Pravda je, že řešení odvozu jsem vždy spíše považoval za věc symbolickou, lépe řečeno formální úlitbu ouřadům (ačkoli podvakráte jsem na DT při kulhání Avaly rovněž využil odvozu a dopravní prostředek světe div se zůstal funkční). Vzhledem k tomu, že chlupáče považuji za bytosti nesrovnatelně cennější nás dvounožců, tak by mne vůbec nenapadlo, že by do sanitky nesměli. Děkuji za upozornění, z čehož pro mne plyne sanitku nevolat.
I kdyby nás však do sanitky nakrásně vzali stejně to v případě závisláků neřeší situaci jak dál. To bych musel ještě ukecat pana ordinujícího doktora, zda by si se sestřičkou nechtěli zavzpomínat na mládí v podobě branných cvičení s praktickou ukázkou jak to asi vypadalo na ošetřovně po přímém zásahu dělostřeleckým granátem. A pochybuji, že by se ausgerechnet nakrásně poblíž vyskytoval natáčecí štáb z Hollywoodu, aby z toho kápnul ranec nota bene značně devalvujících zelených chechtáků.
V případě úrazu psa ač náhubky s sebou nosím vždy, za tohoto stavu věcí realisticky viděno, pokud bych šel pouze se Zarem, bych zavolal pořadatelům (kontakt je na itineráři vždy uveden) a domnívám se, že bych se domluvil na odvozu do startu-cíle, neb medvědy či bavoráčky jsem na parkingu prozatím neviděl a zdaleka nejluxusnější kategorií je náš dobytčák. V okamžiku, že bych mašíroval i s Avalou, tak bych je s největší pravděpodobností, pokud by nebyl k dispozici náklaďák či traktor s valníkem, požádal, aby si přijeli (jak známo asfaltky jsou již žel úplně všude, aspoň k něčemu by tedy byly dobré) pro klíče od mého auta a s ním se potom k nám vrátili. Je to sice varianta cestování z Prahy do Plzně přes Košice, ale taky řešení.
Bez auta či v případě mého úrazu s ohledem na výše uvedené již není co vymýšlet, neb bych musel kontaktovat rodinu a počkat až si pro mne přijedou. Připouštím, že o sobotě v tramtárii by bylo čekání eufemisticky vyjádřeno poněkud delšího rázu, přesněji, když by vše dobře dopadlo o neděli večer bych byl doma coby výdřeva ledničky jako na koni.
Suma sumárum, nebýt připomínky Petry, ani bych si neuvědomil tu znova ověřenou, fantasticky krásnou skutečnost, že v případě odvozu se o nás lidech vlastně ve skutečnosti ani nejedná!