Já si naopak myslim, že hlasování má mnohem větší výpovědní hodnotu než diskuze, protože v diskuzi se semele páté přes deváté, odbíhá se k jiným změnám, k jiným pravidlům.. pokud mam černé na bílém, že 2/3 lidí jsou pro změnu, nevidím důvod, proč o tom ještě sáhodlouze diskutovat. A už vůbec nevím, proč by se v takovém případě měly předkládat další argumenty pořadatelům - to, že tak účastníci chtějí, mi přijde jako JEDINÝ skutečný pádný argument pro změnu. Treky chodí účastníci, ne pořadatelé. Pokud to není změna rozporující základní myšlenku dogtrekkingu, bezpečnost, nebo soužití s přírodou, či dobré vztahy s okolím (což je princip všech ostatních pravidel dt, jediné určení věkových hranic nemá tato opodstatnění), nevidím jediný důvod, proč by měli pořadatelé vést učené debaty na téma změnit či nezměnit.
Vím že teď pošlapu mnoho kuřích ok, ale nechápu, proč mají hlasy pořadatelů, kteří notabene již mnoho let treky aktivně nechodí (s výjimkou Báry) větší váhu než jasně vyjádřené stanovisko účastníků. Chápu, že účastníků je mnoho, co člověk to názor, spousta lidí nedohlédne na konec svých přání nebo tu problematiku nevidí komplexně do všech důsledků, ale pokud nejde o změnu která by ovlivňovala pravidla "zásadní", tj. výše zmíněná (kde do problematiky výrazně vstupuje pořadatelské hledisko) nevidím důvod proč se neřídit "hlasem lidu" - pokud je jasně vyjádřen, že je to skutečně přáním většiny a ne jen několika jedinců.
"Třeba i proto, že jinak to může dělat dojem, že se teď kolem hranice kategorii DTW pohybuje "silný ročník" který se na DTW-2 ještě necítí. Tak aby to za dva-tři roky nebylo zase opačně, až tento "silný ročník" dospěje k názoru, že už tak silný není, protože se třeba objeví více účastnic kolem 20ti let a bude se zase řešit, že soupeřit s věkovým rozdílem 20 let je nespravedlivé."
- proto samozřejmě mají možnost hlasovat všichni, ne jen ty, kterých se to momentálně týká
"Konstatování, že je něco na nic a že většina chce něco jiného, samo o sobě ještě nikdy nic nezměnilo."
- a já se znova ptám, proč to nikdy nic nezměnilo?? Samozřejmě že nestačí konstatovat "tohle je špatně", ale pokud řeknu "tohle je špatně, dělejme to tak a tak" (když to není jen subjektivní názor jedince) proč probůh setrvávat u původního modelu? Když je tak snadné to změnit.