Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Návrhy

Autor Téma: Návrhy  (Přečteno 69591 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Dáša1

  • Host
Re: Návrhy
« Odpověď #105 kdy: Leden 12, 2009, 21:02:37 »
Zase jsem nějak nepochopila Romanův román. Romane nechápu, jak jsi přišel na to, že by jsem neměli chtít kratší tratě než je Long. Jen nechceme mít nic společného s tvými názvy ve tvém "skvělém " MS. Proč to už snad proboha každý ví.

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Návrhy
« Odpověď #106 kdy: Leden 12, 2009, 21:30:01 »
Romane, já jsem byl a budu zastáncem názvu DT pro kratší traťe s přívlastkem MID, maraton, apod. Ale Ty si uvědom, že jsi to zazdil s tím MS, po prvním MS jsi tvrdil, že to bylo myšleno jako recese, tak jsme se tomu zasmáli, někteří si zaťukali na čelo, ale přešlo se to, ale opakovanej vtip není vtipem a tak se stalo, že jsi pár lidí pěkně nas.. Já osbně bych to přešel....,možná proto že nejsem pořadatel DT.

Offline peFO

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Souhlasu: 5
Re: Návrhy
« Odpověď #107 kdy: Leden 12, 2009, 21:42:42 »
Tak jenom k té recesi. Mluvil jsem s několika účastníky a těm to moc jako recese nepřišlo, spíše úplně vážně myšlený závod.

Jak už tu někdo psal. Dogtrekking neznamená jen  délka trasy, ale také vše ostatní co k tomu patří - povinná výbava, VEŠKERÉ!!! povolení, které je na akci potřeba atd......
Nevím jestli je takový problém, aby si Roman svoje akce nazval Dog-maraton. Ale holt on se nový sport hůře propaguje a i sponzoři se na na zavedený pojem dogtrekking koukají jinak než na dog maraton. Nemám pravdu?

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Návrhy
« Odpověď #108 kdy: Leden 12, 2009, 21:49:19 »
No právě, že ti co se zasmáli, věřili tomu, že takovou blbost nemůže nikdo myslet vážně, ale věřím tomu, že to bylo super a že jste si to užili. Mimochodem, třeba taková Lucka H. má svůj WSHC a asi ani neuvažuje to přejmenovat na DT.
Už se na to vykvajzněte, Tome nenech se otrávít, aspoň to tady hučí, lepší než to mrtvolno okolo Vánoc ;)

Offline Luboš

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #109 kdy: Leden 12, 2009, 21:54:33 »
Vydržel jsem to dost dlouho, ale už i já musím reagovat.

Vážený pane Baláži, neustále se zde oháníte propagací dogtrekkingu a místo toho jen a jen škodíte a já osobně bych byl velice nerad, aby dogtrekking u nás skončil.

Dogtreky chodím déle než 4 roky, takže i tak dlouho Vás znám. Když jsem s tímto sportem začínal, docela jsem Vaše výkony obdivoval, ale postupem těch 4 let jsem zjistil, že jste jen samolibý machýrek, který si myslí že si může dovolit cokoliv.

Už jako dogtrekař-účastník jste mnohokrát porušil pravidla tohoto sportu a nyní je porušujete jako pořadatel. Přestože Vám pořadatelé řešení nabízeli mnohokrát, Vám to nestačí a pravidla porušujete neustále (mimochodem – ve všech ostatních sportech které zde byly v souvislostech zmiňovány – atletika, kopaná, triatlon, atd. jsou za takovéto porušení pravidel nemalé tresty). K Vašemu dlouhému příspěvku bych chtěl vědět kolik účastníků MIDů, které zmiňujete, bylo. Mám dojem, že když sečtu lidi ze všech těchto Vašich akcí, myslím že 30ti se nedopočítám a to zde byli klasifikováni i normální atleti – běžci. Tím nechci říci že je to číslo zanedbatelné a že jsem proti kratším závodům, ale veškeré problémy, které se zde řeší ohledně slovíčka MID, které dříve označovalo kratší dogtrekkingy, se řeší jen díky Vám. Všichni, kdo dogtrek dělají už déle, to vědí. To, jakým způsobem Vaše akce pořádáte (nebudu-li brát v potaz to o čem se zde neustále debatuje, což je délka trati jasně vymezená pravidly) – vše je bez všech náležitostí – je více než nezodpovědné a to nejen k ostatním přadatelům, ale i všem opravdu dogtrekkařům. Je jen normální, že se pořadatelé brání.

Takže sečteno a podtrženo, největší „propagátore a spasiteli“, být já na místě pořadatelů těchto parádních akcí, velice slušně bych Vás poslal do p*****.

Všem ostatním slušným lidem se omlouvám, ale tohle prostě jinak nejde.

Offline Eva Prof.

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #110 kdy: Leden 12, 2009, 22:23:13 »
To LenkaB a FIFA: Vedle jak ta jedle. Kde by asi byl fotbal, kdyby praotci zakladatelé do preambule dali, že se musí hrát na škvárové hřišti o rozměrech 100m x 50m, a zakazovali komukoliv, když hraje na menším hřišti používat název fotbal...A tahle FIFA klidně podporuje i plážový fotbal, který se od klasického sakra liší (povrch, rozměry hřiště, počet hráčů, hrací doba,...), ale protože to splňuje obecnou definici fotbalu, tedy že dvě družstva se na obdélníkovém hřišti snaží dopravit cosi kulatého do soupeřovy branky bez použití rukou, je to prostě fotbal a zájem FIFA je, aby fotbal hrálo co nejvíc lidí....

To Petra a Barry: O tom, že LONG je Formulí 1 dogtrekkingu, o tom přece není sporu, ale i ta Formule 1 je jenom jednou z disciplín automobilového sportu a nikoho by nenapadlo tvrdit, že jenom s těmito auty na daných tratích je to automobilový sport a když někdo závodí s autem na kratší trati, tak tomu nesmí říkat automobilní sport. A hlavně, protože jsou si vědomi, že každý závodník musí někde vyrůst, že nemůže přijít a začít hned ve Formuli 1. Samozřejmě, že pro Schumachra jsou závody Formule 2 sranda...

To Dáša1: Pokud je to skutečně tak, a zaznamenal jsem to v debatě několikrát, tedy že se jedná jen a jen o osobní antipatie pořadatelů a vůbec nejde o dogtrekking jako takový, tak to je pak snaha o jakoukoliv rozumnou debatu asi zbytečná. Ptám se tedy, pokud Roman přestane označovat jednu ze svých akcí za MS, je šance, že výbor vezme kategori MID na milost?

Nicméně, chtěl bych ještě jednou požádat Tombru nebo jiné znalce a vykladače dogtrekkingu o zodpovězení rozumných otázek, které tu v předchozí debatě zůstaly bez povšimnutí:
1) Existují nějaká společná světová nebo evropská závazná pravidla dogtrekkingu? Nebo bych ocenil odpověď typu v Norsku to mají tak, v Itálii to mají tak, v Polsku to mají tak....Nebo alespoň odkazy na stránky.
2) Mají nějaké jiné sporty se psy (např. bike-joring, ski-joring, caniscross,...) v preambuli přesně definovanou délku trati?
3) Čím konkrétně je pro pořadatelé závodů, kteří jsou většinou mushery, nešťastné pořádání musherských akcí v různých kategoriích podle délky trati, že použití této části pravidel mushingu je pro ně pro dogtrekking nepřijatelné?
             Petr a spol.

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Návrhy
« Odpověď #111 kdy: Leden 12, 2009, 22:30:01 »
TAK A DOST!!!!  :-\

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Návrhy
« Odpověď #112 kdy: Leden 12, 2009, 22:37:42 »
Profousovic: jenže přadatelé nazvali svůj sport rovnou formulí1 a te´d se jim nelíbí že někdo po d stejným názvem pořádá závod motokár...

Offline Dáša

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #113 kdy: Leden 12, 2009, 23:01:05 »
To Dáša1: Pokud je to skutečně tak, a zaznamenal jsem to v debatě několikrát, tedy že se jedná jen a jen o osobní antipatie pořadatelů a vůbec nejde o dogtrekking jako takový, tak to je pak snaha o jakoukoliv rozumnou debatu asi zbytečná. Ptám se tedy, pokud Roman přestane označovat jednu ze svých akcí za MS, je šance, že výbor vezme kategori MID na milost?

No, tak jsem neměla reagovat, já vím :-[

Petře, teď jsi vedle ty, jak ta jedle. Nejedná se o žádné antipatie vůči Romanovi. Já osobně jsem ho zažila jen na pár akcích a je mi úplně pumpička, ale uvědomte si Vy všichni, že pořadatelé DT mají řádně potvrzené všechna povolení, obesílají všechny obce přes které treky vedou(Ota Pavel přes 20).......Dávají svoji hlavu na špalek, doufají, že jejich akce klapnou tak jak mají.
 No a potom je tady Roman, který si pořádá své MS, pod hlavičkou dogtrekkingu, který ani nesplňuje pravidla DT.Když se něco stane u Romana (nedej bože), který určitě nemá všechna potřebná povolení, semele s sebou celé námi pořádané akce. Protože potom se začnou lidi kterých se to bude týkat zajímat, co to vlastně je ten dogtrekking? A zjistí, jo aha, ono teď závodů je několik......... a budeme mít všichni po Dogtrekkingu a nezbyde nám nic jiného něž jen procházky se psy!!!

Tak asi !

Tombru, jestli mě přistihneš psát ještě něco na toto téma, máš u mně něco dobrého na zub   ;)
« Poslední změna: Leden 12, 2009, 23:04:39 od Dáša »

Petr a spol.

  • Host
Re: Návrhy
« Odpověď #114 kdy: Leden 13, 2009, 07:13:56 »
To Petra + Barry: Malé upřesnění: délka trati se samozřejmě dá předepsat, ale pak už se nejedná o sport, ale pouze o sportovní disciplínu (jednu z mnoha možných...)
 
To Tombru a ochranná známka: Nejhorší je, když někdo nedodržuje svá vlastní kriteria. To, že praotci zakladatelé a pramáti zakladatelky mají obrovské zásluhy na zavedení této aktivity u nás je nesporné. To, že existují a přibývá pořadatelů, kteří obětují spoustu svého volného času a nervů na složité pořádání soutěžních i nesoutěžních akcí v této nelehké, chce se skoro napsat kruté době, je skvělé a patří jim za to velké poděkování a z mé strany nezměrná úcta. Za svou ochrannou známku "dogtrekking" bojují jako lvi, ale s jinými ochrannými známkami jako třeba "turistika" zacházejí úplně jinak. Jedná se o kategorii "Turistická vycházka".
Domnívají se pořadatelé, že si ti, co "vymysleli" turistiku, představovali, že si všichni na turistickou akci budou muset pořídit psa, absolvovat večer před výletem rozpravu, nést na zádech předepsané vybavení, atd......, ?  A teď myslím to podstatné. Dočkali se pořadatelé turistických výletů během celého loňského roku nějakých "kopřivkových" reakcí od Klubu českých turistů provázených obavami, že co když na nějakém turistickém výletě někoho pokouše pes, že by to mohlo vrhnout špatné světlo na celou turistiku a nedej bože i vést k jejímu zákazu?

Obecně: Chtěl bych poděkovat všem, kteří věnovali čas této diskuzi, neboť mi pomohla ujasnit si spoustu věcí, speciálně moderátorovi za trpělivost. Nebojuji ani za někoho, ani proti někomu, vedla mě jenom snaha upozornit na nelogičnosti v Soutěžním řádu. Diskuze by měla vést k nějakým závěrům, jinak je to bohapusté tlachání.

Takže moje závěry:
1) to, že délka trati nepatří do preambule, ale do kapitoly Technická ustanovení nikdo nezpochybnil ani nevyvrátil.
2) byl bych komukoliv vděčen, kdyby pro mé poučení odpověděl a větší informovanost odpověděl na otázky z mého předchozího příspěvku
3) existuje skupina lidí, kteří nerozumí zrušení zavedené kategorie MID a její nahrazení něčím jiným
4) jako skoro vždy, je možná hlavní problém v komunikaci. A protože jediným oficiálním dokumentem řídícího výboru je zápis z jednání, jednoznačné vyjádření by mohlo přispět k uklidnění a vyjasnění situace

A protože život je krátkej a příliš krásnej na to, abych ho strávil vysedáváním u počítače, prosil bych Tombru, jako tiskového mlůvčího mlčícího výboru o jasnou odpověď na tento dotaz:
Existuje vůbec šance na obnovení stavu z r.2007, tedy v propozicích oficiálně uváděných kategorií LONG a MID a pokud ano, tak za jakých podmínek?
Není nutno řešit přes Forum, mejlový kontakt máš.

Přeji tímto všem diskutujícím i čtenářům hodně pohody a užívání si krásné zimy.


Offline Kniga

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 49
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #115 kdy: Leden 14, 2009, 18:35:05 »
Mno lidi ja nestacim zirat :D

Smim se poradatelu zeptat jaky smysl ma zakaz  pouzivani slova dogtrekking jen na tomto foru? Protoze kdyz si treba nekdo udela letacek tak tam napise dogtrekking a sem napise vychazka se psem tak to bude oki? Neni to trochu divny?

Podle me tu padl dost dobry napad (nekde tu na foru) a to na spojeni dogwalking. Me treba na tom nesejde,a le je jasny, ze anglicky nazvy leti... Timhle spojenim byse ten problem vyresil, proste sport se muze nazyvat dogwalking a jednou ze jeho disciplin je dogtreking. Neboli sport je beh a disciplina maraton.
Takhel si to budu pozuzivat ja, zatim sem dogwalker (lol) pac ani ja ani Spoty urco nedame vic jak tech 40 km a tak budeme trenit na kratkych trasach dogwalkingu abychom jednou vyrazili na poradnej dogtreking.
Jen me mrzi, ze zmizelo to forum o te akci v Nymburce, kvuli slovicku...


Offline Olina+Aiken

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Souhlasu: 3
Re: Návrhy
« Odpověď #116 kdy: Leden 14, 2009, 19:01:53 »
damy a panove,
jak psal "zly admin" - precteme si jak dogtrekking vznikal(na prvnim dogtreku jsem byla) - a at si kdo chce co chce pise, je to pro me stale o tom, ze si s mym 4nozcem udelame krasny vylet a uzijeme si to. At se to bude jmenovat, jak chce. "Lovime prece blankyt, nikoli vysledky". Tesim se na vsechy lovce krasnych zazitku - ty s nami budou mnohem dele nez jakykoli pohar ci diplom. Jak rika klasika - pes je jedine stvoreni, ktere nas miluje vice, nez  mame radi sami sebe - tak je nezklamme a udelejme jim krasny program.
Olina + Ája

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Návrhy
« Odpověď #117 kdy: Leden 14, 2009, 19:51:49 »
Oli, konečně slovo do pranice. S Gwen jsme pouštěly starý videa, mimo jiné i z prvního DT (když nepočítám "nultou" Vysočinu) a mělo by se to některým povinně promítat jako instruktážní film. Lidi co jsou u toho týden i s cestou (případně ještě vůbec nepřicestovali) vůbec netuší vo co gou. Ale o to víc jsou chytří ;D

Offline Sheep

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #118 kdy: Leden 14, 2009, 20:54:46 »
Lidi co jsou u toho týden i s cestou (případně ještě vůbec nepřicestovali)

 :o Jéje to je přesně můj případ,ale psala jsem jen,co se mi vybaví pod slovem Dogtreking a že se mi to líbí jak to je - netřeba něco měnit,včetně samotného názvu,...nebo ted' už ani nevím o čem se tu vlastně vedla tak vážná diskuze do které jsem se radši už nepletla...když tomu prd rozumim ::)  ;D .

Offline burak

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 74
  • Souhlasu: 1
Re: Návrhy
« Odpověď #119 kdy: Leden 14, 2009, 20:57:52 »
Když už jste u té historie - bylo by fér připomenout, že vzpomínaný první DT vyhráli Soňa Klikarová a Michal Chovanec, oba běželi s malými batůžky, bez bivaku.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: