Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)

Autor Téma: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)  (Přečteno 13159 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Zdravíme včechny starousedlíky, jsme tu noví (dvounohá Fenris a čtyrnohá Magic). Předem se chci omluvit, že toho určitě spoustu napíšem a většina bude scela nepodstatná, jsme psavci a nemůžem za to. :-D
Když jsme vymejšlely, kterej sport nám bude nejvíce vyhovovat, tady se nám zalíbilo nejvíce. Hlavní rozhodování je tedy spíš na Magic a trochu na mojí mizerný kondici, ale ta se snad zlepší, nebo spíš se už lepší, od té doby, co jsem po mamuně přebrala vedení smečky, která má tedy v tuto chvíli tři psí členny (ale počet se může a i bude průběžně měnit/zvyšovat), což zahrnuje NO stařešinu Saly, která procházku delší jak dva kilometry považuje za zbytečný týrání, voříšku Kikinu, kterou u nás loni na vánoce vyhodili z jedoucího auta a za nejlepší sport považuje gaučovanou a spánek na etapy a mojí nejmladší (a první opravdu mojí) Magic (BŠO), které bude na mikuláše rok a jako jedinná má temperament a chuť něco podnikat. Skoukly jsme co všechno se dá dělat, v menší míře odzkoušeli vzhledem k věku a když jsme vyškrtly na co namám penízky (naštěstí většina psích sportů není peněžně náročná), plíce a kondici nejméně rok (běh, nesnášim běhání, nesmyslnej sport), nebo Megy chuť (plavání, ve vodě se má namáčet, ne plavat, chytání míčků, talířů a čehokoliv, pokud se to má udělat víc jak třikrát) tak se nám dlouuuuhé procházky zalíbili nejvíc (nikdo netvrdí, že by se to nedalo prokládat vším možným). Tak máme po přečtení hlavní stránky a fóra pár uplně nepostatných otázek (spíš by nás zajímalo):
Co se bude pořádat na jaře? Jestli u toho bude i ta kratší procházková možnost? (Aby panička zkusila, jestli náhodou neumře cestou) Kde to bude? (Jsme jihočeši, takže kdyby jsme si pro začátek mohli vybrat něco na jihu, středu, západě čech, či vysočinně, bylo by to potěšující.) A jak je na tom jaká akce s náročností terénu? (Myšlen hlavně sklon a délka kopců. Ach, ty prokouřený plíce.) Neví někdo kde bych sehnala pořádný boty, ať už nízký nebo kotníčkový, co nemaj takovou tu vyztuženou a zaoblenou zápatní část (nevim jak to nazvat, maj to snad všechny)? Hledala jsem všude, kde mě napadlo a nenašla, asi mám divný nohy, ale i z roky rozšláplejch bot mám po patnácti kilácích rozervanou nohu a už mě nebaví furt prát krvavý ponožky (nehledě na to, že to bolí, ale na to sem si už zvykla). Další dotazy případně doplním, až mě napadnou. Jen, chodí s váma na trekky nějakej či nějaká BŠO?
Předem díky za odpovědi, snad sem se s tim psanim aspoň trochu udržela.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #1 kdy: Říjen 21, 2010, 19:55:32 »
BŠO zatím chodí myslím jen Ari od Johulky
Termínový kalendář (a tím i místa oficiálních akcí) se bude dávat dohromady na tradiční schůzce pořadatelů někdy v prosinci, hned potom Tombru zveřejní novou termínovku. Většinou bývají závody doplněny i kratší tratí (označováno jako MID nebo turistická) - poznáš to pak v propozicích. Neoficiální akcičky (kratší) bývají vypsané tady na fóru. Kopce se dají odhadnout podle místa konání - jasně že v Jeseníkách bude jiná kopcovitost než na Hané.
Boty - jaké značky máš vyzkoušené? Používáš kvalitní trekové ponožky? Mažeš? O botách je tu celé téma - tady: http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=252.0

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #2 kdy: Říjen 21, 2010, 20:15:24 »
Děkuju,
takže o to kdy, kde a jak se bude konat se začnu víc zajímat, až se to rozhodne.
Co se bot týče, já nikdy klasický trekový botky nenosila. Když jsme chodívali na tůry, což jsou tak čtyry roky, tak jsem nosila glády (obyč a z letní páskovou úpravou) a pozdějš martensky , oboje pod kolena a u obou sem si ten vrch zápatní části pilovala pilníkem a podlepovala náplastma, a normálně nosim botasky od sandicu, kde si pro změnu podlepuju tu zadní část kotníku náplastma. S tímhle mám problém u jakýkoliv boty co má patu. Ponožky už jsme vystřídala, od žádnejch, běžeckejch nízkejch, všeho co měli ve sportovních potřebách, nejlíp z toho vycházej ty, co si uháčkuju sama z dost tlustý vlny, ale to je tak na zimu. :-) Mázání nohou funguje spíš na spálený chodidla a puchejře. Jediný, co tenhle problém vždycky stopro vyřeši je odříznout tři centimetry z boty a zbytek rozklepat kladivem, aby změknul, ale i když se po tomhle zákroku cítím v botním ráji, není to praktický do terénu (to mi to bota pro změnu padá). Ostatní dvojnožci mají asi větší klenutí mezi patou a kotníkem.
Prostě bych potřebovala boty, co nemaj tvrdou patu, jako maj i balerínky.
« Poslední změna: Říjen 21, 2010, 20:18:44 od Fenris a Magic »

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #3 kdy: Říjen 21, 2010, 20:39:24 »
Ještě bych se zeptala, jestli nebudem mít moc problém, že Meg je dost obezřetná. Každýho neznámýho tvora většího než králík monitoruje, jestli náhodou neudělá něco, co se jí nelíbí (což se týká hlavně lidí a psů). A pokud něco neni dle jejích představ, pes zaštěká, člověk udělá špatný gesto, tak začne dělat ramena (štěká do zblbnutí a tváří se zle, teda pro neznalý, po přiblížení se skamarádí). Dopracovali jsme se k tomuhle od jejího strašpytlovství, kdy se bála všeho. Hlavně je ukecaná, musí si zaštěkat když vyjde ze zahrady, vejde do jakýkoliv vesnice, prostě má asi milion vážnejch důvodů, na který musí něco světu říct.
Takže, jestli nebude problém s její ukecaností a tím, že musí na každýho dělat ramena (jinak je beránek, ptáci jí žerou z misky, zvířata jí zajímají jen na to pozorování a s každým člověkem a psem se skamarádí, teda až na ty co jsou agresivní, nebo nedostane povolení. Teda nesnáší děti, to má ze mě, a koně, ale ani jedněch tam moc nebude, aby sejim nedalo vyhnout.)

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #4 kdy: Říjen 21, 2010, 20:53:49 »
boty si vyzkoušej v obchodě, já bych teda z bot pod kolena byla taky KO. Spíš než do celokožených bych šla do kombinace, tradičně "papučoidní" jsou Garmonty.
Co se týká uštěkanosti - chce to brát ohledy k ostatním - pokud bude řvát v noci milovat tě nebudem, pokud za víkend pětkrát blafne, nikdo nic neřeší. A to aby nestrašila ostatní - lidi i psy je na tobě. Pokud ji necháváš vylítávat, nediv se že když to jednou někdo vrátí. Pokud ji s ostatními (zejména psy) seznamuješ rozumně, pak jí dogtreky jen prospějí - čím víc pohodových lidí a psů potká, tím míň to bude řešit.

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #5 kdy: Říjen 21, 2010, 21:10:16 »
Tak co se týče nocí, počítám s tím, že budem spolu spát v autě, na každym výletě to tak děláme (máme psí auto dost velký ještě pro jednoho člověka a tři psy) a to je potichu, nechce budit mě a já spím dlouho (takže se vyspí i ostatní, samotná nikde nebude, kdybych nesměla pít a jíst, někde kde to nezná jí může napadnout kravin). Co se týče potkávání nových psů a lidí, na tom pracujeme už odmalička, není bouďák. Ze zatím získaných zkušeností, ve větší skupině bude chvilku koukat kolem sebe, deset až patnáct minut štěkat, pak zas chvilku pozorovat a nakonec už všechno ignorovat.  Při potkávání si odštěká vprůměru prvních deset lidí a pak je bude zas spokojeně ignorovat. Teda až na ukecaný psíky z plotem domů, na ty štěká vždycky, asi mluví sprostě. A na lidi co se nečekaně oběví za rohem či křoví, takže na nás nikdo nedělejte baf, to věřím, že by i kousla, se nedivim, já taky. :-D
Jinak díky za nápad na boty, kouknu kde je maj v nějakym kamennym krámě. Mám dost podobný botasky, jen už mají ošoupanej vzorek a celkově brzy odejdou, pak mám ještě běžecký (nevim proč, když neběhám) a ty zrovna do terénu nejsou, tak potřebuju nový. Teda vypadaj včechny, že maj ten zadek taky vyztuženej (ta část s vykouslym měsíčkem vzadu nahoře je to co mi tak vadí). Jinak kupodivu, ty vysoký boty po mojí pilníkovo, kladivovo, náplasťový úpravě byly nejlepší. :-) Já boty vždycky zkouším, ale jak už to mám celkově prodřený, tak to dření necejtím, dokud se to nedostane do masa, a tolik kilometrů mě po krámě nachodit nenechaj, nehledě na to, že by pak měli každý boty od krve.
Ještě, to že megy na cizí lidi reaguje takhle byl celkem výkon nás obou a spousta práce, jinak by byla strašpytlík, všichni její bráškové a sestřičky jsou v tomhle strašný, co je sledujeme, většinou se bojí i vlastního stínu, to Meg už má celkem zdravý sebevědomý.
« Poslední změna: Říjen 21, 2010, 21:29:19 od Fenris a Magic »

Offline Šárka

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 390
  • Souhlasu: 8
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #6 kdy: Říjen 21, 2010, 21:41:37 »
Ahoj , my jsme taky z Jižních čech, z Trhovych Svinu, tak kdybyste byli pobliž můžem občas potrekovat spolu a cestou pokecat. Chodim treky teprv druhym rokem a jsou fajn ;D.  Tak jestli chceš se ozvi na    pesicek@seznam.cz    I když z Tvyho psaní mám pocit, že nás dělí takřka generace >:D >:D.

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #7 kdy: Říjen 21, 2010, 22:12:03 »
Hmm, Trhové Sviny teda nejsou úplně nejblíž, ale ani nejdál. Když můžu mít skvělou kamarádku z Valašských klobůk. :-D Já jsem od Písku už hodně blízko středních i západních, jmenuje se to Draheničky.
Jinak, generace sem, generace tam, ono je to úplně jedno. Je mi 25, ale většinou si nejvíc rozumím s tou šílenou částí mamuny generace, asi, že z tý mojí znám málo lidí cáklých tím správným způsobem. jinak herbrickova@seznam.cz, někdy klidně něco podniknu, ale zatím jsem s kondicí tak na těch 20ti km.

Offline Johule

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Souhlasu: 1
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #8 kdy: Říjen 22, 2010, 11:50:37 »
jé, ahoj, určitě pojďte treky zkusit, bude skvělý, když tam bude další bílej blázen...rádi vás přivítáme ;D
jinak jsem teda nevěděla, že Ari je možná první bšo v historii českého DT...to se musí prověřit...takové velké prvenství ;D ;D

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #9 kdy: Říjen 22, 2010, 12:11:37 »
Musím tě zklamat, s BŠO chodil na treky Michal Kyselka už někdy v roce raz dva.. Ale jestli si na nikoho dalšího nevzpomenem, budeš na hezkém druhém místě ;)

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #10 kdy: Říjen 22, 2010, 12:45:57 »
Aha...tak i jeho "věrná družka" Martin Červenka má "bělobu" Takže už jsi spadla na třetí místo :'(

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #11 kdy: Říjen 22, 2010, 14:08:28 »
Tak to se to musí rozdělit na dlouhosrstý a krátkosrstý, aby na mě zbylo ještě nějaký pěkný místo.  ;D My máme dlouhý chlupy. Jen by mě zajímalo, že na tý fotce jsou tak krásně sněhově bílý, jak po koupeli. To Meg vydrží bílá maximálně dva dny, obvikle je maskáčová (hnědá hlína, černá rašelina, zelená tráva, červená a modrá z vytamínovejch kousacích kostiček, žlutej pyl a tak různě), naučila se od Salyny rochnit se ve všem zajímacim a asi chce být taky znaková. Jediný co zůstane vždycky bílý je hlava a tlapky, ty si sama meje, stejně jako si meje hračky, od dob co sem přitáhla házecí molitanový zvířátka a namáčela je aby byly těžký. :-)
Tak, práce pro dnešek hotová, jdu volepit nohy a vrátim se tak za tři, čtyry hodinky, půl hodiny z toho budu Meg cpát do postroje. :-D Jednim koncem jí tam nacpu a ona druhym vyleze. :-D

To Johule: Ta tvoje běloba je taky hyperaktivní a neustále vychechtaná?

Tak jsme zpatky, zejtra si dam domaci pauzu, jsem utahana jak kun. Megy zrovna dneska musela obevit kouzlo loveni myší.
« Poslední změna: Říjen 22, 2010, 17:06:15 od Fenris a Magic »

Offline Johule

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Souhlasu: 1
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #12 kdy: Říjen 22, 2010, 17:59:55 »
Tak pokud nám zůstane ještě hezké třetí místo tak to jde...jestli ne...běda >:D ;D

Fenris moje běloba je synonymum hyperktivity, vysmátýho šílenství a všeobecnýho hysterickýho bláznovství :D
Ohledně čistoty...Arouše v bílé barvě zná jen pár lidí co u nás byli na návštěvě doma...jinak je to totálně mokrá, bahnem obalená příšera ze které padá bordel, kam se jen podívá ;D

...průměrný vzhled Ariho na procházce... ;D

Offline Fenris a Magic

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 0
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #13 kdy: Říjen 22, 2010, 18:06:22 »
:-D Jo, tak to teda máme stejnou rasu psa. :-D Špinavý, šílený, vysmátý a inteligentní aktivky.
Tak aby na každýho zbylo nějaký hezký místo, rozdělíme kategorie dle délky chlupů, pohlaví, věku,.... dokud to nějak pěkně nevyjde. :-D

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
Re: Pár otázek (lepší všezahrnující název mě nenapadl)
« Odpověď #14 kdy: Říjen 22, 2010, 19:20:43 »
Ohledně čistoty...Arouše v bílé barvě zná jen pár lidí co u nás byli na návštěvě doma...jinak je to totálně mokrá, bahnem obalená příšera ze které padá bordel, kam se jen podívá ;D

Myslíš snad tohoto krásného čistého bílého pejska se slušivou červenou dečkou?  O:-)
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: