z preventivního olepování jsem měla akorát alergickou reakci na náplasti - svědilo to šíleně a bylo to horší než ty puchýře. Nealergické náplasti zase absolutně nedržely. Navíc se puchýře vždycky vytvořily tam kde náplasti končily, to bych musela od kotníků dolů olepit všechno. Náplasti na puchýře jsou super v okamžiku kdy se puchýř vytvoří - nesmíš ho nechat dojít do krvava jako ten můj výtvor na Chřibech. Dobře drží, vytvořený puchýř vcucnou a zabrání výrobě dalšího. Ale preventivně bych se jima neolepovala.
1) kvalitní padnoucí boty
2) kvalitní trekové ponožky, nejít v mokrých. Pokud leje tak jsou právě lepší sandály a když přestane tak obout suché boty. Když promoknou boty, tak měnit, měnit, sušit, měnit,...
3) mazat - před startem, při každé výměně ponožek, kdykoliv zouváš (asi nejvíc se osvědčil jelení lůj)
4) hodně fakt udělají ty sandály. Nešla jsem v nich celý - na Hané 50, teď 58 (34+24)
5) to že si dva dny před trekem ostříhám nehty považuju za samozřejmost. Ale z toho nejsou puchýře, z toho jsou fialový odpadávající nehty
Růžové jsou dobré na bolavé klouby - 50 km s výronem v kotníku dám na tři růžové. Na puchýře to nějak nezabírá, stejně jako když mi vloni opuchaly holeně. Nezabírá ani každý měsíc, to chci teď zkoušet Nurofen (nevíte někdo něco fakt spolehlivého? vychází mi to přesně na Fryšták
).
Kombinaci prášek + grog jsem zkusila jednou a už nikdy, NIKDY,
N I K D Y to neudělám