nevím kolik váží klasická karimatka, nosím alumatku - malá, moc neváží a bivak se na ní přežije.
voda a žrádlo pro psy je to jediné o co bych se nepřela
4 kg jídlo - to si bereš řízky a bramborový salát? mám 300g čokolády + 5-6 rohlíků + kyselé rybičky, dohromady určitě ne víc než kilo. V hospodách zastavuju vyjímečně, na čaj nebo na polívku.
oblečení se mi taky zdá zatraceně těžké. Buď mikina nebo bunda. (náhradní tričko, ponožky, pláštěnka)
stan - no jak myslíš, 3 kg bych určitě netáhla, když už, tak nějakou kilovou "psí boudu" (mám někde u našich 1,2 kg)
bígl je taky pes pracovní, ale že bych mu zbytečně nakládala jen proto abych se náhodou v noci neotlačila...
edit po přečtení dálkoplaza:
vykašli se na metrodezert a vem si místo toho nějaké normální papu - chleba se sádlem, rohlík se salámem, ... Něco nesladkého. Totéž platí o Tatře a pikau - uvědom si kolik váhy obalů táhneš zbytečně - vem místo toho čokoládové tyčinky, tatranky, jestli to jíš tak müsli tyčinky
ještě edit - záleží co komu sedne, já na prvních několika trecích nosila jen čistou vodu (i z toho důvodu že jsem ještě neměla odhad kolik potřebuje pes, takže jsme se dělili) v pet-flaškách. Rozhodně ale doporučuju 1) camel-bag (nebo hadičku s uzávěrem na pet-flašku, důležité je abys mohla pít hadičkou, bez sundávání nebo vytahování petky). 2) I něco jiného než vodu. Někdo bere pivo, někdo kofolu, já nosím Tang (střídám příchutě). Na 60tém km jenom o vodě už jsem se bála zavázat si boty aby ta voda nešla zase zpátky...