Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 vybava na dogtrekking

Autor Téma: vybava na dogtrekking  (Přečteno 91831 krát)

0 uživatelů a 7 Hostů prohlíží toto téma.

Offline TerCedrici

• obourukáč
  • Souhlasu: 21
Re: vybava na dogtrekking
« Odpověď #90 kdy: Duben 29, 2009, 12:14:51 »

Tak proč se na mě (s plachtou a vařičem) k večeru v dešti  vždy nalepí někdo kdo to považuje za zbytečnost a dožaduje se přístřeší a čaje s rumem?  ;D
tak už vim, s kym budu spát ;-)
To Erája: nejsi sama!  ;D I když ani já nejsem milionář, kutil a tak...Ale mít ho, tak ho za čaj s rumem klidně vyměnim 8)
Ale k celtě:
No já prostě nejsem typ, co za každou cenu musel v noci někde chodit, protože si myslim, že bych stejně daleko nedošla, ne že bych byla líná, ale mám takovej pocit, že spánek potřebuju a nenej já, ale i můj pes, co normálně vstává v 11 hodin a když ho tlačí zem, tak si pod sebe nahrabe mech  >:D
Prostě chci být v pohodě, radeji si vezmu celtu pro všechny případy O:-)
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 12:30:31 od TerCedrici »

Offline Petrs01

• zasloužilý psavec :-)
  • Souhlasu: 22
« Odpověď #91 kdy: Duben 29, 2009, 12:36:30 »
I když ani já nejsem milionář, kutil a tak...Ale mít ho, tak ho za čaj s rumem klidně vyměnim 8)
tak od teďka zařazuju čaj s rumem do povinné výbavy, pro případ že by někdo chtěl měnit...

Offline Šárka

• obourukáč
  • Souhlasu: 8
« Odpověď #92 kdy: Duben 29, 2009, 13:55:32 »
jak těžkej jste meli batoh? Poté co jsem podělila psy, jsem si zvažila batoh se spacakem, nafukovací karimatkou, tyckama do stanu, čelovkou, a nekolika drobnostmi typu wc papir tak to vazilo 7 kg.
porad vaham s tema botama na prezuti,kdyz ctu Hrobnicka povidani tak se mi jevi jako naprosta nutnost, no na chribech by byly zbytecny.

ad celta- muj manza stan co je tezky stejne jako celta. Taky jsme jezdili pod sirak, ale jak pribyvaji leta--a komari ^-^, zjistili jsme ze neni nad to se dobre vyspat, kdyz nekde putujete cely tyden, asi to bude tim ze jezdime po nejbliszim okoli a takovy komari dokazou v noci pekne kousat- Luznice,Dracice, rybniky aspol, jinde jsem takovy bestie nezazila.

sepsala jsem si co sebou svechno nesu-i psi a po navratu vyskrtam co jsem nepouzila- samo ze plastenka musi byt vzdy

Offline Petrs01

« Odpověď #93 kdy: Duben 29, 2009, 14:21:31 »
náhradní boty jsem nikdy neměla a myslím že v případech kdy jsem vzdala by mi nepomohly. Nafukovací karimatka - to si děláš srandu? Zajímalo by mě kolik nakládáš psům...

Offline RadekK

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
« Odpověď #94 kdy: Duben 29, 2009, 14:49:48 »
7kg ve vlastnim baglu a 5(?) narvanych brasen na psech? Skutecne by mi zajimal seznam veci, co sebou tahnes :D Ja nosim cca 15kg vcetne vody ve svym baglu (plus ledvinka s piskotama), brasny na psu jsem zavrhnul a dost si nadavam, ze mam min. dvakrat tezsi bagl, nez vetsina ostatnich :D
A ted jsem si poridil vetsi ledvinku - cca 6l - a napadne se podoba batuzku nekterych bezcu ... :D

Offline Šárka

• obourukáč
« Odpověď #95 kdy: Duben 29, 2009, 14:53:53 »
co se ti nezda na nafukovaci karimatce? velikosti je jako klasicka, ted jsem ji zvazila a ma 800 g. Proc si podle tebe delam srandu? vaha brasen--3,6 krmeni pro psy a misky- bude ubyvat
----------------------------4 kg jidlo bude ubyvat
----------------------------2,5kg mikina a budna, jedine obleceni co budu mit sebou, za predpokladu, ze vyjdem v kratkych rukavech, pak jeste plastenka, ponozky a pradlo
-----------------------------3 kg stan
------------------------------2kg,voda, vyjdu s 2 litry, tady mam znalost potoku, studanek a hospod, pouze vecer pred bivakem doplnim a 5 litru

no a ty boty, zatim to vypada ze budu mit na prezuti jen sandale.

pro Radka- ja jsem to presunula z rozepsanejch, omlouvam se za ten nazev tvych brasen,(brasna kukacka)

je to tam napsany do posledniho puntiku 

http://dalkoplaz.blog.cz/

Hasky je pes pracovni, moji jsou zvykli na pravidelny zaprah. ucastnili jsme se neofiko nonstop zavodu, na psech nebyla znat jakakoli unava,
na noseni brasen psy postupne zvykam.
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 15:00:35 od Šárka »

Offline ježura

• SPD
  • Souhlasu: 140
« Odpověď #96 kdy: Duben 29, 2009, 14:58:54 »
Já nosím cca 8-10 kg (podle počasí...v zimě přidám teplejší spacák a oblečení v létě beru víc vody)
2 l vody nosím s sebou pro sebe a 1 psa...pro 6 se mi to zdá dost málo...v červnu...
4 kg jídla pro tebe? To nesním za týden...a že toho sežeru ;D
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 15:00:49 od LenkaB »

Offline Šárka

• obourukáč
« Odpověď #97 kdy: Duben 29, 2009, 15:02:03 »
Lenko, ted neni rec o cervnu, ale o 1.5 kdy  jdeme tady od nas. tam no neznam, vubec

Offline ježura

• SPD
« Odpověď #98 kdy: Duben 29, 2009, 15:11:39 »
citace z dálkoplaza:
Citace
-------kartičku s přehledem kde co je s perem přivázaným na špagátku, kdyby byly třeba nějaký změny

Jako přemístíš botu A na psa B a provedeš zápis o změně? ;D

Offline Petrs01

« Odpověď #99 kdy: Duben 29, 2009, 15:13:53 »
nevím kolik váží klasická karimatka, nosím alumatku - malá, moc neváží a bivak se na ní přežije.
voda a žrádlo pro psy je to jediné o co bych se nepřela
4 kg jídlo - to si bereš řízky a bramborový salát? mám 300g čokolády + 5-6 rohlíků + kyselé rybičky, dohromady určitě ne víc než kilo. V hospodách zastavuju vyjímečně, na čaj nebo na polívku.
oblečení se mi taky zdá zatraceně těžké. Buď mikina nebo bunda. (náhradní tričko, ponožky, pláštěnka)
stan - no jak myslíš, 3 kg bych určitě netáhla, když už, tak nějakou kilovou "psí boudu" (mám někde u našich 1,2 kg)

bígl je taky pes pracovní, ale že bych mu zbytečně nakládala jen proto abych se náhodou v noci neotlačila...
 :(

edit po přečtení dálkoplaza:
vykašli se na metrodezert a vem si místo toho nějaké normální papu - chleba se sádlem, rohlík se salámem, ... Něco nesladkého. Totéž platí o Tatře a pikau - uvědom si kolik váhy obalů táhneš zbytečně - vem místo toho čokoládové tyčinky, tatranky, jestli to jíš tak müsli tyčinky

ještě edit - záleží co komu sedne, já na prvních několika trecích nosila jen čistou vodu (i z toho důvodu že jsem ještě neměla odhad kolik potřebuje pes, takže jsme se dělili) v pet-flaškách. Rozhodně ale doporučuju 1) camel-bag (nebo hadičku s uzávěrem na pet-flašku, důležité je abys mohla pít hadičkou, bez sundávání nebo vytahování petky). 2) I něco jiného než vodu. Někdo bere pivo, někdo kofolu, já nosím Tang (střídám příchutě). Na 60tém km jenom o vodě už jsem se bála zavázat si boty aby ta voda nešla zase zpátky...
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 15:34:55 od Petra + Barry »

Offline Šárka

• obourukáč
« Odpověď #100 kdy: Duben 29, 2009, 15:24:09 »
Mela jsem takovou krasnou lehkou bundu a pred mesicem mi ji rozkousali psi. Je v planu poridit lehci, ted uz na ni nezbylo. Hele a jak to vypada ta psi bouda, to by me zajimalo? Neboj karimtaku si nesu sama. Kdyz jsem si ji pred lety vyzadala od manzela k vanocum, rikal mi, ze me bude odted oslovovat ,,mastnáku,, Nastesti na to zapomnel.

Karimatku si nesu sama ^-^ Ja bych si zas neumela predstavit, jak nocuji psi uvazani u stromu. Ja vim, že vsechny argumenty jsou proti me, ze je to bezne, ale takovy lezeni ve spolecny noře-teda stanu- po celodennim lovu koristi

rika ti neco kontaktni lezeni ve smecce?

Offline ježura

• SPD
« Odpověď #101 kdy: Duben 29, 2009, 15:31:18 »
Citace
rika ti neco kontaktni lezeni ve smecce?

Po 60 km seru na etologii a jsem ráda, že po mě pes nešmatle ;D

Offline vencan+3

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
« Odpověď #102 kdy: Duben 29, 2009, 15:34:18 »
 :D jj, holky je to vejprava co ???  :D  ;) kilo a půl masa pro šest psů je na h..no,
 vem na psa 25 dkg granulí (x 6 x 2 dny = 3kg) ušetřený 0,5 kg  :D,já psy naperu masem ve Čt večer a pak když dojdem, ty dva dny na sušeným + granule je nezabijou  :D (pro 3 psy 1 kg celkem na 2 dny), proč si nedáš spacák jen do obyč. igelitky + gumička (když máš pláštěnku na bágl?) 8 x ponožky ??? konzervy mlíka???  :D 4 kg jídla ?, já mívám na cestu 4 mušle tyčky a většinou přinesu 3 zpátky  :D

schválně si zvážím svůj lodní pytel  :D
PS.- musím si napsat papírek ,kde co mám, jo vlastně nemusím  :D páč to mám v pytli  ;)
« Poslední změna: Duben 29, 2009, 15:37:44 od vencan+3 »

Offline Petrs01

« Odpověď #103 kdy: Duben 29, 2009, 15:41:49 »
kontaktní ležení mi asi něco říká když můj pes chrní se mnou ve spacáku. U haskounů bych to viděla na rozložení psů vedle/okolo spacáku, když nějak rozumně vymyslíš jejich ukotvení (ale to budeš blbě vymýšlet i v tom stanu - každého uvážeš k jednomu rohu?)
Ten stan mi tam pořád vychází nějak navíc (HaG ti jistě rád vysvětlí kterak vybrat místo na bivak aby byl člověk v suchu i když prší  ;D)

Offline Šárka

• obourukáč
« Odpověď #104 kdy: Duben 29, 2009, 15:54:47 »
nebudu je kotvit, budou ve stanu. Hele, ja jsem chtela vedet jak moc tezkej bagl kdo taha a jestli se to da zvladnout nebo ne, to se po nedeli dovim, prave abych mohla čelit ev. vytkam tak si chci ted vsechno vyzkouset, i to že zavedu psy na voditku do stanu, odepnu a az budou psi chtit vylizt, tak je zapaskuju a vylezem, a ani na obtiznych mistech je nebudu poustet. Nepujdu sama, pujdou jeste aspon dve holky, muzes si pak vyzadat pohled z druhe strany

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: