Zlatko - holt mezi námi nejsou všichni vrcholoví sportovci. Existují i nemocné,obézní dámy středního věku, které mají treky přesto rádi. Long už bych prostě nezvládla. Jsem ráda když občas zvládnu ten mid a i při něm si dost často sáhnu na dno sil.
Nikdy jsem si nevšimla, že by midaři nezdravili na trati, nebo se vůbec chovali nějak jinak než longaři. Ani z hlediska pořadatele, ani z hlediska trekaře (tedy midaře).
Co se týče toho odjezdu dříve - máš pravdu. Odjíždějí prakticky hned poté co dojdou. Nevím jak to mají ostatní, ale když budu mluvit za sebe - mám doma sedmnáct psů, koně, kozu...mám děti,které v tu dobu hlídá babička, nebo některá kamarádka. Musím je po cestě vyzvednout, dojet domů, postarat se o ty zvířata, které zůstaly celý den sami.... Moc ráda bych zůstala v kempu, pokecala s ostatníma, popila, pobavila se....Fakt ráda, ale prostě nemůžu. Mám možnost poprosit kamarádku, aby mi tu smečku pohlídala. Ale nemůže to být moc často. Ona má taky svoji rodinu a svoje koníčky. TAkže si tuhle možnost šetřím na případy, kdy ji opravdu budu potřebovat. Alkoholický dýchánek s přáteli holt tahle krajní možnost není.
Na posledních Lvech si mi jeden midař stěžoval, že ho moc mrzí, že jsou midaři z hlediska pořadatelů takoví "zanedbávaní". Nepořádají se pro ně "živé kontroly na brodu" (nakonec tys tam byla tak víš, kterou myslím) ani různé sedánky před zahájením akce a tak podobně. Vím, že většina longařů řekne, že to je jejich věc, že si mají přijet ve čtvrtek když ten dýchánek je. Ale je fakt dost na hlavu postavené brát si dva dny dovolené, přijet někam ve čtvrtek, dva dny proflákat v kempu a v sobotu se konečně dostat na trať. Pro většinu lidí je to prostě neuskutečnitelné. A pokud z různých důvodů nemají na long... :-(