Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Listopad 09, 2014, 17:27:01 »

Mám taky jeden zlepšovací návrh. Jen nevím, jestli se ujme. Což takhle nevymýšlet zlepšovací návrhy za každou cenu? ;-)
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 07, 2014, 22:03:38 »

Nevím, tohle právě nejsem schopná posoudit. Nikdy mě nenapadlo volat pořadateli že jsem ztracená - jak mi proboha může pořadatel zjistit po telefonu kudy mám jít? Číslo na pořadatele je číslo pro odvoz. A ten taky nevolám jen tak.
Takže "já jsem se ztratil" - no tak se najdi a buď se nauč číst v mapě nebo choď s někým kdo to umí nebo choď venčit doma do parku. Zakufrovali jsme všichni mockrát, nejsme v poušti ani v pralese.

Jinak nejlepší kufr se mi povedl u nás na chatě - jsem se takhle vracela od kešky, navigaci v mobilu samozřejmě vypnutou, dyť jsem "doma" a navíc docházela baterie. No, trošku jsem se zamotala, vylezla jsem za šera nad Hošťálkovou, s vybitým mobilem, bez světla, a s dvanáctkou lesem domů... Věděla jsem sice kudy, ale hledej značku potmě (po silnici to bylo dvakrát tolik).
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 07, 2014, 16:14:10 »

Petro, když já mám pocit, že před těmi 6 lety jsme měli co do činění s poněkud "jiným materiálem" než dnes. Jako jo, totální manták se našel taky (prosím aby to účastníci této diskuze nevztahovali na sebe!). Ale dostal to sežrat, pokud byl z odolnýho materiálu, tak to skousnul, vyškolil se a zapadl do kolektivu, pokud ne, už jsme ho neviděli (žádná škoda).
Teď mám občas pocit, že musí mít někde poblíž hnízdo a touží pouze po dogtrekkingu :-D
Já si třeba nepamatuju, že by mi za 4 roky Oderáku někdo volal, že neví kde je... no letos se na to už muselo udělat zvláštní pravidlo, že pořadatel po telefonu nesmí nikoho navigovat, jelikož pořadatel řešil 10 telefonátů za hodinu "Já jsem se asi ztratil." "No a kde jsi?" "V lese." "Podle mapy, na kterým jsi asi kilometru?" "Já nevím." "A co vidíš?" "Stromy..." (dál v telefon následuje pouze usedavý pláč).  A to prosím minimálně telefon s GPS dnes má v kapse tak 90% lidí, tehdy s tím krámem lítalo pár keškařů.
Poslal: tombru
« kdy: Listopad 07, 2014, 16:10:34 »

Současný způsob startů v rámci bodování MČR je kompromis pořadatelů, kteří jsou v různých lokalitách různě omezeni místními podmínkami a tím, co si "vylobovali" ti co soutěží na předních příčkách, aby měli mezi sebou při startech dané rovné podmínky. To že se soutěžící bojující o první místa spolu vzájemně domluví je nereálné, vždyť spolu soutěží!

Už dnes je možné startovat v podstatě kdykoli kdy to pořadatel povolí, ale pokud to bude mimo startovní okno určené pravidly a upřesněné pořadatelem tak se tomu člověku nebude toto do bodování MČR počítat. Takže v zásadě je možné startovat kdykoli, ovšem za určitou cenu...

Co se týče dne zahájení akce, zde také nelze pravidly nic moc nařizovat, protože tady musí pořadatel také respektovat hromadu různých podmínek (kdy má on a jeho tým čas, kdy je k dispozici zázemí atd...). Takže je to na něm, které dny v týdnu bude akci pořádat. Kdyby se nařídilo, že se musí zahajovat jen v sobotu a končit v neděli večer, tak tu bude minimum akcí a možná i žádné.

Pořadatelé si problematiku práce a dovolených velmi dobře uvědomují, i oni chodí do práce a často organizují i další pejskařské akce, nebo se jich účastní. Boj s dovolenou svádějí stejně jako účastníci.


 
 
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 07, 2014, 16:01:25 »

No tak co všechno se kdy "povedlo" na vandru, jak se dá noc proklepat bez spacáku a podobné veselosti, o tom se dá kecat do rána (zejména máš-li ten promočený spacák). Zajímavé, že když jsem tady napsala, že na 30km procházky nepovažuju za nutné brát si mobil, chtěli mě kamenovat coby nezodpovědnou a co když se něco stane. Teď píšu, že odvoz z longu bych si netroufla někomu odepřít a zas je zle. Kdo z nás posoudí který odvoz je zbytečný?
Mrkni do toho starého nekonečného příběhu - strana 29 a dál - někdo navrhoval přesně totéž - zpřísnění odvozů. Bylas jedna z těch, co psali že je to pitomost. http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=92.420
Všechno pořád dokola, jenom jsme se posunuli o šest let... týýjo, to byl Barouš eště mláďátko, Majka s Mariannou o DT ještě nevěděly, v osmi MČR závodech vidělo cíl 15 DTW2...
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 07, 2014, 15:52:24 »

To že tě bolej nožičky, prší, je ziminka, zabloudil jsi a už nebudeš první a psychicky ses kvůli tomu rozleptal, nejde to tak rychle jak jsem si představoval a do tmy to nestihnu a v noci se v lese bojím...  není důvod v noci pro někoho jezdit. Máš s sebou mít vše pro přespání venku, takže si ustel pod smrčkem a ráno uvidíš, buď dojdeš nebo si zavolej odvoz. Myslím, že po proklepané noci ve vykuchaným šusťáku, který někteří vydávají za spacák, by se hodně lidí rychle vyškolilo a vyměnili by ledvinku za krapet větší zavazadlo.  :-D

Ano, odvozy z trasy mají mít své opodstatnění, ale zbytečně se nechávají odvážet i chodci, co mají v batozích dvoukilové spacáky do mínus dvaceti. Stačí, když zaprší, příjde bouřka, ochladí se.
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 07, 2014, 15:14:10 »

Nebudem slovíčkařit, možností "co by se mohlo" je mnoho.
Prostě apeluju na to zbytečně účastníky nerozmazlovat.
Co ten člověk s puchýřema či mokrám spacákem udělá na vandru, kde odvoz není?  Prostě si nějak poradí... a o tom (krom polykání km na čas) ten DT taky je.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 07, 2014, 15:05:45 »

Lenko, ale dyť to už se taky řešilo... prostě po telefonu nemáš šanci poznat jak moc je na tom ten člověk zle. Někdo udělá z puchýře smrtelnou záležitost a někdo nesměle pípne jestli bys prosím nemohla přijet, že se mu trochu blbě dýchá. Ostatně sama jsi tehdy psala, že vnímání bolesti je velmi individuální a proto si nedovolíš posuzovat koho to jak bolí a prostě jedeš.
Už se ti někdy v batohu vylil vak? Stačilo si nevšimnout že mi při dolívání spadlo těsnění a doufám že úplný debil proto nejsem...
Pokud chcete prověřit povinnou výbavu, udělejte zase povinný bivak.  Ono to nějaké kouzlo mělo...
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:32:18 »

Petro, dobře, do "úraz" zahrnuju i astmatický záchvat, křeče a jiné závažné zdravotní komplikace člověka i psa a dobře i živelnou katastrofu, sněhovou vánici, vichřici...
Pokud jedu na DT v dubnu do hor (Krušky), tak mám mít tomu odpovídající oblečení a spacák (předpokládám, že jsme všichni dospělí a svéprávní jedinci).
A pokud má někdo v báglu bazén, tak je debil a neumí si zabalit... a tím, že ho budeš zachraňovat se to fakt nenaučí a nenaučí.
Dogtrek má rozvíjet i ty mentální schopnosti, nejenom práci s mapou :-D
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:25:23 »

Každý kdo DT pořádal tak ví, jaká je to bitva s úřady, půl roku lítáš a vyřizuješ a pak dalšího půl roku řešíš stížnosti. Žes viděl běžet 500 lidí a zavřeli jim silnici je hezký, 1. neměli psy a za 2. kdo to zaplatí? Myslíš že uzavření silnice kvůli závodu je zadara?
Když někam vlezeš na úřad, řekneš že chceš pořádat turistický či běžecký závod, jo to je nadšení a ochoty, dokud nezmíníš slovo PES... Pak úsměvy zmrznou a začnou vymýšlet proč to nejde...
Sakra než začnete vymejšlet novoty, poptejte se lidí co chodí (běhají pár let), dlouhodobých organizátorů, prodiskutujte pro a proti, případně přiložte ruku k dílu a pomozte s organizací, ať víte o čem točíte...
Poslal: zlá_tužka
« kdy: Listopad 07, 2014, 14:03:17 »

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními.

90% účastníků nemá časy pod 20hodin.

Dogtrekking si může kdo chce jít, běžet, popobíhat nebo se třeba plazit po břiše, ale byl by fajn respekt k tváři a pravidlům dogtrekkingu, i k nám-těm ostatním, "nesportovcům". Běžci, kteří jezdí roky, pravidla DT zvládají.. Ve shovívavém návrhu, že by měl organizátor skupině nesportvců (většinové) "umožnit" jít mimo soutěž, cítím despekt. Určitě se najde pár hlasů, i mezi těmi, kteří na DT jezdí léta nebo jezdili dříve, kterým se nelíbí to které pravidlo, ale pořád je to o tom stejném - kvůli pěti lidem, kterým se nějaké pravidlo nehodí, by se asi neměla měnit pravdila pro stopadesát dalších..a naopak.

Následující otázka je podle mě dost výstižná a tak si ji dovolím zdůraznit:
Takže ultramaraton se psem , nebo DT ? ? ?
DT není ultramaraton se psem, dovolím si tvrdit, že pro většinou účastníků je dogtrekking spíš něčím ve smyslu turistické disciplíny a já doufám, že ultramartonem se nikdy nestane!

Remcat se dá na všechno. Povinná výbava se taky už párkrát řešila - proč běžec musí nést povinnou výbavu, když je večer v cíli??? Protože se rozhodl zúčastnit se dogtrekkingové akce a tedy by bylo vhodné se těm pravidlům přizpůsobit a né požadovat změnu takového pravidla, které se nezdá deseti lidem ze stopadesáti.
Už jsem zaznamenala i remcy na to, proč dělají pořadatelé delší trasy než těch 80km...?! tak to už mi vůbec hlava nebere.

Zažil jsem víc jak 500 běžců po startu - tedy v chumlu na trojkové silnici nějaké dva tři kilometry nebo cca 150 běžců ve štrůdlu na dvojkové cestě.
A ti běžci měli psy? To je myslím dost podstatný detail.
Poslal: MartinD
« kdy: Listopad 07, 2014, 08:10:17 »

no nevím s tím hromadným startem bych to neviděl tak černě Ježuro, v prvé řadě to ale určitě závisí na organizátorovi každého závodu ;-) Zažil jsem víc jak 500 běžců po startu - tedy v chumlu na trojkové silnici nějaké dva tři kilometry nebo cca 150 běžců ve štrůdlu na dvojkové cestě. V prvním případě organizátoři zajistili uzavření cesty, v druhém případě to organizátoři neřešili, každý přece podepsal, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. A to jestli je starosta rád, že má v obci závod seriálu MČR, nebo ne, záleží především na komunikaci organizátora se starostou... Vždy bude mít ale organizátor lepší pozici, když bude nabízet sportovní akci než hromadné venčení pejsků...
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 06, 2014, 23:08:22 »

A tady bych apelovala na pořadatele... neodvážet v noci (krom úrazu)!
noo, sice v podstatě souhlas... akorát že to jsem tehdy na Šlapanicích taky mohla bídně chcípnout ve křoví... dyť se mi jenom trochu hůř dýchalo... Jindy jsme "sbírali" běžce, co chytnul křeče, ale šílené. Bylo to ještě ve dne, odvoz byl... ale když to bude v noci, posoudíš po telefonu jestli se mu jen nechce a vymlouvá se na křeče? Do rána by měl nohy v háji...
Riskni si někoho neodvézt na loňských Šlapkách - věřím tomu, že se tehdy dalo s klidem umrznout, takhle veselo nebylo ani na Kruškách 2006 a to byl slušný nářez. Ono stačí aby se ti ten dvoukiláč někde blbě namočil a máš veselo i v červenci - co uděláš když o půlnoci vybalíš a zjistíš že máš v báglu bazén?
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 06, 2014, 17:35:26 »

Hromadné starty: jsou možné třeba na Šeráku, kde se z kempu vypadne hned "do krajiny". 100 lidí s čoklama nelze pustit naráz někde v civilizaci, stačí dva tři nerudní důchodci co zavolaj starostovi co že je to za cirkus... a příští rok máme smol pachol, nechceme vás tady... najít kemp s dostatečnou kapacitou, zázemím, v sezónu nebo naopak otevřený mimo ni, kde nevadí psi a dá se odtamtud dojít do nějaké zajímavé lokality aniž by se muselo jít  třeba 10 km po frekventované státovce není prdel...

Problém lepiči: Tak snad se všichni známe, takže dojdu, řeknu, hele Franto, minule ses vezl, tak teď startuješ zas první ty a já se ti budu lepit na prdel (hezky si to hoši užijte  ;D )... Sakra nejde o milionový výhry, nehynoucí slávu a mezinárodní prestiž, že by se nějaký fair play muselo úplně vytratit. 

Ad výbava, canicross maraton: Dogtrek není jenom o rychlosti, ale i o tom, že se o sebe a psa zvládnu za všech okolností postarat a v lese si nějak poradít. A tady bych apelovala na pořadatele... neodvážet v noci (krom úrazu)! To že tě bolej nožičky, prší, je ziminka, zabloudil jsi a už nebudeš první a psychicky ses kvůli tomu rozleptal, nejde to tak rychle jak jsem si představoval a do tmy to nestihnu a v noci se v lese bojím...  není důvod v noci pro někoho jezdit. Máš s sebou mít vše pro přespání venku, takže si ustel pod smrčkem a ráno uvidíš, buď dojdeš nebo si zavolej odvoz. Myslím, že po proklepané noci ve vykuchaným šusťáku, který někteří vydávají za spacák, by se hodně lidí rychle vyškolilo a vyměnili by ledvinku za krapet větší zavazadlo.  :-D
Poslal: BadBoyTeam
« kdy: Listopad 06, 2014, 13:16:37 »

Nejde jen o to, kdo kdy vyběhne, ale také o to, kdo s kým běží. Samotný běžec má menší šanci než dvojice apod. Model „Šerák“ je nejvíc férový, hromadný start stírá všechny zákulisní dohody (běžím prostě s tím, komu stačím a nebo pokud chci, tak sám) a zcela smazává výhody plynoucí z toho, kdo za kým vyběhne. Když už se tu řeší nemožnost výběru startu v pátek nebo v sobotu ráno a argumentuje se rovnými podmínkami a taktizováním, měl by se tento argument stáhnout i na toto. Neaplikovat ho jen na dny, ale na minuty. Myslím si, že jde o úplnou maličkost z toho všeho, co tu běžci předkládají :-) Organizátorům by odpadlo zapisování jednotlivých časů odchodů a nemuseli by dvě hodiny stát na startu, uvolnilo by jim to ruce pro jinou práci, které je na závodech DT jistě i tak dost.