Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: samurajtt
« kdy: Listopad 14, 2013, 10:08:01 »

"No není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem".... Staré ale stále platné rčení...  A není větší ztráta času než se snažit vyřešit neřešitelné.... Jsme já a múj pesan naprostí začátečníci, ale snad nebude zkušenějším vadit když připojíme něco slov i za  nás. ;-):-)
 V první ředě asi je fakt nejrozumnější nechat pořadatelům prostor k jejich svobodné volbě jak ten svůj dogtrekk pojmou a pak akceptovat podmínky konkrétní akce.  Za druhé si myslím že se zde v diskuzích trošku po zapomíná na lidi pracující v oborech s nepřetržitým provozem , kde jim přesunutí startu do víkendových dní stejně nic nevyřeší a budou si muset opět vybrat závody které mohou a nemohou absolvovat. Bohužel je to tak.
Za třetí start v sobotu a cíl v neděli??? Díval jsem se na výsledky jednotlivých závodů a kolikpak účastníků z celého startovního pole dosahuje časy pod 24 hodin??? 
A teď vyloženě za nás pomalejší
 O doktrekkingu jsem se dočetl na internetu a řekl si to bychom mohli zkusit. Coby více méně celoživotní turista a milovník přírody, proč ne... a pesan bude mít zábavu a taky to prospívá utužení vzájemnému vztahu člověk - pes.... Shodou okolností jsem v naší ZKO poznal i pár lidí kteří tento sport nějakou dobu dělali a říkali že navíc jsou dogtrekkaři skvělá parta lidiček.  A měli pravdu.
Zatím na všech akcích kterých jsme se zúčastnili tomu tak bylo... A o kolegialitě na trati a po té když se dostanete do cíle ani nemluvě. A to setkávání se v "občerstvovacích stanicích" v průběhu celého závodu, kdy jedni přichází a druzí odchází, ale všichni jsou tak říkajíc naladěni na stejnou vlnu, to prostě nemá chybu...:-)  Každý závod má prostě svou atmosféru se kterou se na žádném sólo toulání naší přírodou nepotkáte....
Samozřejmě že by bylo krásné mít možnost zúčastnit se všech akcí, ale i pro nás dva je to spíš v rovině zbožného přání než reality. Ale o to víc by nás mrzelo kdybychom se kvůli "přílišnému" zkrácení limitů start-cíl nemohli těchto akcí zúčastnit protože holt jsme pomalejší už jen tím že si to chceme užít, pokochat se , nafotit, podebatovat s ostatními bez ohledu na čas . Ten nás ve všedním životě myslím prohání až až....
 Nezávidím pořadatelům jejich práci ale  jsem moc rád že ji pro nás dělají a zvládají při všech těch překážkách které jim současný stav klade do cesty. 
Poslal: Jenny1
« kdy: Listopad 07, 2013, 22:15:05 »

Děkuji za příspěvky, přečetla jsem si všechny, jak kladné, tak záporné. Také si myslím, že by se měl vždy rozhodnout pořadatel. Posoudit trasu, zda nehrozí startujícím nebezpečí nebo pokud jsou některá místa v určitou dobu zakázána, potom je to jednoznačně s ranním startem. Nepřipadá mi, že by byl někdo z ranního startu znevýhodněn, spíše je to naopak. Jediné spravedlivé je to na Šeráku, všichni hezky v 7:00. Prezentace pro pořadatele by neměla být zas tak náročná, ve stejnou dobu přijíždějí i midaři. Horší by to mohlo být při příchodu do cíle těsně před časovým limitem. Komplikace bude s veterinářem, živou kontrolou atd.  Individuální přístup se mi moc nelíbí a už vůbec ne start na long v sobotu ráno (to běž raději mid) Sám člověk na trati, to není dobré. Jediné z čeho mám trochu strach je fakt, že po treku většina jede domů autem. Toto jsem si (já neřidič) uvědomila až, když o tom psal Honza.
Chtěla bych poprosit o projednání na prosincové schůzce a podle zájmu pořadatelů uvidíme. Vyzkoušet se to může. Také nedokážu odhadnou, kolika lidí by se večerní start týkal.
Rozhodně další návrhy jsou vítány.
Poslal: Jenny1
« kdy: Listopad 07, 2013, 06:53:28 »

Myslím, že odpověď od tombru je nejlepší závěr této diskuze. Večer po prac. době připíšu více.
Ještě se omlouvám, že jsem se nechala zastupovat pouze jménem a fotkou fenky. S fenkou Jenny chodí 2 roky midy, 4 roky longy a 1 trek pomáhala pořádat Jitka Růžičková
Poslal: tombru
« kdy: Listopad 06, 2013, 23:05:52 »

No tak já to všechno dočetl taky až sem...  O:-) >:D

Ať se to někomu líbí, nebo ne, absolutní prioritou jsou podmínky jaké má a jaké může zajistit pořadatel. Z toho důvodu je nemožné něco takového vyžadovat, nebo ukotvit například do pravidel.

Nikde teď není dáno, že takové dělení startů není možné a záleží jen na pořadateli, zdali to takto provede, respektive na jeho možnostech a hlavně na místních podmínkách kde se akce pořádá.

Přihodím jen pár dalších limitujících faktorů, které se mohou vyskytnout a s kterými pořadatel nemůže nic udělat:

- ohlásí se veterinární kontrola, která nechce ani tak vidět psy, ale před startem jejich očkovací průkazy a porovnat je se startovní listinou (celkem pravidelná záležitost na každé Stezce vlka ráno před startem)

- udělat hromadný start pozdě večer, nebo v noci, tak budou řvát buď místní lidi, nebo myslivci. Záleží co bude za terén v prvních kilometrech trati než se startovní pole více rozptýlí. Ono rozštěkat na nějakou hodinku dvě v noci místní psy není zrovna dobrý začátek.

- můžou být také dané časové limity na projítí některých úseků trati. Třeba že některou honitbou se může jít jen v pátek a jen do 18:00. Ano, i takové už byly podmínky.

- individuální startování na domluvu. Pěkné, ale osobně jsem zažil nehezké spory o taktizování. Většině je to možná asi jedno, ale nikdo z pořadatelů asi určitě nechce pak řešit nějaké dohadování.

atd... atd... atd... a spousta dalších věcí byla už zmíněna v předešlých příspěvcích.

Takže rozhodně nejde o nějakou lenost, nebo neochotu pořadatelů, ale hlavně o velmi individuální omezení vycházející ze specifických místních podmínek pořádání jednotlivých akcí.

Proto prostě není možné takový postup startování obecně vyžadovat. Někde to může být klidně možné, jinde to bude absolutně nerealizovatelné.

Vemte také v potaz, že i pořadatelé chodí do práce a že by jistě byli raději, kdyby se akce konala jen o víkendu. Ale je to zase jejich "oběť", že chtějí pro vás takovou akci pořádat.


No nakonec by to šlo i zcela "remote".
Instrukce si účastníci stáhnou na internetu a pak s GPS logerem (třeba i s aplikací v mobilu) vyrazí kdykoli v roce na trať. Jakmile dojdou, odešlou opět data ve standardním formátu KML na server dogtrekkingu a speciální algoritmus vyhodnotí zdali se nejedná o podvrh, nebo manipulaci s daty a zdali účastník absolvoval trať podle propozic. No a na konci roku robot vyhodnotí výsledky MČR a mejlem pošle diplomy. 


A v tomto ohledu se mi v hlavě otevírá opět ta věčná otázka - co vlastně dělá dogtrekking dogtrekkingem??? Kdo to ví...  :-[

Ale je to můj osobní názor a tak se každopádně zeptám na schůzce ostatních pořadatelů.
 
Poslal: bonec
« kdy: Listopad 05, 2013, 19:45:59 »

Nevěřte Boudě, beztak kecá, jakmile vypadnem na trať tak vyhodí kopyta nahoru a spí... ale ještě předtím si přesměruje telefon!! :D :D
Poslal: honza khp
« kdy: Listopad 05, 2013, 18:19:15 »

- za sebe podepisuju všechno co napsala v předchozím Boudička, navíc považujeme za dobrý to že jsme schopní se domlouvat na různých ústupcích se Správou národního parku, CHKO i Lesy ČR a vzájemně vyhovět (to souvisí i s pohybem lidí v nějakých časových a prostorových limitech)
- osobně s lefími starty nesouhlasím a možná je to i proti zásadám přijatým na schůzce pořadatelů, ale třeba je to jinak, posledně jsem chyběl :-)
- každý pořadatel má jiné priority, proč by ne, ať je každý trek charakterově trochu jiný, s Boudičkou se ale shodneme že v 8 lidech bez flákání pokryjeme tak akorát to co chceme aby na tlapkových trecích fungovalo
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 05, 2013, 17:51:03 »

Kde jsem psala o neochotě nebo že "jenom sedíš"? Někdo v cíli existovat musí - pokud tam nepostavíš píchačky. Veterina mi nedošla, uznávám že to problém být může, i když všichni víme, že ten veterinář stejně vidí prd. Tam kde je omezený průchod nebo to z jiných důvodů nejde, tak to nejde, o co go? Téma je od toho aby se každý pořadatel zamyslel zda to u něj jde a v případě že by toto někteří chtěli umožnit, tak aby se to probralo na shůzce a případně se dohodly jasná pravidla aby se pokud možno nikdo necítil znevýhodněný. Na druhou stranu pokud lefi pořád fungují jako když jsem je šla já, tedy volný start od čtvrtečního večera, nedivte se že když to jde na jednom, lidé se logicky ptají zda by to nešlo i jinde.
Poslal: ježura
« kdy: Listopad 05, 2013, 15:55:00 »

Už chvíli nepořádám, ale za mě, taky by mě mohlo ohrát se otravovat 2x s meetingem, startem, veterinou... Člověk má fakt dost práce i bez toho. "Jenom tam sedíš a zapisuješ" může napsat jenom někdo, kdo si to nezkusil. Navíc na spoustě akcí jsou opravdu úseky, kde je povolen průchod od - do a přes to jede tank (ochranáři, myslivci, na Oderáku armáda...).
Pak přijdou lidi, že nemůžou přijet v pátek večer a budou chtít startovat v sobotu ráno nebo večer (rychlíci by to do vyhlášení v neděli v poledne hravě stihli), a nakonec se najdou i ti, co jim nevyhovuje termín a budou chtít startovat o týden dřív nebo pozdějc ;D
Člověk holt nemůže být všude a pokud mi něco nevyhovuje, budu si muset najít jiné sportovní vyžití ;)
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 05, 2013, 15:50:00 »

Hmmm...a je to bráno jako neochota pořadatelů.
Hele, představ si, že se mi najednou půlka startovního pole rozhodne organizovaně vystartovat až večer. Pořadatel má celkem detailně rozvrženo, kde kdo bude v určitou hodinu a pátek večer nám na cílovce občas seděl i externě někdo z doběhlých závodníků, protože organizátoři prostě sváželi a nebo hasili průsery, které se náhodou vyskytli (letos to na Tlapce byly ty auta, která chtěl pán z Prezidentské přeparkovat potom, co všichni vystartovali :DDD). A do toho se dejme tomu 40 lidí rozhodne, že bude organizovaně startovat v noci, bo ráno lilo...sranda :D nemluvě o veterinární přejímce...
Mimochodem, nesedíš na cílovce, ale děláš u toho třeba přípravy na diplomy, lítáš s mobilem a vyřizuješ odvozy a třeba si i na chvilku odpočineš - to jen možná, pokud je čas. Většinou je čas až v sobotu kolem poledne - odpoledne, ale to už zase nikdo nebude chtít startovat.
Jak jsem psala - po individuální domluvě a za vypsaných podmínek startu. Ne organizovaně s možností výběru.
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 05, 2013, 15:04:38 »

V navrhovaném systému jsou přece podmínky pro všechny stejné - každý se může rozhodnout jestli vyrazit ráno do deště nebo večer do sucha, ale s tím, že má kratší limit, neuvidí první kilometry, atd.
Nefér mi naopak přijde zapsat start v 9 někomu, kdo v tu dobu ještě trčel v práci.
Organizování startu - stejně jako sedíš a zapisuješ časy příchodů (tedy ten jeden člověk tam vždy je), tak bys i v daném okně např. 21:00-22:00 zapsala odchody, s tím že případný příchozí do cíle má samozřejmě přednost.
Organizování mítinku? Práce s mapou tě musí bavit! Pokud jsou v mapě nebo itineráři zaznačené kontroly, považuji už delší dobu mítink za zbytečný. Případný zákaz bivaku apod. se dá napsat do itineráře, aspoň nikdo nemůže říct že to na mítinku přeslechl.

Pokud pořadatelé tlapky svorně prohlašují, že to u nich nejde, tak to nejde, snad budou mít někteří z ostatních pořadatelů odlišný názor.
Poslal: Boudicka
« kdy: Listopad 05, 2013, 14:41:13 »

Zcela upřímně - chápu, že pro některé je problém přijet už ve čtvrtek - třeba učitelé jsou dogtrekkově takřka zaříznutí. Každopádně s navrženým systémem od Jenny - dva starty a dva meetingy za Tlapku nesouhlasím. Prostě nás je málo na to, abychom zajistili meeting a starty pro XXX lidí, kteří přijedou v pátek a budou chtít stejné odbavení, stejně kvalitní meeting a start jako parta před nimi. Už kvůli tomu, že v pátek večer a v noci je na horách nejvíc svozů mrtvol. Nebudu dělat experimenty na úkor hladkého průběhu celého závodu, když na to nemám lidi.
Navíc - již dříve se to dělalo tak, že pokud někdo nemohl přijet ve čtvrtek, použil telefon či email a s pořadatelem se po uvedení důvodů domluvil.
Nejsem proti tomu, když mi někdo dá vědět, že ve čtvrtek opravdu přijet nemůže, ho vypustit v pátek večer (úměrně omezením trati) či v sobotu ráno. ALE S TÍM, ŽE JEHO ČAS BUDE STEJNÝ JAKO POSLEDNÍ ČAS STARTU - tedy cca 9 ráno pátek. A nebude po mě chtít organizovaný meeting, start a pod... Prostě dostane mapu a ahoj, start zapsán máš. V rámci zachování stejných podmínek. A neoperujte, že lejt mohlo začít až večer. Fakt je ten, že kdyby bylo krásně, tak šli krásným všichni a večer zmokli taky všichni. Ale pokud by někdo vystartoval pěkně za sucha večer s časem startu večer, zatímco tou dobou už všichni klepali kosu, bo nejdřív zmokli a pak zmrzli, tak i když body nesbírám, tohle by mě jako mrznoucí zmoklou slepici celkem štvalo. Když bude mít start z pátku ráno a fyzicky vystartuje až večer, je to jako by si někde dával po cestě odpolední bivak, což může každý účastník a rovnost podmínek zůstane zachována.
Je to určitě téma k diskuzi na prosinec, ale za Tlapku - starty v jinou dobu pouze po individuální dohodě a se startem zapsaným z pátečního rána.
Pro Ufonku - pokud míníš startovat opravdu ve středu, halda Kleští a tlapek tě nemine  >:D
Poslal: littlecake
« kdy: Listopad 04, 2013, 20:22:22 »

zdar, já jako "nadšený začátečník" vnímám dogtrekking jako něco úžasného ne mezi startem a cílem, ale mezi středečnim/čtvrtečním chystáním a nedělním vybalováním a praním. Pes to má podobně, jen o něco kratší, mu dogtrek končí vyskočením z kufru a usnutím v pelechu.
 
Dávám hlas za zachováni letošních pořadatelských zvyklostí, včetně lefů, kde jsem využil možnost startovat v sobotu ve 4 ráno (Karlova studánka byla jak město duchů).
Poslal: Petrs01
« kdy: Listopad 04, 2013, 18:59:35 »

Kdo se chce účastnit Gwen popsanym stylem, stejně si večer zaleze na pokoj a odpočívá před výkonem (a ještě ho rušíme zpěvem). Proč ho nutit trávit s námi víc času..
on je dogtrekking o tom řvát v hospodě až do rána? Sakra, já si vždycky myslela že o toulání se psem...
Mě se Jenny navržený systém velmi líbí, i když bych ho asi nevyužila, protože mi starty na noc nevyhovují (vyzkoušeno na lefech). Ještě víc se mi líbil právě ten lefí systém volných startů "nahlásím že jdu a odcházím". Samozřejmě ne vždy je toto pořadatelsky možné, nelze zajistit živé kontroly mimo nějaký rozumný čas (i když - ke kontrole na padesátém se večer startující běžec klidně může dostat dřív než ráno startující šnek nebo HUtrekař).
Konečné rozhodnutí je vždy na pořadateli, on musí uznat zda to jde či ne, na druhou stranu pokud rozhodne že to jde, nevidím důvod proč jiný start neumožnit. Gwen zmiňovaný ranní déšť - stejně tak přece může začít lít večer, potmě se jde hůř, někdy přijdeš o živé kontroly, nebudeš potkávat tolik okolotrekařů,... ale i tak si můžeš trek vychutnat, užít si krásy sobotního dne a přitom dát long. Jet přes celou republiku na MID jaksi není ono.
Poslal: Psymorf
« kdy: Listopad 04, 2013, 18:36:42 »

....spíš bych volila variantu - požádá-li někdo předem pořadatele o možnost startovat jindy než ve vypsaný čas - z časových důvodů- bylo by hezké, kdyby pořadatel tuhle variantu zvážil - klidně i se subjektivním přihlédnutím za závodníkovi osobní možnosti..

Jo tohle zní jako řešení
Jé, tohle se mi líbí, požádám z osobních důvodů o start ve středu.
tak tohle je supervarianta a můžes po trati roznášet kleštičky kontrol, to pořadatelé jistě ocení
Poslal: Šárka Mik
« kdy: Listopad 04, 2013, 18:28:10 »

....spíš bych volila variantu - požádá-li někdo předem pořadatele o možnost startovat jindy než ve vypsaný čas - z časových důvodů- bylo by hezké, kdyby pořadatel tuhle variantu zvážil - klidně i se subjektivním přihlédnutím za závodníkovi osobní možnosti..

Jo tohle zní jako řešení
Jé, tohle se mi líbí, požádám z osobních důvodů o start ve středu.