Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními.
90% účastníků nemá časy pod 20hodin.
Dogtrekking si může kdo chce jít, běžet, popobíhat nebo se třeba plazit po břiše, ale byl by fajn respekt k tváři a pravidlům dogtrekkingu, i k nám-těm ostatním, "nesportovcům". Běžci, kteří jezdí roky, pravidla DT zvládají.. Ve shovívavém návrhu, že by měl organizátor skupině nesportvců (většinové) "umožnit" jít mimo soutěž, cítím despekt. Určitě se najde pár hlasů, i mezi těmi, kteří na DT jezdí léta nebo jezdili dříve, kterým se nelíbí to které pravidlo, ale pořád je to o tom stejném - kvůli pěti lidem, kterým se nějaké pravidlo nehodí, by se asi neměla měnit pravdila pro stopadesát dalších..a naopak.
Následující otázka je podle mě dost výstižná a tak si ji dovolím zdůraznit:
Takže ultramaraton se psem , nebo DT ? ? ?
DT
není ultramaraton se psem, dovolím si tvrdit, že pro většinou účastníků je dogtrekking spíš něčím ve smyslu turistické disciplíny a já doufám, že ultramartonem se nikdy nestane!
Remcat se dá na všechno. Povinná výbava se taky už párkrát řešila - proč běžec musí nést povinnou výbavu, když je večer v cíli??? Protože se rozhodl zúčastnit se dogtrekkingové akce a tedy by bylo vhodné se těm pravidlům přizpůsobit a né požadovat změnu takového pravidla, které se nezdá deseti lidem ze stopadesáti.
Už jsem zaznamenala i remcy na to, proč dělají pořadatelé delší trasy než těch 80km...?! tak to už mi vůbec hlava nebere.
Zažil jsem víc jak 500 běžců po startu - tedy v chumlu na trojkové silnici nějaké dva tři kilometry nebo cca 150 běžců ve štrůdlu na dvojkové cestě.
A ti běžci měli psy? To je myslím dost podstatný detail.