Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Hanka
« kdy: Leden 02, 2013, 15:11:05 »

Ahoj,
prodám batoh Doldy Wanaka 42, červeno šedý. Byl se mnou jednou na čundru, od té doby zahálí, takže fešák. Cena 1500,-.
Telefon 723142730.
Poslal: Vojta s Bertou
« kdy: Duben 24, 2012, 10:10:32 »

Bederák X sedák
Já sedák na DT nepoužívám, mám upravený bederák na báglu a naprosto mi to vyhovuje. Chodím se dvěma  poměrně tahavými psy. Úprava bederního pásu spočívá v tom, že na obou bocích jsou k němu našita oka z popruhu, k okům je upevněna šňůra dlouhá cca 50 cm. Na jedné straně uzel, na druhé karabina. Ke šňůře chytám karabinu od vodítka (stejně jako u sedáku Zero DC). Doporučuji všem, kterým vadí kolize dvou opasků na zadku.
Poslal: Mawenzi
« kdy: Duben 22, 2012, 17:25:21 »

No už sem ozkoušela oba batohy, co aspoň trochu připadaj v ůvahu, že se do nich vleze co je potřeba a možná je přežiju nést celej den... a u obou je to s tím páskem docela ještě dobrý. Naopak mi možná dokonce bude bederák zabranovat vysouvani pasku nahoru. Mam teda psa tahače, takže by mě bederák z báglu asi urval:D (škoda, že má jen 14kg, takže si toho tahání nemůžu moc užit na výlete:)
Poslal: Věrka a Jerry
« kdy: Duben 22, 2012, 14:06:02 »

K té Futuře Pro, já ji mám, loni jsem s ní šla Stezku vlka a několik dalších výletů a musim říct, že je to snad nej batoh co jsem zatím měla. Chtěla jsem ACT Lite, ale neseděl mi na zádech, Futura je pro mě geniální, nese se krásně, bederák sedí, kapsičky super. Jinak sedák taky nosím nízko, takže s bederákem batohu se vůbec nepotkají :-).
Poslal: MartinaM
« kdy: Duben 22, 2012, 13:37:03 »

Batoh po roce a půl jako novej, nikde žádné známky závad nebo opotřebení, ale asi jsem se k němu chovala dost slušně (rozumněj žádné kusy železa uvnitř a tím házené o šutry, jak to absolvoval dříve s horolezeckým vybavením Deuter Guide a ten to taky k mému údivu přežil), tak je jen zaprasenej. Do pračky se nevejde, tak ho musím někdy naložit do vany a vzít mýdlem a kartáčem. Nedám dopustit na síťovaná záda, už bych ani nechtěla jiná, fakt sedí dokonale, jen musí člověk malinko pečlivěji balit u dna, aby opravdu využil spodní kouty.
Dvě "připomínky" - první ke kapsám, vejde se mi tam litrovka PET, ale klasická 1,5L je už moc, ale povedlo se mi najít vhodnou lahev - jen to není tak jednoduché popadnout první lahev a jít (ale velká PETka se mi vejde dovnitř, tak nejsem odkázaná jen na vnější kapsy); a druhá připomínka je k hrudnímu pásu, za ramenní popruhy je to chycen malinko nešťastně, že se trochu ty ramenní popruhy shrnují, ale nijak to neovlivňuje části, kde to přiléhá k tělu/ramenům. Už jsem odpozorovala že mám ten hrudní popruh nastavený v podstatě pořád stejně a nijak s ním nehýbu, tak se chystám tam přidat pár stehů, abych to chytla napevno a "placatěji".

Ad bederák x sedák - ten od batohu mám taky níž než pas, ale pořád je těsně nad manmatím sedákem.
Pokud máš netahavého psa, jde pes chytit karabinou přímo k bederáku batohu, tj bez sedáku, ale pozor, pokud začne občas tahat, tak se bude bederák malinko hrnout nahoru a mně to třeba po 40km dělá otlaky na velmi divném místě u boků asi 5cm pod úrovní pasu, takže já už jen se sedákem (ale taky mám extra tahavou fenku).
Poslal: Mawenzi
« kdy: Duben 22, 2012, 08:47:36 »

já mám právě batoh s bederákem v úrovni boků, starej batoh ho měl víc v pase a to sem zjistila, že mě z toho dost bolej záda a ten bederák níž mě vyhovuje, jenže sem zas v době koupě neměla ani tucha, že snad jednou budu řešit podobný věci jako pás na psa:) Holt budu muset vyzkoušet za ostrýho provozu a uvidí se. V nejhorším přijde ke slovu zas starej bágl kterej leží v nemilosti na dně skříně:)
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Duben 22, 2012, 08:27:37 »

Bederák od batohu mám cca v úrovni pasu, sedák na psa dávám níž - tj. většinou přes boky, hned pod bederák. Ale chce to vyzkoušet, jak ti to bude nelíp sedět, aby ti sedák nezavazel, někde nedřel...
Poslal: Mawenzi
« kdy: Duben 22, 2012, 07:44:44 »

MartinaM: tak jak vypadá Berghaus po 2 letech nošení?

edit: a ještě by mě zajímalo, jak řešíte bederák a pás na psa? mě přijde, že bederák pasuje zhruba do míst, kde mám pás, ale dávat si pás zas do pasu nad bederák mi přijde míň šetrný k zádům a dost nepohodlný
Poslal: Renča
« kdy: Květen 05, 2011, 18:46:42 »

aha, tak vyberu jiný. Doufám, že budou mít nějaký výběr, abych odzkoušela. Díky za info
Poslal: Šera
« kdy: Květen 04, 2011, 21:16:35 »

U té Futury mě taky lehce odrazovali, když jsem řekala, na co batoh chci.
Poslal: bonec
« kdy: Květen 04, 2011, 07:28:51 »

Ahoj, máte někdo zkušenost s batohem Deuter Futura Pro 42? http://www.hudy.cz/batohy-zavazadla/batohy/turisticke-batohy/91589,futura-pro-42.html
Nutně potřebuji nový batoh a tento se mi moc zamlouvá :-)
Teď jsem si Futuru zkoušela v krámu, ale pan seriózní prodavač mě od ní odrazoval s tím, že v situacích kdy se kila pronesou je už znát to oddálení od zad a tím přenesení těžiště víc za člověka. Nevim jak moc je to znát při treku, s kolika kg apod. (vybrala jsem si 38+), u mě definitivně rozhodlo že mi vůbec neseděla :) - tlačil mě bederák. Doporučoval mi Guide a ACT Lite, odnesla jsem si nakonec Lite. Jestli jsem udělala dobře zjistim až na Lvech :)
Poslal: Renča
« kdy: Květen 03, 2011, 19:30:31 »

Ahoj, máte někdo zkušenost s batohem Deuter Futura Pro 42? http://www.hudy.cz/batohy-zavazadla/batohy/turisticke-batohy/91589,futura-pro-42.html
Nutně potřebuji nový batoh a tento se mi moc zamlouvá :-)
Poslal: Šera
« kdy: Květen 02, 2011, 21:20:12 »

Já už nějakou dobu chodím na treky s Deuterem ACT Lite 35+10l a jsem spokojená se vším. Každý, komu jsem ho půjčila byl taky spokojený. Krásně sedí na zádech, je lehký, kapsičky na správných místech atd. Koupila jsem ho tehdy se 40%ní slevou v Hudy ;) Na ty 2-3dny je perfektní. Ještě mám vyzkoušený Pinguin Vector 38l, trochu míň prostoru, ale jinak sedí dobře a potřebné věci se mi do něho taky vejdou. Na větší pochody (např.Rumunsko na 10 dnů) mám Gemmu Expedition 50l a taky super :)
Poslal: ježura
« kdy: Květen 02, 2011, 16:39:14 »

Po Kruškách k batohům jenom poznámečku...dámy pochopí, pánové ať prominou (nebo nečtou)
Krom toho jak sedí batoh je důležité i co má člověk pod ním...zakoupila jsem si úúúžasnou sportovní podprsenku, fakt funkční, něco ve stylu "moira", vypodloženou froté...bomba...(prostorově výraznější dámy jistě ví, kde všude se dá pořídit opruzenina) a navíc ještě nedělá "jednohrbýho velblouda" a člověk vypadá jako člověk (ženská).
Ovšem tenhle zázrak je vymyšlen na sporty, kde se nepočítá s batohem, takže má šev přímo na klíční kosti. Tím pádem mám na ramenách vydřený díry velikosti dvacetikoruny a vyšperkovaný modřinou pod tím. auvajs!
Poslal: RadekK
« kdy: Duben 22, 2011, 13:53:30 »

Osobně hlasuju pro Boll, mám boll ledvinku (hemm.. někteří běžci longu maj něco v podobné velikosti ... :D ), boll 50litrů (ten nosím na treky, sice má jen měkký zádový systém, radějí mám pevný zádový systém) a poté boll expedition 90litrů, ten je perfektní, jen na trek trochu dost velký ... Neskutečná výdrž, pohodlný, vcelku lehký, cenově přijatelný ...