Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Franta
« kdy: Květen 10, 2016, 10:02:46 »

Je pravda, že delší přestávku jsme měli jen u Pístovického rybníka. Ta krátká zastavení na kontrolních bodech nebo na občerstvení nelze považovat za odpočinek. No jo, chybami se člověk učí :-)
Poslal: Fajka od Doktora
« kdy: Květen 10, 2016, 00:33:58 »

Ahojky,
jsou tu mnozí jiní ostřílení dlouholetí longaři, kteří mají mnoho zkušeností a já mám těch longů za sebou jen pár a tak tu nechci chytračit, ale protože jsme šli kousek trasy společně a  viděla jsem i váš konec a tak si dovolím svůj názor napsat ...
Já měla teda na jazyku, že bych dala bivak a počkala na ráno, ale protože už si říkal že pro vás jedou tak už jsem to ani nezmiňovala. Škoda, že si nezůstal tam dole v lese na červené pod Rychtářovem, tam by se dalo bivakovat krásně. A ráno by se vidělo co dál, uznávám, že na tom místě kde jsem vás míjela by se bivakovalo hůř, ale i to by se dalo pokud by si spolkl  to, že jsi pro domorodce tak trošku za exota :-)
Já bych příště místo navíječky vzala normální vodítko s amortizérem a trošku mu ten pohyb omezila, protože jak lítal celou dobu z jedné strany na druhou tak už v těch pacičkách toho longa klidně mohl mít. A jak píšou nade mnou na suchém tvrdém podkladu ve vedru ty tlapky trpí o hodně víc. Mohl být taky být víc unavený psychicky a tím hůř nesl třeba jen ošlapané citlivé tlapičky a proto tak odmítal jít dál. Na jednu stranu je to dobrá zpráva, že druhý den byl v pohodě a není to nic s ramenem jak sis myslel :-) ale věřím že ten nedokončený long zamrzí. Zase ale je hezké, že zdraví a pohoda parťáka byla přednější :-)
Ještě bych se snažila trošku preventivně  myslet za něj, než se to naučí on sám a vodila ho co nejvíc po měkkém, pokud to jde. Někdy to fakt nejde, ale pokud to půjde místo tvrdé cesty se ho snažit udržet vedle na trávě tak se to časem naučí on sám. Ten můj už se taky snaží si sám hledat nejpříjemnější cestu, ale taky mu trvalo zhruba dva roky než na to přišel. A ještě jedna věc, nevím jestli jste to šli v kuse celých těch 45 km? mě se z vícero důvodů osvědčilo dělat pravidelné preventivní pauzičky hned od začátku.
Určitě neházej flintu do žita podle mě máte oba na to, aby jste long zvládli :-) jen je potřeba asi nasbírat víc zkušeností a mít kapku štěstí :-)
Poslal: Petrs01
« kdy: Květen 08, 2016, 19:59:54 »

Dělej mu na treku pauzy s nuceným klidem (prostě pokud já sedím, pes bude ležet), uvaž si jej tak, aby opravdu šel s tebou a nemohl nalítat ze strany na stranu dvakrát tolik co ty. Pokud i tak bude kulhat, už bych to viděla na veterináře. Zdravý, dobře venčený pes dá long bez problémů nonstop. Vašek dal Šeráka (s bivakem) měsíc po vytažení z útulku.
Jo a prohlížej mu teď packy denně - pokud má puchýře, poznáš to až za 1-2 týdny, až se začnou loupat. Povrch byl tentokrát opravdu tvrdý - ne moc asfaltu, ale na beton vysušené polní i lesní cesty.
Poslal: Franta
« kdy: Květen 08, 2016, 18:48:39 »

V první den longu, kolem sedmé večer po cca dvanáctihodinovém pochodu. Byl jsem jsem asi 3km od místa plánovaneho bivaku, pes vypadal pomalu na umření a prostě nebyl schopen udělat ani krok navíc. Možnost bivaku jsem také zvažoval, ale nulové zkušenosti s podobnou situací a obavy o zdraví psa vyústily v opačné rozhodnutí. Ráno mě pak to unáhlené rozhodnutí docela zamrzelo, ale to už bylo pozdě bycha honiti.
Poslal: Sarka Mik
« kdy: Květen 08, 2016, 08:42:24 »

A jaky den a v kolik hodin jsi byl na tom 50 km? To už je hodno i bivaku.. Mohl  jsi zabivakovat, a rano bys viděl, bud se nechat odvizt nebo by to bylo že by pes ráno byl ok.
Poslal: Franta
« kdy: Květen 07, 2016, 21:13:45 »

Na packy jsem měl také podezření, sedřené ale nebyly. Pes netahá, spíše přede mnou pobíhá ze strany na stranu, takže s ním chodím na navíječce, kdy je to pro oba pohodlnější. Asfaltu moc nebylo, ale tím vedrem máš pravdu, bylo hodně úmorné.
Na víkendové pochůzky ho beru často, ale bývají to kratší podniky kolem 20km. K tomu už pár let pravidelně běháme, nějakou tu hodinu týdně. Hlavním podnětem k naší účasti na dogtreku bylo právě jeho neúnavné pobíhání po zahradě, které mám možnost sledovat v přímém přenosu přes webkameru, hafan přes den opravdu nezahálí. Nicméně to pro něj asi nebude tak náročná aktivita, jako několik hodin chůze bez přestávky. Přidám tedy o něco více tréninku, na podzim zkusíme to ještě jednou a pak se uvidí.
Poslal: ježura
« kdy: Květen 07, 2016, 18:27:01 »

A neměl jenom bolavý packy? Vedro, asfalt? Oteplilo se dost naráz, nejsme zvyklí (ani psi), třeba mu to fakt prostě nesedlo.
Asi bych to prubla ještě jednou a pokud by se problém opakoval, prohnala ho RTG. Nějakou kloubní výživou hned asi nic nepokazíš.
U těch útulkáčů je průser, že člověk pořádně neví kolik je mu let a co má za sebou, jak byl krmenej (nebo taky nekrmenej). U normálních psů domácích se problém třeba nikdy neprojeví, ale pokud s ním chce člověk dělat nějakej sport může to být průšvih.
Ale zas jestli se jenom poflakuje po zahradě (i když se ti zdá, že tam běhá... neběhá, sotva vypadneš do práce tak 10 hodin chrápe), a nebereš ho s sebou na tůry pravidelně, tak prostě nemá nachozený a natrénovaný. Na trek z fleku se dá jít s normálně venčeným psem = aspoň o víkendech delší výlety, zahradní povaleč toho MIDa a teď 45 nějak doškobrtal, ale už toho měl plný kecky.
Poslal: Franta
« kdy: Květen 07, 2016, 17:34:47 »

Ahoj,
pořídil jsem si pejska, křížence středního vzrůstu z útulku, jsou mu asi 4 roky. Miluje pohyb, má k dispozici velikou zahradu kde poctivě celý den nahání stíny a mušky, až se občas podivuji, kde se v něm ta energie bere. Mě, coby letitému členu turistického klubu, dlouhé vycházky taky nevadí, tak jsem si řekl, že do toho půjedeme spolu a zkusíme dogtrekový závod.

Nebyl jsem si u sebe ani u pejska jistý, zda jít rovnou long a tak jsme zkusili náš první mid na Toulovci. Došli jsme oba v pohodě, až na nějaké ty puchýře, opruzeniny a únavu. To k dlouhým pochodům prostě patří. Tož jsem nás přihlásil na long (Šlapanický vlk 2016), a ejhle, pes po nějakých 45km začal kulhat na přední tlapky, na padesátém kilometru zalehl a už jsem s ním nepohl. Takže jsme závod museli vzdát a nechat se z trati odvézt. Kupodivu druhý den byl v pohodě, jako by se nic nedělo.  :o

Tak teď nevím, zda jsem pejska v tom horkém dni jen "přetáhl" nebo jestli nemá nějaké potíže s ramenními klouby a neměl bych s ním zajít na RTG vyšetření. Setkal jste se někdo s podobnou situcí?