Nikdo nemluví o maximálním zabezpečení, ale o minimálním, a to v případě akce, která je pořádána jako vícedenní, bivakovací potřeby jsou. Běh NT je zřejmě 1-denní závod, pojatý primárně jako běžecký, takže nebezpečí zatmění a podchlazení v noci asi nehrozí. Já tu s tebou opravdu nechci rozebírat nutnost spacáku, to je věc pořadatele a já to beru jak z pravidel, tak z vlastního pocitu jako samozřejmost. Je to prostě TREKOVÝ závod a ne běžecký a k treku spacák patří. Jeho použití při zranění jsem už popsal. Víc k tomu asi nemám co dodat. A jak si to řeší běžci v horách je mi ouplně fuk, to je jejich problém.
Romane, zatím jsi sám, kdo by chtěl spacáky zrušit. Až tu bude víc takových, pak může proběhnout diskuze, ale zatím je to jen tvůj boj
Tak se snaž dál, do toho ti nemůžu mluvit, ale za sebe doufám, že to neprosadíš. Protože pak by následovala třeba miska (pes může pít z potoka), žrádlo (do večera vydrží), čelovka (na co, když v noci nehodlám běžet), do DT by se pak možná pustili i skuteční běžci, stala by se z něj jen další běžecká disciplína a ztratil by tu myšlenku, na které byl původně postaven. Ale je to jen má představa, třeba je to zcestná úvaha ...
A ještě dotaz - co to je za tebou zmiňované "termo" bundy, které nahradí spacák ? Já se venku pohybuju hodně, i mezi lidmi, kteří jsou "IN"
ale s tímto pojmem jsem se ještě nesetkal ... A nezaznamenal jsem, že by horolezci nebo VHT spali v bundě a nenosili spacák (třeba na letním treku v horách). Proč si pořizuju drahou Windstoperovou bundu a stejně mi v ní je občas zima, a to se hýbu a neležím, když existuje něco tak funkčního ? Jestli máš nějaký odkaz, tak sem s ním.