Batoh po roce a půl jako novej, nikde žádné známky závad nebo opotřebení, ale asi jsem se k němu chovala dost slušně (rozumněj žádné kusy železa uvnitř a tím házené o šutry, jak to absolvoval dříve s horolezeckým vybavením Deuter Guide a ten to taky k mému údivu přežil), tak je jen zaprasenej. Do pračky se nevejde, tak ho musím někdy naložit do vany a vzít mýdlem a kartáčem. Nedám dopustit na síťovaná záda, už bych ani nechtěla jiná, fakt sedí dokonale, jen musí člověk malinko pečlivěji balit u dna, aby opravdu využil spodní kouty.
Dvě "připomínky" - první ke kapsám, vejde se mi tam litrovka PET, ale klasická 1,5L je už moc, ale povedlo se mi najít vhodnou lahev - jen to není tak jednoduché popadnout první lahev a jít (ale velká PETka se mi vejde dovnitř, tak nejsem odkázaná jen na vnější kapsy); a druhá připomínka je k hrudnímu pásu, za ramenní popruhy je to chycen malinko nešťastně, že se trochu ty ramenní popruhy shrnují, ale nijak to neovlivňuje části, kde to přiléhá k tělu/ramenům. Už jsem odpozorovala že mám ten hrudní popruh nastavený v podstatě pořád stejně a nijak s ním nehýbu, tak se chystám tam přidat pár stehů, abych to chytla napevno a "placatěji".
Ad bederák x sedák - ten od batohu mám taky níž než pas, ale pořád je těsně nad manmatím sedákem.
Pokud máš netahavého psa, jde pes chytit karabinou přímo k bederáku batohu, tj bez sedáku, ale pozor, pokud začne občas tahat, tak se bude bederák malinko hrnout nahoru a mně to třeba po 40km dělá otlaky na velmi divném místě u boků asi 5cm pod úrovní pasu, takže já už jen se sedákem (ale taky mám extra tahavou fenku).