Tombru, ty na víkendovém čundru urazíš 100 kiláků? On je opravdu rozdíl ujít hodně na pohodu každý den 20 nebo každý den 50 (nebo 70+20, to je jedno). Pokud by se v cíli sedlo do auta a jelo domů, tak tu sprchu fakt nepotřebuju (i když dokážeš si představit párek takhle smrdutejch lidí 4 hodiny v rozpáleném autě?), ale pokud dorazím v průběhu soboty, trávím (nejen já) čas do vyhlášení střídáním spánku a jídla a u obou těchto činností já, a předpokládám i okolí, uvítáme budu-li cítit sprcháčem a ne 100km potem a špínou...
GC - ty souřadnice jsou mi jasný, i kdyby to GC dovoloval, tak tohle bych po pořadateli opravdu nechtěla, jen třeba právě v okolí Šlapanic (a to jsem brala jen 50 km severně, jen ležící na nějaké značce a jen tradicionálky) jich bylo opravdu husto. A vzhledem k tomu že nestahuju, ale vypisuju (holt netuším kde k tomu mám kabel, jestli jsem jej vůbec někdy měla) tak jsem si docela dala (a pak jsem to, kráva, nechala doma). Vědět trasu, vypisuju třetinu. Ti co mají net v nějaké podobě sebou, neřeší. Já jsem na Chřibech taky neřešila, po mítinku odjela k našim a vypsala si kešky pěkně na trati, v pořadí,... Bylo to fajn
a fakt si nemyslím že bych tím oproti jiným nekešujícím dogtrekařům získala nějakou výhodu...
Ještě komfort - když mi někdo nabídne po treku lázně, je to super, ale fakt nechci aby tohle zajišťoval každý. Někdo zajistí prasátko, někdo něco jiného, někdo má místo toho hodnotné ceny, někdo... TOHLE JE BONUS, něco co dá práci, stojí peníze a nejde to všude. Když si některý provozovatel hospody spočítá že se mu vyplatí mít pro nás otevřeno nonstop, je to super, ale pořadatel tohle moc ovlivnit nemůže. To co jsem psala (starty&mapy&trasa předem) je něco co pořadatel ovlivnit MŮŽE (já vím, nemusí) a nedá mu to moc práce. Takže se dá doufat, že když nás většina řekne, že takhle je to opravdu skvělé, pořadatel nebude "natruc" trvat na pevných startech a tam, kde to nazakáže nějaké povolení (ale proč by zakazovalo, stejně se pouští po minutě, jen v libovolném pořadí) umožní start volný, stejně jako aspoň zauvažuje nad tím, jestli by nebylo lepší mít hotové mapy a mítink pak v podstatě nemuset řešit, s tím že všechno je v mapě.
Ostatně - kdybych do toho nezačala rýpat, tak byste se to, že na Šumavě není sprcha dozvěděli až na místě. Protože pod pojmem "sociální zabezpečení je zajištěno" si jaksi představím, záchody, umyvadla a sprchu. Bude tam vůbec nějaké umyvadlo nebo budou dvě kadiboudy, pitná voda z kanystru a zbytek v řece?