Tak tady je ten recept.
Ingredience:
600g vepř. kýty
sůl, 3 líže oleje
4 velké listy kapusty
2 lžíce masla
1 svazek mladé cibulky
200g žampionu (my jsme použili suchohřiby a křemenáče a mohu jen doporučit)
100g šunky
1 vejce, 5 lžic smetany
200g liskového těsta
40g plátkové slaniny
špetka drceného pepře - černého
1 žloutek na potření
špetka hrubé pekařské soli, kmín
Postup:
1) Kýtu osolte a opečte ze všech stran na oleji. Pak ji upečte v toubě do měkka a nechte vychladnout.
2) Kapustové listy spařte ve vroucí vodě, ihned poté propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Na másle opečte na drobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, houby a šunku. Vše zalijte vejcem s rozmíchanou smetanou. Ochťte solí a pepřem.
3) Těsto rozválejte do tvaru obdelníku. Rozložte na něl plátkovou slaninu s kapust. listy. Poté potřete směsí viz bod 2) následně položte pečené maso a zabalte.
4) Plech vyložte pečícím papírem, položte na něj zabalenou kýtu, povch potřete rozšlehyným žloutkem a posypejte hrubou solí a kmínem. Pečte při 160 °C asi 30 min. Upečenou kýtu nechte po vyndání z trouby chvíli stát a poté ji rozkrájete na plátky.
Toď vše.
Mohu říci Lenko, že jsem si opravdu moc pošmákl!!!!!