ani rychlostní limity při provozu na pozemních komunikacích, a svou čubičku mám s ouškama, celým ocáskem a vším ostatním, s čím se narodila. Jen jednou si zlomila drápek. Docela jí to bolelo, ale snažil jsem se jí s panem doktorem moc netýrat a drápek jsme jí ustřihli. Jen jeden, aby to nebyla nedovolená úprava vzhledu. A ještě jednou si v lese udělala do kožichu na břiše docela velkou díru. Paní doktorka jí to moc pěkně zaentlovala, ale to jsme na výstavě okamžitě hlásili, aby nás někdo nenařkl z úprayu vzhledu. Prošlo nám to.

Ale stejně mi vrtá hlavou, jak to je s tím týráním.

UŠI: Je moc prima, že na naše pejsky někdo tak usilovně myslí a těm lumpům, kteří řežou psům ouška z estetických důvodů, to konečně pořádně zakázali. S kupírovaným psem už pomalu nesmíte ani do tramvaje. V uchu je přece životně důležitá chrupavka, která je protkaná hodně žilkami a když ta chrupavka začne krvácet, třeba, když si psi vjedou do kožichu - teda do uší, tak jste s krvácejícím uchem obden na veterině. Jednou vám krev z nateklého ucha vysajou, jindy vám zase z ucha nechají udělat krevní balón, aby se ty cévky tím tlakem krve sami zatáhly, a jindy si to pes rozškrábe a nebo vrtěním hlavou roztrhne a letíte na veterinu znova. Ještě, že můj pejsek má menší ouška a tenhle problém mi nehrozí.

OCASY: Jak moc týrá psa ustřihnout chrupavku ucha v narkóze a jak moc useknout ocásek plný obratlů? Ocásky se prý sekat smí do určitého věku bez umrtvení. Asi to není tak citlivá a důležitá součást psího těla. Jen pár obratlů. Je jich v tělě asi dost a ty na ocase jsou asi navíc a příproda je tam udělal schválně, aby měli veterináři a zákonodárci za živa dost práce. Jeden pejskař mi ochotně vysvětlil, že je krácení ocásku u loveckého psa nutnost, aby prý myslivcům ten pejsek neplašil zvěř, když tím neuseknutým ocáskem radostně vrtí. Tak od té doby vím, že tam to není týraní, ale nutnost.

KASTRACE: A taky v tom samém zákoně se píše, že se smí do určitého věku kastrovat dobytek bez umrtvení. To asi taky nevadí. Chrupavka se nesmí, obratle a orgány ano. To mi připadá naprosto jasné a srozumitelné. Zvířátko pěkně roste a my ho potom sníme. Věřím zákonodárcům, že to maso netrpělo. I když občas vidím v obchodch ty nazelenalé kusy zatavené v krabičkách, tak si nejsem úplně jistý. Možná mu u kastrace hrajou nějakopu pěknou hudbu, aby si nevšimnulo, že zrovna přišlo o nějaký ten orgán. Zelenému masu asi zrovna zpíval z Rusalky vodník.

VĚC: Pes je z právního hlediska věc a zodpovídá za něj majitel a proto veškeré akce provedené na psovi padají na hlavu majitele. Zdraví, nezdraví. Kdo má doma kupíráka, tak je v ČR od loňského roku totálně vyloučen z kolektivu a musí se s tím smířit.

KÁMEN: Proč na lidi, kteří mají mladého kupíráka koukat přes prsty, když neznáme pozadí jejich činu? Řekněte, kdo z vás neporušil zákon. Myslím, že se nikdo takový nenajde! Ani jeden! Kdo z vás nejel v obci rychleji než 50 km/h? Kdo z vás nepřešel silnici mimo přechod i když přechod byl do 50 m od vás? A to nám všem přijde naprosto normální. Děláte pravidelné revize elektrospotřebičů a nebo revizi komínu ve vašem rodinném domku? Tohle všechno také nařizuje zákon.

Tak se, prosím, na tazatele ohledně účasti s kupírákem nemračte a netočte zády, ale ... bohužel s námi na tuto hromadnou akci jít nesmí.

Hezký den.

Honza a Grini

PS: Nemám v úmyslu na toto téma dál polemizovat. Před rokem jsem měl obdobný dotaz ohledně kupíráků a sesypalo se na mě taková smršť, že ... určitě ti všichni bez viny jezdí na dálnici jenom 130!

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Nejčastější dotazy :-))
« Odpověď #4 kdy: Srpen 12, 2007, 20:53:27 »
Honzíku, přes obec jezdím i 80 (nainstalovali tady kamery s radarem, to bude sranda, až mi to sečtou :-X)
Bohužel to nic nemění na tom, že nemám půl milionu na pokutu, kterou by mi napařil veterinář, když by natrapíroval vaše bosíky v kempu...  :o
« Poslední změna: Srpen 13, 2007, 07:39:47 od LenkaB »

Offline Honza_a_Grini

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 146
  • Souhlasu: 0
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #5 kdy: Srpen 12, 2007, 22:55:24 »
Vždyť já to vím a taky se s kupírákem nikam necpu. :-)
Vždyť jsem psal, že to tak je a basta. :-)
Jenom jsem té paní chtěl říct, že ať si nepřipadá diskriminovaná ... třeba si za to může sama a třeba ne, ale to ví jen a jen ona a na tom, že se na veřejné akce s kupírákama nesmí to nic nezmění. :-(
Čauky za 14 dnů.
HaG
PS: Proč mě pořád bolí nožičky a ten pes lítá jako blázen? :-(

Jana

  • Host
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #6 kdy: Srpen 15, 2007, 10:20:43 »
Naprosto souhlasím s Honzou, kdyby lidi psům ubližovali jenom úpravou uší, to by bylo na světě krásně!
Sama mám NO, tak tenhle problém neřeším, ale pohled na ušaté a ocasaté dobrmany, knírače a boxery u nás na cvičáku je fakt otřesný!

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #7 kdy: Srpen 15, 2007, 11:07:19 »
Jana: na Podbořanech jsem obdivovala kníračku s ocasem a mám názor naprosto opačný, velký knírač s kupírovaným ocasem je hranaté, medvědoidní a neohrabaně působící zvíře :-X (omlouvám se všem příznivcům knírače) ...s ocasem je z toho najednou neuvěřitelně elegantní pes... :)

Offline vencan+3

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #8 kdy: Srpen 15, 2007, 11:15:56 »
pohled na ocasaté a nezmrzačené dobrmany , knírače a spol. je nádhernej  ;)("svazarmovci" ať si trhnou nohou ) oboje - uši i ocas hrají v psí komunikaci velmi důležitou roli - tak proč ( jen z lidský blbosti) :'( jim brát tuto možnost.... ;) >:D :P

Milena a Jacky

  • Host
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #9 kdy: Srpen 15, 2007, 11:27:56 »
    Honzo, no vidíš, od Fryštáku mi vrtalo hlavou, kde jsi přišel na to, že naše štěně má na bříšku zip, a teď tady čtu, že ty jsi tam Griňulce jeden nechal přišít, tak abys v tom nelítal sám! Jo, a taky vím, že jezdíš po dálnici na kole a příslušníci tě zastavují kvůli vysoké rychlosti, tak se do chudáků řidičů tak neopírej! Jinak si taky myslím , že přijít o ocásek nebo o ucho vyjde pro psa nastejno a pro prase přijít o pohlavní žlázy taky tak, alibisticky se tomu vyhýbám držením psů, kterým podobné amputace nehrozí. A kromě toho s nimi můžu na akce, takže ahoj v Jeseníkách.

Offline Honza_a_Grini

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 146
  • Souhlasu: 0
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #10 kdy: Srpen 15, 2007, 13:19:46 »
Neříkej, že jsem na sebe vykvákal i to, že jsem jel po dálnici na kole. :-X
Já už fakt nebudu nikomu nic říkat. :D
Těším se na vás (všechny) v Jeseníkách!
Honza a Grini
PS: Ty nohy mě stále pobolívají. :( Snad mě Jarda nepředběhne. :(

Jana

  • Host
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #11 kdy: Srpen 15, 2007, 14:07:21 »
pohled na ocasaté a nezmrzačené dobrmany , knírače a spol. je nádhernej  ;)("svazarmovci" ať si trhnou nohou ) oboje - uši i ocas hrají v psí komunikaci velmi důležitou roli - tak proč ( jen z lidský blbosti) :'( jim brát tuto možnost.... ;) >:D :P
A co záněty uší? Není lepší jednorázově a bezbolestně štěně "zmrzačit", než potom v dospělosti řešit opakující se záněty, trápit psa antibiotiky atd.?

Milena a Jacky

  • Host
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #12 kdy: Srpen 15, 2007, 14:16:34 »
No, já to vidím tak, že ty kdybys energii vynakládanou při treku na vyprávění veselých historek vložil do rychlosti chůze, tak tě určitě Jarda nepředběhne a možná bys zahýbal i s pořadím na nejvyšším stupínku  :D, ale zase bychom přišli o skvělou zábavu, což by byla převeliká škoda, protože optimismus třeba na osmdesátém kilometru je důležitější než pořadí ! Pro dnešek se loučím s heslem: Vrchnímu výcvikáři zdar a sílu! :D

Offline vencan+3

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #13 kdy: Srpen 15, 2007, 16:17:14 »
to Jana: to mě pak rozum nebere, proč se nekupírujou
všichni psi s ušima dolů - když je to tak zdravý :-X >:D ;)

Offline Honza_a_Grini

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 146
  • Souhlasu: 0
Re: Nejčastější dotazy
« Odpověď #14 kdy: Srpen 15, 2007, 17:18:42 »
DEJTE S TÍM  POKOJ! :-X

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: