Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: ježura
« kdy: Srpen 25, 2007, 10:58:27 »

Prozradíte "tajnou" informaci??? Kolik km to je na pivak???  :-X
Poslal: tombru
« kdy: Srpen 25, 2007, 00:30:04 »

V tomto okamžiku je ukončeno oficiální přihlašování na letošní Stezku vlka.

Tak už nezbývá než se začít pomalu balit a přát si pěkné počasí.

Jaké je aktuální počasí v této části Jeseníků můžete sledovat například ZDE

Pokud se na letošní stezku chystáte, 603 240 117 je jedno z telefonních čísel na které můžete volat pokud budete potřebovat pomoci s navigací do základního tábora, nebo jinou pomoc v den zahájení akce.

Nepodceňte povinnou i nepovinnou výbavu a mrkněte se i na nějakou tu lékárničku, pokud bude horší počasí, dokáže tu být i docela drsně. Trasa vede přes tři oblasti kde dokáže být naprosto odlišné počasí a po pár kilometrech se může slunečné počasí změnit na mrholení s mlhou a viditelností na pár metrů. Ale i to "špatné" počasí má v  Jesenické krajině své kouzlo.

Poslal: Věrka a Jerry
« kdy: Srpen 13, 2007, 11:24:16 »

Krásná řeč  ;)  jsem se až začervenala..... a zaplatila  ;D z pohodlí domova z ebanky na adresu  ;D
Poslal: tombru
« kdy: Srpen 13, 2007, 10:41:35 »


Tombru: Co se týká vybírání peněz pořadateli - nebylo by možné, pod záštitou občanského sdružení TVDT :) nebo jakkoli jinak, zřídit jeden účet, na který by chodily platby (zavedla by se do propozic jednoznačná identifikace) a ty se pak jednoduše předávaly jednotlivým pořadatelům ?

Tak jak jsem už někde psal. V současné době je pořádání jednotlivých akcí výhradně individuální, takže nějaké "centrální" organizování financí nepřipadá v úvahu.

Když se podívám třeba na tu listinu přihlášených na Stezku vlka, s tím že přihlášky už chodí čtvrt roku, do vlastní akce zbývají cca 3 týdny a vidím jak málo lidí má zaplaceno, tak se neubráním pocitu proč něco pořád ulehčovat účastníkům, když nejsou sto ani dostát těm základním věcem, jako je se přihlásit a zaplatit, nebo se odhlásit.

Začíná být všechno online, naservírované téměř až pod nos, ale jak je jednoduché se přihlásit, tak až 20% vůbec neřeší že by bylo vhodné a přinejmeším slušné se včas také odhlásit!
To všechno vede k tomu, že se startovné začíná vybírat předem a podobně.

A ať mi nikdo neříká, že je problém se několik měsíců dostat na poštu a zaplatit. Na jedné staně je to zoufání pořadatelů jak to na sekeru zafinancovat a na druhou stranu dost velká nezodpovědnost od účastníků, kteří se šmahem přihlásí a pak už to neřeší, asi není čas, nebo peníze, nebo... Každej ať si šáhne do svého svědomí...

Kurnik to jsem se hned v pondělí poněkud rozčílil (to bude tou jogurtovou stravou... :-( ), ale závěrem asi takhle: důvod, proč se dnes platí předem je hlavně nezodpovědnost účastníků. Myslím, že pokud by se zlepšila odpovědnost při přihlašování a placení, dalo by se jednat o tom, jak při placení vyjít účastníků vstříc - třeba opět placením na místě, nebo větší rozšíření online plateb.

Takže tak.

Poslal: Petr a Claissy
« kdy: Srpen 13, 2007, 10:22:19 »

Třeba já ?  ;D

Už mlčím  :-X a běžím zaplatit  :P
Poslal: ježura
« kdy: Srpen 13, 2007, 09:51:40 »

Petr: A kdo ten účet bude spravovat a platby rozesílat? (složenkou, když pořadatel nemá účet ;D )
Hochu, já dávám šanci i těm pohodlným, tak šup do tvé e-banky a zaplať, potřebuju objednat medaile a nemám za co >:D ;) ;D ;D ;D ;D ;D :P
Poslal: Petr a Claissy
« kdy: Srpen 13, 2007, 09:47:43 »

LenkaB: nemyslím si - indentifikace třeba var.symbol "xxyy", kde xx je číslo treku a yy pořadí na startovce (v odpovědi na přihlášku), naprosto jednoduché.
Někomu vyhovuje složenka, někomu ne - dejte šanci všem, i těm pohodlnějším, prosím  ;)
Poslal: ježura
« kdy: Srpen 13, 2007, 09:41:27 »

Petr: Jeden účet?? To by byl asi teprv chaos. Sice jsem tu debatu začala já, ale mě dost lidí posílá startovné složenkou na adresu i když účet uvedený v propozicích mám, takže asi ta pošta někomu i vyhovuje  ;)
Poslal: Petr a Claissy
« kdy: Srpen 13, 2007, 09:27:10 »

Kryštof: Přesně tak, navíc při určitém měsíčním příjmu je vedení účtu u eBanky zdarma  ;)

Tombru: Co se týká vybírání peněz pořadateli - nebylo by možné, pod záštitou občanského sdružení TVDT :) nebo jakkoli jinak, zřídit jeden účet, na který by chodily platby (zavedla by se do propozic jednoznačná identifikace) a ty se pak jednoduše předávaly jednotlivým pořadatelům ?
Poslal: Kryštof+Naru
« kdy: Srpen 11, 2007, 12:12:30 »

u ebanky se da platit na adresu i přes internetové bankovnictví - stejně jednoduše, jak když převádím na účet, třeba to umí i jiné banky...
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Srpen 10, 2007, 17:22:55 »

Tombru: já to beru, ode mě to byl jen výkřik mého líného já, které si platbu z účtu může vyřídit v práci.....
Poslal: honza khp
« kdy: Srpen 10, 2007, 16:51:15 »

Tak jo, beru argument - pokud to tomu, kdo to pořádá ulehčí práci ..., vždyť tu cestu na poštu můžeme koneckonců pojmout jako přípravu na 90 km trek
Poslal: tombru
« kdy: Srpen 10, 2007, 16:45:49 »

Jo kdybych pořádal dogtrek já, nebo prováděl výběr peňez, tak bych to dělal pouze elektronicky, tedy převodem. Protože nejsem zvědavej na pošťačku, jak mi vozí desítky složenek a od desáté remcá a pak to ví půlka vesnice. S internetem jsem kamarád a bankovnicví běžně používám.

Jenže nepořádám, ani nevybírám a dovedu si představit, že pro někoho počítač, www, e-mail, bankovnicví, zkrátka technika zase není tak samozřejmá věc na ovládání. A nemám to nikomu za zlé, protože já sice umím počítač a další různé vymoženosti celkem ovládat, ale zase si nedovedu představit to vyřizování povolení, sponzorů, zázemí atd... Zkrátka každej umíme něco.
Pořadetelé dogtrekingu nejsou v drtivé většině žádné skupiny, ale připravuje to jeden člověk a až na vlastní pořádání akce se jich sejde víc.

A když vidím, co je kolem toho za lítání, tak si myslím, že pokud některému z pořadatelů ulehčím práci tím, že mu pošlu složenku, tak v tom nevidím problém, i když bych to mohl teoreticky vyřídit za pár vteřin z tepla od počítače...

No snad se neobjeví zase nějaký názor, že pokud někdo nezvládá počítač, ať raději nic nepořádá a tak podobně... Až se dogtrekking posune od individuálního pořádání k nějaké sofistikované organizaci, pak to již jistě nebude problém. Ale bude to už ten původní dogtrekking, ta původní atmosféra ? Asi ne, a jestli to bude lepší, nebo horší se dá težko odhadovat.

Tak jako s jinejma věcma, jsou takové a onaké akce (zázemí atd...), a jsou akce kde se platí na místě, nebo převodem a nebo jen složenkou  a všechno je to o možnostech toho jednoho človíčka - pořadatele.

Tolik k zamyšlení...

Za pár hodin přijede Láďa Páral na obhlídku letošní trasy Stezky vlka (už se dostavilo to správne počasí, bouřky a průtrže mračen), tak to s ním zkusím probrat.

 
Poslal: honza khp
« kdy: Srpen 10, 2007, 16:09:36 »

A stejně budu remcat:
to Tombru: všichni pořadatelé seriálu mají počítač (dokonce i mail a www stránky :D), většina bank nás od přepážek hnala k Internetu, bankovnictví má taky hafo lidí a kdo ne, má pořád možnost poslat složenku na účet. Variabilní symbol viz Janík. Využití - proč ne - soukromého účtu - kdo ho nemá, proč zvláštní účet?
---------------
Částky - v přihlášce se obvykle uvádí za co platím a co připlácím, např. kempovné - tj. ve formulářích přihlášek bývají dílčí položky a součet na závěr - to přijde pořadateli automaticky nebo mailem. Pokud bych jako pořadatel neměl bankovnictví, tak jako nouzovka se dá výpis v bance vyjet (což oni samozřejmě hrozně milujou a účtujou). Pořádáme x let orienťácké závody s různým startovným podle věku, k tomu nocležné různého druhu, doprava na start apod. ale složenky jsme opravdu zažili naposled někdy před 10 lety.
Ale třeba by při platbách přes účet camrali jiní - tož - složenky, vy krávy jedny zelený (růžový) .....
Poslal: janik a fleky
« kdy: Srpen 10, 2007, 15:02:59 »

tak pokud jde o identifikaci plateb, tak to se na vetsine zavodu (ted nemluvim o treku) resi tak, ze se jako variabilni symbol uvadi cislo mobilu, ktere je uvedene na prihlasce a pak neni problem platbu dohledat, i kdyz podle jmena to vetsinou taky jde celkem bez problemu.
pokud jde o to vedeni uctu a jeho zrizovani, tak ne za vsechny ucty se musi platit. zhruba dva roky mame obcanske sdruzeni a pro takoveto spolky ma postovni sporitelna program vedeni uctu pro neziskovy sektor zdarma, ale je pravda, ze jsme museli patrat docela dlouho, nez jsme to nasli. spis to berte jako informaci, ktera by mohla nekterym z vas pomoc i v jinych smerech, vubec nepredpokladam, ze by si tady nekdo kvuli treku zakladal o. s. ;)