tak jednotlivě - vyjděme z toho že podmínky by měly být pro všechny stejné:
- info o pohybu soupeřů bych neřešila
- navádění správným směrem - budiž - někdy pomůže domorodec, někdy vidíš člověka před sebou, někdo nese GPS (ale nese si ji, takže má zase zátěž a zdržování tím že se v ní hrabe)
- vožení oblečení je nefér. Taky by se mi líbilo přes den klusat jen v tričku s vědomím toho že když mi začne být zima přijede auto se suchým trikem a mikinou. Buď tu mikinu narvu do báglu a večer ji mám, nebo ji nechci táhnout a večer je mi zima - to je volba kterou máme všichni. Pochybuju že by si někdo na každém treku večer kupoval oblečení na noc.
- dovoz vody je nefér. Voda je nejvýznamnější zátěž batohu. Buď jsou po trati studánky, hospody,... a jsou pro všechny, nebo mají všichni buď "kýbl" vody na zádech, nebo žízeň. Nenést skoro nic, protože vím, že mě na každé křižovatce čeká auto s vodou je podraz vůči ostatním, kteří tu vodu táhnou, odbočují ke studánkám,...
- s jídlem je to dost podobné. Někdo se zdržuje v hospodách, jiní si jídlo nesou. Ale nenést nic a přesto mít vytrvalý přísun?
Vzpomeňme si na známou aférku, kdy člověk s pidibáglem spal na povinném bivaku v péřáku, který by do toho batohu fakt nenarval. Pravidla v podstatě dodržel - nesl povinnou výbavu s pidispacáčkem. Bylo to fér? Fér je buď vláčet velký spacák a spát v teple nebo ušetřit gramy a mrznout - tuhle volbu máme všichni. Totéž může platit o led-čelovce/pořádné baterce, o jiných botách, pláštěnce,...
Doprovodné vozidlo závod nevyhraje, ale může jej výrazně ulehčit, poskytuje v součtu dost znatelnou výhodu.