Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 diabetik na treku?

Autor Téma: diabetik na treku?  (Přečteno 2763 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline janaj

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Souhlasu: 0
diabetik na treku?
« kdy: Květen 14, 2010, 09:52:50 »
Ahoj,mám na vás asi trochu divný dotaz. Měla jsem dva skvělé psy,se kterými jsem celkem sportovala (scootering,agillity)...jeden ale onemocněl nějakým autoimunitním svinstvem, feňulce se projevilo zranění z mládí...prostě už je nešlo moc zatěžovat. Nedávno jsem o ně přišla (prostě zmizeli :'() a s novým štěnětem přichází i nové vize.Konečně (samo až feňule dospěje) bych se taky ráda pustila do dogtrekingu,ale po porodu (před cca 2 roky)mě příroda obdarovala cukrovkou I.typu. Docela sportuju- nordic walking a hlavně jsem si pořídila vyřazenýho dostiháka,takže pohybu dost.Cukrovku takhle zvládám,ale chci se zeptat...je mezi vámi někdo s touhle chorobou? Jak to zvládáte na treku? Dokážete předejít zranění nohou (asi těžko)? Kolik musíte táhnout jídla,aby jste dokázali udržet normální hladinu cukru na trati?Ráda bych aspoň midy...je mi jasný,že s touhle podělanou chorobou toho asi moc víc nedám. Doufám,že mě někdo potěšíte a napíšete,že to jde a že to zvládáte ;)
Díky,Jana

Logankaa

  • Host
Re: diabetik na treku?
« Odpověď #1 kdy: Květen 14, 2010, 13:26:57 »
Ahoj Jano,

ja sice nemam potvrzenou cukrovku, ale potykam se s necim, co se dost podoba hypoglikemickym zachvatum (po cca 2 hodinach fyz. namahy na me najednou padne slabost, je mi na omdleni, na zvraceni, klepou se mi ruce, spatne vidim, nejsem schopna udrzet rovnovahu - proste pocity z nedostatku cukru), doktori mi nejsou schopni rict cca 3 roky, co je pricinou a tak jsem rezignovala.
 Kazdopadne hladina cukru v krvi ma na muj stav vliv a na dogtrekkingu s tim musim pocitat, paradoxne driv, kdyz jsem trekky behala nonstop, tak jsem behem zavodu problemy nikdy nemela, pricitam to tomu, ze jsem do sebe temer nonstop lila litry coly, slazeneho caje apod.
Ted kdyz se mi uz nechce behat a chodim trekky vychazkovym tempem, tak mam s temihle stavy docela velke problemy, musim si hlidat abych pravidelne do sebe dostala nejake cukry, ale i tak se mi nekdy proste udela na omdleni a nedobrovolne  musim zabivakovat driv nez bych chtela, coz v praxi znamena, ze treba prvni den ujdu jen 20 kilaku i kdyz bych chtela vic a pak se to dohani v sobotu a v nedeli.
Jenze jak rikam, ja nemam cukrovku potvrzenou a kdyz na me padne tenhle zachvat, tak vim, ze to rozchodim, kdyz se najim a vyspim se, a hlavne nechodim sama, protoze kdyz to na me padne, tak treba uprostred silnice a to pak odhazuju psa , padam k zemi a potrebuju asistenci ;-) takze spis zvaz, co by se v nejhorsim pripade mohlo stat tobe a jak bys to resila.
Jinak se zasobami jidla, neco beru uz na startu jako reservu, ale vetsinu doplnuju cestou v kramech a hospodach.

Offline janaj

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Souhlasu: 0
Re: diabetik na treku?
« Odpověď #2 kdy: Květen 20, 2010, 10:05:35 »
Děkuji všem,co mi odpovídali na diskuzi a na meil.Začnem samo u midů (a pravděpodobně u nich i skončíme:-)).Už se těším...teď mě čeká oprášení nordic hůlek a trénink,protože teď jsem spíš jezdila na koňousovi.Díky a přeji všem hezký den

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: