Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 vybava na dogtrekking

Autor Téma: vybava na dogtrekking  (Přečteno 91822 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline RadekK

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
Re: vybava na dogtrekking
« Odpověď #105 kdy: Duben 29, 2009, 15:55:32 »
Sarka: mno, sice mi to pripada jak vybava aspon na tyden nekam k vode bez dalsi moznosti zasobovani, ale budiz. Jen bys mela aspon trochu doplnit lekarnicku - at uz psi, nebo vlastni - stahovaci obvazy (aspon 2ks), par normalnich obvazu a dezinfekce + bud nuz nebo nuzky by byly pomerne vhodne... Taky se mi osvedcila takova ... textilni lepici paska zdravotnicka. Kapesnicku bych bral i vic - v pripade nouze je lze pouzit jako 'polstarek' pro nejake zraneni, popr. na aplikaci dezinfekce...
Vic radsi resit nebudu, ctu ten seznam uz asi po jedenacte a kolega se na mne vcelku divne kouka, ze porad kroutim hlavou...

Offline Petrs01

• zasloužilý psavec :-)
  • Souhlasu: 22
« Odpověď #106 kdy: Duben 29, 2009, 16:08:06 »
jestli chceš vidět jak vypadá stan ze kterého se pes rozhodne dostat ven (druhá díra je od toho jak chtěl dovnitř), mrkni na některém treku na ten náš... a to mám jednoho... a dost dlouho to nedělal... (na Kruškách jsem ho chytla při činu, tak doufám že zas dost dlouho neudělá).
Hele jestli ti nezdrhají, tak jim nechej vodítka připnuté, ale neukotvené (záleží na co si troufneš, když tě nikdo neuvidí a nezdrhnou ti, tak klidně i bez vodítek) ale furt nějak nevidím důvod tahat tříkilovej stan.
K lékárničce - přidala bych spešl náplasti na puchýře, obyčejné náplasti jsou vcelku na nic.

Offline Šárka

• obourukáč
  • Souhlasu: 8
« Odpověď #107 kdy: Duben 29, 2009, 17:05:41 »
Jo, mám je sebou, akorát jsem ja zapoměla uvést, jelikož jsou v pidiprostoru mezi lopatkama psů. To že je necham na voditku bez ukotvení me taky napadlo, kazdopadne, ti psi nebudou navolno, do stanu neni videt a ze stanu vylezem na voditku

Radku, hod sem seznam co tahnes, nebo treba jen me na meil, ja to na tebe nereknu a kdyz tak tak jen za mirny poplatek.

Stan je vplanu porizen lehci, zatim budu vychytavat mouchy. To se ti prokousal a tys u toho nebyla? Ja bud budu se psama ve stanu, nebo budou psi venku uvazani. Jo a ten stan ma tri kila i s brasnou, ale zas bez tycek. Ty uz vytahovat z baglu nehodlam, jelikož mladej hned zacal delat inveturu obsahu a tahnul na zahradu s celovkou

Offline RadekK

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
« Odpověď #108 kdy: Duben 29, 2009, 17:18:37 »
- 5 paru ponozek (na kazdych 20km jeden par)
- varic VAR2 + esus + pytlik s kafem/cajem/cukrem
- spacak
- podzimni bundu
- anorak do deste
- docela objemnou lekarnicku (mast na vlka, betadyn, obvazy, naplasti, textilni lepici pasky...)
- nejaky zradlo pro psy - vetsinou nejaky suseny maso
- alumatku
- celovku
- pytlik piskotu
- nejaky susenky apod. pro mne
- spoustu vody (4litry do camelbagu + neco dalsiho - treba energetickyho - semtex apod.)
- mapu
- 'telefon' + nahradni baterie (muj 'telefonek' trosku vic zere :D - a i trosku vic vazi)
- fotak :)
- boticky pro psa a jinou podobnou povinnou drobnou vybavu :)
A to je tak vsechno :)

Offline Erája

• obourukáč
« Odpověď #109 kdy: Duben 29, 2009, 18:17:14 »
Ještě se chci zeptat, když dorazim do "kempu" den před trekem, tak si postavim stan vyspim se, můžu si tam pak nechat krosnu s věcma v tom stanu a jít na trať jenom s batůžkem? A jinak se musim pochlubit, zatím to vypadá že jsem šikovná a že se mi vše vejde do batůžku o 28litrech v což jsem fakt nedoufala  :D  A další věc, pochopila jsem pravidla dobře a stačí mi pro psa jenom jedna miska cestovní, že jo?

Offline Petrs01

« Odpověď #110 kdy: Duben 29, 2009, 18:23:06 »
jj, první díra byla Haná 2007 když jsem byla v hospodě. Do té doby (chodím od Krušek 2005) to nikdy nezkusil. Druhou díru si nepamatuju (do nového stanu), třetí Šlapanice 2008, když jsem skončila v nemocnici a i přes návod "uklidit psa DO stanu" jej uvázali před stanem... a on šel dovnitř... (čímž neviním pořadatele, dobře mi tak, nemám si vymýšlet záchvaty). Nicméně předpokládám že po 50-60 km budeš vcelku umrtvená, takže nějaké roztrhnutí stanu by tě ani nemuselo vzbudit... (jak je budeš mít v base-campu?). Ale jestli máš psy neutíkací, nemáš co řešit (teda já bych se v tom případě vykašlala na stan, zabivakovala tak aby o mě nikdo nezakopnul a nechala psy ať spěj kde chtěj, za předpokladu že to bude u mne).

Erája - jedna miska stačí, v kempu věci běžně nechávám, nikdy se nic neztratilo (a to jsem kdysi nechala ležet plnou peněženku asi hodinu na lavičce)

Offline Erája

• obourukáč
« Odpověď #111 kdy: Duben 29, 2009, 18:26:10 »
Peťo děkuju, nešlo mi ani o krádež, jako abych to tam mohla nechat rozložený. Jinak jsem si taky neuměla představit, jak může pes roztrhnout stan když je uvnitř. Jestli chceš vidět jak to dopadlo, pozvu tě k sobě a uvidíš  >:(
A někdo ste tu zmiňoval hadičku k pet flašce, to ste si udělali jak nebo kde se to dá sehnat? Mě se totiž camelback do batohu už nevejde  :-[ :'(

Offline ježura

• SPD
  • Souhlasu: 140
« Odpověď #112 kdy: Duben 29, 2009, 18:32:18 »
Já si připadám, jak když vypravuješ 8-letý děcko na pionýrský tábor a na spodek víka kufru se píše seznam, aby to sprateček zase všechno dovezl dom ;D
Na výbavu na DT neexistuje univerzální návod (3x kalhotky, 5x ponožky...) Každej si nese něco jinýho vzhledem k tomu, že každý pojíma DT jinak. (Petra 3 hodinky bivaku přetrpí na alumatce a v malým spacáčku, já se válím 2x8 hodin, tak vezmu zavděk karimámou a spacákem do -30°C) a taky je každý jiný (Venca se diví 8x ponožkám páč mu stačí třeba jedny, mě se potí nohy, tak táhnu desatery a ještě cestou průběžně dosušuju už ty jeté)

Offline ŽufrikTeam

• obourukáč
  • Souhlasu: 8
« Odpověď #113 kdy: Duben 29, 2009, 18:35:04 »
...A někdo ste tu zmiňoval hadičku k pet flašce, to ste si udělali jak nebo kde se to dá sehnat? Mě se totiž camelback do batohu už nevejde  :-[ :'(

Dá se udělat samodómo nebo přímo koupit  8) 
http://www.bartsport.cz/hydratacni-vaky/blue-desert-smart-tube
   *   www.probarf.cz

Offline ježura

• SPD
« Odpověď #114 kdy: Duben 29, 2009, 18:35:59 »
A někdo ste tu zmiňoval hadičku k pet flašce, to ste si udělali jak nebo kde se to dá sehnat? Mě se totiž camelback do batohu už nevejde  :-[ :'(

Normálně sežeň hadičku příslušné délky (nejlépe máš li někoho ve zravotnictví, ta z infuzního setu má i tlačku na zastavení, akorát je tenká a hůř se z ní sosá) , provrtej (propal) vršek od petky a utěsni do toho hadičku třeba tavnou pistolí (v nouzi se dá i žvejkačka ;D)
Pokud nemáš hadičku s tlačkou na zastavení, tak ještě musíš pořešit zavírání..lze hadičku i jenom zlomit a třeba zacvaknout kramlíkem na prádlo...akorát musíš hlídat a stavět batoh tak aby to neteklo.
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 18:38:54 od LenkaB »

Offline Petrs01

« Odpověď #115 kdy: Duben 29, 2009, 18:37:16 »
ti líní a nešikovní si to koupí v HUDYsportu ;)

Offline ježura

• SPD
« Odpověď #116 kdy: Duben 29, 2009, 18:40:21 »
Vo.e...za 4 stovky? Tak to budu radši pracovitá a šikovná :o

Offline Erája

• obourukáč
« Odpověď #117 kdy: Duben 29, 2009, 18:40:56 »

Dá se udělat samodómo nebo přímo koupit  8) 
http://www.bartsport.cz/hydratacni-vaky/blue-desert-smart-tube
týý jo to je good. děkuju moooc a taky zkusim pořečit home

Offline Petrs01

« Odpověď #118 kdy: Duben 29, 2009, 18:42:52 »
já to měla něco přes 200,-

Offline ježura

• SPD
« Odpověď #119 kdy: Duben 29, 2009, 18:44:24 »
I to mi přijde dost za kus šlauchu.

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: