No tak já to všechno dočetl taky až sem...
Ať se to někomu líbí, nebo ne, absolutní prioritou jsou podmínky jaké má a jaké může zajistit pořadatel. Z toho důvodu je nemožné něco takového vyžadovat, nebo ukotvit například do pravidel.
Nikde teď není dáno, že takové dělení startů není možné a záleží jen na pořadateli, zdali to takto provede, respektive na jeho možnostech a hlavně na místních podmínkách kde se akce pořádá.
Přihodím jen pár dalších limitujících faktorů, které se mohou vyskytnout a s kterými pořadatel nemůže nic udělat:
- ohlásí se veterinární kontrola, která nechce ani tak vidět psy, ale před startem jejich očkovací průkazy a porovnat je se startovní listinou (celkem pravidelná záležitost na každé Stezce vlka ráno před startem)
- udělat hromadný start pozdě večer, nebo v noci, tak budou řvát buď místní lidi, nebo myslivci. Záleží co bude za terén v prvních kilometrech trati než se startovní pole více rozptýlí. Ono rozštěkat na nějakou hodinku dvě v noci místní psy není zrovna dobrý začátek.
- můžou být také dané časové limity na projítí některých úseků trati. Třeba že některou honitbou se může jít jen v pátek a jen do 18:00. Ano, i takové už byly podmínky.
- individuální startování na domluvu. Pěkné, ale osobně jsem zažil nehezké spory o taktizování. Většině je to možná asi jedno, ale nikdo z pořadatelů asi určitě nechce pak řešit nějaké dohadování.
atd... atd... atd... a spousta dalších věcí byla už zmíněna v předešlých příspěvcích.
Takže rozhodně nejde o nějakou lenost, nebo neochotu pořadatelů, ale hlavně o velmi individuální omezení vycházející ze specifických místních podmínek pořádání jednotlivých akcí.
Proto prostě není možné takový postup startování obecně vyžadovat. Někde to může být klidně možné, jinde to bude absolutně nerealizovatelné.
Vemte také v potaz, že i pořadatelé chodí do práce a že by jistě byli raději, kdyby se akce konala jen o víkendu. Ale je to zase jejich "oběť", že chtějí pro vás takovou akci pořádat.
No nakonec by to šlo i zcela "remote".
Instrukce si účastníci stáhnou na internetu a pak s GPS logerem (třeba i s aplikací v mobilu) vyrazí kdykoli v roce na trať. Jakmile dojdou, odešlou opět data ve standardním formátu KML na server dogtrekkingu a speciální algoritmus vyhodnotí zdali se nejedná o podvrh, nebo manipulaci s daty a zdali účastník absolvoval trať podle propozic. No a na konci roku robot vyhodnotí výsledky MČR a mejlem pošle diplomy. A v tomto ohledu se mi v hlavě otevírá opět ta věčná otázka - co vlastně dělá dogtrekking dogtrekkingem??? Kdo to ví...
Ale je to můj osobní názor a tak se každopádně zeptám na schůzce ostatních pořadatelů.