Tombru: Co se týká vybírání peněz pořadateli - nebylo by možné, pod záštitou občanského sdružení TVDT nebo jakkoli jinak, zřídit jeden účet, na který by chodily platby (zavedla by se do propozic jednoznačná identifikace) a ty se pak jednoduše předávaly jednotlivým pořadatelům ?
Tak jak jsem už někde psal. V současné době je pořádání jednotlivých akcí výhradně individuální, takže nějaké "centrální" organizování financí nepřipadá v úvahu.
Když se podívám třeba na tu listinu přihlášených na Stezku vlka, s tím že přihlášky už chodí čtvrt roku, do vlastní akce zbývají cca 3 týdny a vidím jak málo lidí má zaplaceno, tak se neubráním pocitu proč něco pořád ulehčovat účastníkům, když nejsou sto ani dostát těm základním věcem, jako je se přihlásit a zaplatit, nebo se odhlásit.
Začíná být všechno online, naservírované téměř až pod nos, ale jak je jednoduché se přihlásit, tak až 20% vůbec neřeší že by bylo vhodné a přinejmeším slušné se včas také odhlásit!
To všechno vede k tomu, že se startovné začíná vybírat předem a podobně.
A ať mi nikdo neříká, že je problém se několik měsíců dostat na poštu a zaplatit. Na jedné staně je to zoufání pořadatelů jak to na sekeru zafinancovat a na druhou stranu dost velká nezodpovědnost od účastníků, kteří se šmahem přihlásí a pak už to neřeší, asi není čas, nebo peníze, nebo... Každej ať si šáhne do svého svědomí...
Kurnik to jsem se hned v pondělí poněkud rozčílil (to bude tou jogurtovou stravou... :-( ), ale závěrem asi takhle: důvod, proč se dnes platí předem je hlavně nezodpovědnost účastníků. Myslím, že pokud by se zlepšila odpovědnost při přihlašování a placení, dalo by se jednat o tom, jak při placení vyjít účastníků vstříc - třeba opět placením na místě, nebo větší rozšíření online plateb.
Takže tak.