Jo kdybych pořádal dogtrek já, nebo prováděl výběr peňez, tak bych to dělal pouze elektronicky, tedy převodem. Protože nejsem zvědavej na pošťačku, jak mi vozí desítky složenek a od desáté remcá a pak to ví půlka vesnice. S internetem jsem kamarád a bankovnicví běžně používám.
Jenže nepořádám, ani nevybírám a dovedu si představit, že pro někoho počítač, www, e-mail, bankovnicví, zkrátka technika zase není tak samozřejmá věc na ovládání. A nemám to nikomu za zlé, protože já sice umím počítač a další různé vymoženosti celkem ovládat, ale zase si nedovedu představit to vyřizování povolení, sponzorů, zázemí atd... Zkrátka každej umíme něco.
Pořadetelé dogtrekingu nejsou v drtivé většině žádné skupiny, ale připravuje to jeden člověk a až na vlastní pořádání akce se jich sejde víc.
A když vidím, co je kolem toho za lítání, tak si myslím, že pokud některému z pořadatelů ulehčím práci tím, že mu pošlu složenku, tak v tom nevidím problém, i když bych to mohl teoreticky vyřídit za pár vteřin z tepla od počítače...
No snad se neobjeví zase nějaký názor, že pokud někdo nezvládá počítač, ať raději nic nepořádá a tak podobně... Až se dogtrekking posune od individuálního pořádání k nějaké sofistikované organizaci, pak to již jistě nebude problém. Ale bude to už ten původní dogtrekking, ta původní atmosféra ? Asi ne, a jestli to bude lepší, nebo horší se dá težko odhadovat.
Tak jako s jinejma věcma, jsou takové a onaké akce (zázemí atd...), a jsou akce kde se platí na místě, nebo převodem a nebo jen složenkou a všechno je to o možnostech toho jednoho človíčka - pořadatele.
Tolik k zamyšlení...
Za pár hodin přijede Láďa Páral na obhlídku letošní trasy Stezky vlka (už se dostavilo to správne počasí, bouřky a průtrže mračen), tak to s ním zkusím probrat.