Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu

Autor Téma: Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu  (Přečteno 23457 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #30 kdy: Listopad 05, 2013, 15:55:00 »
Už chvíli nepořádám, ale za mě, taky by mě mohlo ohrát se otravovat 2x s meetingem, startem, veterinou... Člověk má fakt dost práce i bez toho. "Jenom tam sedíš a zapisuješ" může napsat jenom někdo, kdo si to nezkusil. Navíc na spoustě akcí jsou opravdu úseky, kde je povolen průchod od - do a přes to jede tank (ochranáři, myslivci, na Oderáku armáda...).
Pak přijdou lidi, že nemůžou přijet v pátek večer a budou chtít startovat v sobotu ráno nebo večer (rychlíci by to do vyhlášení v neděli v poledne hravě stihli), a nakonec se najdou i ti, co jim nevyhovuje termín a budou chtít startovat o týden dřív nebo pozdějc ;D
Člověk holt nemůže být všude a pokud mi něco nevyhovuje, budu si muset najít jiné sportovní vyžití ;)

« Poslední změna: Listopad 05, 2013, 15:57:32 od ježura »

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #31 kdy: Listopad 05, 2013, 17:51:03 »
Kde jsem psala o neochotě nebo že "jenom sedíš"? Někdo v cíli existovat musí - pokud tam nepostavíš píchačky. Veterina mi nedošla, uznávám že to problém být může, i když všichni víme, že ten veterinář stejně vidí prd. Tam kde je omezený průchod nebo to z jiných důvodů nejde, tak to nejde, o co go? Téma je od toho aby se každý pořadatel zamyslel zda to u něj jde a v případě že by toto někteří chtěli umožnit, tak aby se to probralo na shůzce a případně se dohodly jasná pravidla aby se pokud možno nikdo necítil znevýhodněný. Na druhou stranu pokud lefi pořád fungují jako když jsem je šla já, tedy volný start od čtvrtečního večera, nedivte se že když to jde na jednom, lidé se logicky ptají zda by to nešlo i jinde.

Offline honza khp

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Souhlasu: 47
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #32 kdy: Listopad 05, 2013, 18:19:15 »
- za sebe podepisuju všechno co napsala v předchozím Boudička, navíc považujeme za dobrý to že jsme schopní se domlouvat na různých ústupcích se Správou národního parku, CHKO i Lesy ČR a vzájemně vyhovět (to souvisí i s pohybem lidí v nějakých časových a prostorových limitech)
- osobně s lefími starty nesouhlasím a možná je to i proti zásadám přijatým na schůzce pořadatelů, ale třeba je to jinak, posledně jsem chyběl :-)
- každý pořadatel má jiné priority, proč by ne, ať je každý trek charakterově trochu jiný, s Boudičkou se ale shodneme že v 8 lidech bez flákání pokryjeme tak akorát to co chceme aby na tlapkových trecích fungovalo


Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #33 kdy: Listopad 05, 2013, 19:45:59 »
Nevěřte Boudě, beztak kecá, jakmile vypadnem na trať tak vyhodí kopyta nahoru a spí... ale ještě předtím si přesměruje telefon!! :D :D


Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #34 kdy: Listopad 06, 2013, 23:05:52 »
No tak já to všechno dočetl taky až sem...  O:-) >:D

Ať se to někomu líbí, nebo ne, absolutní prioritou jsou podmínky jaké má a jaké může zajistit pořadatel. Z toho důvodu je nemožné něco takového vyžadovat, nebo ukotvit například do pravidel.

Nikde teď není dáno, že takové dělení startů není možné a záleží jen na pořadateli, zdali to takto provede, respektive na jeho možnostech a hlavně na místních podmínkách kde se akce pořádá.

Přihodím jen pár dalších limitujících faktorů, které se mohou vyskytnout a s kterými pořadatel nemůže nic udělat:

- ohlásí se veterinární kontrola, která nechce ani tak vidět psy, ale před startem jejich očkovací průkazy a porovnat je se startovní listinou (celkem pravidelná záležitost na každé Stezce vlka ráno před startem)

- udělat hromadný start pozdě večer, nebo v noci, tak budou řvát buď místní lidi, nebo myslivci. Záleží co bude za terén v prvních kilometrech trati než se startovní pole více rozptýlí. Ono rozštěkat na nějakou hodinku dvě v noci místní psy není zrovna dobrý začátek.

- můžou být také dané časové limity na projítí některých úseků trati. Třeba že některou honitbou se může jít jen v pátek a jen do 18:00. Ano, i takové už byly podmínky.

- individuální startování na domluvu. Pěkné, ale osobně jsem zažil nehezké spory o taktizování. Většině je to možná asi jedno, ale nikdo z pořadatelů asi určitě nechce pak řešit nějaké dohadování.

atd... atd... atd... a spousta dalších věcí byla už zmíněna v předešlých příspěvcích.

Takže rozhodně nejde o nějakou lenost, nebo neochotu pořadatelů, ale hlavně o velmi individuální omezení vycházející ze specifických místních podmínek pořádání jednotlivých akcí.

Proto prostě není možné takový postup startování obecně vyžadovat. Někde to může být klidně možné, jinde to bude absolutně nerealizovatelné.

Vemte také v potaz, že i pořadatelé chodí do práce a že by jistě byli raději, kdyby se akce konala jen o víkendu. Ale je to zase jejich "oběť", že chtějí pro vás takovou akci pořádat.


No nakonec by to šlo i zcela "remote".
Instrukce si účastníci stáhnou na internetu a pak s GPS logerem (třeba i s aplikací v mobilu) vyrazí kdykoli v roce na trať. Jakmile dojdou, odešlou opět data ve standardním formátu KML na server dogtrekkingu a speciální algoritmus vyhodnotí zdali se nejedná o podvrh, nebo manipulaci s daty a zdali účastník absolvoval trať podle propozic. No a na konci roku robot vyhodnotí výsledky MČR a mejlem pošle diplomy. 


A v tomto ohledu se mi v hlavě otevírá opět ta věčná otázka - co vlastně dělá dogtrekking dogtrekkingem??? Kdo to ví...  :-[

Ale je to můj osobní názor a tak se každopádně zeptám na schůzce ostatních pořadatelů.
 

tombru

Offline Jenny1

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Souhlasu: 6
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #35 kdy: Listopad 07, 2013, 06:53:28 »
Myslím, že odpověď od tombru je nejlepší závěr této diskuze. Večer po prac. době připíšu více.
Ještě se omlouvám, že jsem se nechala zastupovat pouze jménem a fotkou fenky. S fenkou Jenny chodí 2 roky midy, 4 roky longy a 1 trek pomáhala pořádat Jitka Růžičková
« Poslední změna: Listopad 07, 2013, 06:56:12 od Jenny1 »

Offline Jenny1

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Souhlasu: 6
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #36 kdy: Listopad 07, 2013, 22:15:05 »
Děkuji za příspěvky, přečetla jsem si všechny, jak kladné, tak záporné. Také si myslím, že by se měl vždy rozhodnout pořadatel. Posoudit trasu, zda nehrozí startujícím nebezpečí nebo pokud jsou některá místa v určitou dobu zakázána, potom je to jednoznačně s ranním startem. Nepřipadá mi, že by byl někdo z ranního startu znevýhodněn, spíše je to naopak. Jediné spravedlivé je to na Šeráku, všichni hezky v 7:00. Prezentace pro pořadatele by neměla být zas tak náročná, ve stejnou dobu přijíždějí i midaři. Horší by to mohlo být při příchodu do cíle těsně před časovým limitem. Komplikace bude s veterinářem, živou kontrolou atd.  Individuální přístup se mi moc nelíbí a už vůbec ne start na long v sobotu ráno (to běž raději mid) Sám člověk na trati, to není dobré. Jediné z čeho mám trochu strach je fakt, že po treku většina jede domů autem. Toto jsem si (já neřidič) uvědomila až, když o tom psal Honza.
Chtěla bych poprosit o projednání na prosincové schůzce a podle zájmu pořadatelů uvidíme. Vyzkoušet se to může. Také nedokážu odhadnou, kolika lidí by se večerní start týkal.
Rozhodně další návrhy jsou vítány.

Offline samurajtt

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Souhlasu: 15
  • Cesta tisíc mil dlouhá, začíná prvním krokem...
Re:Návrh na úpravu pravidel dogtrekkingu
« Odpověď #37 kdy: Listopad 14, 2013, 10:08:01 »
"No není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem".... Staré ale stále platné rčení...  A není větší ztráta času než se snažit vyřešit neřešitelné.... Jsme já a múj pesan naprostí začátečníci, ale snad nebude zkušenějším vadit když připojíme něco slov i za  nás. ;-):-)
 V první ředě asi je fakt nejrozumnější nechat pořadatelům prostor k jejich svobodné volbě jak ten svůj dogtrekk pojmou a pak akceptovat podmínky konkrétní akce.  Za druhé si myslím že se zde v diskuzích trošku po zapomíná na lidi pracující v oborech s nepřetržitým provozem , kde jim přesunutí startu do víkendových dní stejně nic nevyřeší a budou si muset opět vybrat závody které mohou a nemohou absolvovat. Bohužel je to tak.
Za třetí start v sobotu a cíl v neděli??? Díval jsem se na výsledky jednotlivých závodů a kolikpak účastníků z celého startovního pole dosahuje časy pod 24 hodin??? 
A teď vyloženě za nás pomalejší
 O doktrekkingu jsem se dočetl na internetu a řekl si to bychom mohli zkusit. Coby více méně celoživotní turista a milovník přírody, proč ne... a pesan bude mít zábavu a taky to prospívá utužení vzájemnému vztahu člověk - pes.... Shodou okolností jsem v naší ZKO poznal i pár lidí kteří tento sport nějakou dobu dělali a říkali že navíc jsou dogtrekkaři skvělá parta lidiček.  A měli pravdu.
Zatím na všech akcích kterých jsme se zúčastnili tomu tak bylo... A o kolegialitě na trati a po té když se dostanete do cíle ani nemluvě. A to setkávání se v "občerstvovacích stanicích" v průběhu celého závodu, kdy jedni přichází a druzí odchází, ale všichni jsou tak říkajíc naladěni na stejnou vlnu, to prostě nemá chybu...:-)  Každý závod má prostě svou atmosféru se kterou se na žádném sólo toulání naší přírodou nepotkáte....
Samozřejmě že by bylo krásné mít možnost zúčastnit se všech akcí, ale i pro nás dva je to spíš v rovině zbožného přání než reality. Ale o to víc by nás mrzelo kdybychom se kvůli "přílišnému" zkrácení limitů start-cíl nemohli těchto akcí zúčastnit protože holt jsme pomalejší už jen tím že si to chceme užít, pokochat se , nafotit, podebatovat s ostatními bez ohledu na čas . Ten nás ve všedním životě myslím prohání až až....
 Nezávidím pořadatelům jejich práci ale  jsem moc rád že ji pro nás dělají a zvládají při všech těch překážkách které jim současný stav klade do cesty. 

samurajtt

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: