Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Placení startovného

Autor Téma: Placení startovného  (Přečteno 30009 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Placení startovného
« Odpověď #75 kdy: Říjen 22, 2008, 08:11:39 »
rýp  >:D
Mě zas povinný bivak absolutně nesedí.
Povinnou výbavu můžeš využívat i tak, nikdo ti v tom nebrání, pařby a dobré jídlo také někteří provozují i tak...
Tohle se prostě z Lenčiny definice dogtreku "nic nemusím" vymyká opravdu poněkud víc...

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Re: Placení startovného
« Odpověď #76 kdy: Říjen 22, 2008, 12:37:50 »
Ještě ke Stezce vlka.Mě letos je jedno kolik mají LONGY jestli 80-100 km.jestli je povinný bivák nebo ne.To vše stejně zvládnu s přehledem.Ale na obranu Stezky vlka kdo tam byl tak stejně ví jak docela těžká a dlouhá byla 1.etapa a ve spojení s 2.etapou to byl plnohodnotný závod ať měřil kolik chtěl.A jen pro délku nebyl zařazen do seriálu MČR.Myslím že by pořadatele seriálu měli i toto zvážit že jestli před sezonou někdo zařadí závod do MČR a pak třeba jak se stalo Láďovi Parálovi že musel kvůli úřadum nějak upravovat trasu na poslední chvíli tak by měl i přes tyto problémy být závod zařazen do MČR ať je delká třeba jen 70 km.Bylo by to třeba ošetřeno klauzuli v pravidlech že v těchto vyjímečných případech kdy jsou nečekané problémy pro pořadatele je závod prostě uznán jako LONG.
Také ta délka při LONG závodech není vždy dobrým měřítke.Podívejte s ena Oravský Dogtrekking na ty časy.Kdyby to byl LONG v celku tak ještě v pondělí se čeká na závodniky jak to byl časově těžký závod.
Naproti např. rovinatější tratě okolo 100 km jsou to samé jako například letošní kratší Stezka vlka v docela velkých kopcích.Možná by se na podobné věci měl brát ohled a nedržet se pravidla ,,LONG minimalní délka 80 km.
Je to pravidlo prostě moc obecné a nedořešené s ohledem na tratě a jejich převýšení a velmi rozdilnou náročnost určitých závodů.
Myslím že např. DT na vzdálenosti např.50-70 km může být taky pěknou prověrkou fyzických a mentálních schopností.
A je jedno jak se to bude jmenovat.
 
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Fra Mauro - Zuza

  • Host
Re: Placení startovného
« Odpověď #77 kdy: Říjen 22, 2008, 13:05:08 »
To Charles - placení startovného.
Za Krušnohorský dogtrekking - placení startovného jinak než složenkou nebude možné.
Účet u mBank či podobných ústavů s levnými službami nezaložím
a) proto, že tím nevyřeším problém s finančákem a prokazováním plateb a  případně nedovoleným podnikáním (pravidelná činnost za úplatu - účetnictví akce nevedu, složité vysvětlování....)
b) proto, že skutečně nechci - prostě mi k mé práci, péči o rodinu a pořádání KD nestojí za to přidat ještě další věc (byť malou), abych ušetřila práci jiným - je to asi řečeno dost na tvrdo, ale už jsem z toho vyléčená. Mám své práce dost.
A jen na okraj by mě zajímalo, kde žiješ a pracuješ, když je u Vás stále zavřená pošta. Omlouvám se, ale na DT už teď nejsem tak často, ani diskusi nestíhám pravidelně, takže nevím, o koho konkrétně se v případě nicku Charles jedná.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Placení startovného
« Odpověď #78 kdy: Říjen 22, 2008, 18:56:33 »
Mám z tohohle pocit, že moc lidí o pořádání DT kecá a málo kdo dělá... Takže prosím všechny, aby se snažili pomoct pořadatelům aspoň třeba takovou maličkostí, jako že zajdou na poštu.

A jelikož očekávám otázku proč by se mělo cca 70 lidí (závodníků) přizpůsobovat jednomu (pořadateli), tak hned s předstihem odpovídám...bez toho jednoho vola co to všechno odedře a nachystá byste mohli jet závodit tak víte kam... ;)

Offline Charles

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Souhlasu: 39
Re: Placení startovného
« Odpověď #79 kdy: Říjen 22, 2008, 22:42:17 »
Zdravim Fra Mauro - Zuzu
prosil jsem, aby sme to startovne uz nerozebiraly - ze si proste stezuju, ze to tak je....
Proste chapu rozhodnuti poradatelu prijimat jen slozenky, ja jen ze obcas ta argumentace(spec. ohledne ceny)... mno...
LenkaB ma pravdu - proste MA!

Ziju v praze, pracuju pro ex eBanku (ted rajfku) na pankraci v dobe 9-18 +-cesta. Na "svoji" postu to mam 500m, otevreno 8-18 - takze jedine rano tj. v dobe kdy na hodku chodim se psem - s cestou, vypisovanim a frontou jen! 20 minut. To raci ty penize poslu z uctu treba ve tri rano! Do bank se chodi skemrat o hypoteku, na postu pro baliky(pac uz je nerozvazi) a platit slozenky.
Jezis co to sem placam, to nikoho nezajima...
Vice o mne v mem profilu
Karel Slajer

PS: ale tohle, ani povinej bivak sem VUUUUBEC nechtel probirat
co ta UZASNA "dohoda"? - vite o tom nekdo neco? je to pravda? vyhovuje vam to? je to tak spravne?
Československý včák?
Parťák a společník, neopakovatelný...

Offline vašek

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 48
  • Souhlasu: 0
Re: Placení startovného
« Odpověď #80 kdy: Říjen 23, 2008, 07:50:42 »
Ani na okamžik nechci zpochybňovat namáhavou práci pořadatelů :-X. A nechce to určite ani Charles a jiní. Pouze se snažíme pomoct (ikdyž to tak nevypadá  O0). Jestli už pořadatel nemá kapacitu na nic dalšího, tak přece může rozhodit sítě (třeba tady na fóru) a někdo mu určitě pomůže. Třeba pokud jde o založení účtu a kontrolu došlých plateb apod, tak při pořádání treku v okolí Brna klidně pomůžu. Vsadím se, že podobnej přístup má i spousta dalších. My si nestěžujeme, pouze nám některý postupy připadnou lepší. Nevím co všechno to obnáší, proto hned pomoc nenabízím, ale určitě se nabídnu (pokud to půjde), když si některej pořadatel řekne o pomoc. Zajímalo by mě, zda se s tímto shodují i další nepořadatelé  ::)

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Placení startovného
« Odpověď #81 kdy: Říjen 24, 2008, 10:06:11 »
Navrh na diskusi:

 - Zruste tu stupidni dohodu o povine delce etapy treku(40km), a nechte JEN doporuceni
NIKDO neudela trek na 5x16km, jedna kratsi etapa NICEMU (krom dohode) nevadi
nebo je snad nejaky skutecne ZAVAZNY DUVOD proc nemuze byt ve vyjimecnych pripadech kratsi? (a ktery trekarum muzete zdelit?)
viz diskuze ze Stezky vlka
Co je to za nesmysl? Celková délka je snad více jak 80 km a délka jedné etapy nad 40km je pouze doporučená. Navíc se jedná o long s povinným bivakem a ne o dva midy.Proč v tom zase děláte hokej???

Pravidla jsou pravidla a minimální délka etapy je pořadateli dogtrekkingů zařazených do MČR uznávána minimálně 40km. Tak je to dohodnuté a nemá cenu slovíčkařit a balancovat na hranách.
... taky mi prijde, ze slovickari tombru


Nevím v čem slovíčkařím, když drůhá etapa byla výrazně kratší než dohodnutých a do této doby respektovaných 40km.

Uvidíme, zda se letos podaří vyřešit problematiku kratších akcí, případně výbavy, ale když to tak blbě nazvu, tak "ideii" dogtrekkingu jsou právě ty větší vzdálenosti, takže bych nečekal žádné zásadní zvraty ve smyslu výrazného zkrácení etap, nebo rušení povinné výbavy, protože o tomhle prostě dogtrekking je a pokud se najdou pořadatelé  a účastnící tak i bude...

Ohledně návrhů způsobů placení startovného - tohle už bylo projenáno na některé z minulých schůzek dle připomínek a námětů velmi podobných a často i stejných jako teď tady.

Závěr byl takový, že záleží na možnostech pořadatele, jaký způsob zaplacení zvolí. Jestli složenkou, převodem na účet atd... Je to prostě na jeho zvážení který způsob, nebo i kombinace je pro něj přijatelná a realizovatelná.

Třeba pro mě, jako případného pořadatele by bylo lepší účet, protože nemám problém s počítačem a kontrolou stavu účtu téměř online, ale někdo prostě třeba tak zdatný není a svěřovat tak už dost citlivou záležitost jakou jsou finance někomu dalšímu také asi není zrovna ideální.

Také jak už bylo několikrát psáno, placení na účet není zase tak naprosto ideální řešení a všelék. Když to vezmu ze strany účastníků, tak ne každý může elektronicky podávat příkazy k úhradě a někteří nemusí i v dnešní době mít bankovní účet. Ti pak musí buď jít na svoji pobočku banky, nebo pobočku banky účtu pořadatele (nebo zase na tu poštu a poslat to složenkou) - no řekl bych, že na poštu to bude jednodušší, prostě najdete tu nejbližší co se namane.

A mám pocit, že největší problém jsou ty nemalé poštovní poplatky... Pošta na každé akci vydělá svých 1500-2000kč... Ovšem podobnou čístku si banka vezme za rok za vední ůčtu a další poplatky, takže nakonec to vyjde téměř na stejno, jen je otázka, která strana to zaplatí... Ano jsou sice už i banky které poplatky minimalizují, ale většinou je to také něco za něco (minimální měsiční obrat, atd...) nebo je pro někoho zřízení a starání se o další účet u jiné banky prostě problém, tak jako by byl problém zase pro jiné běhat po úřadech a řešit různé jejich "podmínky" a "požadavky" (schválně v uvozovkách... >:D )

Třeba já jako pořadatel bych volil jen jeden způsob placení, abych v tom neměl zmatek, hlavně při dohledávání neidentifikovaných a ztracených plateb. A i když by pro mě byl vhodnější účet v bance, asi bych volil složenku, kvůli důvodů uvedených v předchozím odstavci, i když by to pro mě znamenalo větší družbu s poštovním vozem, který by k nám vyjezdil dálnici :-)  A pošťačka by nabyla dojmu že hraji nějakou nekalou hru a za chvíli už budu v hrozném balíku  >:D  >:D
« Poslední změna: Říjen 24, 2008, 10:07:46 od tombru »
tombru

Offline Charles

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Souhlasu: 39
Re: Placení startovného
« Odpověď #82 kdy: Říjen 24, 2008, 10:55:27 »
jj, ta posta a penezni LETADLO mne taky napadlo :D
hm, tak koukam na svuj eBankovej ucet... a vidim - Platba na adresu - ja uz na postu NEMUSIM

a co ta dohoda? zustane zachovana? nebo zustane jen u doporuceni?
Československý včák?
Parťák a společník, neopakovatelný...

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Placení startovného
« Odpověď #83 kdy: Říjen 24, 2008, 11:00:00 »

a co ta dohoda? zustane zachovana? nebo zustane jen u doporuceni?
Čárlsi na to ti teď nikdo neodpoví, až po schůzce pořadatelů. Byla jsem na ní 3x a je to dost vyčerpávající jednání a boj, každý má nějaký jiný názor a třeba o všem hlasovat. Pošli návrh mailem s dostatečným zdůvodněním PROČ si myslíš, že by se toto pravidlo mělo změnit a uvidíš co pořadatelé na to.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Placení startovného
« Odpověď #84 kdy: Říjen 24, 2008, 11:40:37 »
Můj osobní názor je, že by mohla být tolerována odchylka cca 5 km v délce jedné etapy (při zachování celkové délky 80 a více km)
Ono prostě ty km někdy nevychází tak jak by si člověk představoval, takže drobná povolená odchylka by zabránila  extrémům kdy je trasa např. 38 km a kvůli dodržení pravidla si dáte povinně 10 koleček kolem základního tábora...
Navíc s ohledem na nás šneky a na pošahané myslivce v Jeseníkách (zákaz do lesa po 18 hod), by se dalo uvažovat, že 45 km v limitu 12 hod (start v 6 hod) se dá zvládnout. Víc km na jednu etapu (s omezením času) je pro šneky nemožné a pro ostatní "normální chodce" honička a stres.
« Poslední změna: Říjen 24, 2008, 11:46:48 od LenkaB »

Offline evik

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Souhlasu: 0
Re: Placení startovného
« Odpověď #85 kdy: Říjen 25, 2008, 02:49:54 »
Také jak už bylo několikrát psáno, placení na účet není zase tak naprosto ideální řešení a všelék. Když to vezmu ze strany účastníků, tak ne každý může elektronicky podávat příkazy k úhradě a někteří nemusí i v dnešní době mít bankovní účet. Ti pak musí buď jít na svoji pobočku banky, nebo pobočku banky účtu pořadatele (nebo zase na tu poštu a poslat to složenkou) - no řekl bych, že na poštu to bude jednodušší, prostě najdete tu nejbližší co se namane.

Tak ze strany účastníků, kdo nemá účet, může stejně tak dobře zaplatit složenkou na účet..., pokud pořadatel bude mít tento způsob úhrady.
Eva & smečka

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Placení startovného
« Odpověď #86 kdy: Říjen 25, 2008, 07:16:58 »
Citace
Tak ze strany účastníků, kdo nemá účet, může stejně tak dobře zaplatit složenkou na účet..., pokud pořadatel bude mít tento způsob úhrady.

Jasně, ale na Odry (kde účet byl) mi stejně cca polovina lidí platila složenkou na jméno...sposta lidí zřejmě radši zaplatí víc za složenku aby nemuseli vypisovat ty čísílka

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: