Na základe vašich ohlasov sme zasadli a od piatku vybavovali organizačné zmeny tak aby bolo možné celý dogtrekkingový víkend preorganizovať a upraviť vám limit na trase Long a to nasledovne: Prezentácia bude od 8:00 do 9:00 Inštruktáž bude od 9:00 do 10:00 a Štarty od 10:00 a to všetko v piatok (11.6.2010). Časový limit je nemenne stanovený na 48 hod. čiže do nedele od 10:00 ( 13.6.2010) Vyhodnotenie sa uskutoční po uplynutí časového limitu.
Tak a ešte pár pripomienok a vysvetlení na záver napríklad aj to ako vznikla táto situácia.
Keďže sa jedná o 1 ročník MSR, bola organizátorom jednotlivých dogtrekkingov ponechaná voľná ruka v organizovaní tak ako doteraz. Jediná vec na ktorej sme sa na prvom zasadnutí TVDT zatiaľ spoločne dohodli boli pravidlá. Toto sú naše informácie, o ktorých sme vedeli. Nakoľko sme potom z časovej tiesni museli stretnutie TVDT (technický výbor dogtrekkingu) opustiť, s vedomím, že sa bude ešte riešiť bodovanie. Ostatný členovia TVDT, sa s naším vedomím dohodli na českom bodovaní. Až teraz, keď nám Offca napísala, sme sa dozvedeli aj o tom, že sa potom medzi rečou spomenuli aj časové limity a ich priblíženie českým, čo sa ale nedostalo do pravidiel a ani do našich uší dostatočne včas. Takže mi ako organizátori sme doteraz vychádzali z toho čo je uvedené v pravidlách. (Podotýkam, že v pravidlách je napísané, že časový limit si určí organizátor) Na budúcom zasadnutí TVDT sa budeme musieť venovať okrem iného aj problematike časových limitov, dohodnúť sa na časoch a dať to do pravidiel, aby sa nemusela takáto situácia opakovať, ale to už je úloha pre nás čo sme členmi TVDT.
Dôvod prečo sme nechceli aby bolo vyhodnotenie v nedeľu bol a vlastne aj je predovšetkým taký, že sme chceli aby bolo spoločné pred zrakmi všetkých účastníkov. Chceli sme vám dať pocítiť ten úžasný pocit veľkej radosti a vzrušenia pri vyhlasovaní výsledkov pred všetkými zúčastnenými. A s nasledovným guľášom a zábavou až do rána. Takto sme nútený urobiť dve vyhlásenia výsledkov avšak len jedno z vyhlásení výsledkov bude mať tie správne grády.
Pre tých z vás, ktorý sa tešíte na pomalú turistiku so psom, mám tu charakteristiku čo to je dogtrekking. (citujem) „Dogtrekking je extrémnym kynologickým vytrvalostným športom, pri ktorom sú prekonávané mimoriadne vzdialenosti v časovom limite. Vedie účastníkov k samostatnému rozvíjaniu fyzických a mentálnych (napr. orientačných) schopností. Rozvíja súhru a vzájomné pochopenie človeka a psa.“
To neznamená , že musíte utekať ale uvedomte si, že sa jedná o pretek, ktorý je zaradený do MSR. A keď si nie som istý či to zvládneme (ja a pes) pôjdem na MID.
Aby som to zakončila, tí z vás, ktorý cestujete z ďaleka a vyhovuje vám viac príchod už vo štvrtok , po pridaní propozícii na stránku vám zverejníme aj presnú cestu na lúku aj s fotkami kde sa bude stanovať, nakoľko organizačný tým môže prísť až v piatok ráno.
Hawk